Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 10:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 68  Następna strona
 Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik? 
Autor Wiadomość

Post Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
Nie rozumiem tego zachwytu nad Grzegorzem Braunem jako kandydatem na prezydenta RP. Także, zachwytem nad tym wywiadem. Przecież część jego wypowiedzi (nie tylko z tego wywiadu) gdzie zachowuje się jak narwaniec, odlatuje w jakieś fantazje nad bronią atomową dla Polski, chęć monarchii i intronizacji na króla RP Jezusa Chrystusa, ciągłe wietrzenie spisków amerykańsko-żydowskich skierowanych w Polskę, antysemityzm (nie pamiętam wywiadu gdzie nie byłoby wrzutki antysemickiej) dyskwalifikują go jako jako prezydenta.
Nawet jeśli częściowo, można się z nim zgodzić co do diagnozy obecnego systemu i części jego poglądów.
Mi się osobiście bardziej przypadł do gustu wywiad w TV Republika, gdzie dosadnie wypowiedział się o Sakiewiczu, Wildsteinach, Terlikowskim i całej TV Republika. :)

Alus napisał(a):
Dzięki Bogu Polacy jeszcze aż tak nie zgłupieli, aby podobnym ludziom dawać poparcie powyżej 1%.

Jeśli w ogóle uzyska 1%, to będzie to dla niego niewątpliwy sukces.

Cz kwi 30, 2015 9:38
Marud napisał(a):
Przecież część jego wypowiedzi (nie tylko z tego wywiadu) gdzie zachowuje się jak narwaniec

HEhe, Braun wcale nie zachowuje się jak narwaniec, bliżej do tego pseudo dziennikarzom obcych polskojęzycznych massmediów, którym przychodzi robić z nim wywiady. Do tego jest to człowiek przewyższający wiedzą, inteligencją, bystrością pseudo dziennikarzy z obcych mediów, którzy niestety będąc kilka klas niżej od Brauna i będąc zaprogramowanymi przez reżimowe media rzucają durnymi pytaniami przez które Braun musi się przedzierać, a robi to w stylu mistrzowskim nawet jak na wyjadaczy polityków. A że Braun jest kilka klas wyżej to i ciemnota i służalczość reżimowa pseudo dziennikarzy aż rzuca się w oczy. :biggrin:

Cz kwi 30, 2015 11:04

Cytuj:
Jest wolnościowcem - dlatego namawia dziadków by wnuczkom kupowali broń w celu szybszego wywalczenia "wolności" - określanej powszechnie mianem anarchii.
Dzięki Bogu Polacy jeszcze aż tak nie zgłupieli, aby podobnym ludziom dawać poparcie powyżej 1%

nie wiem , nie znam jego programu oceniam tylko przez wypowiedz
Czy mozesz podesłac link do tego jak namawia dziadków,
zeby nie było podejrzenia o gołosłowie?

Cz kwi 30, 2015 11:15

Cytuj:
antysemityzm (nie pamiętam wywiadu gdzie nie byłoby wrzutki antysemickiej)

Gdzie Ty w tej wypowiedzi widzisz antysemityzm?
Ja nie widzę
Poza ewentualną konfabulacją co do rozczeń Żydowskich, czego sprawdzic nie ma jak.
Bo równie dobrze mogłaby być to prawda i wtedy to nie byłby żaden antysemityzm
tylko zwykła obrona kraju przed finansowym agresorem

Cz kwi 30, 2015 11:19
quas napisał(a):
Marud napisał(a):
Przecież część jego wypowiedzi (nie tylko z tego wywiadu) gdzie zachowuje się jak narwaniec

