Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 8:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60  Następna strona
 Znamię bestii 
Autor Wiadomość
Post Re: Znamię bestii
Amandil napisał(a):
I usłyszałem liczbę opieczętowanych:
sto czterdzieści cztery tysiące opieczętowanych
ze wszystkich pokoleń synów Izraela:
z pokolenia Judy dwanaście tysięcy opieczętowanych,
z pokolenia Rubena dwanaście tysięcy,
z pokolenia Gada dwanaście tysięcy,
z pokolenia Asera dwanaście tysięcy,
z pokolenia Neftalego dwanaście tysięcy,
z pokolenia Manassesa dwanaście tysięcy,
z pokolenia Symeona dwanaście tysięcy,
z pokolenia Lewiego dwanaście tysięcy,
z pokolenia Issachara dwanaście tysięcy, z pokolenia Zabulona dwanaście tysięcy,
z pokolenia Józefa dwanaście tysięcy,
z pokolenia Beniamina dwanaście tysięcy opieczętowanych."

Apokalipsa św Jana.

Pogląd o odstępstwie Danitów od Boga opiera się między innymi na tym fragmencie Apokalipsy.
Jak łatwo zauważyć że wszystkich plemion Izraela właśnie Dan nie jest tu reprezentowany.
Jeszcze łatwiej zauważyć, że autor pisze, iż opieczętowani zostaną przedstawiciele wszystkich (!) plemion Izraela i że lista zawiera dwanaście plemion, zgodnie z tradycją. W takim razie, jakim cudem jednego brakuje, skoro mają być wszystkie i jest ich na sztuki tyle, ile ma być?

Ano, rozwiązanie jest proste. Stosowano dwojaki podział plemion Izraela:
  • podział tradycyjny, według synów Jakubowych. W tym podziale jednym z plemion jest kapłańskie plemię potomków Lewiego, zaś innym - plemię potomków Józefa.
  • podział terytorialny, według podziału ziem Izraela. W tym podziale nie ma Lewiego, bo ród kapłański nie miał odrębnego terytorium. Dla utrzymania dwunastki zamiast "Józefa" występują dwa północne plemiona: Efraima oraz Manassesa, pochodzące od obydwóch synów Józefa.

Tymczasem w Apokalipsie te dwa rozróżnienia są wymieszane. Występują Lewi i Józef, jak w podziale tradycyjnym, ale także Manasses, którego w podziale tradycyjnym nie ma. Dlatego Dan zniknął - bo autor Apokalipsy próbował połączyć obie listy i nadal uzyskać 12 plemion... Nie można jednak umieszczać jako równorzędnych plemion Józefa i Manassesa, bo "plemię Józefa" z definicji obejmuje wszystkich członków plemienia Manasesa!

Wt maja 05, 2015 14:06
Ludzie dzisiaj są już gotowi na znamię bestii, te czasy, to pokolenie zostało do tego przygotowane. Przyjęcie chipa będzie miało znaczenie dla potępienia duszy, czyli wymiar duchowy tego aktu wykracza poza nasze rozumienie, bo jak coś, cokolwiek co człowiek przyjmie na rękę lub czoło i co będzie związane z płatnościami może mieć tak kolosalne znaczenie dla potępienia duszy. Ma to jakiś związek z opętaniem, czarną magią, okultyzmem, oddaniem się szatanowi. Jednak elity które już dążą do zaprowadzenia znamienia będą przedstawiały to jako postęp, rozwój, wskażą tego praktyczność i potrzebę, ukrywając przed ludźmi to czym faktycznie będą ich faszerować.

Taki ukryty związek ze znamieniem bestii ma też to że te same elity dziś faszerują ludzi zwłokami globalnie mordowanych dzieci w aborcji. W ukryciu i podstępnie robią oni z ludzi bestie i kanibali faszerując nas zwłokami dzieci z aborcyjnych klinik. Tak to pokolenie jest podstępnie przygotowywane do znamienia bestii.

Pt maja 15, 2015 11:33

quas napisał(a):
Taki ukryty związek ze znamieniem bestii ma też to że te same elity dziś faszerują ludzi zwłokami globalnie mordowanych dzieci w aborcji. W ukryciu i podstępnie robią oni z ludzi bestie i kanibali faszerując nas zwłokami dzieci z aborcyjnych klinik.

