Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 15:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
 Jak odejść całkowicie od Boga? 
Autor Wiadomość

Post Re: Jak odejść całkowicie od Boga?
Jorgensen napisał(a):
Co zostalo na szybie to dla siebie zostawie.

A może ta szyba jest pusta ? ;)

N kwi 12, 2015 20:15

Prawda jest ze ludzie wierzacy czy nie wierzacy ciagle tesknia i szukaja. Czesto nie wiedzac czego. Jedni wybuduja sobie dom ,ciesza sie tym jakis czas ,pozniej kupia sobie samochod ,ciesza sie tym jakis czas . Niektorzy maja miliony i nie sa szczesliwi. Jak przestaniesz szukac i tesnic za czyms to juz jest to dobry znak. Nie chce tu zdradzac mojej tajemnicy. Napisze tylko ze jak bylam w ciezkiej sytuacji zyciowej to czytalam biblie. Wpewnym momencie czytania poczulam sie jak bym chodzila po chmurkach. Lekka , spokojna i szczesliwa. Dlatego w dalszym ciagu staram sie o to zeby to szczescie trwalo. :)

N kwi 12, 2015 21:17

Jorgensen napisał(a):
Nie chce tu zdradzac mojej tajemnicy. Napisze tylko ze jak bylam w ciezkiej sytuacji zyciowej to czytalam biblie. Wpewnym momencie czytania poczulam sie jak bym chodzila po chmurkach. Lekka , spokojna i szczesliwa. Dlatego w dalszym ciagu staram sie o to zeby to szczescie trwalo. :)

No nie bądź taka zagadkowa Jorgensen, uchyl choć rąbka tajemnicy. Wszyscy pewnie czekają obgryzając paznokcie a ty tylko o szybach i Biblii. Każdy przecież chce chodzić po chmurkach jak ty. ;)

N kwi 12, 2015 21:35

Chyba to nie ksadz zadaje to pytanie.? Gdy ja wam zdradze tajemnice to sami do tego nie dojdziecie. Jest powiedziane. SZUKAJCIE A ZNAJDZIECIE. :) Dobrej nocy.

N kwi 12, 2015 21:50

Jorgensen napisał(a):
Gdy ja wam zdradze tajemnice to sami do tego nie dojdziecie. Jest powiedziane. SZUKAJCIE A ZNAJDZIECIE. :) Dobrej nocy.

Jest też powiedziane: NIE MA BOWIEM NIC UKRYTEGO, CO BY NIE WYSZŁO NA JAW, ANI NIC TAJEMNEGO, CO BY
SIĘ NIE STAŁO WIADOME. ;)

N kwi 12, 2015 22:13

To slusznie tak jest tez powiedziane. Moze i to kiedys wyjdzie na jaw. Ksiadz powinien sie domyslec o co tu chodzi. Jak do tej pory to odnosze wrazenie ze uwazacie mnie za bezboznice bo nie przepadam za polityka polskiego kosciola. Dlaczego ja mam was pouczac jak sami wszystko najlepiej wiecie.? Ja poswiecilam swoje zycie nie na kariere tylko na szukanie tego czego powinno sie szukac. Po smierci meza bylam sama przez dwadziescia pare lat z dzieckiem. Mialam czs na rozwazania i szukania tego co jest w zyciu najwazniejsz.

N kwi 12, 2015 22:39
Jorgensen napisał(a):
To slusznie tak jest tez powiedziane. Moze i to kiedys wyjdzie na jaw. Ksiadz powinien sie domyslec o co tu chodzi. Jak do tej pory to odnosze wrazenie ze uwazacie mnie za bezboznice bo nie przepadam za polityka polskiego kosciola. Dlaczego ja mam was pouczac jak sami wszystko najlepiej wiecie.? Ja poswiecilam swoje zycie nie na kariere tylko na szukanie tego czego powinno sie szukac. Po smierci meza bylam sama przez dwadziescia pare lat z dzieckiem. Mialam czs na rozwazania i szukania tego co jest w zyciu najwazniejsz.

I nie należysz do żądnej wspólnoty?.....taki samotny biały żagiel...

