Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 6:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 128  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Komorowski? 
Autor Wiadomość
Post Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
Johnny99 napisał(a):
Nawiasem mówiąc, ci, którzy uważają, że PBK wygrał debatę, tym samym pokazują, że w polityce wyżej cenią jatkę i "oranie" przeciwnika niż dyskusję.

Bo obiektywnie rzecz biorąc wygrał, co paradoksalnie może być jego gwoździem do trumny. Ogarnął się i zaprezentował jak rasowy polityk, którego nic z tropu nie zbije i którego nikt nie przegada.
Patrząc na to jak z dnia na dzień zmienił poglądy nt zmiany konstytucji, jow-y jego atak o zmianę zdania kontrkandydata w sprawie in vitro był zwyczajnie bezczelny. Widać było, że Dudę to wybiło z rytmu, był w stanie jedynie wydukać paaanie prezydencie, paaanie prezydencie. Jeszcze się sporo musi nauczyć.
Komorowski wykazał więcej zimnej krwi i przypuścił atak, do którego sądziłam że nie jest już zdolny i... stracił przez to w moich oczach. Już wolałam tego jowialnego gościa, który całą swoją postawą pokazywał, że jego kandydatura obroni się sama, niż Komorowskiego z wczorajszej debaty, uciekającego się do dość niskich zagrań polityka.
Gdybyż jeszcze Duda chciał odciąć się bardziej zdecydowanie od Pis-u... Nie byłoby dylematu na kogo głosować.

Pn maja 18, 2015 11:12
Najlepsze było po debacie jak polskojęzyczna TVP zaprezentowała na chwilkę pewnego pana który się pienił z nienawiści, dostawał jakiś niekontrolowanych spazmów, jakby opętany wykrzykujący w stronę obozu Dudy, nie dotykajcie mnie bo dostanę pisowskiej wścieklizny. To było jakby ujawnienie się szatana po której jest stronie.

To też takie dobre podsumowanie faktu że to zaciekli obrońcy antykatolickiej Platformy najwięcej i najgłośniej mówią o nienawiści innych i ich potrzebie wybaczenia.

Pn maja 18, 2015 11:37

Mariel napisał(a):
Bo obiektywnie rzecz biorąc wygrał, co paradoksalnie może być jego gwoździem do trumny. Ogarnął się i zaprezentował jak rasowy polityk, którego nic z tropu nie zbije i którego nikt nie przegada.

Nie zgadzam się. Obiektywnie, jak dla mnie, był remis. Duda zbił go z tropu co najmniej kilka razy ("właśnie mi zadrżała!").

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn maja 18, 2015 11:53

Ta debata toż to jedna wielka farsa. A Komorowski w oczach ludzi świadomych nie mógł nie stracić, przecież to wołało o pomstę do nieba, choćby zarzucanie zmieniania zdania. Zmieńmy tego prezydenta, chociaż nie uważam, żeby Duda był godzien tego stanowiska, ale jest na pewno bardziej od obecnego. Wybierając szoguna nie zawiedziemy się, bo nie chyba nikt o zdrowych zmysłach nie pokłada w człowieku czopku nadziei, z kolei wybierając Dudę możemy być jedynie mile zaskoczeni, bo chyba nikt ogarnięty nie spodziewa się że będzie wstanie wznieść się ponad kolesiostwo i układy.

Pn maja 18, 2015 12:06
Zobacz profil WWW

Mariel napisał(a):
Już wolałam tego jowialnego gościa, który całą swoją postawą pokazywał, że jego kandydatura obroni się sama, niż Komorowskiego z wczorajszej debaty, uciekającego się do dość niskich zagrań polityka.

No przecież za to go właśnie krytykowano, a nawet to wyśmiewano, że mu się nie chce bo uważa że mu się należy, że ciepłe kluchy , a tu trzeba energii dla jakże niezbędnych zmian...
Gdy zaś dostosował się do reguł kampanii, i nie tylko odpowiedział na atak, ale i sam przyłożył, też źle, bo agresywny...
Dlatego zawsze powtarzam, czas kampanii to nie jest okres, gdy trzeba poznawać kandydata : to czas gdy każdy z nich lepiej lub gorzej ogrywa narzuconą rolę.
Dla mnie osobiście mogłoby nie być kampanii ani tych debat, wiem i tak , na kogo głosować.

