Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 68  Następna strona
 Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik? 
Autor Wiadomość

Post Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
Alus napisał(a):
Bezmózgowcy nie zdolni do logicznego myślenia.....ale to nie jest pogarda

Co najwyżej twoja, to twoje słowa.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt maja 15, 2015 12:31
Alus napisał(a):
Cytuj:
Nie jestem z PO, żebym miał wyborców konkurenta oceniać nisko. Oni są po prostu zmanipulowani.

Bo nie są zmanipulowani ludzie, którzy jak mantrę powtarzają za PiSem - Polska jest w ruinie.

Pt maja 15, 2015 14:15
Johnny99 napisał(a):
gita napisał(a):
Dlaczego tak nisko oceniasz lemingów?, to przecież też są Polacy, nie oceniaj ich tak nisko.

Nie jestem z PO, żebym miał wyborców konkurenta oceniać nisko. Oni są po prostu zmanipulowani.

Cytuj:
Wielu z nich zaczyna myśleć, o czym przekonamy się wieczorem 24 maja.

Ale to nie wszystko. Wiele się jeszcze może zdarzyć. Np. Rosja otwarcie zaatakuje Ukrainę - i wygra Komorowski. PiS wypuści spot, w którym Kaczyński będzie zachęcał do głosowania na Dudę, bo tylko to zagwarantuje "prawdę o Smoleńsku" (czy coś takiego) - i wygra Komorowski. Macierewicz.. zrobi cokolwiek - i wygra Komorowski. I tak dalej. Nie dzielmy skóry na niedźwiedziu, bo on nadal jest bardzo daleko.

Czy zdanie:"Andrzej Duda coraz bliżej wygranej", to jest dzielenie skóry na niedźwiedziu?
We wtorek prezydent Komorowski usiądzie na kanapie u skandalisty Wojewódzkiego, może to mu doda kilka punktów procentowych?

Pt maja 15, 2015 14:40

Lemingi to miłe zwierzątka. Nie są domeną żadnej partii. One idę tylko za głosem TVN, GW i innych eurokomunistycznych mediów. Lemingi myślą. A przynajmniej, myślą, że myślą. I są politycznie poprawne.

A "debata" z dyżurnym wesołkiem TVN: Wart Pac Pajaca, a Pajac Paca. Wydaje mi się, że łączy ich uznawanie podobnych wartości. Dzięki temu programowi, z pewnością BK zdobędzie troszkę punktów. Ale to będą punkty nie od lemingów, ale od mniej przyjemnych stworzeń. Pocieszę jednak oburzonych: Pecunia non olet. Takie programy też (podobno).

Pt maja 15, 2015 14:54
andej napisał(a):
Lemingi to miłe zwierzątka. Nie są domeną żadnej partii. One idę tylko za głosem TVN, GW i innych eurokomunistycznych mediów. Lemingi myślą. A przynajmniej, myślą, że myślą. I są politycznie poprawne.

Inne idą za RM, TV Republika, wSieci, GP. portalem "niezależni".....mój kolega z euforią obwieszcza wszystkim, że dzięki tym mediom jest lepszym patriotą, lepszym katolikiem, lepszym Polakiem....i zaczął serdecznie nienawidzić Żydów (uosobienie wszelkiego zła), będąc ponad 20 lat w Neokatechumenacie, gdzie równolegle śpiewa głośno psalmy z muzyką żydowską.

Pt maja 15, 2015 15:27
Dzisiaj św. Andrzeja Boboli, patrona Polski. To dobry znak dla przyszłego prezydenta, mieć takiego patrona. Jeszcze lepszym znakiem jest dzień wyborów; 24 maja Święto Zesłania Ducha Świętego. W mojej parafii od wczoraj rozpoczęła się nowenna przed świętem Zesłania Ducha Świętego.
W woj. pomorskim zabetonowanym przez Platformę, odmawianie takiej nowenny jest koniecznie potrzebne.

