Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 21:38

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 554 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 37  Następna strona
 Orędzia na czasy ostateczne - połączone wątki 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Orędzia na czasy ostateczne - połączone wątki
Kobiety nie będą kapłankami, bo jest na to odpowiedni dogmat. Nie wiem, co miał na myśli kard. Schonborn, może źle się wyraził, ale papież kiedyś powiedział, że chciałby, aby kobiety miały większą rolę w Kościele. Moim zdaniem to bardzo słusznie - i wcale nie muszą być do tego kapłankami.

Ciągle powtarzasz słowa o tym uchylaniu drzwi dla herezji, chociaż żadnej herezji jeszcze nikt, włącznie z Tobą, nie zaobserwował. Nie nudzi Ci się takie jałowe histeryzowanie? Gdyby choć jedną herezję wprowadzono, miałbyś przynajmniej jakąś konkretną podstawę dla tych twierdzeń, które tu głosisz. A tak to nadal nie masz absolutnie NIC.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn mar 16, 2015 12:41
Soul33 napisał(a):
Kobiety nie będą kapłankami, bo jest na to odpowiedni dogmat. Nie wiem, co miał na myśli kard. Schonborn, może źle się wyraził, ale papież kiedyś powiedział, że chciałby, aby kobiety miały większą rolę w Kościele. Moim zdaniem to bardzo słusznie - i wcale nie muszą być do tego kapłankami.

Ciągle powtarzasz słowa o tym uchylaniu drzwi dla herezji, chociaż żadnej herezji jeszcze nikt, włącznie z Tobą, nie zaobserwował. Nie nudzi Ci się takie jałowe histeryzowanie? Gdyby choć jedną herezję wprowadzono, miałbyś przynajmniej jakąś konkretną podstawę dla tych twierdzeń, które tu głosisz. A tak to nadal nie masz absolutnie NIC.

Nawet fałszywy prorok nie może sobie pozwolić na wprowadzanie herezji od ręki (na pewno do czasu). Nawet antychryst nie poda się od razu za Jezusa. Nawet kiedy będą to robili będzie się to odbywało bardzo podstępnie, do tego stopnia że wielu ludzi zostanie zwiedzionych przez bestie i nawet antychrysta uznają Jezusem. Masoneria w Kościele działała skrycie i podstępnie szczególnie przez ostatnie 50 lat, tyle czasu zajęło im przygotowywanie do obecnej ostatecznej fazy. Dlatego nie bądź taki w gorącej wodzie kąpany. Obecnie z herezjami się tańczy, heretykom i faryzeuszom daje się narzędzia do walki….i przyjdzie niedługo czas na zmiany w tym kierunku. Ten taniec z herezjami już jest, ja o nim mówię i kiedy przyjdzie czas na zmiany których kierunek już widać, nie będzie powodów do udawania zaskoczonego, nawet kiedy obecnie usilnie udaje się że nic się nie dzieje i na nic się nie zapowiada.
Wszystko to dzieje się tak jak przepowiedział Bóg w Orędziach Ostrzeżenie.

Pn mar 16, 2015 19:57
Moderator

Raczej chodzi o to, że ci ignoranci od "orędzi" ulegli temu samem wrażeniu, co lewicowa prasa, która roiła sobie coś na temat możliwych zmian w Kościele.

quas napisał(a):
będzie się to odbywało bardzo podstępnie

Tak, aby radykałowie panikowali, rwali włosy z głowy i dostawali ataków apopleksji. To dopiero podstęp...

quas napisał(a):
Wszystko to dzieje się tak jak przepowiedział Bóg w Orędziach Ostrzeżenie.

Takie przepowiednie mógł wymyślić każdy dureń, który potrafi przeczytać nagłówki w gazetach (ale czyta niewiele poza tym).

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn mar 16, 2015 22:17
Cytuj:
Takie przepowiednie mógł wymyślić każdy dureń, który potrafi przeczytać nagłówki w gazetach (ale czyta niewiele poza tym).

Jeszcze trochę a quas odkryje, że jesteś finansowany przez PO :D

Wt mar 17, 2015 8:27
Soul33 napisał(a):

Jeżeli są to Orędzia od Boga to nie zapominaj kogo tak od ręki nazwałeś durniem. Przepowiednie z Orędzi nie mają nic wspólnego z nagłówkami gazet i mylisz się mówiąc że każdy może coś takiego wymyślić. Dlatego czy będziesz w stanie tak nazwać sam siebie ??