Widzę, że quas dziś odjechał daleko. Kwestia pogody?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt maja 15, 2015 12:13

Czy aby na pewno wystarczy tych zwłok dla każdego? Quas a co myślisz o McDonald's? Tam od dawna dodają do lodów specjalność szefa kuchni?

Pt maja 15, 2015 14:35
Proceder faszerowania ludzi zwłokami dzieci z globalnego mordu masonerii – aborcji, czy z embrionów pozyskiwanych drogą in vitro za którym tak samo stoi armia szatana – masoneria, jest procederem iście demonicznym. Jest to robienie z ludzi bestii i kanibali oraz podstępne przygotowywanie ostatniego pokolenia do przyjęcia znamienia bestii.

A tutaj Tomasz Terlikowski prawdziwie podsumowuje aborcję – jako dzieło wspierane przez satanistów i dlatego też między innymi proceder faszerowania ludzi zwłokami z aborcji czy in vitro jest działaniem demonicznym za którym tak samo stoją elity świata. Tomasz Terlikowski mówi o aborcji jako dziele satanistów ale dokładnie tak samo jest z szatańskim in vitro, prawem antychrysta.

,,Terlikowski: Sataniści pokazują, czym naprawdę jest aborcja
Gdy wprost wskazuje się, że wspieranie zabijania nienarodzonych jest satanizmem wielu ludzi puka się w czoło. Jednak sami sataniści przekonują, że aborcja jest dla nich kwestią wiary i religii.
A najlepszym dowodem na to jest sprawa, jaka toczy się obecnie przed sądem w Missouri. Stan ten nakłada pewne ograniczenia na kobiety, które chcą zabić swoje dziecko. Chodzi o obowiązkowe badania USG i konieczność odczekania kilku dni od momentu zgłoszenia do zabicia dziecka. I właśnie tym zapisom sprzeciwia się Satanic Temple, której członkini próbuje wymusić na sędziach zdjęcie owych ograniczeń. Powód? Poglądy religijnie!
I już tylko to stwierdzenie pozwala, bez ryzyka większego błędu, pokazać, czym naprawdę jest aborcja. Jest ona morderstwem, złożeniem na ołtarzu zła życia i człowieka. Jedyną zaś istotą, która może się z tego cieszyć jest szatan, i ci, którzy mu służą. I żeby nie było wątpliwości nie winię kobiet, które zdecydowały się na aborcję. One także są ofiarami satanizmu, one także złożone są w ofierze zbrodniczej ideologii. Prawdziwymi satanistami (świadomymi lub nie) są aborterzy, promotorzy aborcji, dziennikarze i politycy, którzy budują system, w którym zabijanie innych jest prawem. Satanic Temple jednoznacznie to pokazało.
Tomasz P. Terlikowski’’

http://www.fronda.pl/a/terlikowski-sata ... 51425.html
WIST napisał(a):
Czy aby na pewno wystarczy tych zwłok dla każdego? Quas a co myślisz o McDonald's? Tam od dawna dodają do lodów specjalność szefa kuchni?

Aborcyjne obozy koncentracyjne i laboratoria produkcji i uboju ludzi w in vitro działają prężnie na całym świecie i są pod opieką rządzących zdrajców rozsianych po krajach, elit świata, masonerii - armi szatana i satanistów, tak więc na zbyt mały ubój ludzi nie muszą narzekać.
A z tym McDonalds co masz konkretnie na myśli ??

Pn maja 18, 2015 18:40

Że tego typu restauracje faszerują ludzi niezdrowym jedzeniem za nie małą kasę. To mi też wygląda na celowe działanie. Być może w jakiś sposób uznałbyś to za związane z akcją chipów.

Pn maja 18, 2015 21:22
WIST napisał(a):
Że tego typu restauracje faszerują ludzi niezdrowym jedzeniem za nie małą kasę. To mi też wygląda na celowe działanie. Być może w jakiś sposób uznałbyś to za związane z akcją chipów.

