"Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
-Cristeros- napisał(a): Niestety w naszych czasach staje się coraz bardziej oczywiste, że Sekretariat Stanu w Watykanie obrał kurs politycznej poprawności. W dzisiejszych czasach głos większości biskupów przypomina raczej milczenie baranów w obliczu rozwścieczonych wilków, podczas gdy wierni pozostawieni są samym sobie niczym bezbronne owce - pisze abp Jan Paweł Lenga, emerytowany biskup Karagandy. http://www.pch24.pl/dramatyczny-list-ar ... z3RNoEp3uNCiekawe do której kategorii biskupów zalicza bp Lenga kardynała, który określił Watykan kłębowisko kretów i żmij.
|
Śr lut 11, 2015 8:59 |
|
|
|
 |
beti2503
|
Alicjo, w którym miejscu padły te słowa, które cytujesz?
_________________ Wszystkie wasze sprawy niech się dokonują w miłości! (1 Kor 16, 14)
|
Śr lut 11, 2015 9:44 |
|
 |
Tomek44
|
|
Śr lut 11, 2015 12:03 |
|
|
|
 |
beti2503
|
Alus napisał(a): -Cristeros- napisał(a): Niestety w naszych czasach staje się coraz bardziej oczywiste, że Sekretariat Stanu w Watykanie obrał kurs politycznej poprawności. W dzisiejszych czasach głos większości biskupów przypomina raczej milczenie baranów w obliczu rozwścieczonych wilków, podczas gdy wierni pozostawieni są samym sobie niczym bezbronne owce - pisze abp Jan Paweł Lenga, emerytowany biskup Karagandy. http://www.pch24.pl/dramatyczny-list-ar ... z3RNoEp3uNCiekawe do której kategorii biskupów zalicza bp Lenga kardynała, który określił Watykan kłębowisko kretów i żmij.Tak naprawdę to mało istotne kto kogo gdzie zalicza - okaże się kogo gdzie zaliczy Pan Bóg. Jedno jest pewne - źle się dzieje w Kościele (i nie mam tutaj na myśli jedynie kleru). Wiernym brak żywej wiary. Prędzej przychodzi człowiekowi krytyka i potępienie bliźniego niż modlitwa za tych, którzy grzeszą. A Bóg nikogo nie potępia. Za wszystkich umarł na krzyżu - i pragnie zbawienia każdego z nas. Pytanie, czy mamy takie samo pragnienie odnośnie nas samych i naszych bliźnich.
_________________ Wszystkie wasze sprawy niech się dokonują w miłości! (1 Kor 16, 14)
|
Śr lut 11, 2015 12:39 |
|
 |
Hopcia
|
Beti, można powiedzieć, że w dzisiejszych czasach ludzie są chorzy na brak "Miłości". A przez to ich serca są oziębłe. I właśnie dlatego krytykują, złożeczą.a także potępiają, już nie mówiąc o nienawiści. Po prostu dzisiejszy człowiek jest zniewolony, jak ptak w klatce. I właśnie tak jak mówisz, brak odpowiedzialności, przedewszystkim za innego. Wymaga się od drugiego a co ja daje z siebie?.Czy chodź raz pomodliłem się, czy próbowałem spojrzeć tak jak Jezus, nawet na wroga, z miłością czystą miłością, jak mojego brata i siostrę. Czy kiedykolwiek, nawet jeżeli nie mogę pomóc osobiście pomodliłem się o pomoc za innego?. Właśnie bycie i życie pełnią wiary polega na miłości i wybaczeniu. Ktoś kto chce naśladować Jezusa.. i uznać go za swojego mistrza niech najpierw prosi o Ducha Świętego, który jest Duchem Miłości i o miłość tą Jezusową miłość, którą nie da ten świat..Bo ta miłość jest inna... Pozwala spojrzeć na człowieka innaczej zupełnie inaczej... I jeszcze jedno, każdy z nas jest misjorzanem i ma obowiązek głosić Ewangelie, po poznaliśmy ją..a słowo trzeba głosić dalej... A miłość Jezusa..domaga się odpowiedzi..
_________________ [color=#4000BF]Niech Bóg, który jest cały Miłością, będzie twoim niezmiennym mieszkaniem, twoją celką i twoim klasztorem wśród świata. bł. Elżbieta od Trójcy Świętej [/color]
|
Śr lut 11, 2015 18:50 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
.
