Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 22:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Ja po prostu nie chcę, aby forum stało się śmietnikiem pełnym kuriozalnych bredni.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt maja 12, 2015 14:01
WIST napisał(a):
Nie wiem co Ty dokładnie zmajstrowałeś, ale fakt faktem że Quas już dawno przegiął. Traktowany jest chyba jak swoisty folklor forum. Kogoś kto już dawno przestał być wiarygodny dla większości i dlatego nie jest szkodliwy. A lepiej że pisze tu pod kontrolą ludzi krytycznych, niż gdzieś tam zwodzi innych ludzi.

Dla większości stałych bywalców forum
Goście zaglądający od czasu do czasu przyjmą, że skoro na katolickim portalu można dowolnie szkalować, o różne rzeczy pomawiać papieża, to chyba jest coś na rzeczy "nie tak" z tym papieżem.

Wt maja 12, 2015 14:39

Cóż. Quas chyba nie poczuje się obrażony kiedy napisze ze dawno wnioskował em ze usuwa się jednych typu Jajko a Quasa zostawia. Dlatego po części uważam ze masz rację. Działalność Quasa może być szkodliwa. Ale każdy ma swój rozum. Jeśli obawiamy się o nowych ludzi na forum to najlepiej byłoby je zamknąć bo tu są co rusz treści które mogą wzbudzić wątpliwość. Albo mamy możliwość dyskusji albo zamknięty się w czterech ścianach i ochrony tych co szybko ulegają manipulacji. Nie na czas się jednak od piersi jej gdy będą pod kloszem. A wystarczy przeczytać coś więcej niż wypowiedzi Quasa aby zaraz zobaczyć ze jest odosobniony w swoich teoriach.

Wt maja 12, 2015 14:50
Odosobniony? Naprawde? Ja moge wymienic przynajmniej dwoch uzytkownikow o quasowych pogladach.

Wt maja 12, 2015 15:06
WIST napisał(a):
Cóż. Quas chyba nie poczuje się obrażony kiedy napisze ze dawno wnioskował em ze usuwa się jednych typu Jajko a Quasa zostawia. Dlatego po części uważam ze masz rację. Działalność Quasa może być szkodliwa. Ale każdy ma swój rozum. Jeśli obawiamy się o nowych ludzi na forum to najlepiej byłoby je zamknąć bo tu są co rusz treści które mogą wzbudzić wątpliwość. Albo mamy możliwość dyskusji albo zamknięty się w czterech ścianach i ochrony tych co szybko ulegają manipulacji. Nie na czas się jednak od piersi jej gdy będą pod kloszem. A wystarczy przeczytać coś więcej niż wypowiedzi Quasa aby zaraz zobaczyć ze jest odosobniony w swoich teoriach.

Nie dyskutuje się z oszczerstwami i pomówieniami.

Wt maja 12, 2015 15:12

Kael
Wiem że są osoby które Quasa jakoś popierają. Ale to nadal margines. Przy czym z z naszej perspektywy tak abstrakcyjne poglądy pozostają marginesem. Było to zatem pewne uproszczenie z mojej strony.

Alus
Nie śledzę dokładnie więc pytanie otwarte, czy zaprzestałaś tej dyskusji? Bo ja generalnie tak i to dawno. Nie tylko dlatego że na moje wypowiedzi najczęściej już niewielu reaguje, ale też dlatego że z Quas-em dyskusji nie ma. Jako jednak że czuje się jego główniejszym oponentem, nie pozwoliłbym sobie osobiście go banować, bo nie mam w zwyczaju tak walczyć z oponentami. Natomiast sam już dawno optowałem ewidentnie Quas zasługuje na bana za swoją anykościelną i generalnie antyrozumową działalność. Że Jajko odszedł wcześniej to było dla mnie zaskoczeniem...

Wt maja 12, 2015 21:04
Moderator

Istnieją osoby o podobnych poglądach do quasa ale to nie quas ich przekonał, tylko od początku takie poglądy mieli (częściowo zgodne, częściowo sprzeczne).

