Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć katolik?
Autor |
Wiadomość |
andej
|
 Re: Którego z kandydatów na prezydenta powinien poprzeć kato
mikkel napisał(a): ... W polityce nie wszystkie obietnice można spełnić. To prawda. Ale wcale nie oznacza, że można obiecywać gruszki na wierzbie. A prezydent ma niewielkie pole do działania. Może popierać korupcję (werbalnie gromić, bezczynnością wspierać) lub zawlaczać (ograniczać) debilne działania rządu. Może wykorzystywać układy do ustwiania dzieci, ułatwiać im robienie przekrętów, wprowadzać w niejawne publiczne grupy mające większe możliwości. Jeden już to osiągnął. Czas wybrać innego prezydenta i oceniać jego postawę, czyny i działania.
|
N maja 17, 2015 10:56 |
|
|
|
 |
mikkel
|
andej napisał(a): Jeden już to osiągnął. Czas wybrać innego prezydenta i oceniać jego postawę, czyny i działania. Pewnie i warto wybrać innego. Ale niekoniecznie takiego, który ma ambicje zamykania niewinnych ludzi do więzień i jawnie to deklaruje. A taki niestety jawi się na horyzoncie.
|
N maja 17, 2015 13:26 |
|
 |
brunero
|
mikkel napisał(a): andej napisał(a): Jeden już to osiągnął. Czas wybrać innego prezydenta i oceniać jego postawę, czyny i działania. Pewnie i warto wybrać innego. Ale niekoniecznie takiego, który ma ambicje zamykania niewinnych ludzi do więzień i jawnie to deklaruje. A taki niestety jawi się na horyzoncie. Usiłowałem znaleźć wypowiedź kandydata sugerującą, że należałoby zamykać do więzień ludzi bez wyroku sądowego, albo z wyrokiem uniewinniającym, ale nie znalazłem. Nie znalazłem, bo nie ma takiej wypowiedzi. Najwyraźniej Mikkel to jakiś nędzny prowokator.
_________________ laudare benedicere praedicare
|
N maja 17, 2015 13:42 |
|
|
|
 |
mikkel
|
brunero napisał(a): Usiłowałem znaleźć wypowiedź kandydata sugerującą, że należałoby zamykać do więzień ludzi bez wyroku sądowego, albo z wyrokiem uniewinniającym, ale nie znalazłem. Nie znalazłem, bo nie ma takiej wypowiedzi. Najwyraźniej Mikkel to jakiś nędzny prowokator. Twój błąd - żeby nie powiedzieć naiwność - polega na tym, że ograniczyłeś się do "szukania wypowiedzi". Tymczasem w przypadku polityków - a już szczególnie polityków dwulicowych - o ich prawdziwym obliczu świadczą nie tyle wypowiedzi, co przede wszystkim konkretne działania, zachowanie w konkretnych sprawach, bo mówić, to oni mówią (albo nie mówią) bardzo różne rzeczy.
|
N maja 17, 2015 16:02 |
|
 |
navi31
|
z przykroscią musze stwierdzić ze debate dzisiejszą wygrał Komorowski Odpowiadał na pytania rzeczowo i konkretnie , Tyle że nie poruszano prawie żadnych poważnych spraw , ktore interesują Polakow, słowka o mafii paliwowej, o ''równych i równiejszych'', o nieuczciwych komornikach policjantach , zamotanym jak 5 metrów sznurku prawie i i nnych fundamentalnych rzeczach To pokazuje jak bezprogramowymi ludzmi są obaj kandydaci , tak myslalem ze tak bedzie wzajemne oskarżania , co zle zrobił PiS , a co Platforma Jednakże: Chciałbym zaapelować zeby zagłosować na Dudę.juz wyjaśniam dlaczego, otóż nie dlatego ze coś sobą reprezentuje, bo raczej nic, jednak wygrana jego i wybór prezydenta na nastepną kadencje pokaze wielu ludziom (oczywiście poza ewentualnymi ślepymi fanatykami) ze PiS wcale nie różni się od swojego konkurenta, mimo tego co twierdzą niestety dość łatwowierne osoby dziś PIS jest postrzegane jako '' jedyne rozsądny głos wybawienia od ciemiężnego PO '' tymczasem i jedno i drugie to polityczne pomyjeNaród po tych 5 latach cierpień pod rządami Dudy ... wreszcie zagłosuje w wiekszej ilości na trzeciego kandydata  [ i tak 20% na ''kogoś innego'' to olbrzymi sukces] A załóżmy , ze Komorowski wroci do władzy , niestety bedziemy mieli za 5 lat sytuację niemal identyczną, dlatego głosem rozsądku a raczej chłodnej kalkulacji tak- tycznej zagłosuję na Dude, choc nie popieram bezprogramowości i niecierpie jak ognia jego stylu polityki, ani zapatrzonych jak ciele w obrazek i nie patrzących na stan faktyczny wyborców. Ale chyba niestety mu simy to przeboleć, zeby maszyna ruszyła i w przyszłych wyborach nie było wyboru tylko miedzy PIS i PO . zeby obie te partie traciły głosy, bo tak traci tylko jedna.
