Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 14:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
 Jaki jest twój raj? 
Autor Wiadomość

Post Re: Jaki jest twój raj?
equuleuss napisał(a):
Myślę że tam będą te relacje nieco inaczej wyglądały ale miałem na myśli to że przechodząc do innego świata zachowujesz siebie i pamięć swojego własnego życia, nie zapominasz o tych którzy byli dla Ciebie ważni w tym życiu, coś dla Ciebie znaczyli.

Z charakteru jestem samotnikiem, nie widze powodu żeby po śmierci to zmieniać.
Cawilian napisał(a):
Seksualnie? Z żadną. Jeżeli jednak małżeństwo dla ciebie to tylko seks, pozwolę sobie na wyrazy współczucia. Głębokiego współczucia.
Co zaś do innych członków rodziny, to dlaczego niby miałoby ich tam nie być? Będą i to w większej ilości, niż sobie kiedykolwiek wyobrażaliśmy.

Rodzinnych spotkań nigdy nie lubiłem.
Maria-Magdalena napisał(a):
Niebo jest przepełnione miłością. Niebo jest miłością... i może wyglada właś nie tak:
https://www.youtube.com/watch?v=gFEuLx9OIvY

Chodzenie po plaży, mi sie nie marzy :D
No chyba że coś takiego.
http://www.zdjecia.biz.pl/zdjecia/duze/ ... hamak.jpeg

Cz lut 26, 2015 20:45
Robek napisał(a):
Chodzenie po plaży, mi sie nie marzy No chyba że coś takiego.http://www.zdjecia.biz.pl/zdjecia/duze/ ... hamak.jpeg

Ok. Ty patrzysz na okoliczności miejsca, ja na okoliczności relacji.
Miejsce jest względne.

Bedziesz się bujał na hamaku w samotności przez całą wieczność?
Może to wizja piekła tylko ładnie zareklamowana? Pomyślałes o tym?

Cytuj:

Teraz rozumiem hamak i samotność.
Naprawde nie masz nikogo na świecie kogo lubisz, kogo kochasz tak samo jak siebie?

Cz lut 26, 2015 21:23

Ok. Ty patrzysz na okoliczności miejsca, ja na okoliczności relacji.
Miejsce jest względne.

Bedziesz się bujał na hamaku w samotności przez całą wieczność?
Może to wizja piekła tylko ładnie zareklamowana? Pomyślałes o tym?

Taka wizja nieba zawsze mi sie marzyła, nigdy nie byłem zbytnim fanem rozmawiania z ludźmi, zawsze z kimś tam sie o czymś pogada, ale nigdy nie było mi to specjalnie potrzebne, mógłbym to ograniczyć, myśle że nawet wyeliminować.
Na takim hamaku bym sobie leżał, i patrzył w niebo.
Cytuj:

Teraz rozumiem hamak i samotność.
Naprawde nie masz nikogo na świecie kogo lubisz, kogo kochasz tak samo jak siebie?

Nie ma nikogo.

Cz lut 26, 2015 22:16

Robek napisał(a):
religijny napisał(a):
Czyli podsumowując dwóch cytowanych osobników ma najwyraźniej problemyz tym, że inni myśla i odczuwają w diametralnie odmienny sposób niż oni sami.

To skoro wierzysz w reinkarnacje, to kim byłeś w poprzednim wcieleniu?

Nie mam pojęcia.

Cz lut 26, 2015 23:45
Robek napisał(a):
Taka wizja nieba zawsze mi sie marzyła, nigdy nie byłem zbytnim fanem rozmawiania z ludźmi, zawsze z kimś tam sie o czymś pogada, ale nigdy nie było mi to specjalnie potrzebne, mógłbym to ograniczyć, myśle że nawet wyeliminować.Na takim hamaku bym sobie leżał, i patrzył w niebo.

Ok. Pewnie jest w niebie taki cichy zakątek dla utrudzonych samotników.
Zaintrygowałeś mnie...będąc w niebie, leżąc na hamaku, bedziesz patrzył w niebo.
Istnieje jakiś inny poziom nieba?

Pt lut 27, 2015 5:06

Robek napisał(a):

Dobra, jeden dzień. Miesiąc? Też można. Ale rok? Tysiąc lat, milion, trylion?

Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14

Pt lut 27, 2015 7:09

religijny napisał(a):
Robek napisał(a):
religijny napisał(a):
Czyli podsumowując dwóch cytowanych osobników ma najwyraźniej problemyz tym, że inni myśla i odczuwają w diametralnie odmienny sposób niż oni sami.

To skoro wierzysz w reinkarnacje, to kim byłeś w poprzednim wcieleniu?