HEhe, Braun wcale nie zachowuje się jak narwaniec, bliżej do tego pseudo dziennikarzom obcych polskojęzycznych massmediów, którym przychodzi robić z nim wywiady. Do tego jest to człowiek przewyższający wiedzą, inteligencją, bystrością pseudo dziennikarzy z obcych mediów, którzy niestety będąc kilka klas niżej od Brauna i będąc zaprogramowanymi przez reżimowe media rzucają durnymi pytaniami przez które Braun musi się przedzierać, a robi to w stylu mistrzowskim nawet jak na wyjadaczy polityków. A że Braun jest kilka klas wyżej to i ciemnota i służalczość reżimowa pseudo dziennikarzy aż rzuca się w oczy. :biggrin:

Czego dał wyraz w TV Republika bluzgając na Terlikowskiego, Wildsteina, Sakiewicza i teleizje przez nich prowadzoną...czyli media wrogie Polsce :D

Cz kwi 30, 2015 11:27
Alus napisał(a):
quas napisał(a):
Marud napisał(a):

Czego dał wyraz w TV Republika bluzgając na Terlikowskiego, Wildsteina, Sakiewicza i teleizje przez nich prowadzoną...czyli media wrogie Polsce :D

Jestem fanem Terlikowskiego i Brauna i to że mieli spięcie w żaden sposób u mnie obu nie umniejsza, dalej tak samo lubię obu posłuchać. Choć w tym wypadku jestem po stronie Brauna. Nie podoba mi się takie atakowanie przez zwolenników Dudy (Fronda, Terlikowski) ludzi będących po tej samej stronie jak Braun. Rozumiem popieranie Dudy i nawet popieram, ale nie przesadnie żeby tak atakować Brauna, bo wydaje im się że może być zagrożeniem dla Dudy.
PIS ma Brauna, o którego przesadnie i bez przyczyn się boją jako konkurencję. Ale tak naprawdę nie ma to takiego związku.
Już bardziej antykatolicka Platforma powinna się bać o konkurencję ze strony Kukiza, on może znacznie więcej odebrać Wam elektoratu niż Braun PISowi.
Do tego Komorowski sprawiający wrażenie jakby nie chciał wygrać tych wyborów.

Cz kwi 30, 2015 11:42

navi31 napisał(a):
Przyznam ze G. Braun mnie zaskoczył
oczywiście pozytywnie zaskoczył
No nazywa chłop rzeczy po imieniu
+ jest wolnościowcem(

Braun jest wolnościowcem tylko w ogólnych deklaracjach.

Kiedy dochodzi zaś do konkretów wychodzi z niego 100% komuch, czyli pisowiec.

Dopłacanie do nierentownych kopalń, obowiązkowy pobór do wojska, czy całkowity zakaz in vitro, to postulaty pisowskie, a nie wolnościowe.

Braun startuje wyłącznie po to, żeby na jego tle Duda wydał się bardziej umiarkowany i mógł ubiegać się o elektorat centrowy.

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Cz kwi 30, 2015 12:33

A czytał pilaster program Brauna? Bo jest tam m.in. napisane: WOLNOŚĆ GOSPODARCZA winna podlegać szczególnej ochronie. Państwowe kartele i piramidy finansowe należy zlikwidować albo Należy UPROŚCIĆ i OBNIŻYĆ PODATKI – jednocześnie z redukcją wydatków budżetowych, redukcją administracji i radykalnym uproszczeniem procedur. O gospodarce wypowiadał się tak: Jestem wielkim zwolennikiem wolnego rynku. Do mnie przemawia piękno wolnego rynku. To jest piękne, dwóch ludzi, nawet sobie nie znanych, ani brat, ani swat, i między nimi może dojść do wymiany gospodarczej, do obrotu handlowego. W związku z tym nawet nieznani sobie ludzie zaspokajają wzajemnie swoje potrzeby, wychodzą sobie naprzeciw, dostosowują produkt do potrzeb użytkownika. (…) Prawdziwe znaczenie mają tylko dwie czynności, których ludzie mogą wspólnie dokonać: modlitwa i wymiana towarowo-pieniężna.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz kwi 30, 2015 13:13
Jak to bylo z tymi dwoma panami, ktorym nie mozna razem sluzyc?
Jakos tak mi to polaczenie braunowskie sie skojarzylo....