Jajko dostał bana, bo swoimi prowokacjami i złośliwościami zmierzał do kłótni. Zasadniczo quas nie ma takich celów i nie wykłóca się w co drugim wątku na forum.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt maja 12, 2015 22:48
Yarpen_Zirgin napisał(a):
Zefciu, nie muszę Ci się tłumaczyć. Jeżeli uważasz, że dostałeś niesłuszne ostrzeżenie za naruszenie regulaminu, którego w rzeczywistości nie popełniłeś, możesz się odwołać do Administratorów.
Aha. Przepraszam. Myślałem, że ostrzeżenie dałeś mi w dobrej wierze, a jedynym problemem jest niedopracowany regulamin. Skoro jednak była to z Twojej strony prowokacja, to ja podziękuję.

Śr maja 13, 2015 6:33
zefciu napisał(a):
Zefciu, nie muszę Ci się tłumaczyć. Jeżeli uważasz, że dostałeś niesłuszne ostrzeżenie za naruszenie regulaminu, którego w rzeczywistości nie popełniłeś, możesz się odwołać do Administratorów.
Aha. Przepraszam. Myślałem, że ostrzeżenie dałeś mi w dobrej wierze, a jedynym problemem jest niedopracowany regulamin. Skoro jednak była to z Twojej strony prowokacja, to ja podziękuję.

Właśnie zacząłeś zarabiać na kolejne (również na podstawie § II, p. 4, ale tym razem za pomówienia), więc lepiej zmień kurs, bo na tym dopłyniesz do portu Ban.

Śr maja 13, 2015 7:06
@WIST, dopoki wypowiedzi quasa nie zostaja bez kometarza i nie sprawiaja wrazenia, ze to forum jest po jego linii, czyli anytchryst ante portas a papiez jest sluga szatana, tudziez adminom forum i strony wiara jest obojetne, jakie tresci sa tu powielane, to moze jesgo wpisy nie sa tak szkodliwe.
Przyciagaja co prawda ludzi o podobnych przekonaniach, ale moze to i lepiej, ze mowia otwarcie o wierze w czyjes wymysly i pokazuja na sobie szkodliwosc takiej wiary.

W kazdym razie nie sadze, ze byloby dobrym wyjsciem zostawianie ich wpisow bez odpowiedzi.

Śr maja 13, 2015 7:20
Yarpenie drogi - nie mam zamiaru dać się sprowokować. Jeśli chcesz mi dać bana, "bo tak", to mi go daj. I daruj sobie gierki.

Śr maja 13, 2015 7:40
Cenzura i moderacja to rudna sprawa.

Toleruje się znieważanie głowy państwa (czy art. 135 par. 2 kk obowiązuje?).
Nie tłumaczy się przyczyny ostrzeżenia ("nie muszę Ci się tłumaczyć"), a drążenie sprawy zbywa się groźbami ("Właśnie zacząłeś zarabiać na kolejne (ostrzeżenie) ... dopłyniesz do portu Ban.)

Z otwartego forum religijnego powstał kącik modlitewno-polityczny.
Gratulacje. :twisted:

Jaką macie wizję tego forum?

Śr maja 13, 2015 8:58
Kozioł napisał(a):

Jeżeli widzisz gdzieś takie naruszenia prawa, to trzeba je zgłosić mdoeracji.

Cytuj:
Nie tłumaczy się przyczyny ostrzeżenia ("nie muszę Ci się tłumaczyć"), a drążenie sprawy zbywa się groźbami ("Właśnie zacząłeś zarabiać na kolejne (ostrzeżenie) ... dopłyniesz do portu Ban.)

Nie przeinaczaj. Bardzo cię proszę.

Śr maja 13, 2015 9:19
Kozioł napisał(a):

Jeżeli widzisz gdzieś takie naruszenia prawa, to trzeba je zgłosić mdoeracji.
Moderacja uczestniczy w tych "dyskusjach" i mam jej to jeszcze zgłaszać??

Cytuj:

Nie przeinaczaj. Bardzo cię proszę.
W jaki sposób przeinaczyłem? Czy mi mozesz udzielic wyjasnien (wiem: nie musisz)?

Śr maja 13, 2015 9:26

Kael. Dlatego długo odpowiadałem i nawet teraz mi się zdarza. Jestem za ale czasem to może być męczące. Ban nic tu nie zmieni bo poglądy się nie zmienia. Ban może pozwolić wyeliminować takie poglądy u nas na forum. Ale z drugiej strony to zawsze jest kwestia gdzie kończy się wolność a zaczyna zniewaGa.

Śr maja 13, 2015 9:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 437  Następna strona