Łeeeeeeeeee :). Jestem zawiedziony, myślałem że napiszesz coś poważniejszego, niż niezdrowe jedzenie, a mógłbyś walnąć mocniej. Zamiast tego nisko o niezdrowym jedzeniu. Ogólnie to słabo, nie wychylasz się tam gdzie to nie wygodne.

Pn maja 18, 2015 21:43

Nie doceniasz problemu. In vitro, GMO, chipy i właśnie degenerujące ludzi jedzenie...

Pn maja 18, 2015 21:46
WIST napisał(a):

Wist, ja mówię o demonicznym (antychrystycznym) faszerowaniu ludzi zwłokami dzieci z globalnego mordu masonerii i elit świata, a Ty wyskakujesz z czymś o czym wiedzą małe dzieci – o niezdrowym jedzeniu. Sorry, ale takie porównanie jest parodią. Mógłbyś walnąć zdecydowanie mocniej wobec samego McDonald, a zamiast tego piszesz takie oczywistości wiadome dla każdego o niezdrowym jedzeniu. Dlatego jestem rozczarowany.
WIST napisał(a):
Nie doceniasz problemu. In vitro, GMO, chipy i właśnie degenerujące ludzi jedzenie...

Ja nie doceniam globalnego mordu i produkcji dzieci z in vitro, za którym stoi armia szatana - masoneria - tak samo jak za globalnym holokaustem aborcyjnym ?? To chyba bardziej stosujesz zarzut wobec samego siebie. A wobec GMO, czemu nie piśniesz słówkiem wobec masońskiego przekrętu Franciszka, usłużnego dla elit świata i masonerii wobec oszustwa ekologii, o czym wspomniałem w wątku obok. Franciszek chce propagować masońskie i globalne oszustwo o ekologii, a nie piśnie dobitnie słówkiem przeciwko GMO, które masoneria propaguje przeciwko ekologii i przeciwko ludziom. Mniej odwagę sięgnąć głębiej, poza puste słowa.

Pn maja 25, 2015 23:01

Małe dzieci wiedzą ale dalej jedzą. To jest degradacja narodu jak do wojska będą szli najszczuplejsi czyli wszyscy od 100 kg w górę.

Wt maja 26, 2015 8:37
Najwięcej o ekologii to Pan Bog w raju powiedzial, jak kazal ludziom uprawiac ogrod. Uprawiac, a nie niszczyc. Tez byl masonem?

O czym papiez napisze, to sie dowiesz, jak on to wyda a zainteresowani przeczytaja. Na razie papiez mowi o zyciu blisko Boga i zgodzie z Jego nauka.
Chyba niektorzy tego nie zauwazyli I czekaja na tylko na wymyslone przez siebie sensacje.

Wt maja 26, 2015 8:45
Znamię bestii – chipowanie ma już miejsce za obecnego ostatniego pokolenia na wygnaniu. Chipują firmy, jest to propagowane coraz bardziej, jednak to wciąż za mało. Jako że antychryst w bliskim czasie ma się już ujawnić, jego słudzy sterujący światem mają mało czasu. Dlatego już przygotowują stopniowo państwa do wycofywania gotówki i wymiany pieniężnej, potrzebne do realizacji znamienia bestii tak jak przepowiedział Bóg dla ostatniego pokolenia. To właśnie gotówka, wymiana pieniężna ma być wycofana w czasach ostatecznych kiedy będzie znamię bestii które będzie podstawą i warunkiem do wymiany handlowej.
To proroctwo już się stopniowo wypełnia za obecnego ostatniego pokolenia na wygnaniu. Dania i Norwegia już planują wycofywanie gotówki. Na razie masoneria – armia szatana, mydli oczy mobilnymi aplikacjami, ale prawdziwym celem wycofywania gotówki jest zaprowadzanie znamienia bestii, chipowania ludzi.

