Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 19:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 68  Następna strona
 Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik? 
Autor Wiadomość
Post Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
Najlepiej tym emigrantom zabrac od reki obywatelstwo polskie. Nie siedzi w kraju? To won z nim. Przyklady z historii juz mamy.

Moge ciebie pocieszyc, ze glosy emigrantow sa g...o warte. Wszystkie sa zliczane w jednym okregu wyborczym.

Pn mar 30, 2015 13:54

Kael napisał(a):
Najlepiej tym emigrantom zabrac od reki obywatelstwo polskie

A po co? Żeby im utrudnić powrót? :o

Alus napisał(a):
Czyli miast wskazania gdzie, komu, deklarował Bronek rezygnację

Na konferencji prasowej po zdymisjonowaniu Szeremietiewa.

Cytuj:
wrzucanie tematu in vitro.....ucieczka do przodu, czyli do tematu non stop wałkowanego.....

A co, niewygodny? Alus zadeklarowała, że katolik nie powinien popierać kandydata, który kiedyś tam skłamał, więc ciekawi mnie, co Alus sądzi o popieraniu przez katolika kandydata, który konsekwentnie i świadomie podtrzymuje pogląd sprzeczny z nauczaniem Kościoła.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn mar 30, 2015 14:00

Mnie się wydaje, że katolik powinien patrzeć na to, jakim dany delikwent ma szansę być prezydentem dla Polski, co osiągnąć, a nie w pierwszym rzędzie na to, czy katolik i czy zgodnez oficjalną linią KRK poglądy głosi.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pn mar 30, 2015 14:13
Cytuj:
A co, niewygodny? Alus zadeklarowała, że katolik nie powinien popierać kandydata, który kiedyś tam skłamał, więc ciekawi mnie, co Alus sądzi o popieraniu przez katolika kandydata, który konsekwentnie i świadomie podtrzymuje pogląd sprzeczny z nauczaniem Kościoła.

Powinnam wzorem o. Rydzyka nazywać tych ludzi mianem czarownic i czarowników?
A pomówień o deklaracji Bonka nadal nie uwiarygodniłeś.

Pn mar 30, 2015 14:26
Kael napisał(a):
Najlepiej tym emigrantom zabrac od reki obywatelstwo polskie. Nie siedzi w kraju? To won z nim. Przyklady z historii juz mamy.

Moge ciebie pocieszyc, ze glosy emigrantow sa g...o warte. Wszystkie sa zliczane w jednym okregu wyborczym.

Popracuj solidnie nad ortografią, będzie to znacznie lepsze dla Ciebie, niż pisanie bzdur, aroganckie obrażanie adwersarzy i robienie off topów, przypominam Ci, że tematem wątku jest:Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik?
P.S. Jeden z gitowców powiedział, że w żadnym wypadku nie może to być Komorowski. :brawo:

Pn mar 30, 2015 15:07
Cytuj:
P.S. Jeden z gitowców powiedział, że w żadnym wypadku nie może to być Komorowski. :brawo:

Zapewne mogą być po prawomocnych wyrokach sądowych - jak Duda A. - nakazujących przeprosiny za kłamstwa :brawo: :D

Pn mar 30, 2015 15:15
Widze, ze gita-belferka sie odezwala. Uczyl Marcin Marcina a sam jak ccielecina.

Nie wiem jakiego adwersarza obrazam w tym, co zacytowalas, no ale specjalizacja "co autor mial na myzapewne dobrze funkcjonuje.

Pn mar 30, 2015 15:24
Kael napisał(a):
Widze, ze gita-belferka sie odezwala. Uczyl Marcin Marcina a sam jak ccielecina.

Nie wiem jakiego adwersarza obrazam w tym, co zacytowalas, no ale specjalizacja "co autor mial na myzapewne dobrze funkcjonuje.

Postaraj się przetłumaczyć na język polski, to co naisałaś i kolejny raz przypomina Ci temat wątku:Którego z kandydatów powinien poprzeć katolik?

Pn mar 30, 2015 17:21

Alus napisał(a):
Zapewne mogą być po prawomocnych wyrokach sądowych - jak Duda A. - nakazujących przeprosiny za kłamstwa :brawo: :D

A mogą to być osoby jawnie wyznające i promujące poglądy wprost sprzeczne z nauczaniem Kościoła? Odpowiedz, Alus.

Cytuj:
A pomówień o deklaracji Bonka nadal nie uwiarygodniłeś.

Odpowiedziałem na pytanie, gdzie padła taka wypowiedź. Teraz ty uwiarygodnij mi, dlaczego katolik nie powinien popierać osoby, która kiedyś skłamała, natomiast jak najbardziej może popierać osobę, która jawnie, konsekwentnie i stale wyznaje i promuje pogląd wprost sprzeczny z nauczaniem Kościoła. Słucham.

Alus napisał(a):
Powinnam wzorem o. Rydzyka nazywać tych ludzi mianem czarownic i czarowników?