|
N maja 17, 2015 21:57 |
|
|
|
 |
Apad
|
A tu ci ciekawostka http://wiadomosci.wp.pl/kat,140394,titl ... omosc.htmlWięc ja tak samo- antylkerykał Apad równiez poprze Dude w wyborach. To nic że będzie się kłaniał księżom. Ważne żeby nie kłaniał się całej Uni i Poroszence -jak to czynił bul-szogun
_________________ Ein Reich, ein Volk, ein Ticket
|
N maja 17, 2015 22:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W debacie Bronisław Komorowski po raz kolejny pokazał w kwestii szatańskiego in vitro, że nie liczy się dla niego głos Kościoła, głos papieża Polaka, głos Episkopatu Polski, a przede wszystkim Prawo Boga. Po raz kolejny stanął po stronie prawa antychrysta i szatana. Szkalowanie wiary katolickiej i katolików ze swojego spotu potwierdził w debacie, jakby ktoś myślał że spot to tylko kolejna wpadka Bronisława.
|
N maja 17, 2015 22:57 |
|
 |
navi31
|
quas Duda w sprawie inwitro zmienia zdanie jak rekawiczki , a sam zarzuca kontrkandydatowi ''zmiany'' wiec pozwól ze nie skomentuję Poza tym B. Komorowski oburzył sie na 2 lata wiezienia, nie za karanie za in vitro Mowil ze to kwestia sumienia, w tej materii akurat zachował sie jak człowiek.
Dla was jak ktoś nie chce karać to znaczy ze ktoś automatycznie popiera i jest za. I to jest właśnie kato-fanatyzm ,ktory ma mniej wiecej tyle samo wspolnego z katolicyzmem, co konski pączek z lukrowanym pączkiem z nadzieniem truskawkowym.
Dlatego szczerze wam wyznam, bardzo bedzie mnie męczyć kraj pod rządami takich ludzi ktorzy myślą na skróty i swoją bezmyślną nienawiścią
Ale bedziemy musieli to znieść, jak pisałem na gorze, zagłosować na Dudę, zeby nie było powtórki z rozrywki za 5 lat.
Nie zwracajcie uwagi na gite , ani qasa, tylko głosujcie na Dude Ci ludzie za 5 lat odejdą, razem z dzisiejszym komunistycznym zbitkiem :czyli PO tylko ludzie sie musza jeszcze raz przekonać (dobitnie przypomnieć sobie) ze obie strony to takie samo szambo.