Będę dalej podawał wypełniające się proroctwa i te które widać jak wszystko zmierza do ich realizacji, bo nie każdy dureń, Soul może coś takiego wymyślić.

Wrócę do tego o czym już wspominałem, ale nie dodałem że jest to częściowe wypełnienie proroctwa.
Otóż jedną z cech fałszywego proroka w Kościele będzie to że będą go nazywali świętym za życia, a będą go tak nazywali ludzie którzy z Prawem Boga walczą.

To proroctwo wstępnie już się wypełniło, bo Franciszek już został nazwany świętym za życia przez Eltona Johna działającego dla globalnego lobby sodomskiego. Ale na tym nie koniec bo takich tytułów o świetości za zycia fałszywego proroka będzie więcej.

Soul33 napisał(a):
Raczej chodzi o to, że ci ignoranci od "orędzi" ulegli temu samem wrażeniu, co lewicowa prasa, która roiła sobie coś na temat możliwych zmian w Kościele.

Nazywasz mnie ignorantem, ale to chyba bardziej do Ciebie pasuje. Otóż lewicowa prasa nic sobie nie uroiła, tylko słusznie wyciąga wnioski, a preteksty do takich wniosków wręcza sam Watykan pod Franciszkiem, on sam i jego otoczenie. Teraz wyszedł kardynał z rozmowy z Franciszkiem i osobiście wręcza argumenty dla tych którzy popierają herezje kobiet kapłanek. Feministki już na starcie powiedziały że osiągnęły sukces i tak to można nazwać jako etap. To samo z lobby sodomskim, różnymi postępowcami…
Urojeniem to jest udawanie że oni nie mają podstaw i udawanie że nic się nie dzieje kiedy wyraźnie herezje mają szykowany grunt do wzrastania.

Śr mar 18, 2015 13:28
Pasuje jak ulal do sw Jana Pawla II! I 2ielu innych, nazywanych juz za zycia swietymi.

Śr mar 18, 2015 13:34
Kael napisał(a):
Pasuje jak ulal do sw Jana Pawla II! I 2ielu innych, nazywanych juz za zycia swietymi.

Myślisz że Elton John tak samo nazwałby papieży od Boga jak Benedykta XVI czy Jana Pawła II ?? Bo ja raczej jestem na 100% pewny że nie, bo ludzie tego typu tak będą nazywać Franciszka i do niego lgną.

Śr mar 18, 2015 22:09
WIST napisał(a):
Soul, jesteś nieekologiczny, weź olej napędowy :)

No co Ty... Właśnie olej napędowy jest nieekologiczny. To chrust spełnia kryteria ekologiczności. :D

Cz mar 19, 2015 15:41
quas napisał(a):
Soul33 napisał(a):

Jeżeli są to Orędzia od Boga to nie zapominaj kogo tak od ręki nazwałeś durniem.

Ponieważ to jednak nie są orędzia od Boga, więc nie ma problemu. :D

Cytuj:
Wrócę do tego o czym już wspominałem, ale nie dodałem że jest to częściowe wypełnienie proroctwa.
Otóż jedną z cech fałszywego proroka w Kościele będzie to że będą go nazywali świętym za życia, a będą go tak nazywali ludzie którzy z Prawem Boga walczą.

Natomiast ten tekst pokazuje, że nie znasz Pisma Świętego, w którym jasno zapisano, że chrześcijanie są święci.

Cz mar 19, 2015 15:42

Koniec Ostrzeżenia. Fałszywa prorokini została zdemaskowana. Nie będzie już zwodzić:

https://ostrzezenieprzedmbm.wordpress.c ... przyjscie/

Pn mar 23, 2015 13:15
Stawiam zakład, że Quas uzna to za ostateczny dowód prawdziwości tych "objawień". :D

Pn mar 23, 2015 13:35
Moderator

Rozmowa z kard. Nyczem:

Papież Franciszek budzi wielki entuzjazm sporej grupy ludzi, ale zarazem dla części wierzących jest powodem niepokoju o przyszłość Kościoła. Przyznam, że za mojego życia nie widziałem aż tak dużego poziomu sceptycyzmu wobec papieża w samym Kościele. Jak to zrozumieć?