Pn maja 18, 2015 12:14
Mariel napisał(a):
Komorowski wykazał więcej zimnej krwi i przypuścił atak, do którego sądziłam że nie jest już zdolny i... stracił przez to w moich oczach. Już wolałam tego jowialnego gościa
Polityka nie jest grą w to, kto milszy, tylko kto skuteczniejszy.

Pn maja 18, 2015 12:23
Mariel napisał(a):
Gdybyż jeszcze Duda chciał odciąć się bardziej zdecydowanie od Pis-u... Nie byłoby dylematu na kogo głosować.
Ale przecież odcięcie od PiS-u będzie zawsze pozorne i politycznie skalkulowane. Rasowi genpaci zagłosują na Dudę, bo tak im każe Kaczyński. Dlatego "odcinanie się od PiSu" jest zagraniem mającym na celu przyciągnięcie różnych "antysystemowców", niezdecydowanych, rozczarowanych PO itp. Kaczyński nie jest politykiem, który by zniósł fakt, że Duda rzeczywiście uprawia jakąś własną grę polityczną. Jeśli zacznie - szybko się o tym dowiemy, gdy się okaże że Duda to oszust, pirat drogowy, narkoman i furry.

Pn maja 18, 2015 12:23
zepp napisał(a):
No przecież za to go właśnie krytykowano, a nawet to wyśmiewano, że mu się nie chce bo uważa że mu się należy, że ciepłe kluchy , a tu trzeba energii dla jakże niezbędnych zmian...

Wszystko zależy kto do czego wagę przykłada i czego od prezydenta kraju oczekuje.
Cytuj:
Dlatego zawsze powtarzam, czas kampanii to nie jest okres, gdy trzeba poznawać kandydata : to czas gdy każdy z nich lepiej lub gorzej ogrywa narzuconą rolę.
Dla mnie osobiście mogłoby nie być kampanii ani tych debat, wiem i tak , na kogo głosować.

Też są potrzebne, pokazują jak człowiek radzi sobie w sytuacjach stresowych kiedy wokół nie ma sztabu doradców, a trzeba szybko i właściwie reagować.
Cytuj:
Ale przecież odcięcie od PiS-u będzie zawsze pozorne i politycznie skalkulowane

Powinno być polityczną kalkulacją, nie musi być pozorne.
akruk napisał(a):
Polityka nie jest grą w to, kto milszy, tylko kto skuteczniejszy.

Jasne. Przy czym nie jest powiedziane, że "milszy" nie może być tym skuteczniejszym.

Pn maja 18, 2015 12:27

zefciu napisał(a):
Jeśli zacznie - szybko się o tym dowiemy, gdy się okaże że Duda to oszust, pirat drogowy, narkoman i furry.

Ale jeśli to się stanie po zwycięskich wyborach, to Duda będzie sobie na to gwizdał. Aparat pisowski natomiast nie będzie mógł już dłużej abstrahować od faktu, że Duda zwyciężył (i to kogo!), zaś Kaczyński potrafił wyłącznie przegrywać - m.in. dlatego, że usuwał każdego, kto miał szansę na taki sukces, jak Duda. Więc albo po wygranych przez Dudę wyborach Kaczyński się ukorzy i uzna jego wyższość, albo będzie musiał odejść - pisowcy mają już dość "moralnych" zwycięstw.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn maja 18, 2015 12:32
Wszelkie polityczne kalkulacje mają to do siebie, że d nakierowane są na chwilowe doraźne korzyści.
Gorsze, że Duda nie odciął się od poglądów członkini swojego komitetu - Państwo nakładające świetle prawa karę na osobę, która dopuściła się przestępstwa podpadającego pod określony paragraf, jest państwee zdrowym, a przede wszystkim suwerennym
http://www.prawica.net/opinie/23259
Konkluzja - zdrowym państwami były Niemcy hitlerowskie, sowiecka Rosja, a zupełnie niezdrowe to dopominanie sie klauzuli sumienia, i wbrew prawu I Ja cię nie potępiam, idź i nie grzesz więcej.