Załączniki:
photo_1554_54db79e71a80f.jpg [ 96.14 KiB | Przeglądane 2653 razy ]
|
Śr lut 11, 2015 22:31 |
|
 |
Dariusz-555
|
Alicjo , reprezentujesz tak zwany "główny nurt" czyli jest rozkaz pozytywnego myślenia to trzeba tak myśleć . co nieco z Twojego świętokrzyskiego podwórka . pół roku temu wydano zakaz kontynuacji wydobywania kamieni szlachetnych w jedynej takiej polskiej kopalni , właśnie w świętokrzyskiem . dalej nie kontynuuje bo byłoby za głęboko w polityke .
|
Śr lut 11, 2015 22:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zapraszam na moje wydarzenie na FB "Nowenna Pompejańska za Polskę" https://www.facebook.com/events/8970549 ... r&source=1
|
Cz lut 12, 2015 0:20 |
|
 |
Dariusz-555
|
włączam się w to zdecydowanie . od maja tego roku obowiązywać będzie wolny obrót ziemią , czyli róbta co chceta , sprzedawajta Polske jak się da i ile tylko się da . pozostanie część lasku grąblińskiego koło Lichenia zapisanego na własność - MARYI .
|
Cz lut 12, 2015 0:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): Alicjo , reprezentujesz tak zwany "główny nurt" czyli jest rozkaz pozytywnego myślenia to trzeba tak myśleć . co nieco z Twojego świętokrzyskiego podwórka . pół roku temu wydano zakaz kontynuacji wydobywania kamieni szlachetnych w jedynej takiej polskiej kopalni , właśnie w świętokrzyskiem . dalej nie kontynuuje bo byłoby za głęboko w polityke . Wedle Bożej woli zawsze się radujcie, nieustannie się módlcie, W każdym położeniu dziękujcie, taka jest bowiem WOLA BOŻA W JEZUSIE CHRYSTUSIE WOBEC WAS. Ducha nie gaście (1 Tes 5,16-19) Zły duch smutku (przygnębienia, zniechęcenia) nakłania do wsłuchiwania się w samego siebie, do narzekania.Ten zły duch gniewu kieruje wszystkimi wybuchami przemocy. To on nakłania do obelg, jak i nieuzasadnionej złośliwości.. Cytaty z książki "Bojaźń Boża, strach przed diabłem". Kieleckie Kruszywa pracują nieustannie, pracuje ok 300 pracowników. Znajduję się aktualnie w upadłości, syndyk poszukuje inwestora, który prowadziłby dalszą produkcję. O upadłości przesądził BZ WBK główny wierzyciel. Ponad 90% polskiej ziemi jest własnością Polaków, ciekawe gdzie ci cudzoziemcy znajdą ziemię do zakupu. A wolny obrót będzie funkcjonował od maja 2016r
|
Cz lut 12, 2015 9:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Te oferty są nie aktualne... Alus napisał(a): Cytuj: Nie znam dokładnie sytuacji Dariusza ale nie Porównywałabym jej do sytuacji pana Donalda T. chyba, nie ma w Polsce człowieka którego sytuacja byłaby porównywalna do sytuacji pana Donalda T. Żartujesz chyba - rzesze rekinów finansowych, prezesi spółek zarabiają znacznie wiece od Tuska. Polscy eurodeputowani zarabiają niewiele mniej od Tuska. Medialny szum wokół aktualnych zarobków Tuska zrobili zawistni. Nie wiedziałam, wierzę ci na słowo, bo zarobki najbogatszych mnie nie interesują. Faktem jest że nie powinnam powtarzać zasłyszanych z neta teorii.
|
Cz lut 12, 2015 17:43 |
|
 |
magda68
|
Chcę się z Wami podzielić moją radością. Właśnie się dowiedziałam, że mój były podopieczny przyjął sakrament namaszczenia chorych, który dla człowieka w jego stanie, ma jednocześnie moc odpuszczenia grzechów. Smutek, bo umiera dla życia ziemskiego, radość, bo rodzi się dla życia niebieskiego Także w kontekście rozważań nad sytuacją gospodarczą Polski. Nikt choćby "wykupił" na "własność" nie tylko wiele ha ale i nawet całą Polskę, nie weźmie tego na tamten świat. Wszyscy musimy wszystko zostawić, aby zmieścić się przez "ciasne drzwi" i stanąć kiedyś przed Panem. Nasza ojczyzna ziemska jest ważna, i trzeba o nią dbać, ale celem jest ta niebieska.
|
Cz lut 12, 2015 19:26 |
|
 |
patryk84
|
To ja zaglądam na temat naszej Róży a tam cisza i cisza a całe rozmowy tutaj ech....
_________________ http://www.pompejanka.info
|
Cz lut 12, 2015 21:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
super Magda Patryk bywa i tak  Pochwalę się NINIWĄ Niniwa Teamhttp://archiwum.radiopodlasie.pl/?p=27639
|
Pt lut 13, 2015 11:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
patryk84 napisał(a): To ja zaglądam na temat naszej Róży a tam cisza i cisza a całe rozmowy tutaj ech.... Obok modlitwy toczy się życie, a nie każdy ma naturę mistyków, stąd rozmowy o doczesnej rzeczywistości.....ten temat daje pewne gwarancje, że moderacja nie będzie dowolnie usuwać posty nie pasujące do grupy modlitewnej.
|
Pt lut 13, 2015 11:43 |
|
|
|