Przypominam sobie, co mówiono w zachodniej Europie o nowo wybranym Janie Pawle II, który był człowiekiem zza żelaznej kurtyny. Pytano, czy sobie poradzi, czy rozumie Europę, świat demokratyczny itd. Wiele w tych znakach zapytania jest podobieństwa do tego, co przeżywamy teraz, gdy przyszedł papież spoza Europy. Jest to dla mnie wytłumaczalne. To absolutnie inny pontyfikat i inny papież. Ojciec święty pochodzi z miasta, w którym jeden procent ludzi chodzi do Kościoła. Więc jest przyzwyczajony do szukania nie jednej owcy, ale dziewięćdziesięciu dziewięciu zagubionych. O tym trzeba pamiętać. Jest rzeczywiście takie wrażenie, jakbyśmy nie mieli do końca zaufania do papieża jako papieża. To jest niebezpieczne. Bardzo przestrzegam siebie i wszystkich radykałów po różnych stronach, aby nie ferowali wyroków, żebyśmy kiedyś nie musieli się tłumaczyć w sumieniu, że zabrakło nam wiary w miejsce papieża w Kościele. Trzeba w wierze zaufać Duchowi Świętemu, że nasz obecny czas w Kościele potrzebuje takiego właśnie papieża, jakim jest Franciszek. Tak jak 35 lat temu Kościół potrzebował Jana Pawła II. Każdy papież jest Piotrem naszych czasów. Zbyt daleko idące porównywanie nie ma sensu.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz kwi 09, 2015 11:19
Soul33 napisał(a):
Rozmowa z kard. Nyczem:

Papież Franciszek budzi wielki entuzjazm sporej grupy ludzi, ale zarazem dla części wierzących jest powodem niepokoju o przyszłość Kościoła. Przyznam, że za mojego życia nie widziałem aż tak dużego poziomu sceptycyzmu wobec papieża w samym Kościele. Jak to zrozumieć?

Przypominam sobie, co mówiono w zachodniej Europie o nowo wybranym Janie Pawle II, który był człowiekiem zza żelaznej kurtyny. Pytano, czy sobie poradzi, czy rozumie Europę, świat demokratyczny itd. Wiele w tych znakach zapytania jest podobieństwa do tego, co przeżywamy teraz, gdy przyszedł papież spoza Europy. Jest to dla mnie wytłumaczalne. To absolutnie inny pontyfikat i inny papież. Ojciec święty pochodzi z miasta, w którym jeden procent ludzi chodzi do Kościoła. Więc jest przyzwyczajony do szukania nie jednej owcy, ale dziewięćdziesięciu dziewięciu zagubionych. O tym trzeba pamiętać. Jest rzeczywiście takie wrażenie, jakbyśmy nie mieli do końca zaufania do papieża jako papieża. To jest niebezpieczne. Bardzo przestrzegam siebie i wszystkich radykałów po różnych stronach, aby nie ferowali wyroków, żebyśmy kiedyś nie musieli się tłumaczyć w sumieniu, że zabrakło nam wiary w miejsce papieża w Kościele. Trzeba w wierze zaufać Duchowi Świętemu, że nasz obecny czas w Kościele potrzebuje takiego właśnie papieża, jakim jest Franciszek. Tak jak 35 lat temu Kościół potrzebował Jana Pawła II. Każdy papież jest Piotrem naszych czasów. Zbyt daleko idące porównywanie nie ma sensu.

Kard. Nycz wypowiedział ostatnio też inne bardzo wymowne i znaczące słowa dotyczące schizmy w Kościele. Powiedział: ,, Schizmy nie będzie. Jestem o to spokojny. Papież jest człowiekiem, którego prowadzi Duch Święty.’’.
Ja na forum już dawno pisałem za Orędziami Ostrzeżenie o przepowiadanej schizmie na czas Franciszka. Wtedy jeszcze nic tego nie zapowiadało, ale teraz już widać jak w przypadku tego proroctwa (jak i innych) wszystko układa się pod jego realizację, nie w przeciwnym kierunku, a zgodnie z Orędziami Ostrzeżenie.

Tak więc już teraz odniosę się do tych znamiennych słów kard. Nycza, znamiennych teraz, a jeszcze bardziej znaczących w niedługim czasie. Otóż jest on w błędzie, bo schizma nastąpi za Franciszka jak zostało przepowiedziane i nie bez powodu takie właśnie pytanie zostało mu zadane.
Kard. Nycz odpowiada że schizmy nie będzie i jest o to spokojny po czym dodaje zdanie sugerujące na czym jego spokój i pewność się opiera. Jego zdementowanie schizmy jest podparte na przeświadczeniu że schizmy nie będzie ponieważ Franciszek jest prowadzony przez Ducha Św. To uzasadnienie że schizmy nie będzie bo Franciszek jest prowadzony przez Ducha Św., będzie miało zupełnie odwrotny wydźwięk kiedy do schizmy dojdzie, a jest ona pewna bo Bóg ją przepowiedział w Orędziach Ostrzeżenie właśnie na czas Franciszka.
Dlatego kard. Nycz jest w błędzie podwójnie w tej wypowiedzi, kiedy zaprzecza schizmie i kiedy podpiera się do tego uzasadnieniem że Franciszek jest prowadzony przez Ducha Św.