Pn kwi 13, 2015 8:16

Nie nie naleze. Wyszlam za maz ponownie za wspanialego czlowieka. Mam wspaniala corke ,wnuczki ziecia i zyjacych jeszcze wspanialych tesciow. Przyjelam chrzest w kosciele katolickim . Zatroszczylam sie o to ze moja corka zostala ochrzczona i bierzmowana ale juz nie w Polsce . Chetnie bym z kims popisala o moim zyciu ale w tonie spokoju i milosci. Przytocze tu cytat Edwarda Stachury. Iniech sobie beda wszyscy madrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoja miloscia niech sobie bede glupi. Theresa Caputo tez jest katoliczka. Napisala ksiazke . Duzo wiecej jest miedzy niebem a ziemia. Pozdrawiam

Pn kwi 13, 2015 8:42
Jorgensen napisał(a):
Nie nie naleze. Wyszlam za maz ponownie za wspanialego czlowieka. Mam wspaniala corke ,wnuczki ziecia i zyjacych jeszcze wspanialych tesciow. Przyjelam chrzest w kosciele katolickim . Zatroszczylam sie o to ze moja corka zostala ochrzczona i bierzmowana ale juz nie w Polsce . Chetnie bym z kims popisala o moim zyciu ale w tonie spokoju i milosci. Przytocze tu cytat Edwarda Stachury. Iniech sobie beda wszyscy madrzy ze swoimi rozumami, a ja ze swoja miloscia niech sobie bede glupi. Theresa Caputo tez jest katoliczka. Napisala ksiazke . Duzo wiecej jest miedzy niebem a ziemia. Pozdrawiam

Nie zrozumiałyśmy się - nie pytałam o twoje życie prywatne.
Chodzi mi o to czy swoją wiarę przeżywasz samotnie, czy we wspólnocie Kościoła, zboru...etc.

Pn kwi 13, 2015 8:47

Czy zyje we wspolnocie katolickiej ? Do kosciola nie chodze w kazda niedziele ale mam znajomych katolikow w tym jak juz wczesniej wspomnialam podchodzacego pod 90 siatke katolickiego ksiedza z ktorym mozna powaznie porozmawiac i ktory zna zycie.

Pn kwi 13, 2015 9:00

Spokoj mozna uzyskac pamietajac ze tylko milosc jest prawdziwa. Spojz na ta sytuacje i zobacz ze wszyscy tutaj zaangazowani sa dziecmi Bozymi wypelnieni miloscia. Trzymajac sie tej prawdy dowiesz sie ze tylko milosc zwycieza.Nawet jesli ci cos nie wychodz polegaj na tym ze wyzsza madrosc tym kieruje. Milosc (Bog) to jedyna sila ktora egzystuje i jej swiatlo zwycieza i rozprasza ciemnosc. Spojz intuicyjnie na siebie i poszukaj tego swiatla w twoim sercu,umysle,duszy i zyciu. To jest fundamentem zycia ,wolnosci i spokoju.Pisze to dla wszystkich a szczegolnie dla tych ktorzy chca odejsc od Boga.

Pn kwi 13, 2015 11:39

Dzien Milosierdzia Bozego. TYLKO MILOSC JEST PRAWDZIWA. Pozdrawiam was. <3

Pn kwi 13, 2015 21:28

Nikt nie odpowiada na pozdrowienia. Obraziliscie sie czy co? Dzisiaj ide do dentysty. Ostatnim razem siedzialam w fotelu dentystycznym dwie godziny. Wszystko bylo robione bez znieczulenia. Pelna buzia krwi a mnie nic nie bolalo. Modlilam sie i wierzylam mocno ze dostane pomoc. Tak tez sie stalo. Tu takze mozna powiedziec o chodzeniu po chmurkach bo tak sie czulam. Dentystka byla zszokowana . Kilka razy pytala czy na pewno nie chce znieczolenia a ja na to . Nie, ja jestem znieczulona. Wielka jest moc i milosc Boska.

Wt kwi 14, 2015 9:49

Jeszcze jedna bezbolesna wizyta u dentysty. Cos cudownego. Jestem bardzo szczesliwa. Modle sie po kilka godzin dziennie ,rozmawiajac z Panem Bogiem, sluchajac muzyki , rozwazajac. To jest cos wspanialego. Podczas i po tej modlitwie czuje bliskosc Ducha Swietego ktory nie opuszcza mnie. Nie zaluje tylu lat pracy nad soba i modlitwy. Wieczor z piekna fotografia Pana Jezusa ,zapalone swiece i piekne piesni. Poniewaz jestem sama muzykalna to piekna jest dla mnie modlitwa przy muzyce. Pozdrawiam was serdecznie i zycze milego wieczoru.

Wt kwi 14, 2015 18:31
...nie, nie obrazilśmy się, ale Internet is a hate machine, dodaj do tego "polskie piekiełko" i dostaniesz społeczność o kłach naostrzonych na bliźnich swoich, którzy nie bardzo wiedzą, jak Ciebie ugryźć. Zresztą - nie bardzo wypada.

Pozdrawiam również...

Wt kwi 14, 2015 18:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona