Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 21:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 127  Następna strona
 Idziemy na wybory 
Autor Wiadomość

Post Re: Idziemy na wybory
gita napisał(a):
przecież teść jego żony jest Żydem.

Hmm... piszesz o ojcu Komorowskiego ?

Pn maja 18, 2015 8:32

Alus napisał(a):
Zatem to pytanie było to bezmyślnym starzałem w stopę.

Duda chciał tu zapewne odwołać się do awantury z wypowiedzią szefa FBI, która pokazała, że kwestia obrony historycznego dobrego imienia Polski jest jedną z nielicznych, co do której po obu stronach barykady panuje jeszcze konsensus (w sensie: obydwie się oburzały). Zrobił to jednak tak skrajnie nieudolnie i beznadziejnie, że teraz mu przypinają "antysemityzm".. a przecież pytania miał na kartce (!). Osoba za to odpowiedzialna powinna natychmiast wylecieć ze sztabu.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn maja 18, 2015 8:38
Cóż, ludzie młodzi podsumowują debatę następująco:
Cytuj:
Panie pośle, to pana ugrupowanie...
Nie panie Prezydencie, to pana koledzy...

i tak przez 80 minut.

Debaty nie śledziłem, siedziałem na 4chanie i obserwowałem reakcje. Ludzie generalnie mieli bekę, memy latały gęsto, jakby dyskutowali, dajmy na to, Korwin z Braunem, a nie dwóch poważnych ludzi. Kiedy Duda wymienił Papieża, trzęsły się ściany.

Pn maja 18, 2015 8:44
zepp napisał(a):
gita napisał(a):

Gita dobrze prawi - teść Dudy - Julian Kornhauser.
Podejrzewam, że pytanie przygotował mu ktoś nierozgarnięty z komitetu.

Pn maja 18, 2015 8:49

ErgoProxy napisał(a):
...
andej napisał(a):
ZOMG, ageism!!!

Dowcipniś jeden. Dawaj linka do wypowiedzi Kukiza, albo przeproś i spadaj. : )))

P R O T E S T U J Ę

M A N I P U L A C J A

Obrażasz mnie bezpodstawnie. Mylisz się lub manipulujesz. Nigdy nie napisałem tego, co jest w cytacie. Nawet w swojej ignorancji wyjawię, że nie wiem co to oznacza. Ale PROTESTUJĘ przeciwku fałszerstwu. Zamierzonemu, czy przypadkowemu. Mniejsz o to.

Administratora zaś proszę, o sprawdzenie, czy ktoś nie włamał się do systemu i nie podszywał pode mnie. Kategorycznie zaprzeczam, że mógłbym mieć coś wspólnego z cytowanym wpisem.

Pn maja 18, 2015 8:55
Debata na plus dla Komorowskiego. Fatalne wpadki podczas kampania sprawiły, że zyskał sobie wizerunek „ciamciaramci” co to bez pomocy suflera nawet sznurówek samodzielnie nie zawiąże. A tu proszę: rzutki, energiczny, rozstawiał po kątach młodszego Dudę jak chciał. Natomiast Duda przy obecnym prezydencie, który przecież charyzmą i błyskotliwą inteligencją nie grzeszy, wypadł całkowicie nieporadnie i niemrawo. W dodatku był jeszcze kiepsko przygotowany. Widać, że debaty, bezpośrednie starcia to nie jego żywioł. Mizerny poziom kandydatów pokazuje tylko jak mocno dla obecnej klasy politycznej zdeprecjonował się urząd prezydenta RP. Dawniej do wyścigu stawali główni liderzy, teraz wystawia Ogórki, Jarubasy, Dudy i Komorowskich... :-(

Pn maja 18, 2015 13:23

mauger napisał(a):
Mizerny poziom kandydatów pokazuje tylko jak mocno dla obecnej klasy politycznej zdeprecjonował się urząd prezydenta RP.