,,Kiedy obserwuje ksiądz kardynał ostrą dyskusję w Kościele dotyczącą rozwodników, komunii świętej, nie ma ksiądz wrażenia, że idziemy w kierunku sporych zmian, które mogą się zakończyć schizmą?
Kard. Nycz - Schizmy nie będzie. Jestem o to spokojny. Papież jest człowiekiem, którego prowadzi Duch Święty.

http://www.fronda.pl/a/kard-nycz-europa ... tml?part=2

A tutaj jak Bóg przepowiadał schizmę na czas Franciszka w Orędziach Ostrzeżenie, a było to też wcześniej przepowiadane i to proroctwo się wypełni:

,,17.02.2013, 19:00 - Fałszywy prorok przejmie teraz Siedzibę w Rzymie

Moja szczerze umiłowana córko, schizma w Kościele katolickim, jak przepowiedziano, zostanie teraz ukazana całemu światu, aby ją zobaczył. Odejście Mojego szczerze umiłowanego Świętego Wikariusza, Benedykta XVI, oznacza początek końca. Przez ponad dwa ostatnie lata próbuję przez ciebie, Mój wybrany proroku, przygotować Mój Kościół na ziemi do tego smutnego wydarzenia.

Elity Masońskie przechwyciły władzę nad Moim Kościołem i będą narzucać najbardziej podstępne oszustwa Katolikom. Klucze Rzymu są teraz w Moich Rękach, zostały Mi przekazane przez Mojego Ojca. Będę kierował wszystkimi Moimi wyznawcami, aby Prawda została utrzymana, a Moje Święte Słowo pozostało nienaruszone.

Fałszywy prorok przejmie teraz Siedzibę w Rzymie, a Moje Słowo, tak jak to było za Mojego Czasu na ziemi, będzie traktowane jako herezja.

Nie popełnijcie tego błędu, ponieważ oszustwo zostanie przedstawione światu tak, jak gdyby nowa władza reprezentowała Prawdę, ty, Moja córko, będziesz strasznie cierpiała w Moje Święte Imię, tak jak prorocy, który przyszli przed tobą.

Moi wyznawcy muszą zachować spokój i modlić się o zbawienie wszystkich Moich najświętszych sług, którzy będą wciągani do tej obrzydliwości. Wzywam ich do reagowania w następujący sposób:

Postępujcie zgodnie z Moim Nauczaniem. Nigdy nie odstępujcie od Słowa Bożego. Pozostańcie wierni waszym świętym obowiązkom i udzielajcie Świętych Sakramentów tak, jak zostaliście przeze Mnie pouczeni.

Nauczanie Kościoła katolickiego, w oparciu o jego ukształtowanie przez Mojego apostoła Piotra, pozostanie nieomylne. Teraz to się zmieni, kiedy podstawy zostaną zachwiane, przez zmiany, które mają nadejść.

Wkrótce nie rozpoznacie już Mojego Kościoła i będziecie czuć się bardzo nieswojo, gdy staniecie się świadkami tego, jak Moje Święte Słowo zostało zafałszowane.

Wasz Jezus''

Pn kwi 13, 2015 12:36
Nie wasz Jezus, ale wasza fałszywa wizjonerka.

Pn kwi 13, 2015 13:38

Spokoj mozna uzyskac pamietajac ze tylko milosc jest prawdziwa.Spojz na ta sytuacje i zobacz ze wszyscy tutaj zaangazowani sa dziecmi Bozymi wypelnieni miloscia.Trzymajac sie tej prawdy dowiesz sie ze tylko milosc zwycieza. Nawet jezeli ci cos nie wychodzi polegaj na tym ze wyzsza madrosc tym kieruje. Bog(Milosc) to jedyna sila ktora egzystuje i jej swiatlo zwycieza i rozprasza ciemnosc. Spojz intuicyjnie na siebie i poszukaj tego swiatla w twoim sercu,myslach duszy i zyciu. To jest fundamentem zycia,wolnosco i spokoju.
Pisze to co mi serce dyktuje. Pozdrawiam.

Pn kwi 13, 2015 13:41
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 554 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 37  Następna strona