Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 06, 2025 15:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 68  Następna strona
 Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik? 
Autor Wiadomość
Post Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
Gita - kim według Ciebie są rzesze ludzi pracujących w wieku 70-80-90 lat?
Gender przywlókł do Polski w 2006r PiS. M. Jurek wylądował poza szeregami PiS gdy wniósł projekt całkowitego zakazu aborcji. In-vitro bez żadnej kontroli funkcjonuje w Polsce od 1984r i żyje już kilkaset ludzi urodzonych tą metodą.

Pn mar 16, 2015 17:09
Alus napisał(a):
Gita - kim według Ciebie są rzesze ludzi pracujących w wieku 70-80-90 lat?
Gender przywlókł do Polski w 2006r PiS. M. Jurek wylądował poza szeregami PiS gdy wniósł projekt całkowitego zakazu aborcji. In-vitro bez żadnej kontroli funkcjonuje w Polsce od 1984r i żyje już kilkaset ludzi urodzonych tą metodą.

To nie jest odpowiedź na proste pytanie:KTÓREGO Z KANDYDATÓW NA PREZYDENTA POWINIEN POPRZEĆ KATOLIK ?
Czy mam napisać jeszcze większymi literami???

Pn mar 16, 2015 17:28
Katolik powinien kierowac sie rozumem a nie nominalnym wyznaniem kandydatow. Niestety bycie katolikiem nie oznacza bycia po prostu porzadnym czlowiekiem.

Jak bedzie pelna lista stracencow, ktorzy hca kandydowac na ten urzad w kraju malkontentow, ktorzy tylko innym stawiaja wymagania, to sie zastanowie, ktory jest rozwazny na tyle, zeby mogl dostac moj glos.

Pn mar 16, 2015 17:54
Kael napisał(a):
Katolik powinien kierowac sie rozumem a nie nominalnym wyznaniem kandydatow. Niestety bycie katolikiem nie oznacza bycia po prostu porzadnym czlowiekiem.

Jak bedzie pelna lista stracencow, ktorzy hca kandydowac na ten urzad w kraju malkontentow, ktorzy tylko innym stawiaja wymagania, to sie zastanowie, ktory jest rozwazny na tyle, zeby mogl dostac moj glos.

Są pewniaki, to znaczy ci, którzy na pewno zbiorą wymaganą ilość podpisów, ale jeśli chcesz znać już całą listę zatwierdzonych przez PKW kandydatów, to możesz zabrać głos dopiero po 26 marca.

Pn mar 16, 2015 18:07
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Alus napisał(a):
Jak zawsze nic nie zrozumiałeś, potrafisz jedynie opluwać. opluwać ,opluwać starą, według ciebie ponoć katolicką mantrą......

Doskonale wiesz, że quas ma rację. Komorowski podpisał tzwn. ustawę przemocową i tym samym stanął po stronie lewaków, a przeciw wierze KRK i przeciw stanowisku Episkopatu.

Episkopat w 2010r tez był przeciw polskiej ustawie antyprzemocowej, aktualnie postrzega tą ustawą jako bardzo dobrą, wyczerpująca wszelkie potrzebne zapisy w dziedzinie zapobiegania przemocy.

Skoro tak wracasz do przeszłości to może podasz na potwierdzenie też potępiające stanowisko Episkopatu z 2010 r.
Jeżeli tak było, to tak samo kiedy antykatolicka Platforma wprowadziłaby ogólno dostępną aborcję, to wiadomo że wtedy stan dzisiejszy będzie dobry w porównaniu do przyszłych zmian, ale dziś są inne priorytety.

Wychodzi na to że już w 2010 r. byłaś przeciwko Episkopatowi, przeciwko Kościołowi i nic się nie zmieniło, dalej jesteś przeciwko Kościołowi, w szeregu palikotów itp. Już dawno temu wypowiedziałaś wojnę Kościołowi Katolickiemu i od tej wspólnoty się odcięłaś, przechodząc na stronę wrogów Kościoła.

