Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Tak narusza, że był kompletnym offtopem i trollingiem i w zasadzie powinieneś dostać za niego ostrzeżenie, bo to nie pierwsze usunięte Twoje wpisy. Być może drugi wpis został wycięty trochę z rozpędu. Ostateczną decyzję co do jego losu pozostawiam modowi działu.
|
Śr mar 04, 2015 21:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Offtop zawsze można wydzielić i przenieść. Ale Ty, religijny, jesteś niecenzuralny w całości, w każdym razie, jeśli oceniać Ciebie w duchu wiary katolickiej. Co rodzi ciekawy problem: czy można wytoczyć poważny proces cywilny o dyskryminowanie na forum internetowym, czy jednak wciąż będzie to operetka, którą Sąd szybko oddali?
Wytaczając jeszcze cięższą armatę: czy Regulamin naszego forum zgodny jest z Konstytucją?
|
Śr mar 04, 2015 21:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ErgoProxy napisał(a): Offtop zawsze można wydzielić i przenieść. O tym co jest warte wydzielenia decyduje moderator. Pytania do kolegi zadawaj w wątku obok.
|
Śr mar 04, 2015 21:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pytanie o zgodność jest skierowane do Moderacji.
|
Śr mar 04, 2015 22:17 |
|
 |
jumik
|
Religijny, zgadzam się z MARIEL co do oceny postu o Biblii. Taki tekst jest prowokacyjny i wiem z doświadczenia, że prowadzi do offtopu. Jeżeli chcesz podyskutować na temat "czy w Biblii jest o tym mowa" oraz jak to wpływa na naukę Kościoła, to zapraszam do jakiegoś innego działu. Post został więc usunięty z tym, co było uznane za kontekst.
Tak, można pisać o wpływie na małżeństwo. Jeśli zależy Ci na przywróceniu tego drugiego postu, to możemy się przychylić z MARIEL do interpretacji, że mieści się on w ramach tematu dyskusji. Daj znać, jeśli chcesz przywrócenia tego konkretnego postu! (drugiego, ale nie pierwszego!)
_________________ Piotr Milewski
|
Śr mar 04, 2015 22:58 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
ErgoProxy napisał(a): Wytaczając jeszcze cięższą armatę: czy Regulamin naszego forum zgodny jest z Konstytucją? A w czym mógłby być niezgodny?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Śr mar 04, 2015 23:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No, nie znam Konstytucji na wyrywki, ale zdaje mi się, że jest ona sformułowana w duchu poszanowania i równoprawności każdego wyznania, oraz gwarantowania swobody wypowiedzi. Natomiast punkt czwarty Regulaminu knebluje satanistów, ezoteryków, neopogan "itp.". Jakiś artykuł może mógłby się na to znaleźć.
|
Śr mar 04, 2015 23:22 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
A czy mogę na prywatną imprezę zaprosić samych buddystów?
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Cz mar 05, 2015 0:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bardzo prawdopodobne. Pytanie, czy to forum da się podciągnąć pod imprezę prywatną. Mniejsza już nawet o to, że wyszukiwarki je pokazują na afiszu, bo wyszukiwarki pokazują wszystko, ale zarejestrować się może na nim każdy z ulicy i jego treść jest dostępna każdemu z ulicy. Czyli że buddyści otworzyli w lokalu wszystkie drzwi i okna, tak że ich słychać na sto metrów, zaproszeń ani nie rozdają, ani nie sprawdzają, a to co się dzieje w środku nagrywają pilnie celem zapełnienia szpalty w swoim buddyjskim biuletynie, który rozdają za darmo pod przystankami. Nie od wczoraj.
|
Cz mar 05, 2015 1:23 |
|
 |
religijny
|
jumik napisał(a): Religijny, zgadzam się z MARIEL co do oceny postu o Biblii. Taki tekst jest prowokacyjny i wiem z doświadczenia, że prowadzi do offtopu. Jeżeli chcesz podyskutować na temat "czy w Biblii jest o tym mowa" oraz jak to wpływa na naukę Kościoła, to zapraszam do jakiegoś innego działu. Post został więc usunięty z tym, co było uznane za kontekst.
Tak, można pisać o wpływie na małżeństwo. Jeśli zależy Ci na przywróceniu tego drugiego postu, to możemy się przychylić z MARIEL do interpretacji, że mieści się on w ramach tematu dyskusji. Daj znać, jeśli chcesz przywrócenia tego konkretnego postu! (drugiego, ale nie pierwszego!) Ja ze swojej strony również nie widzę przeciwskazań do przywrócenia.
|
Pt mar 06, 2015 22:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jeżeli to forum nie jest subsydiowane z publicznych funduszy, to owszem, jest imprezą prywatną.
|
So mar 07, 2015 3:51 |
|
 |
religijny
|
religijny napisał(a): MARIEL napisał(a): Oto ostrzeżenie wystawione przez moderatora lub administratora forum: W sumie ze względu na ten podpunkt regulaminu cały dział "inne religie" powinien wylecieć, a osoby tam dyskutujące otrzymać ostrzeżenia.
|
N mar 08, 2015 15:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
viewtopic.php?p=852009#p852009Spam? To raczej multikonto było.
|
Wt mar 10, 2015 13:12 |
|
 |
WIST
|
Nie koniecznie analizuje kto ile razy się tu pojawia. Natomiast to chyba niewiele zmienia w sytuacji zbanowanego?
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Śr mar 11, 2015 18:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
WIST napisał(a): Nie koniecznie analizuje kto ile razy się tu pojawia. Natomiast to chyba niewiele zmienia w sytuacji zbanowanego? Link z postu viewtopic.php?p=852004#p852004 odsyłał do filmu zamieszczonego na youtube przez osobnika nazywającego się Matt Hans, co zarówno brzmieniem, jak i tematyką pasuje do @PrawdziwaPrawda, który w niektórych postach podpisywał się jako Mateusz Handzlik. @PrawdziwaPrawda został już odbanowany, ale nie pojawił się więcej na forum. Zamiast tego założył drugie konto, aby nawoływać do tego samego (filmik jest właściwie nagraniem dźwiękowym poświęconym "satanizmowi częstochowskimu"), co raczej można nazwać multikontem. Dlaczego się przy tym upieram? Ponieważ swego czasu też miałem tutaj multikonto i stosunkowo niedawno uporządkowałem tę sprawę. Pomimo tego mojego wykroczenia, nie otrzymałem ostrzeżenia, nie mówiąc już o banie. Dlatego też proszę cierpliwość dla innych.
|
Cz mar 12, 2015 18:03 |
|
|
|