Okultyzm w twórczości Pink Floyd? (wydz.)
Autor |
Wiadomość |
freeghost
|
 Re: Okultyzm w twórczości Pink Floyd? (wydz.)
zefciu napisał(a): A jakie są te okultystyczne teksty Floydów Może ten? "The Lord is my shepherd, I shall not want He makes me down to lie Through pastures green he leadeth me the silent waters by With bright knives he releaseth my soul He maketh me to hang on hooks in high places He converteth me to lamb cutlets For lo,m he hath great power and great hunger When cometh the day we lowly ones Through quiet reflection and great dedication Master the art of karate Lo, we shall rise up And then we'll make the bugger's eyes water." (Sheep, Animals 1977)
|
N sty 18, 2015 21:22 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
No i gdzie ten okultyzm?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pn sty 19, 2015 5:33 |
|
 |
zepp
|
quas napisał(a): Johnny99 napisał(a): A to nie był czasem Jimmi Page? Tylko że on grał w Led Zeppelin..
No faktycznie pomyliłem zespoły. Miałem w głowie właśnie ten zespół i tego gościa.  Czyli cały ten post to jedno wielkie nieporozumienie, a raczej niezrozumienie... Nie ten zespół, nie ten facet, a i okultyzm to nie satanizm.
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Pn sty 19, 2015 6:55 |
|
|
|
 |
freeghost
|
JedenPost napisał(a): No i gdzie ten okultyzm? No jak to gdzie? "Master the art of karate" http://www.katolik.pl/wschodnie-sztuki- ... 16,cz.html,,W swej książce na temat psychicznej strony różnych dyscyplin sportu, pisze m.in.: „wiele obserwacji, które udało nam się poczynić, wskazuje na to, iż w sporcie tkwi ogromna moc wystarczająca do wykroczenia poza ramy zwykłego doświadczenia jaźni, do wzbudzenia zdolności ogólnie uznanych za mistyczne, okultystyczne lub religijne”. " ,,Leżącej u podstaw karate filozofii, która korzeniami tkwi w buddyzmie, głosi panteizm, a także kult przemocy (karate jest sztuką zabijania bez użycia broni), nie sposób pogodzić z chrześcijaństwem. " Cytuj: Czyli cały ten post to jedno wielkie nieporozumienie, a raczej niezrozumienie...Nie ten zespół, nie ten facet, a i okultyzm to nie satanizm.
Nie samochody tylko rowery, nie rozdają tylko kradną 
|
Pn sty 19, 2015 14:50 |
|
 |
Hufce
|
Pink Floyd to zespół pod takim względem doskonały ,że jest klasą samą w sobie ,nie ma i być może już nigdy nie będzie drugiego takiego zespołu o takim kunszcie muzycznym ,który będzie potrafił chociażby zbliżyć się do poziomu Pink Floyd.Teksty tak naprawde mają małe znaczenie a być może nawet znikome ,jeżeli utwór Shine on you crazy diamond byłby o latających elfach i zupie pomidorowej to i tak bym go słuchał bo jest genialny.
|
Wt sty 20, 2015 18:37 |
|
|
|
 |
freeghost
|
Hufce napisał(a): Pink Floyd to zespół pod takim względem doskonały ,że jest klasą samą w sobie ,nie ma i być może już nigdy nie będzie drugiego takiego zespołu o takim kunszcie muzycznym ,który będzie potrafił chociażby zbliżyć się do poziomu Pink Floyd.Teksty tak naprawde mają małe znaczenie Pozwolę sobie być odmiennego zdania, warstwa tekstowa w twórczości Pink Floyd jest według mnie nie mniej ważna niż warstwa muzyczna  . Cytuj: o latających elfach i zupie pomidorowej Utwór o zbliżonej tematyce  : "horrible sound of tomato (tomato...). Ketch-up (ketchup) Soup and puree (Soup and puree)" Pytanie z serii jaka to melodia - jaki jest tytuł tego utworu? 
|
Wt sty 20, 2015 23:27 |
|
 |
Andy72
|
Nigdy nie lubiłem Pink Floyd...
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
Śr sty 21, 2015 12:07 |
|
 |
freeghost
|
Andy72 napisał(a): Nigdy nie lubiłem Pink Floyd... Ten też nie lubił: 
|
Śr sty 21, 2015 21:47 |
|
|
|