Pn mar 16, 2015 18:54

Cytuj:
Awa napisał(a):
Katolickość nie jest dla mnie głównym wyznacznikiem wyborów politycznych.
Będę tradycyjnie głosować na Korwina w 1 turze, w następnej na kontrkandydata Komorowskiego.Kimkolwiek by on był.

Na Palikota i P. Grodzką także

Tak Alus, świadomie napisałam ostatnie zdanie. Z bulem :lol: jestem jednak przy nadzieji ,ze nie zbiorą wymaganych podpisów i zostanie mi to oszczędzone.

Pn mar 16, 2015 18:59
Cytuj:
To nie jest odpowiedź na proste pytanie:KTÓREGO Z KANDYDATÓW NA PREZYDENTA POWINIEN POPRZEĆ KATOLIK ?
Czy mam napisać jeszcze większymi literami???

KOGO WYBIERZE W ZGODZIE Z WŁASNYM SUMIENIEM - ale choćby powtórzyła 50-100-1000 razy, ty tak nie przyjmiesz, bo o wyborze w zgodzie z własnym sumienie nie mówił o. Rydzyk.

Awa napisał(a):
Cytuj:
Awa napisał(a):
Katolickość nie jest dla mnie głównym wyznacznikiem wyborów politycznych.
Będę tradycyjnie głosować na Korwina w 1 turze, w następnej na kontrkandydata Komorowskiego.Kimkolwiek by on był.

Na Palikota i P. Grodzką także

Tak Alus, świadomie napisałam ostatnie zdanie. Z bulem :lol: jestem jednak przy nadzieji ,ze nie zbiorą wymaganych podpisów i zostanie mi to oszczędzone.

Co oznacza, że jedynym Twoim kryterium wyboru jest nienawiść do Komorowskiego.
Chyba każdy nie koniecznie z osobistej nienawiści, ale ze zniechęcenia, może wymienić kandydatów, na których w żadnej sytuacji nie oddałby głosu.

W kwestii ustawy o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie:

Trwa ożywiona dyskusja o przemocy w rodzinie. Formułowane głosy w obronie ładu morarlego winny zostać uwzględnione w nowej wersji ustawy. Wyrażając wsparcie dla działań wykluczających przemoc w rodzinie biskupi jednocześnie oceniają krytycznie instrumentalne traktowanie cierpienia, jako formy podważania roli rodziny. Każda próba administracyjnego działania winna uwzględniać naturalną rolę wychowawczą rodziny. , Warszawa 10 marzec 2010r, Zebranie Plenarne Konferencji Episkopatu Polski.
W oparciu o to oświadczenie zaczęto zbierać po kościołach podpisy pod listami sprzeciwu wobec "instrumentalizowania i niszczenie polskiej rodziny, tradycji i kultury".

Pn mar 16, 2015 19:36

Cytuj:
Chyba każdy nie koniecznie z osobistej nienawiści, ale ze zniechęcenia, może wymienić kandydatów, na których w żadnej sytuacji nie oddałby głosu.

Nigdzie i nigdy nie napisałam ze nienawidzę któregokolwiek polityka, więc z łaski swojej mi tego nie wmawiaj. Oni są co najwyżej śmieszni . Jednak pan Komorowski mimo , iż chciał do pewnego czasu uchodzić za dobrotliwego dziadka Bronka śmieszny ani dobroduszny nie jest.

Pn mar 16, 2015 19:44
Awa napisał(a):
Cytuj:

Nigdzie i nigdy nie napisałam ze nienawidzę któregokolwiek polityka, więc z łaski swojej mi tego nie wmawiaj. Oni są co najwyżej śmieszni . Jednak pan Komorowski mimo , iż chciał do pewnego czasu uchodzić za dobrotliwego dziadka Bronka śmieszny ani dobroduszny nie jest.

Gdy mówi o dopominających się o uczciwe wybory:odmęty szaleństwa, jest groźny, gdy mówi:Smerf Maruda jest śmieszny, gdy pisze "bul" nie zna ortografii, często bywa niekompetentny, ale agentem chyba nie jest. 14 marca w sobotę w Gdańsku , podczas marszu wołano:Komorowski jest agentem, Andrzej Duda prezydentem, moim zdaniem to przesada, ale marsze i pikiety protestacyjne rządzą się swoimi prawami.

