Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik?
Autor |
Wiadomość |
kalip
|
 Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
Środowisko katolickie (moje)popiera Grzegorza Brauna - ale szczerze to jego twarz nie wzbudza we mnie zaufania a instynkt ten mało kiedy mnie zawodzi.Obym się w tym przypadku mylił , bo to co głosi jest interesujące.
|
N mar 15, 2015 18:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kalip napisał(a): Środowisko katolickie (moje)popiera Grzegorza Brauna - ale szczerze to jego twarz nie wzbudza we mnie zaufania a instynkt ten mało kiedy mnie zawodzi.Obym się w tym przypadku mylił , bo to co głosi jest interesujące. Co głosi - czyli, że w Polsce rządzi żydokomuna ii uniobolszewicy? http://nowyekran.info/zydokomuna-kaczyn ... gorz-braun
|
N mar 15, 2015 19:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Szowinizm jest mi obcy , raczej antyfeminizm Feminizm może być dobrą sprawą o ile jest wyważony i w rzeczywistości chce bronić lub ubiegać się o prawa kobiety tam gdzie jest ujawniona jakaś niesprawiedliwość czy dyskryminacja ze względu na płeć. Ale nie popieram agresywnego feminizmu który chce z kobiet zrobić mężczyzn, pozbawiając je kobiecości i ich odmienności która nie polega na byciu gorszą czy głupszą istotą, ale raczej zarówno mężczyzna jak i kobieta powinni uzupełniać się wzajemnie i wtedy są jak to jedno ciało w związku ze sobą. Cytuj: Owszem nie ukrywam i problemem jest tu panujący pogląd wsrod męskieej grupy , traktujący kobiety przedmiotowo. Podczas gdy kobieta nie jest przedmiotem tylko człowiekiem o ktorego należy zadbać (byle nie karmić jej ego w kierunku ''handlu'') Potem gdy z tej ''bajki '' dorosły mężczyzna wchodzi w dorosłe życie, szybko wymięka i sie nie sprawdza. W tym celu dobrze jeśli kobieta ma własne pieniądze i nie potrzebuje handlować z mężem, ponieważ kiedy jest uzależniona finansowo od mężczyzny, to prędzej czy później dojdzie do sytuacji gdzie te sprawy staną się pewnym utrudnieniem a nawet zarzewiem konfliktów w małżeństwie. Cytuj: Zdrady - bo facet jest słaby, jak sie boi tknąć własną kobiete, bo ona moze go nawet podać do sądu , zamiast czekać na jej humor , pojdzie do innej baby. Sugerujesz że bez ustawy wolno jest facetowi przymusić żonę do seksu to znaczy zgwałcić ją? Faktem jest że dość wiele gwałtów ma miejsce w trwałych związkach. Cytuj: masa niewinnie pomównionych - wystarczy ze koleżanka , chocby zazdrosna o małżeńśtwo ,szepnie, ''jabym nie pozwoliła sobie '' i juz nasłuchująca szatana żona ma narzędzie , zeby pomowić nieraz niewinnego człowieka. w ten sposob zarówno ten mezczyzna Jest zdany na kaprysy nieraz zazdrosnych obcych niewiast (i nie tylko), jak i kobieta na złamanie 8 przykazania ''Nie mow fałszywego świadectwa przeciw blizniemu swemu'' Za niewinność nic mu nie będzie, zaistnienie przemocy też trzeba udowodnić a taka ustawa raczej także bierze pod uwagę możliwość naciągania.
|
N mar 15, 2015 20:28 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie ma idealnego kandydata, gdyż ani święci, ani anioły nie kandydują. Przynależność do UW Andrzeja Dudy w latach 2000-2001 może być problemem dla wyborców PiS. Ja natomiast wiem, że każdy może się nawrócić, tak jak św. Paweł i wielu, wielu innych nie tylko świętych, tak, że dla mnie jego przynależność do UW nie będzie przeszkodą, aby na niego głosować.
|
N mar 15, 2015 20:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Pomimo manipulacji tzwn. otwartych katolików, Andrzej Duda jest JEDYNYM kandydatem dla wierzących katolików. Zamiast krzyczeć, proszę uzasadnić, że inni kandydaci (ze szczególnym uwzględnieniem katolików) się nie nadają. Ale oczywiście uzasadnienia nie będzie, bo nie chodzi o to, by uzasadniać, a o to, by goebbelsowską metodą powtarzania tworzyć odpowiednie skojarzenia. Prawda gito?