Raczej po prostu nikt nie przewidywał, że Komorowski może nie być bezkonkurencyjny. Dodatkowo Kaczyński Komorowskiego uważa za człowieka "któremu się nie podaje ręki", zapewne nie wyobrażał sobie normalnego rywalizowania z nim w kampanii (w 2010 r. wprawdzie wystartował, ale wtedy wierzył, że wygra, więc uznał, że warto zatkać nos). SLD i PSL natomiast zapewne dogadały się z PO pod stołem - wystawiamy wydmuszki, dzięki czemu PBK wygrywa w I turze, a w zamian liczymy na konkretne propozycje przed parlamentarnymi.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn maja 18, 2015 13:40
Johnny99 napisał(a):
SLD i PSL natomiast zapewne dogadały się z PO pod stołem - wystawiamy wydmuszki, dzięki czemu PBK wygrywa w I turze, a w zamian liczymy na konkretne propozycje przed parlamentarnymi.

Wątpię, aby tak było w przypadku SLD. Dla nich klęska Ogórek może być gwoździem do trumny. Z drugiej strony czego oni oczekiwali wystawiając taką kandydatkę? Dwucyfrowego poparcia? :-D

Pn maja 18, 2015 14:18
zepp napisał(a):
gita napisał(a):

Piszę o Andrzeju Dudzie, powinno być jego teść.

Pn maja 18, 2015 14:30
mauger napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
SLD i PSL natomiast zapewne dogadały się z PO pod stołem - wystawiamy wydmuszki, dzięki czemu PBK wygrywa w I turze, a w zamian liczymy na konkretne propozycje przed parlamentarnymi.

Wątpię, aby tak było w przypadku SLD. Dla nich klęska Ogórek może być gwoździem do trumny. Z drugiej strony czego oni oczekiwali wystawiając taką kandydatkę? Dwucyfrowego poparcia? :-D

Jak słuchałem radia to sama Ogórek sprawę przedstawia w ten sposób że ona chciała powalczyć o wynik, ale SLD ją w tym zostawiło i o wynik nie chcieli walczyć.

Sprawa wygląda tak że w tych wyborach przeciwnicy PISu razem z udawaną opozycją do rządu celowo się podkładają. Nawet wśród komentatorów słychać głos że aż niemożliwe by sam Komorowski i jego sztab popełniali takie wpadki i niewypały bez własnej zamierzonej woli.

Pn maja 18, 2015 17:24
Apel do niezdecydowanych:przed 24 maja, nim podejmiecie decyzję, na kogo oddać swój głos, warto zapoznać się z książką Sumlińskiego:"Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego"

http://wpolityce.pl/polityka/241874-wsi ... ji-ksiazki

Wt maja 19, 2015 16:02

gita napisał(a):
Apel do niezdecydowanych:przed 24 maja, nim podejmiecie decyzję, na kogo oddać swój głos, warto zapoznać się z książką Sumlińskiego:"Niebezpieczne związki Bronisława Komorowskiego"

http://wpolityce.pl/polityka/241874-wsi ... ji-ksiazki

Żartujesz? Prawda? Czy uważasz, że niezdecydowani potrafią czytać? Gdyby potrafili, to byliby zdecydowani.
Zastanów się na wynikami debaty. Ludzie nie słuchali, tylko patrzyli. Nie słuchali argumentów, ważniejsza była mimika, ton głosu itd. Debata była dla oglądaczy seriali. Dlatego taki poziom.

Wt maja 19, 2015 19:18

Dla kilku osób to może być istotne - Tomasz Sommer, jeden z najbliższych przybocznych Korwina-Mikke i wieloletni redaktor naczelny Najwyższego Czasu (zastąpił na tej funkcji JKM) zapowiedział, że będzie głosował na Dudę. Wcześniej do głosowania na Dudę wezwała również Unia Polityki Realnej.

Śr maja 20, 2015 7:15

debata tak ustawiona zeby mozna było lac wode
komorowski rzucał sie jak wsza w sklepie i
atakował wyszła słoma z butów a duda spokojny

Śr maja 20, 2015 7:34

Czy słyszeliście?

Podobno sztab BK wyraził zgodę na debatę u Kukiza w Lubinie pod warunkiem, że odbędzie się ona w Warszawie bez udziału Kukiza.

TVP potwierdziła związki BK z WSI zawieszając program Pospieszalskiego za szkalowanie Komorowskiego. Przyczyną był zadanie pytania: Czy głosowałbyć na osobę popieraną przez WSI?
(Pospieszalski żadnych związków nie sugerował.)

Śr maja 20, 2015 8:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 127  Następna strona