Pn mar 16, 2015 20:00
Alus napisał(a):
Episkopat w 2010r tez był przeciw polskiej ustawie antyprzemocowej

Alus napisał(a):
Wyrażając wsparcie dla działań wykluczających przemoc w rodzinie biskupi jednocześnie oceniają krytycznie instrumentalne traktowanie cierpienia, jako formy podważania roli rodziny. Każda próba administracyjnego działania winna uwzględniać naturalną rolę wychowawczą rodziny. , Warszawa 10 marzec 2010r, Zebranie Plenarne Konferencji Episkopatu Polski.

Nie ma tu żadnego potwierdzenia dla zdania które napisałaś wcześniej. Mało tego zostało wyrażone wsparcie, tyle że z zastrzeżeniem.

Pn mar 16, 2015 20:14

zefciu napisał(a):
Przypominam, że gita mimo iż udawała jakoby dążyła do dyskusji, nadal nie odpowiedziała na następujące pytania:
  • Dlaczego katoliczka i specjalistka od historii Kościoła pani Magdalena Ogórek nie może uzyskać poparcia katolika?
  • Jakie konkretnie są poglądy pana Dudy dot. IVF i aborcji?
  • Jak ma się do katolicyzmu podpisanie/niepodpisanie "Konwencji Przemocowej"?

Z prestej przyczyny ponieważ SLD a z tej parti ta pnia startuje jest partią lewicowa, deklarującą walke z KK i forsowanie ustaw antykatolickich. Partia ta jest pozostalością parti komunistycznej a ich lider Leszek Miler jest bylym działaczem PZPR.
po drugie Magdalena Ogorek nie jst specjalista od historii Kościoła chyba tylko tvn ją tak okrzykną. Studia jakie ta pani skończyła to historia a nie historia Kościoła

Pn mar 16, 2015 21:31

gita co Ty masz na celu ?
Czy tylko nakierowanie ludzi zeby ''zgodnie z sumieniem ''
zagłosowali na Dudę?
Bo widze ze wszystkie Twoje wypowiedzi do tego zmierzają
Ja proponuje Korwina Mikke jako kontrkandydata,
nie to ze jestem złośliwy i nie to ze w pełni go popieram
bo ma sporo wad jego program w mojej ocenie.
(a byc moze go zbyt dobrze nie rozumiem ??)
Dla przeciwwagi powiem jedno:
PiS ogólnie ma sporo za uszami
Nie afer, nie błędów, nie potknięć politycznych
tylko braku miłosierdzia, machinowanej polityki
typu Wypowiedz Jarosława:
''to nie jest sprawa na przeprosiny
to jest sprawa na dymisję''
Brrr. Straszne.Niechrześcijańskie
I takich przepychanek i żonglerek manipulacji jest znacznie wiecej
Kaczyński świadomie sie ukrył , bo wie ze już jego język stygmatyzacyjny
stał się jego wizytówką.

Wady KorwinaMikkego podałem w swoim poście pare stron temu
Więc żaden z tych kandydatów nie jest bez wad
I prosze nie jechać userom sprytnie po sumieniu bo to nie tak ma działać.
Niechaj głosujący wybierze ktoregoś z tych kandydatów (plus jeszcze kand. narodowców
- jednak ich nie polecam , bo mają zbyt ograniczony zasięg dążęń
Naród naród naród i polskość, a obywateli raczej mają gdzieś)

Moze zapytaj kogo odrzucić, to odrazu odpowiem:
otóż Lewicę (liberalizm poglądów, feminizm), Bronka ( bo sie nie sprawdzili!) ,PSL (zbyt ograniczony zasięg i ''letniość'' partii , ktora jest jak horągiewka na wietrze )i palikociarnie (z wiadomych względów)z całej reszty mysle ze mozna wybierać.

a gita niech nie naciska,nie bierze ludzi pod włos, ze powinni sie kierować pokazowymi deklaracjami
ktore , moze nawet jesli będą zrealizowane , są robione zeby zdobyć elektorat.