http://wolna-polska.pl/wiadomosci/dania ... ki-2015-05

Wt cze 02, 2015 22:40

Patrząc na to bardziej rozsądnie, choć nadal krytycznie chyba lepiej byłoby przekonać i na koniec pozwolić ludziom dokonać wyboru. Myślę że tak jak kiedyś pieniądz zastąpił wymianę towarowo-towarową, tak dziś karta zastępuje pieniądz. Pytanie tylko co jeśli komuś udałoby się sforsować zabezpieczenia systemów informatycznych? To chyba główny minus.
Są jednak plusy, które przekonują, czyli maksymalne uproszczenie transakcji, co stanowi oszczędność czasu i samych pieniędzy co najmniej dla samych firm, co może spowodować obniżenie cen. Likwidacja lub ograniczenie ilości banknotów i bilonu to istotnie oszczędność dla samego kraju. Pomijając teorie spiskowe, jest to kusząca perspektywa i myślę że bez odgórnych przepisów, ludzie sami ostatecznie wybiorą karty. Widać to zresztą w sklepach, gdzie wielu ludzi już płaci kartami. Czasowo zazwyczaj trwa to tyle samo, lub krócej co przeszukiwanie portfela i wydawanie reszty. Dla kasjerów jest to też ułatwienie, bo nie musza frustrować klientów prośbami o drobne i kombinować jak wydać z niczego (w wielu miejscach firmy nie zapewniają tzw pogotowia kasowego). Czekam na jeszcze większy postęp. A Quas będzie do starości powtarzał swoje i nie doczeka swojego końca świata.

Wt cze 02, 2015 23:40
WIST napisał(a):
Patrząc na to bardziej rozsądnie, choć nadal krytycznie chyba lepiej byłoby przekonać i na koniec pozwolić ludziom dokonać wyboru. Myślę że tak jak kiedyś pieniądz zastąpił wymianę towarowo-towarową, tak dziś karta zastępuje pieniądz. Pytanie tylko co jeśli komuś udałoby się sforsować zabezpieczenia systemów informatycznych? To chyba główny minus.
Są jednak plusy, które przekonują, czyli maksymalne uproszczenie transakcji, co stanowi oszczędność czasu i samych pieniędzy co najmniej dla samych firm, co może spowodować obniżenie cen. Likwidacja lub ograniczenie ilości banknotów i bilonu to istotnie oszczędność dla samego kraju. Pomijając teorie spiskowe, jest to kusząca perspektywa i myślę że bez odgórnych przepisów, ludzie sami ostatecznie wybiorą karty. Widać to zresztą w sklepach, gdzie wielu ludzi już płaci kartami. Czasowo zazwyczaj trwa to tyle samo, lub krócej co przeszukiwanie portfela i wydawanie reszty. Dla kasjerów jest to też ułatwienie, bo nie musza frustrować klientów prośbami o drobne i kombinować jak wydać z niczego (w wielu miejscach firmy nie zapewniają tzw pogotowia kasowego). Czekam na jeszcze większy postęp. A Quas będzie do starości powtarzał swoje i nie doczeka swojego końca świata.

Dokładnie tak samo Wist możesz przedstawiać plusy przyjęcia znamienia bestii, a właściwie to robisz bo znamieniem bestii jest chipowanie ludzi. Niewątpliwie to Ty będziesz tym w postępie, bo znamię bestii postępem będzie, a ja w zacofaniu.

Śr cze 03, 2015 18:20

Ja po prostu dalej nie widzę różnicy w tym że zagrożenie wymaga aby kartę kredytową wszczepić pod skórę, bo poza nią nie jest to nic złego, a w środku już jest. Ja zwyczajnie dalej nie rozumiem czemu to co dziś już mamy i co może prowadzić do negatywnych skutków jakie nieraz opisujesz, w ogóle Cię nie rusza, za to jakieś hipotetyczne fantazje wieszczysz jako fakty które zmienią świat. Dziwi mnie że dalej używasz komputera, korzystasz z internetu itp. Zaprzeczasz wciąż własnym słowom i nic co wieszczyłeś jak na razie się nie sprawdza. Za to jak już dawno pisałem w umysłach słabych siejesz zamęt i pasujesz mi na zwodziciela, choć dla wielu nieudolnego. Nie rozumiesz nawet tego że gdybyś kiedykolwiek choć zdradził cień przyznania racji np mi, we wszystkich krytykach Twoich teorii, od razu zyskałbyś nieco na wiarygodności. Nie ma nieomylnych ludzi. Ty jednak zawsze kreujesz się na nieomylnego.

Śr cze 03, 2015 21:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 892 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 56, 57, 58, 59, 60  Następna strona