"Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
Dariusz-555 napisał(a): JP2 mawiał - " wy mi nie klaszczcie tylko mnie słuchajcie " . Polacy nie słuchali , efekty widzimy . 24 maja szansa dla Polski przerwać stracone ostatnie 26 lat marazmu i zniechęcenia . Stracone jedynie dla szukających kasy za granicą.
|
Wt maja 12, 2015 8:17 |
|
|
|
 |
patryk84
|
Szansa na zmianę została już zaprzepaszczona. Nawet jeśli wygra Duda to nie przewiduję większych zmian w Państwie. To wszystko jeden układ. Oczywiście będzie lepszym prezydentem od Komorowskiego i w drugiej turze na Niego zagłosuję ale Polski z kolan to On nie podniesie. Niestety ludzie którzy by to zrobili dostali w okolicach 1 procenta poparcia.
_________________ http://www.pompejanka.info
|
Wt maja 12, 2015 8:21 |
|
 |
magda68
|
patryk84 napisał(a): Szansa na zmianę została już zaprzepaszczona. Nawet jeśli wygra Duda to nie przewiduję większych zmian w Państwie. To wszystko jeden układ. Oczywiście będzie lepszym prezydentem od Komorowskiego i w drugiej turze na Niego zagłosuję ale Polski z kolan to On nie podniesie. Niestety ludzie którzy by to zrobili dostali w okolicach 1 procenta poparcia. Masz na myśli Brauna Patryk? Ja zrobię w II turze podobnie jak Ty.
|
Wt maja 12, 2015 18:25 |
|
|
|
 |
Dariusz-555
|
podniesie Patryku , podniesie . bo słowo to dla Niego świętość . a ks . Skubiś dziś zawołał na Jasnej Górze - " Maryjo , tak jak byłaś z Polską w ostatnią niedziele , tak bądź 24 maja " . a pan Bronisław pierwszy raz od 5 lat wziął się do pracy . gorączkowo szykuje obywatelskie ustawy . co na to Kukiz ? mówi - " nie wierzcie , to ściema " . ma racje ?
|
Wt maja 12, 2015 20:43 |
|
 |
Dariusz-555
|
dziś dzień fatimski . na TELEPACE w tej chwili bezpośrednia transmisja z nocnej mszy świętej w Fatimie .
a do stulecia ? - 731 dni , 16 godzin , 51 minut i 46 sekund .
|
Wt maja 12, 2015 23:27 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): podniesie Patryku , podniesie . bo słowo to dla Niego świętość . Taaa....zwłaszcza to o in vitro - prywatnie przeciw, jako prezydent podpisze. Także w kwestii związków partnerski - kilka miesięcy temu kategoryczny sprzeciw, w ostatnich tygodniach - to też ludzie, którym żyje się źle, potrzebne jest uregulowanie osobistych relacji, które umożliwią im np. uzyskanie w szpitalu informacji o stanie zdrowia.Św Matkę Teresą zapytano - Matko co robić aby naprawić świat?. Padła prosta odpowiedź - Zacząć naprawę od siebie.Cytuj: " Maryjo , tak jak byłaś z Polską w ostatnią niedziele , tak bądź 24 maja " . Co o. Rydzyk skwitował - Chłopie ty nie musisz tak długo pouczać Matki Boskiej
|
Śr maja 13, 2015 8:00 |
|
 |
patryk84
|
Pan Duda jest związany węzłem ze swoją partią i niestety ale będzie dbał o interes partii a nie Polaków (jak wszyscy którzy byli przed Nim). W sprawie in vitro pokazał już, że jest letni a jak wiemy trzeba być albo gorącym albo zimnym. Ale oczywiście życzę nam wszystkim abym się mylił i Polska pod rządami Pana Dudy będzie krajem mlekiem i miodem płynącym.
Tak Magdo, miałem ma myśli Pana Brauna czy Pana Kowalskiego.