|
N maja 17, 2015 23:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Apad napisał(a): Więc ja tak samo- antylkerykał Apad równiez poprze Dude w wyborach. To nic że będzie się kłaniał księżom. Ważne żeby nie kłaniał się całej Uni i Poroszence -jak to czynił bul-szogun Tya. Znowu trzeba tłumaczyć elementarz. Unia - to jest konstrukt frankogermański, z którym mniej lub bardziej ściśle kooperują różne kraje ościenne. Unii Apad się kłaniać nie chce. Ukraina - to jest przyczółek amerykański, uchwycony w myśl koncepji Brzezińskiego. Ukrainie Apad kłaniać się nie chce również. Komu się więc Apad w końcu chcąc-niechcąc pokłoni? Ano Rosji... czyli jedynej potędze w okolicy, która ma siłę, wolę i pretekst, żeby Polskę zgnoić. Podobnego potopu pomyj, jaki Rosjanie w Sieci, w ramach wojny hybrydowej, zwymiotowali na Ukraińców, nie widziałem w najczarniejszych snach. Spożywanie kału należało do łagodniejszych przejawów "satyry". Z Polską byłoby tak samo, chyba żebyśmy się upodlili przed Putinem z własnej woli. Raz jeszcze zalinkuję, bo Apad chyba nie zdaje sobie sprawy, że Ukraińcy noszą się z zamiarem wskrzeszenia Rzeczypospolitej (używając również nazwy "Nowa Ruś") i oczywiście z amerykańską pomocą im się to uda, jak nie za dwadzieścia lat, to za pięćdziesiąt. Tutaj jest skrót na Salonie, a tutaj jest całość na Tarace.
|
Pn maja 18, 2015 0:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W/g propozycji kandydata-prezydenta:"telefon do przyjaciela", wykonam kilka, a może nawet kilkanaście telefonów do przyjaciół katolików o poparcie dla lepszego, czyli Andrzeja Dudę. Swoją drogą, to dobry pomysł z tym telefonem do przyjaciela.
|
Pn maja 18, 2015 10:34 |
|
 |
andej
|
Moim zdaniem obecna mafia się zbyt rozzuchwaliła sprawowaną władzą. Wspierane media zawładnęły niezbyt rozgarniętym ludem. Naprzemian seriale i szczucie zrobiły swoje, na tyle, że okradani jeszcze całują złodziei po rękach. Konieczna jest zmiana. Nawet na człowieka z innej mafii. Byle tylko ograniczał apetyty rządzących. Ktoś musi bronić i społeczeństwa i tożsamości. Zdaję sobie sprawę, że lata zaborów, okupacji i sowietyzacji weszły wielu w krew. Uważam, że należy walczyć taka postawą, co gorsza wyznawaną przez obecny rząd i "króla Europy".
|
Pn maja 18, 2015 10:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
navi31 napisał(a): quas Duda w sprawie inwitro zmienia zdanie jak rekawiczki , a sam zarzuca kontrkandydatowi ''zmiany'' wiec pozwól ze nie skomentuję Poza tym B. Komorowski oburzył sie na 2 lata wiezienia, nie za karanie za in vitro Mowil ze to kwestia sumienia, w tej materii akurat zachował sie jak człowiek.
Dla was jak ktoś nie chce karać to znaczy ze ktoś automatycznie popiera i jest za. I to jest właśnie kato-fanatyzm ,ktory ma mniej wiecej tyle samo wspolnego z katolicyzmem, co konski pączek z lukrowanym pączkiem z nadzieniem truskawkowym.
Dlatego szczerze wam wyznam, bardzo bedzie mnie męczyć kraj pod rządami takich ludzi ktorzy myślą na skróty i swoją bezmyślną nienawiścią Mijasz się z prawdą i na opak wszystko akcentujesz. W kwestii zasadniczej Duda nie zmienia zdania, a tam gdzie zmienia nie jest to odrzuceniem stanowiska Kościoła tak jak robi to Komorowski. Na tej samej zasadzie niektórzy nie rozumiejąc sprawy mówią że i Kościół zmienił stanowisko w kwestii szatańskiego in vitro, ale i tu tak nie jest. Nie rozumiesz też tego że w kwestii in vitro wypowiedziałem się z punktu widzenia wiary, dlatego fałszem jest wybielanie w tym kontekście Komorowskiego jakoby był tu człowiekiem sumienia i zachował się jak człowiek. On pokalał swoje sumienie i wypacza sumienie Polakom, jest to publiczne zgorszenie i odrzucenie tu Kościoła. Mało tego, posunął się do szydzenia i oczerniania wiary