Alus, żyj w prawdzie, prawda cię wyzwoli. Chcesz sobie popierać Komora, to popieraj, ale wówczas przynajmniej daruj sobie osądzanie katolickości innych kandydatów lub ich wyborców.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn mar 30, 2015 20:10
W tych wyborach dla mnie jako katolika na przód wysuwa się dwóch kandydatów, Duda i Braun. Bardziej podoba mi się Grzegorz Braun, ale z drugiej strony wielkim atutem Dudy jest to że jest silną opozycją wobec Komorowskiego, który pochodzi z antykatolickiej Platformy i antykatolickie rzeczy popiera, w tym prawo samego antychrysta - invitro. I nie jest to tylko poparcie bo w tym kierunku poszły realne bezbożne, szatańskie działania na naród. Do tego na Komorowskiego padają cieniem jawnie sugerowane oskarżenia o związki przestępcze i zdradę, o czym otwarcie mówi chociażby Sumliński na youtube i nie tylko. Chciałbym żeby prezydent się odciął od tego definitywnie, postawił grubą kreskę, dobitnie zaznaczył że to kłamstwa, a za takie kłamstwa na głowę państwa przecież powinno się siedzieć, póki co tak nie jest w tym przypadku. Niestety podczas spotkania w sądzie z Sumlińskim z ust prezydenta padały uniki i słowa w stylu nie pamiętam. Do tego polsko języczne massmedia choć obecne, ukrywały to przed narodem. Sikorski, ten od afery taśmowej panicznie wyłącza w sejmie mikrofon na pytanie o związki Komorowskiego z WSI. Jeżeli te pytania nie padną podczas debaty Duda – Komorowski, tym bardziej zagłosuję na Grzegorza Brauna.

Pn mar 30, 2015 22:32
quas napisał(a):
W tych wyborach dla mnie jako katolika na przód wysuwa się dwóch kandydatów, Duda i Braun. Bardziej podoba mi się Grzegorz Braun, ale z drugiej strony wielkim atutem Dudy jest to że jest silną opozycją wobec Komorowskiego, który pochodzi z antykatolickiej Platformy i antykatolickie rzeczy popiera, w tym prawo samego antychrysta - invitro. I nie jest to tylko poparcie bo w tym kierunku poszły realne bezbożne, szatańskie działania na naród. Do tego na Komorowskiego padają cieniem jawnie sugerowane oskarżenia o związki przestępcze i zdradę, o czym otwarcie mówi chociażby Sumliński na youtube i nie tylko. Chciałbym żeby prezydent się odciął od tego definitywnie, postawił grubą kreskę, dobitnie zaznaczył że to kłamstwa, a za takie kłamstwa na głowę państwa przecież powinno się siedzieć, póki co tak nie jest w tym przypadku. Niestety podczas spotkania w sądzie z Sumlińskim z ust prezydenta padały uniki i słowa w stylu nie pamiętam. Do tego polsko języczne massmedia choć obecne, ukrywały to przed narodem. Sikorski, ten od afery taśmowej panicznie wyłącza w sejmie mikrofon na pytanie o związki Komorowskiego z WSI. Jeżeli te pytania nie padną podczas debaty Duda – Komorowski, tym bardziej zagłosuję na Grzegorza Brauna.

Debaty Duda-Komorowski nie będzie w I turze.

Pn mar 30, 2015 23:07
gita napisał(a):
Debaty Duda-Komorowski nie będzie w I turze.

Musiałaby być debata wszystkich kandydatów.

Tak na marginesie. Czy cel uświęca środki? Czy kandydat powinien jawnie kłamać i na kłamstwu wręcz opierać swoją kampanię prezydencką, jeżeli kłamstwo jest chodliwe?

Pn mar 30, 2015 23:23
Kael napisał(a):
A to wlasnie filozofia JKM mowo, ze wiekszosc to idioci i im wladzy dawac nie wolno.

Nawet bym się z tym zgodził, z zastrzeżeniem, że to właśnie Korwin jest nieodzowną częścią tej zidiociałej większości, której w żadnym wypadku nie należy powierzać władzy :-D .

--------

Kończąc pewien off top.

Kozioł napisał(a):
Kraje żyjące (jeszcze) z ropy, gdzie rodzice mają bardzo mało do powiedzenia swoim dzieciom. Kraje, gdzie z otwartymi rękami witano rodziny z dziećmi. Kraje, gdzie kościoły sa puste. Kraje, gdzie sąsiad nie pożyczy nawet łopaty od sasiada.

Kto żyje z ropy prócz Norwegii? Dania, Szwecja, Finlandia? Siła gospodarek skandynawskich opiera się głównie na wysokiej konkurencyjności (wszystkie poza Norwegią mieszczą się w pierwszej dziesiątce najbardziej konkrecyjnych gospodarek świata), innowacyjności i relatywnie wysokim poziomie wolności gospodarczej (ścisła europejska czołówka). Wbrew obiegowym opiniom skandynawski „socjalizm” nie dotyczy sfery gospodarczej, a jedynie rozbudowanego państwa opiekuńczego. O jakości życia publicznego świadczy nie tylko wspomniany już przeze mnie wysoki poziom zaufania społecznego, ale i najniższy na świecie poziom korupcji. Nie wiem jak odmowa pożyczenia łopaty przez sąsiada wpływa na samopoczucie Skandynawów, niemniej badania Eurostatu pokazują, że obywatele krajów skandynawskich należą w Europie do ludzi najbardziej zadowolonych z życia.

Wt mar 31, 2015 0:27

Katolik powinien zagłosować na tego na kogo zagłosowałby Jezus. A myślę ze Jezus zagłosowałby na Grodzką.

Wt mar 31, 2015 2:28

quas napisał(a):
Jeżeli te pytania nie padną podczas debaty Duda – Komorowski, tym bardziej zagłosuję na Grzegorza Brauna.

Zapewne nie padną, bo PiS, zamiast zajmować się istotnymi kwestiami dotyczącymi Bronka (a tych by nie zabrakło), wszczął absurdalną i obrażającą inteligencję co bardziej rozgarniętych wyborców awanturę o euro.. cóż, jaka władza, taka opozycja. Może wyrok w sprawie Kamińskiego trochę nimi wstrząśnie, bo zdecydowanie by im się to przydało.

Wt mar 31, 2015 6:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 68  Następna strona