_________________ http://www.pompejanka.info
|
Śr maja 13, 2015 13:37 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Alus napisał(a): Taaa....zwłaszcza to o in vitro - prywatnie przeciw, jako prezydent podpisze. Także w kwestii związków partnerski Co jest, oczywiście zgodne z zasadą postępowania katolickich polityków przekazaną przez Kościół we wskazaniach moralnych: szukać rozstrzygnięć według prawa Bożego, a tam, gdzie nie jest to możliwe, szukać rozwiązań zmierzających do dobra choć niedoskonałych, ale doskonalszych od rozwiązań przeciwnych prawu Bożemu. Katolicki polityk nie ma za zadanie kształtować prawa na wzór prawa kościelnego, ale szukać takich rozwiązań, które będą przybliżały dobro.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Śr maja 13, 2015 14:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Alus napisał(a): Taaa....zwłaszcza to o in vitro - prywatnie przeciw, jako prezydent podpisze. Także w kwestii związków partnerski Co jest, oczywiście zgodne z zasadą postępowania katolickich polityków przekazaną przez Kościół we wskazaniach moralnych: szukać rozstrzygnięć według prawa Bożego, a tam, gdzie nie jest to możliwe, szukać rozwiązań zmierzających do dobra choć niedoskonałych, ale doskonalszych od rozwiązań przeciwnych prawu Bożemu. Katolicki polityk nie ma za zadanie kształtować prawa na wzór prawa kościelnego, ale szukać takich rozwiązań, które będą przybliżały dobro. Zasadę traktowania katolickich polityków (zmierzających do dobra, choć niedoskonałego) przez katolickie media, dobitnie ukazał swego czasu GN w kontekście prawa aborcyjnego. Jednakie stanowiska zostały diametralnie różnie potraktowane. Z definicji, może w spuściźnie po PRL, wszystkie świeckie media traktowałam z dużym dystansem, tamte wywiady ukazały, że katolickich też nie należy taktowali jako li tylko wiarygodne źródło 
|
Śr maja 13, 2015 14:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
patryk84 napisał(a): Ale oczywiście życzę nam wszystkim abym się mylił i Polska pod rządami Pana Dudy będzie krajem mlekiem i miodem płynącym.
Niedawno Bronisław K. stwierdził, że już mamy kraj miodem i mlekiem płynący.... więc Duda już nie musi tego robić 
|
Śr maja 13, 2015 15:19 |
|
 |
Dariusz-555
|
i stwierdził ( pan Bronisław ) że żyjemy w złotym wieku . tak , też znam tę wpadke Dudy z in vitro , no ale przecież wpadki pana Broneczka to chleb powszedni np. instrukcja obsługi krzesła . dziwie się dlaczego odmawia debaty w TV TRWAM , przecież Duda dał mu pozwolenie na czytanie z kartki .
|
Śr maja 13, 2015 17:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
http://demotywatory.pl/4496339/--Moja-s ... orowskiegoJesli ktoś uważa, że Duda jest be bo ma za słaby pogląd (? o ile to jest w ogóle weryfikowalne) to niech obejrzy ten filmik i powie jeszcze raz który z kandydatów jest lepszy.
|
Śr maja 13, 2015 21:21 |
|
 |
Dariusz-555
|
spoko spoko " To Ja " . 24 Maja czyli w dzień wyborów przypadnie Święto Zesłania Ducha Świętego . niech zstąpi Duch Święty , by odnowić oblicze polskiej ziemi . dziś na TRWAM nabijali się z pana Bronia że nawet żone pozdrawiał czytając z kartki . kto chce zobaczyć niech włączy w nocy na powtórke tego programu ok 01.15 - rozmowy niedokończone . jutro Święto Wniebowzięcia Chrystusa . na Bawarii jest to święto czyli wolne od pracy .
|
Śr maja 13, 2015 21:28 |
|
 |
magda68
|
Święto Wniebowstąpienia Pana Jezusa. Święto Wniebowzięcia - to wniebowzięcie Najświętszej Marii Panny - 15.08.
Patryk. Nie mam jednoznacznie pozytywnej oceny co do Brauna jako kandydata na prezydenta, bo może on być dobrym historykiem, ale czy byłby dobrym prezydentem? I co to znaczy dobrym, co to znaczy prezydent wszystkich Polaków? przecież wnikając w temat to nawet niemożliwe aby jeden człowiek - prezydent - podobał się wszystkim, i aby wszystkich reprezentował, jeśli ludzie podzielają skrajne poglądy. Nie głosowałam w I turze ze względów niezależnych ode mnie, nie mogłam, ale w sumie miałam na niego oddać głos. Podoba mi się u niego jego nieugięta postawa wobec zasad moralnych, i przywiązanie do tradycji Kościoła. A Duda? hmmm cóż trzeba na niego zagłosować, aby p. Bronisława zastopować. Jednak odnoszę wrażanie, że także Duda w sprawach zasadniczych niewiele może różnić się od obecnego nam miłościwie jeszcze przez krótki czas panującego prezydenta. A ta zasadnicza sprawa? np. invitro.
Wczoraj byłam na pięknym nabożeństwie z procesją z okazji wczorajszego święta Matki Bożej Fatimskiej. Polska żyje Maryją, i nie zginie dzięki Jej wstawiennictwu.
|
Cz maja 14, 2015 5:38 |
|
 |
Ola82
|
Dariuszowi pewnie chodzi o Wniebowstąpienie Pańskie,obchodzone 40 dni po Wielkanocy.
|
Cz maja 14, 2015 8:01 |
|
|
|