|
Pn mar 16, 2015 8:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Nie ma idealnego kandydata, gdyż ani święci, ani anioły nie kandydują. Przynależność do UW Andrzeja Dudy w latach 2000-2001 może być problemem dla wyborców PiS. Ja natomiast wiem, że każdy może się nawrócić, tak jak św. Paweł i wielu, wielu innych nie tylko świętych, tak, że dla mnie jego przynależność do UW nie będzie przeszkodą, aby na niego głosować. Składki partyjne na UW Duda wpłacał w 2002 r, czyli w czasie gdy już od roku istniało PiS, a większość członków zrejterowała z UW. Św Paweł i wielu innych świętych, odmiennie niż Duda nigdy nie ukrywali swej przeszłości. W tym przypadku wyborców oszukuje Duda pospołu z PiS, świadomym przeszłości swego kandydata.
|
Pn mar 16, 2015 9:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Nie ma idealnego kandydata, gdyż ani święci, ani anioły nie kandydują. Przynależność do UW Andrzeja Dudy w latach 2000-2001 może być problemem dla wyborców PiS. Ja natomiast wiem, że każdy może się nawrócić, tak jak św. Paweł i wielu, wielu innych nie tylko świętych, tak, że dla mnie jego przynależność do UW nie będzie przeszkodą, aby na niego głosować. Składki partyjne na UW Duda wpłacał w 2002 r, czyli w czasie gdy już od roku istniało PiS, a większość członków zrejterowała z UW. Św Paweł i wielu innych świętych, odmiennie niż Duda nigdy nie ukrywali swej przeszłości. W tym przypadku wyborców oszukuje Duda pospołu z PiS, świadomym przeszłości swego kandydata. Wiele osób woli nie ujawniać powodów wstydu i myślę, że tak było w przypadku Andrzeja Dudy. Z drugiej strony osoby nawrócone gorliwiej spełniają się w nowej, lepszej sytuacji co widać u Andrzeja Dudy. Myślę, że będą tacy wyborcy PiS, którym ta przeszłość w UW będzie przeszkadzać i zaczną szukać na prawicy lepszego w/g nich kandydata, ale na pewno nie będzie to Bronisław Komorowski, a więc w II turze głosować będą na Andrzeja Dudę. A Tobie Alus bardziej przeszkadza przynależność do UW Andrzeja Dudy niż Bronisława Komorowskiego i wielu innych vipów Platformy, którzy nie chwalą się tym, chociaż wcale tego się nie wstydzą.
|
Pn mar 16, 2015 10:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przypominam, że gita mimo iż udawała jakoby dążyła do dyskusji, nadal nie odpowiedziała na następujące pytania: - Dlaczego katoliczka i specjalistka od historii Kościoła pani Magdalena Ogórek nie może uzyskać poparcia katolika?
- Jakie konkretnie są poglądy pana Dudy dot. IVF i aborcji?
- Jak ma się do katolicyzmu podpisanie/niepodpisanie "Konwencji Przemocowej"?
|
Pn mar 16, 2015 10:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! Nawiązując do Twojego postu i mojej odpowiedzi uzupełniam: Ci katolicy, którym będzie przeszkadzało to, że Duda należał do UW i nie ujawnił tego będą mieć do wyboru:Kowalski, Braun, lub Kukiz, czy któryś z nich jest lepszym katolikiem niż kandydat ZP.
|
Pn mar 16, 2015 11:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus! Nawiązując do Twojego postu i mojej odpowiedzi uzupełniam: Ci katolicy, którym będzie przeszkadzało to, że Duda należał do UW i nie ujawnił tego będą mieć do wyboru:Kowalski, Braun, lub Kukiz, czy któryś z nich jest lepszym katolikiem niż kandydat ZP. Czytałaś podany przeze mnie link, w którym katolik Braun przedstawia swoje stanowisko wobec Kaczyńskich "żydokomuny i ubobolszewicy"?
|
Pn mar 16, 2015 11:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Alus! Nawiązując do Twojego postu i mojej odpowiedzi uzupełniam: Ci katolicy, którym będzie przeszkadzało to, że Duda należał do UW i nie ujawnił tego będą mieć do wyboru:Kowalski, Braun, lub Kukiz, czy któryś z nich jest lepszym katolikiem niż kandydat ZP. Czytałaś podany przeze mnie link, w którym katolik Braun przedstawia swoje stanowisko wobec Kaczyńskich "żydokomuny i ubobolszewicy"? Czytałam. Dla mnie zdecydowanie nie ma alternatywy, gdyż żaden z tych trzech nie jest lepszym katolikiem niż Andrzej Duda. Na pewno już wiesz, że Dudzie Newsweek wypomina teścia-Żyda, czyli Lis zwalczający antysemityzm sam stał się antysemitą. Hipokryzja zwolenników Komorowskiego sięga szczytu Himalajów.