katolików. Fałszem jest też mówienie o kwestii sumienia w sprawie in vitro za którym stoi antykatolicka Platforma która wszystko co mówi o in vitro i jak działa, z punktu widzenia wiary, ale nie tylko oparte jest na kłamstwie i oszustwie, na fałszywej propagandzie której celem jest zachęcanie ludzi do in vitro poprzez kłamstwa i półprawdy. To nie jest działanie według sumienia ani z punktu widzenia człowieka wierzącego, ani niewierzącego. Fałszem jest też mówienie tu o kwestii sumienia podczas gdy antykatolicka Platforma narzuciła odpowiedzialność za ten bezbożny proceder na Polaków poprzez publiczne finansowanie. Niech zrzucą ten ciężar z sumień Polaków których do tego przymusili, bo nie mu tu wyboru sumienia jest dyktatura. Kogo oni reprezentują że zmusili Polaków do haraczu na to bezbożne dzieło, oczywiście obce interesy, EU, koncerny farmaceutyczne i biznes z tym związany. To koncerny i biznes stoją za posunięciami Platformy w kwestii in vitro, to oni tu pociągają za sznurki pod które podpięty jest ten rząd kukiełek i to są pierwsze i najważniejsze interesy związane z in vitro. Człowiek mówiący tu o jakimś sumieniu po prostu nie wie co mówi. W kwestii karania. Tak jak za ludobójstwo należy się karać, tak powinno się karać za globalny holokaust dzieci w in vitro i aborcji liczony w setkach milionów ofiar zabijanych w białych rękawiczkach. Ten proceder globalnego mordu musi zostać zakazany, jak i zakazane powinno być odczłowieczone produkowanie ludzi w laboratoriach. Ale jestem też za tym by Ci zdrajcy rządzący, reprezentujący interesy biznesu i koncernów, odwalili się od sumień Polaków i jak ktoś chce se wyprodukować dziecko i zabijać przy tym inne dzieci niech se sam z własnych pieniędzy za to płaci i niech angażuje w to tylko swoje sumienie. Popieram i karanie i to drugie rozwiązanie uznałbym za dobry krok, ale nie znaczy to że zmieniam zdanie. W każdym razie ktoś kto mówi o sumieniu w kwestii in vitro propagowanym przez antykatolicką Platformę i Bronisława Komorowskiego, nie wie co mówi z wielu powodów.
|
Pn maja 18, 2015 11:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Apad napisał(a): Więc ja tak samo- antylkerykał Apad równiez poprze Dude w wyborach. A co w tym dziwnego, że antyklerykał z pogardą do języka polskiego poprze PiS? Przecież PiS to właśnie partia antyklerykalna i nienawidząca Polaków i języka polskiego. Cytuj: To nic że będzie się kłaniał księżom. Ważne żeby nie kłaniał się całej Uni Kto to jest Una? Bowiem nieśmiało wyrażana solidarność z państwem zaatakowanym bez prowokacji przez Rosję to już "kłanianie się". Putin ma według Apada i podobnych jemu antyklerykalnych wrogów naszej cywilizacji prawo wchodzić gdzie mu się podoba. Czyli kolejny argument, aby nie głosować na Dudę. Dziękuję Apadzie.
|
Pn maja 18, 2015 11:32 |
|
 |
Johnny99
|
zefciu napisał(a): Przecież PiS to właśnie partia antyklerykalna i nienawidząca Polaków i języka polskiego. Na dodatek porywająca dzieci i rozprowadzająca chemtrails po niebiosach. POwcy.. 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn maja 18, 2015 11:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Moim zdaniem obecna mafia się zbyt rozzuchwaliła sprawowaną władzą. Wspierane media zawładnęły niezbyt rozgarniętym ludem. Naprzemian seriale i szczucie zrobiły swoje, na tyle, że okradani jeszcze całują złodziei po rękach. Konieczna jest zmiana. Nawet na człowieka z innej mafii. Byle tylko ograniczał apetyty rządzących. Ktoś musi bronić i społeczeństwa i tożsamości. Zdaję sobie sprawę, że lata zaborów, okupacji i sowietyzacji weszły wielu w krew. Uważam, że należy walczyć taka postawą, co gorsza wyznawaną przez obecny rząd i "króla Europy". Bo nasza mafia to lepsiejsza mafia 
|
Pn maja 18, 2015 11:43 |
|
|
|