Pn maja 18, 2015 12:36

Alus napisał(a):
Wszelkie polityczne kalkulacje mają to do siebie, że d nakierowane są na chwilowe doraźne korzyści.
Gorsze, że Duda nie odciął się od poglądów członkini swojego komitetu - Państwo nakładające świetle prawa karę na osobę, która dopuściła się przestępstwa podpadającego pod określony paragraf, jest państwee zdrowym, a przede wszystkim suwerennym
Konkluzja - zdrowym państwami były Niemcy hitlerowskie, sowiecka Rosja, a zupełnie niezdrowe to dopominanie sie klauzuli sumienia, i wbrew prawu I Ja cię nie potępiam, idź i nie grzesz więcej.

Ty się dobrze czujesz dzisiaj? :shock:

Pn maja 18, 2015 12:40
Johnny99 napisał(a):
Więc albo po wygranych przez Dudę wyborach Kaczyński się ukorzy i uzna jego wyższość, albo będzie musiał odejść - pisowcy mają już dość "moralnych" zwycięstw.

Pytanie czy sam Duda odnajdzie się w tej nowej sytuacji i czy ma w sobie potencjał, który być może kiedyś pozwoliłby mu zostać nowym liderem.

Pn maja 18, 2015 12:43
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

Ty się dobrze czujesz dzisiaj? :shock:

Lepiej niż Ty.

Pn maja 18, 2015 12:45
Johnny99 napisał(a):
Ale jeśli to się stanie po zwycięskich wyborach, to Duda będzie sobie na to gwizdał.
Jeśli ambicje Dudy rzeczywiście kończą się na tym, by sobie jedną kadencję pobyć najbardziej znienawidzonym w historii III RP prezydentem, to tak.
Cytuj:
Aparat pisowski natomiast nie będzie mógł już dłużej abstrahować od faktu, że Duda zwyciężył (i to kogo!), zaś Kaczyński potrafił wyłącznie przegrywać
Jak na razie ów aparat niszczył każdego, kto próbował coś złego o Kaczyńskim powiedzieć.
Cytuj:
m.in. dlatego, że usuwał każdego, kto miał szansę na taki sukces, jak Duda.
Tym stwierdzeniem dowodzisz jedynie mojej tezy, że Duda jest posłuszną marionetką Kaczyńskiego.
Cytuj:
Więc albo po wygranych przez Dudę wyborach Kaczyński się ukorzy i uzna jego wyższość, albo będzie musiał odejść - pisowcy mają już dość "moralnych" zwycięstw.
Jakoś wątpię, aby w PiSie mogło dojść do aż takiej zmiany. Poza tym jak by nie patrzeć - Duda i tak wszystko zawdzięcza Kaczyńskiemu. Więc Kaczyński nie ma powodów, by się "korzyć". Co najwyżej - aby produkować więcej wydmuszek.

Pn maja 18, 2015 12:50

zefciu napisał(a):
Jeśli ambicje Dudy rzeczywiście kończą się na tym, by sobie jedną kadencję pobyć najbardziej znienawidzonym w historii III RP prezydentem, to tak.

Że jak? Jeżeli PiS go znienawidzi, to cała reszta będzie go kochać. Spójrz na Giertycha.

Cytuj:
Jak na razie ów aparat niszczył każdego, kto próbował coś złego o Kaczyńskim powiedzieć.

I przegrywał.

Cytuj:
Tym stwierdzeniem dowodzisz jedynie mojej tezy, że Duda jest posłuszną marionetką Kaczyńskiego.

W tym momencie może sobie nawet być. Ale po wygranych wyborach nastąpi radykalna zmiana okoliczności.

Cytuj:
Jakoś wątpię, aby w PiSie mogło dojść do aż takiej zmiany.

A dlaczego nie?

Cytuj:
Poza tym jak by nie patrzeć - Duda i tak wszystko zawdzięcza Kaczyńskiemu.

Ale teraz Kaczyński będzie mu zawdzięczał to, co jemu nie może się udać od 8 lat. A, co istotniejsze - będzie mu to zawdzięczał aparat.

Cytuj:
Więc Kaczyński nie ma powodów, by się "korzyć".

Ma jeden podstawowy - zachowanie wpływów w PiS.

Cytuj:
Co najwyżej - aby produkować więcej wydmuszek.

Problem w tym, że wydmuszkę-premiera czy ministra Kaczyński może dość łatwo usunąć. Prezydenta już nie.

Pn maja 18, 2015 13:13
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 128  Następna strona