Cz kwi 30, 2015 13:24
Kael napisał(a):
Jak to bylo z tymi dwoma panami, ktorym nie mozna razem sluzyc?
Jakos tak mi to polaczenie braunowskie sie skojarzylo....

Może dlatego że razem a Alus dla Platformy wspieracie invitro i globalne prawa antychrysta, udając katoliczki, może dlatego ??
pilaster napisał(a):
Kiedy dochodzi zaś do konkretów wychodzi z niego 100% komuch, czyli pisowiec.

Niech obrońcy Platformy na forum się zdecydują. Raz Braun jest antypisowcem, raz pisowcem.
Swoją drogą jak Platforma i SLD chcieli chować zdrajcę, oprawcę i komucha z państwowymi honorami, to Braun jak przystało na patriotę ostro to potępił. To antykatolicka Platforma komuchów honoruje i wzajemnie się wspierają.

Cz kwi 30, 2015 13:42
Moze dlatego, ze czytuje Pismo sw a nie wymysly w internecie?

Cz kwi 30, 2015 13:44

@Kael

Grzegorz Braun napisał(a):
W związku z tym nawet nieznani sobie ludzie zaspokajają wzajemnie swoje potrzeby, wychodzą sobie naprzeciw, dostosowują produkt do potrzeb użytkownika

jakos nie widze tutaj skojarzeń z tym ''drugim panem'' :P
Mimo ze na koniec swej deklaracji napisał, tak ze komus sie błędnie skojarzyło
Jednak nalezy przeczytac całość , zeby zrozumieć kontekst, zamiast słówek się czepiać.

Cz kwi 30, 2015 20:25
Cytuj:
Może dlatego że razem a Alus dla Platformy wspieracie invitro i globalne prawa antychrysta, udając katoliczki, może dlatego ??

Braun to folklor, realnie bez żadnych sans, moze sobie zatem dowolnie popierać, odrzucać, nawoływać do kupowania broni w celu wystrzelania nielubianych.
Dwaj głowni kandydaci nie różnią w kwestii in vitro - Duda jedynie potrzebował więcej czasu do przemyślenia co mu się lepiej opłaca, i patrząc na preferencje Polaków wybrał stanowisko poparcia in vitro.

Cytuj:
Niech obrońcy Platformy na forum się zdecydują. Raz Braun jest antypisowcem, raz pisowcem.
Swoją drogą jak Platforma i SLD chcieli chować zdrajcę, oprawcę i komucha z państwowymi honorami, to Braun jak przystało na patriotę ostro to potępił. To antykatolicka Platforma komuchów honoruje i wzajemnie się wspierają.

Braun to tylko zakompleksiony egocentryk z furią atakujący wszystkich, bo poza sobą nie lubi nikogo.
Taka polska specyfika prawicy.

Pt maja 01, 2015 8:01
Alus napisał(a):
Cytuj:

Braun to tylko zakompleksiony egocentryk z furią atakujący wszystkich, bo poza sobą nie lubi nikogo.
Taka polska specyfika prawicy.

Jak chodzi do zdrajców, reżimowych obcych polskojęzycznych mediów to potrafi im to wypomnieć i bardzo dobrze. To samo kiedy mówi o antykatolickiej Platformie, to tak że ludziom nasuwają się prawdziwe skojarzenia – zdrajcy służący obcym i niszczący Polskę.

To jest prawdziwy powód że razem z Kael go atakujecie i to właśnie was najbardziej drażni.

Pt maja 01, 2015 9:03
A co jest prawdziwym powodem, ze ty wszedzie atakujesz nas, choc nigdzie nie ma tematu o nas?
Milosc blizniego?

Pt maja 01, 2015 9:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 68  Następna strona