Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 22:23

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
 Stary grzech 
Autor Wiadomość

Post Stary grzech
Jakies 5 lat temu zdarzało mi się przeklinać. Mimo iż chodziłem do spowiedzi raz w miesiacu to sie z tego grzechu z niewiadomych przyczyn nie wyspowiadalem . Juz zaprzestalem ,ale nie wiem czemu teraz przypomnialem sobie o tym grzechu. Co teraz powinienem zrobic?

So kwi 25, 2015 21:27

Post Re: Stary grzech
Skoro zaprzestales to robic, a jedynie Ci sie przypomnialo, to co niby powinienes robic:)? nie widze problemu:) jesli lezy Ci na sercu to, ze sie kiedys z niego nie wyspowiadales, to mozesz o tym wspomniec przy spowiedzi, tak uwazam:)

N kwi 26, 2015 19:34

Post Re: Stary grzech
Przypomniałeś sobie bo tak działa ludzka pamięć. Nie ma co temu przypisywać jakichś nadnaturalnych powodów. Jak wyżej, nie ma problemu abyś przy najbliższej spowiedzi wspomniał i o tym. To nie będzie nic dziwnego, natomiast na spokojnie, bo jeśli specjalnie nic nie zataiłeś, to spowiedź, gdzie przecież mówisz (więcej grzechów nie pamiętam), zmazuje i te nie wymienione, a zarazem lekkie. Natomiast po raz n-ty trzeba napisać że forum to forum, czyli nie miejsce zadawania pytań, ale dyskusji. Masz pytania to skorzystaj albo z http://zapytaj.wiara.pl/, albo bezpośrednio w rozmowie z jakimś księdzem, lub podczas samej spowiedzi - można pytać też.

N kwi 26, 2015 19:39
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3 ]