|
Pn mar 16, 2015 11:41 |
|
 |
proteom
|
Dla mnie najlepszym kandydatem jest Polak-katolik: Grzegorz Braun. http://grzegorzbraun2015.pl/Przeciwnik socjalizmu, jaki się krzewi np. w gospodarce i edukacji. Cytuj: Czy państwo powinno objąć wszystkich Polaków prawem do świadczeń zdrowotnych finansowanych z budżetu? Jaki powinien być model lecznictwa? Czy świadczeniodawcy powinni być państwowi czy prywatni? Czy świadczenia powinny być finansowane z podatków czy przez samych pacjentów? Jak rozwiązać problem ubezpieczeń emerytalnych? Czy należy zaprzestać poboru składek by nie zaciągać nowych zobowiązań, i dotychczasowe zobowiązania spłać z budżetu, a decyzje o dobrowolnym prywatnym ubezpieczeniu pozostawić samym obywatelom?
Z jednej strony wszelkie zobowiązania państwa w tej sferze muszą być dotrzymywane. Niepodległe państwo nie może oszukiwać własnych obywateli. Z drugiej zaś – należy powstrzymać proces wciągania kolejnych pokoleń do tej piramidy finansowej, jaką jest system obowiązkowych ubezpieczeń i składek emerytalnych. Punktem wyjścia do dalszej reformy i powrotu do normalności w tej dziedzinie powinno być ubruttowienie wypłat – z przeniesieniem powinności opłacania ZUS z pracodawcy na pracobiorcę już po odebraniu całej pensji.
Gdy do szkół wróciła łacina, logika i kaligrafia – a stanie się to, kiedy po wycofaniu ingerencji państwa odwróci się tendencja do równania w dół – wówczas więcej ludzi pojmować będzie np., że cały system socjalistyczny oparty jest na łamaniu przykazań (przede wszystkim VII i X), a także wyczerpuje znamiona szeregu przestępstw kodeksowych – ot, choćby art. 286, w którym mowa o karygodności „doprowadzania do niekorzystnego rozporządzenia mieniem”. To jest najlepsze ujęcie istoty państwowych systemów przymusowych ubezpieczeń społecznych. Polaków trzeba uwolnić od współuczestnictwa w tym oszukańczym procederze. Interwencjonizm państwowy powinien być zawsze limitowany do minimum. Jakie dziedziny należą do istoty państwowości? To proste: wojsko, policja, sądy i centralny aparat fiskalny, który umożliwia działanie tych trzech pierwszych przy ograniczonej do minimum administracji centralnej. Wszystko inne niechaj będzie zależne od uznania władz gminnych i regionalnych – i od fantazji przedsiębiorczych Polaków.
|
Pn mar 16, 2015 11:45 |
|
 |
kalip
|
A któż by inny rządzi ? + pocioty germańskie. Masz oczy to widzisz, czytasz i wiesz.
|
Pn mar 16, 2015 12:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Czytałaś podany przeze mnie link, w którym katolik Braun przedstawia swoje stanowisko wobec Kaczyńskich "żydokomuny i ubobolszewicy"? Czytałam. Dla mnie zdecydowanie nie ma alternatywy, gdyż żaden z tych trzech nie jest lepszym katolikiem niż Andrzej Duda. Na pewno już wiesz, że Dudzie Newsweek wypomina teścia-Żyda, czyli Lis zwalczający antysemityzm sam stał się antysemitą. Hipokryzja zwolenników Komorowskiego sięga szczytu Himalajów.[/quote] Wiem, narodowość niczyje nie jest dla mnie żadnym plusem czy minusem. Oburzasz sie na Lisa, a kandydata Brauna obrzucającego ordynaryjnymi pomówieniami Kaczyńskich o zdradę Polski, łykasz jak tuczona kaczka....od kiedy to pomówienia, kłamstwa, są wyznacznikiem katolickości? Cytuj: A któż by inny rządzi ? + pocioty germańskie. Masz oczy to widzisz, czytasz i wiesz. Mam oczy i rozum, dlatego pomówicieli, oszczerców, nigdy nie mianuję katolikami.
|
Pn mar 16, 2015 12:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Oburzasz sie na Lisa, a kandydata Brauna obrzucającego ordynaryjnymi pomówieniami Kaczyńskich o zdradę Polski, łykasz jak tuczona kaczka....od kiedy to pomówienia, kłamstwa, są wyznacznikiem katolickości? Mówisz o człowieku który przede wszystkim to Tobie i antykatolickiej Platformie jest nie na rękę i wam szkodzi, nie Kaczyńskim. Powołujesz się na człowieka który mówi głośno i wyraźnie o zamachu Smoleńskim i o tym że Kaczyński został zabity. Powołujesz się na człowieka który określenie zdrajców zdecydowanie prędzej przypisze antykatolickiej Platformie. To Tobie słowa Brauna szkodzą najbardziej, a mimo to na niego się powołujesz.
|
Pn mar 16, 2015 12:26 |
|
|
|