Nie mam pojęcia.

Skoro i tak tego poprzedniego wcielenia nie pamiętasz, to co ci robi za różnice, czy ta reinkarnacja istnieje, cz też nie?
Andy72 napisał(a):
Robek napisał(a):

Dobra, jeden dzień. Miesiąc? Też można. Ale rok? Tysiąc lat, milion, trylion?

Tutaj może troche przesadziłem, raczej bym nie dał rady leżeć na tym hamaku w nieskończoność, natomiast gdyby tak w moim polu widzenia, znajdowało sie co najwyżej kilka osób, to jeszcze dał bym rade, no ale licząc całą moją rodzine i to 5 pokoleń w każdą strone, to wyjdzie kilkaset osób albo i więcej, to za dużo jak dla mnie.

Pt lut 27, 2015 11:22
Był taki jeden, co chciał mieć własne niebo. No i ma. Nazywamy to miejsce piekłem.

Pt lut 27, 2015 11:49

Cawilian napisał(a):
Był taki jeden, co chciał mieć własne niebo. No i ma. Nazywamy to miejsce piekłem.

Jak zwał tak zwał, ważne żeby mi sie podobało.

Pt lut 27, 2015 17:11

Robek napisał(a):
Skoro i tak tego poprzedniego wcielenia nie pamiętasz, to co ci robi za różnice, czy ta reinkarnacja istnieje, cz też nie?

Tłumacząc najprościej jak się da - różnica będzie taka, że jak istnieje to nastąpi, a jak nie istnieje, to nie nastąpi. Mam nadzieję, że rozjaśniłem tę kwestię. :D

Pt lut 27, 2015 21:49

religijny napisał(a):
Robek napisał(a):

Tłumacząc najprościej jak się da - różnica będzie taka, że jak istnieje to nastąpi, a jak nie istnieje, to nie nastąpi. Mam nadzieję, że rozjaśniłem tę kwestię. :D

Ja sie nie pytałem czy to nastąpi czy nie nastąpi, tylko jakie ma to dla ciebie bezpośrednie znaczenie?

Pt lut 27, 2015 22:45

Robek napisał(a):
religijny napisał(a):
Robek napisał(a):

Ja sie nie pytałem czy to nastąpi czy nie nastąpi, tylko jakie ma to dla ciebie bezpośrednie znaczenie?

No to wygląda na to, że zadajesz niewłaściwe pytanie, skoro uważasz, że moja odpowiedź jest nie tego typu co trzeba.

Pt lut 27, 2015 22:47
Religiny, sorry, ale Twoje odpowiedzi są nieco dziwne.

Była tutaj na Forum taka osoba, i on był właśnie wyznawcą tego nurtu reinkarnacji, ale facet miał wiedzę na ten temat i nawet chociaż nie uznaję tej teorii to jednak jego posty były na swój sposób interesujące.

A co do Ciebie to mam wrażenie że coś tam sobie poczytałeś na ten temat i ot tyle. Nawet nie masz za bardzo własnego zdania w tej kwestii.

Pt lut 27, 2015 23:45

equuleuss napisał(a):
Religiny, sorry, ale Twoje odpowiedzi są nieco dziwne.

Była tutaj na Forum taka osoba, i on był właśnie wyznawcą tego nurtu reinkarnacji, ale facet miał wiedzę na ten temat i nawet chociaż nie uznaję tej teorii to jednak jego posty były na swój sposób interesujące.

A co do Ciebie to mam wrażenie że coś tam sobie poczytałeś na ten temat i ot tyle. Nawet nie masz za bardzo własnego zdania w tej kwestii.

Tak nie mam zdania na temat reinkarnacja, dlatego w nią wierzę. Logiczne.... wróć, że co?

So lut 28, 2015 0:03
Cytuj:
Tak nie mam zdania na temat reinkarnacja, dlatego w nią wierzę. Logiczne.... wróć, że co?

W takim razie nie bardzo wiesz w co wierzysz. Ale równie dobrze mógłyś być zadeklarowanym ateistą który nie wierzy w żadną kontynuację istnienia po śmierci, bo stutek jednego jak i drugiego jest taki sam - unicestwienie siebie samego. Jeśli możesz wcielić się we wszystko to w sumie jesteś niczym i nikim bo nie posiadasz żadnej tożsamości, a dodatkowo nie pamiętasz żadnych poprzednich wcieleń. To nie jest kontynuacja życia po śmierci, bo nie masz świadomości tego wszystkiego, prawdziwa kontynuacja swojego własnego istnienia po śmierci odbywa się wraz ze świadomością tego faktu.

So lut 28, 2015 5:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona