Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: A ja mam dość!!
Naukowa definicja depresji chyba nie ma zbyt wiele wspólnego z niedoborem serotoniny, gdyby to było takie proste i oczywiste to każdy kupiłby sobie czekoladę która rozwiązałaby problem depresji. A jednak nie da się tego zalatwić w taki sposób.
Poza tym, facet może mieć tylko ''doła'' a nie od razu depresję.
|
Pn lut 09, 2015 3:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
maciek81 napisał(a): Tak jak w temacie, mam dość. Mimo iż mam zaledwie 34 lata, nie chce mi się wstawać. Mimo iż mam kochającą małżonkę nie chce mi się wstawać. Nie mam siły na codzienne użeranie się szefem i robieniem czegoś co nigdy nie sprawia mi przyjemności. Nie mam siły zastanawiać się czy istnieje Bóg czy nie. Mam dość kłamstwa i obłudy zwykłych ludzi. Mam dość walki o każdy dzień, kolejny dzień bez perspektyw. Rzygać mi się chce gdy otwieram oczy po przespanej nocy. Mam dość!!!! Witaj, sporo osób juz napisało o Ciebie dzieląc się spostrzeżeniami, bardzo cennymi. Ja zapytam kiedy ostanio robiłes badania lekarskie? Żyjesz w stersie, a stres jest przyczyną wielu chorób, m.in może wywołać cukrzycę czy choroby tarczycy. Nie dołuj się na zapas tylko może zrób badania. Warto tez zadbać o coś co ja nazywam higieną życia. Czyli zwyczajnie podzielic je na rodzinę, pracę, pasje, odpoczynek. W końcu człowiek nie jest mułem. Musi odpocząć. Dobrego dnia 
|
Pn lut 09, 2015 8:25 |
|
 |
marbie
|
Bo żyjesz chyba tylko dla siebie. Może nie potrafisz myśleć o innych? Może żyjesz z dnia na dzień? Życie nie może ograniczać się tylko do pracy i spania, bo to akurat są nieodłączne elementy naszej codzienności. Szczęścia trzeba szukać w czynach, a nie czekać aż samo spadnie z nieba.
|
Śr lut 11, 2015 9:41 |
|
|
|
 |
maciek81
|
Dziękuje wszystkim za zainteresowanie. Co do badań, są zbędne, wszystko ok. Ani to depresja ani "schizofrenia paranoidalna"(taki żart), ani żadne inne ustrojstwa. A żyje dzięki temu że oddycham, zawsze tak żyłem i zawsze tak będę uważał, że to co nas otacza nie ma sensu(ludzie, sytuacje), bo jaki by on był (sens) gdy i tak wszystko się kończy. Oczywiście ktoś powie, że to życie ziemskie nic nie warte, bo liczy się ...powiedzmy bóg (jeśli istnieje, co dla mnie nie jest sprawą jednoznaczną). Mam dość z tego względu, iż od momentu poczęcia życie nie ma sensu i nieważne kim jesteśmy, kim się staniemy, co osiągniemy lub też nic nie osiągniemy. Nic nie ma sensu najmniejszego. Dlatego mam już dość.
|
Śr lut 11, 2015 22:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co ty opowiadasz, życie ma sens?! Jesteś wypalony, potrzebujesz oddechu, głebokiego oddechu by zobaczyć że warto żyć. Tak po ludzku. Pamiętaj nadzieja nigdy nie umiera  A ponieważ słynę na tym forum z dobrego muzycznego gustu, zatem coś do posłuchania, specjalnie dla Ciebie. Edyta Bartosiewicz - Upaść by wstać. https://www.youtube.com/watch?v=4qGj1fjtTVU
|
Śr lut 11, 2015 22:39 |
|
|
|
 |
maciek81
|
Oj Marysiu nie ma. Dziękuje za kawałek, odpowiadam swym kawałkiem.... https://www.youtube.com/watch?v=qPYd7ZPnB9c
|
Śr lut 11, 2015 23:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To może ja także polecę ten kawałek i słowa w wersji polskiej, do przemyślenia. https://www.youtube.com/watch?v=MBTh7buETjACytuj: Godziny od wschodu, tutaj w samym sercu ciemności Jeżeli nawet boisz się demonów
Ograniczenia, które trzymają Cię w dole i stajesz się bezradny Za ścianą dziecko płacze
Ty ze złamanymi skrzydłami Jesteś grzesznikiem Samookalecznie jest Twoim patronem
W poszukiwaniu straconych kawałków, gdy się rozpadłeś. Cierpią dzieci, które tak jak ty, nie zazanały lepiej
Błędy i nadużycia Blizny, rany i siniaki Zamknij oczy Zamknij oczy
Jeśli trzeba spadać Jeśli świat odwraca się Jeśli to wszystko staje się zbyt wielkie Jeśli nie możesz przyjąć bólu
Tutaj masz siłę Tutaj jesteś bezpieczny przed zranieniem Tutaj masz uzdrowienie Wszystkie rzeczy, których nigdy nie miałeś
Nie musisz żyć w bólu Chcesz rzeczy, które Cię skrzywdzą bardziej Nie musisz cierpieć z powodu rzeczy, których nigdy nie miałeś
|
Cz lut 12, 2015 8:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Maciej, twardy z Ciebie zawodnik. Wystraszyłam się tymi obrazami. Czy pozwolisz sobie coś ofiarować ? Z książki którą czytam. 12 lutego JESTEM BARDZO BLISKO CIEBIE, nachylam sie nad tobą, czytam każdą twoja myśl. Ludzie sądzą że myśli sa ulotne i bezwartościowe, ale twoje myśli maja dla mnie ogromną wartość. Uśmiecham się gdy myślisz o Mnie z miłością. Mój Duch, który żyje w twobie pomaga ci myśleć w sposób zgodny z Moim upodobaniem. Stajesz się taki ja twoje myśli. Niech twoje myśli skupiają się na Mnie jako na pozytywnej wartości. Gdy na mnie matrzysz wierząć że jestem Emmanuel, Bóg z tobą, czujesz Radość. Jest to zgodne z moim przedwiecznym planem związanym ze stworzeniem człowieka. Współczesny człowiek skupia się jednak na czymś innym: na sporcie, doznaniach, nabywaniu nowych dóbr. Reklama czerpie korzyści z tego, ze ludzie pragną znaleźć pozytywną wartość na której będą mogli się koncetrować. Zasiałem tę potrzebę w człowieczej duszy, wiedząc, że tylko Ja mogę ją w pełni zaspokoić. Raduj się we mnie a spełnię pragnienia twojego serca. Mt 1,23; Ps 37,4 Macieju dobrego dnia:) A teraz zakładaj ciepłą kurtkę , buty i jedziemy nad morze. https://www.youtube.com/watch?v=ehJTSSunEPgMorze Ktore tanczy w rozswietlonych zatokach Ze srebrnym połyskiem Morze Roznobarwne refleksy W deszczu
Morze Na letnim niebie latwo pomylic Biale baranki Z przeczystymi aniolkami Morze, owczarz blekitow Niezmierzone
Spojrzcie Wokol stawow Wielkie wilgotne trzciny
Spojrzcie Tu biale ptaki I pordzewiale domy
Morze Je ukolysalo W zatokach rozswietlonych I w piesni milosnej
Morze Ukolysalo me serce na wieki
Morze Ktore tanczy w rozswietlonych zatokach Ze srebrnym polyskiem Morze Roznobarwne refleksy W deszczu
Morze Na letnim niebie latwo pomylic Biale baranki Z przeczystymi aniolkami Morze, owczarz blekitow Niezmierzone
Spojrzcie Wokol stawow Wielkie wilgotne trzciny
Spojrzcie Tu biale ptaki I pordzewiale domy
Morze Je ukolysalo W zatokach rozswietlonych I w piesni milosnej
Morze Ukolysalo me serce na wieki...
|
Cz lut 12, 2015 8:53 |
|
 |
R6
|
Odkąd mam córkę nie stać mnie na luksus zwątpienia, bo w końcu to ja ją ściągnąłem na ten świat i choćby Bóg nie istniał to i tak nie mam zamiaru i moralnego prawa jej porzucić czy zaniedbać. Inaczej postąpiłbym jak ci wszyscy bogowie, którzy nas olewają w potrzebie.
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
Pt lut 13, 2015 22:42 |
|
|
|