Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 23:36

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 127  Następna strona
 Idziemy na wybory 
Autor Wiadomość

Post Re: Idziemy na wybory
gita napisał(a):
Marud napisał(a):
gita napisał(a):
Kukiz jest pompowany, dlaczego?, oto jest pytanie.

Znowu włączyło się pisowskie skretynienie? Gdzie każdy kto nie jest z nami to jest przeciwko nam. A już w ogóle, kto chcę zająć nasze miejsce, które należy się nam jak psu micha, to jest agentem WSI czy FSB. ...

Beznadziejny i jednocześnie żałosny komentarz, a logiczne myślenie i wyciąganie wniosków PAŁA dla Marudy!
Pytanie nie było kierowane do ciebie, nie potrafisz na nie odpowiedzieć , to nie wcinaj się ze swym beznadziejnym komentarzem.

:)
"Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych co ją głoszą" - George Orwell

N maja 03, 2015 12:03

Marud napisał(a):
gita napisał(a):
Kukiz jest pompowany, dlaczego?, oto jest pytanie.

Znowu włączyło się pisowskie skretynienie? Gdzie każdy kto nie jest z nami to jest przeciwko nam. A już w ogóle, kto chcę zająć nasze miejsce, które należy się nam jak psu micha, to jest agentem WSI czy FSB. ...

Brawo Marud za merytoryczną i konktretną wypowiedź na temat Kukiza. Jak również za pełne narodowej zgody i zrozumienia epitety pod adresem znienawidzonych przeciwników. Widać, że dotacje państwowe (ogłoszenia spółek skarbu państwa) na GW i TVN nie zostały zmarnowane.

N maja 03, 2015 12:04

Gdy wyborcy wyborcy PiS'u nazywają cię lemingiem, a lemingi pisowcem - znaczy, ze wszystko jest w normie. :)

N maja 03, 2015 12:29

Marud napisał(a):
Gdy wyborcy wyborcy PiS'u nazywają cię lemingiem, a lemingi pisowcem - znaczy, ze wszystko jest w normie. :)

Oko za oko. To synonim narodowej zgody.

Moja religia zabrania poniżania innych ludzi.

N maja 03, 2015 12:34

andej napisał(a):
Oko za oko. To synonim narodowej zgody.

Zejdź na Ziemię.

andej napisał(a):
Moja religia zabrania poniżania innych ludzi.

Aż się boję zapytać która to religia :).

N maja 03, 2015 13:39

Alus napisał(a):
Wyborcy Korwina to młodzież 18-21 lat, pójdą za tym kto im oferuje większą zadymę - 4 lata temu poszli za Palikotem.

Skoro to młodzież w wieku 18-21 lat, to nie mogła 4 lata temu "iść za Palikotem' bo nie miała jeszcze wówczas praw wyborczych :(

Cytuj:
panowie Kaczyński i JKM mają tego pełną świadomość, do tego radykalnie ich różni polityka rodzinna, trudna do pogodzenia.

Kaczyńskiego i JKM różni przede wszystkim wizja państwa PRL bis Kaczyńskiego i państwa minimum JKM. Koalicja pomiędzy nimi jest niemożliwa merytorycznie, tak jak niemożliwa była koalicja POPIS. Gdyby JKM się na to zgodził, skończyłby jak Gowin. Kiedy ten ostatni przypiął się do PIS, jego elektorat wrócił z powrotem do PO :)

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

N maja 03, 2015 14:17
pilaster napisał(a):
Alus napisał(a):
Wyborcy Korwina to młodzież 18-21 lat, pójdą za tym kto im oferuje większą zadymę - 4 lata temu poszli za Palikotem.

Skoro to młodzież w wieku 18-21 lat, to nie mogła 4 lata temu "iść za Palikotem' bo nie miała jeszcze wówczas praw wyborczych :(

Ta obecna pójdzie za kimś innym za 4 lata, ówczesna 4 lata temu głosowała na Palikota.

N maja 03, 2015 14:41

Większość SEJMU to chyba ludzie zamieszani w przestępczość zorganizowaną (przeciwko Piotrowi Niżyńskiemu, a w szerszym ujęciu w ogóle przeciwko ustrojowi i demokracji) - bez względu na partię. Nie zdziwiłby mnie odsetek 80-90% wobec takiej zmowy milczenia i bezwładu w tym szokującym moralnie temacie "podsłuchu nielegalnego" (może raczej nazwać go po prostu "poselskim"?).
W związku z tym nie można oczekiwać po obecnych partiach parlamentarnych, że wysuną, zaproponują jako swego kandydata na poziomie; tylko takiego, jak i oni.

(Z góry dziękuję za niekasowanie wpisu, nazwiska pokrzywdzonego - odnotujcie sobie Państwo, że taki był tutaj, bo ja na pewno go własnoręcznie nie skasuję.)