Wt mar 17, 2015 0:14
Navi31! NIGDY!!!, przenigdy nie mówię głosuj na... bo, ZAWSZE piszę, lub mówię, ja głosuję bo... i podobnie jest w tym wątku. Nie znajdziesz w tej dyskusji, abym kogokolwiek namawiała do głosowania tak jak ja; piszę kto w/g mnie spełnia kryteria dobrego katolika.
Piszesz o Prawie i Sprawiedliwości:"...tylko brak miłosierdzia.." w odniesieniu do słów Jarosława Kaczyńskiego:"to nie sprawa na przeprosiny, to sprawa na dymisję", to słowa w znaczeniu; brak miłosierdzia można potraktować jedynie jako żart, nie inaczej.
Jeśli idzie o brak miłosierdzia to według mnie kryterium najbardziej spełnia Twój kandydat JKM i program jego partii.
Pisząc kolejny post jeszcze raz przeczytaj pytanie jaka zadałam w temacie:KTÓREGO Z KANDYDATÓW NA PREZYDENTA POWINIEN POPRZEĆ KATOLIK, dodam jeszcze DLACZEGO, to słowo nie zmieściło się w temacie.
Andrzej Duda jest przeciwko aborcji, przeciv in vitro, przeciw tzwn. konwencji przemocowej, przeciw nieludzkiej ustawie podwyższającej wiek emerytalny kobiet do 67 lat, a więc spełnia podstawowe kryteria, aby być kandydatem chrześcijanina na urząd prezydenta.
Czy Twój kandydat spełnia te podstawowe warunki?

Wt mar 17, 2015 7:31
quas napisał(a):
Alus napisał(a):
Episkopat w 2010r tez był przeciw polskiej ustawie antyprzemocowej

Alus napisał(a):
Wyrażając wsparcie dla działań wykluczających przemoc w rodzinie biskupi jednocześnie oceniają krytycznie instrumentalne traktowanie cierpienia, jako formy podważania roli rodziny. Każda próba administracyjnego działania winna uwzględniać naturalną rolę wychowawczą rodziny. , Warszawa 10 marzec 2010r, Zebranie Plenarne Konferencji Episkopatu Polski.

Nie ma tu żadnego potwierdzenia dla zdania które napisałaś wcześniej. Mało tego zostało wyrażone wsparcie, tyle że z zastrzeżeniem.

Oczywiście nie ma....tylko czemu to właśnie biskupi apelowali do wiernych o podpisy pod listami sprzeciwu.

Cytuj:
Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik

Katolik przy wyborze winien pamiętać - Każdy niech będzie poddany władzom, sprawującymi rządy nad innymi. Nie ma bowiem władzy, która by nie pochodziła od Boga, a te, która są zostały ustanowione przez Boga (Rz 13,1)
Czyli wedle ciebie obecny prezydent od kogo pochodzi?

Wt mar 17, 2015 8:15
Alus! Pochodzi od Boga, nie znaczy spełnia Przykazania Boskie.

Codziennie rano oglądam polityczne programy:w tvpinfo "Gość poranka" oraz w TVP1 "Polityka przy kawie". Dzisiaj w programie "Gość poranka" wystąpił Wipler, szef sztabu JKM. Redaktorka zadała między innymi pytanie:czy JKM podpisałby konwencję antyprzemocową. Wipler odpowiedział NIE, czyli w tym przypadku JKM spełnia kryterium ważne dla katolika, ale pani redaktor nie zapytała o in vitro, aborcję, wiek emerytalny.
Goście w programie "Polityka przy kawie" stwierdzili to co dzieje się od dawna, a widać teraz również w kampanii prezydenta Komorowskiego, że Platforma skręca w lewo, nadal przejmuje lewicowy elektorat i dąży do tego, aby był dwu-partyjny układ:centro-lewicowa Platforma i centro-prawicowy PiS.
Każdy katolik powinien brać to pod uwagę zarówno w wyborach prezydenckich jak i parlamentarnych.

Wt mar 17, 2015 8:53
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 68  Następna strona