So maja 16, 2015 7:20
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Bezmózgowcy nie zdolni do logicznego myślenia.....ale to nie jest pogarda

Co najwyżej twoja, to twoje słowa.

Nasi przeciwnicy to osoby o niskim stopniu inteligencji , prezes.

gita - każdy dzień w roku ma swojego patrona, zatem wszyscy pospołu są dobrym znakiem dla Dudy :D ....dlaczego zatem wybierasz jedynie patrona dzisiejszego dnia.

So maja 16, 2015 7:27
Ja tylko nie wiem, czy gita wybaczy Duchowi swietemu, jezeli wygra Komorowski. ...

So maja 16, 2015 7:32
Kael napisał(a):
Ja tylko nie wiem, czy gita wybaczy Duchowi swietemu, jezeli wygra Komorowski. ...

O mnie się nie martw, o mnie się nie martw, ja sobie radę dam...
"...jeżeli wygra Komorowski...", Ty w to wierzysz?

So maja 16, 2015 7:57
gita napisał(a):
Kael napisał(a):

Ty fanatycznie wierzysz w wygraną Dudy, zatem cios może być dla ciebie zwielokrotniony.

So maja 16, 2015 8:05
Alus napisał(a):
gita napisał(a):
Kael napisał(a):

Ty fanatycznie wierzysz w wygraną Dudy, zatem cios może być dla ciebie zwielokrotniony.

A gdzie ja napisałam, że fanatycznie wierzę? Na razie znam sondaże, które oczywiście często się nie potwierdzają i znam już kilka osób, które w pierwszej turze nie głosowały, a głosować na Andrzeja Dudę w II turze, to oczywiście za mało, aby fanatycznie wierzyć.

So maja 16, 2015 8:35
Dzisiaj debata obydwu kandydatów w TVP1 i Polsacie. Niezdecydowani będą mogli podjąć decyzję na kogo głosować.

N maja 17, 2015 5:56

Alus napisał(a):
Cytuj:

Bezmózgowcy nie zdolni do logicznego myślenia.....ale to nie jest pogarda, jedynie wyraz współczucie ze strony Johnnego.

Logiczne myślenie powinno przede wszystkim polegać na tym, że jeżeli polityk obiecuje prezenty warte 100 kilkadziesiąt mld zł, to powinni go zapytać, skąd weźmie te pieniądze?
Jeżeli nie odpowiada, to znaczy, że albo obietnic w ogóle nie zrealizuje albo weźmie te pieniądze z ich własnych kieszeni, bo przecież swoich nie da.
Logika mi podpowiada, że innego rozwiązania nie ma.

N maja 17, 2015 7:49
mikkel napisał(a):
Alus napisał(a):
Cytuj:

Bezmózgowcy nie zdolni do logicznego myślenia.....ale to nie jest pogarda, jedynie wyraz współczucie ze strony Johnnego.

Logiczne myślenie powinno przede wszystkim polegać na tym, że jeżeli polityk obiecuje prezenty warte 100 kilkadziesiąt mld zł, to powinni go zapytać, skąd weźmie te pieniądze?
Jeżeli nie odpowiada, to znaczy, że albo obietnic w ogóle nie zrealizuje albo weźmie te pieniądze z ich własnych kieszeni, bo przecież swoich nie da.
Logika mi podpowiada, że innego rozwiązania nie ma.

Wykasuje się obietnice podobnie jak rzeczywiste poglądy
http://natemat.pl/142791,pokaz-mi-swoje ... -lemingach
Najlepszy to ten o 80% społeczeństwa chamskiego, aroganckiego :D
Kury też zapewne wypuściłby na wolny wybieg a do klatek wsadził Komorowskiego i lemingi.

N maja 17, 2015 8:09

Alus napisał(a):
Wykasuje się obietnice podobnie jak rzeczywiste poglądy

Albo powie, jak kiedyś sam J. Kaczyński, który stwierdził - cytuję: W polityce nie wszystkie obietnice można spełnić.

N maja 17, 2015 9:04
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1013 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 68  Następna strona