N maja 03, 2015 14:50
Wybierając Prezydenta RP, wybieramy również pierwszą damę.
Kandydat Zjednoczonej Prawicy-Andrzej Duda przedstawił swoją małżonkę na konwencji rozpoczynającej kampanię oraz dzisiaj na konwencji podsumowującej kampanię.
http://niezalezna.pl/66785-final-kampan ... zemowienie

Cz maja 07, 2015 13:09
Zachęcam do pójścia na wybory zniechęconych. Zniechęcanie Polaków do wyborów jest celowym działaniem. Licząc że kadencja prezydenta trwa 5 lat, najprawdopodobniej są to ostatnie wybory przed inwazją Rosji dalej na zachód, a obok kreowana jest też już 3 trzecia wojna światowa. Dobrze by było abyśmy jeszcze przed zdążyli odzyskać Polskę w swoje ręce, dobrze by było aby w czasie ataku Rosji, Polską rządzili patrioci i ludzie walczący o interesy Polskie, a przede wszystkim je reprezentujący. Te wybory i to co w Polsce po nich będzie się działo jest historycznie rozstrzygające, a na szali jest już suwerenność Polski i jej istnienie. Dlatego ten czas, te wybory i przyszłe wydarzenia są tak bardzo ważne. Pójdźmy mądrze zagłosować.

Pt maja 08, 2015 21:01

Interesujące dane na temat przepływów elektoratów podaje IPSOS. Wg sondażu, spośród wyborców, którzy w 2010 r. poparli Komorowskiego, głosy rozłożyły się tym razem tak:

61,3% - Komorowski
17,4% - Kukiz
10,8% - Duda
2,7% - Ogórek
2,2% - Korwin-Mikke
2,0% - Palikot
1,8% - Jarubas

Z kolei głosujący w 2010 r. na Kaczyńskiego głosowali tak:

80,7% - Duda
10,3% - Kukiz
2,4% - Korwin-Mikke
1,6% - Komorowski
1,5% - Braun

Wyborcy, którzy w 2010 r. nie głosowali:

41,8% - Kukiz
24,0% - Duda
13,7% - Korwin-Mikke
8,7% - Komorowski
3,1% - Ogórek

Na Dudę zagłosowało też 6,8% wyborców PO z 2011 r. (Komorowski zyskał 2,3% wyborców PiS).

Wyborcy Ruchu Palikota najczęściej głosowali na Kukiza (37,1%), najrzadziej - oczywiście na Dudę (6,7%). Komorowskiego miało poprzeć 10,8%, a Korwina-Mikke 9,7%.

Z tego wynika, że z kluczowego elektoratu Kukiza więcej do ugrania ma Komorowski. Wydaje się natomiast, że kluczowe dla Dudy będzie zdobycie tych w 2010 r. niegłosujących. Pytanie, czy będzie się dało ich zmobilizować do pójścia na drugą turę. To może być trudne. Pisowcy powinni więc się wstrzymać z euforią. Ale wygląda też na to, że Duda ma znacznie większą szansę na przejmowanie wyborców Komorowskiego - niewykluczone, że także tych, którzy głosowali na niego w I turze (sam już słyszę w pracy głosy, że "ostatni raz głosowałem/am na Komora, w drugiej turze poprę Dudę"). Wiele tu będzie pewnie zależało od nadchodzącej debaty/debat.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn maja 11, 2015 7:48

Cytuj:
Interesujące dane na temat przepływów elektoratów podaje IPSOS.

Niestety te dane, jak to zwykle bywa, są mało warte. Nawet proste badanie preferencji przedwyborczych okazały się ...mało adekwatne. :biggrin:

Tym bardziej nic nie warte są badania "przepływu elektoratu" oparte na przepytywaniu osobiście zainteresowanych. :-(

Dlatego też zaryzykuję prognozę, że w II turze Duda otrzyma mniejsze poparcie niż miał je Kaczyński w roku 2010. :)

Proszę trzymać pilastra za słowo :biggrin:

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pn maja 11, 2015 9:41

Niczego nie można wykluczyć - w ogólnej euforii/depresji umknął obserwatorom fakt, że, biorąc za dobrą monetę exit poll, już teraz Duda uzyskał mniejsze poparcie (licząc procentowo) niż Kaczyński w 2010 r. - 34,5%, wobec 36,5% Kaczyńskiego.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn maja 11, 2015 9:53

Przedwyborcze sondaże opierają się na zdani mędrców, którzy decydują, jaki wynik sondażu należy podać, aby pomogło ich kadydatowi. To jest oszustwo. Każdy sondaż wyjdzie taki, jakiego sobie życzy płacący zo to.

Głosujący na Kukiza mają problem. Z jednej strony lewica, z drugiej walka z rządzącą mafią. PiS ma szanase, jako partia centrolewicowa. Ale jako sekta, raczej nie.

Z dwojga do wyboru stawiam na DUDĘ.

Pn maja 11, 2015 11:10
Z mojej rodziny wielu młodych głosowało na Kukiza. Nie z racji JOW, ale jako forma manifestu wobec aktualnego stanu w polskiej polityce, czyli wszystkich polityków skoncentrowanych na sobie, na kłótniach, na nieustającej walce PiS i PO.
Z góry zapowiadali ....w drugiej turze zagłosuję na...., a teraz koniecznie muszę im pokazać, co o nich myślę.

Pn maja 11, 2015 11:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 127  Następna strona