Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 0:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 128  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Komorowski? 
Autor Wiadomość
Post Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
Johnny99 napisał(a):
Spójrz na Giertycha.
A kto tam kocha Giertycha? Giertych w ogóle już porzucił karierę polityczną i wrócił do działalności prawnika. Swój epizod polityczny wykorzystuje w charakterze reklamy "zobaczcie jaki ze mnie zdolny kombinator - wydymałem Rydzyka", ale gdzie Ty widzisz, żeby kochały go jakieś rzesze wyborców? Albo żeby w ogóle o taką miłość zabiegał?
Cytuj:
I przegrywał.
No przegrywał.
Cytuj:
W tym momencie może sobie nawet być. Ale po wygranych wyborach nastąpi radykalna zmiana okoliczności.
Pożyjemy - zobaczymy.
Cytuj:
A dlaczego nie?
Bo nigdy dotychczas nie było widziane, aby była na to jakakolwiek szansa.

Cytuj:
Kaczyński będzie mu zawdzięczał
A cóż rolnik zawdzięcza pługowi?
Cytuj:
Ma jeden podstawowy - zachowanie wpływów w PiS.
Przecież jeśli zacznie się "korzyć", to właśnie wpływy musiał będzie oddać.
Cytuj:
Problem w tym, że wydmuszkę-premiera czy ministra Kaczyński może dość łatwo usunąć. Prezydenta już nie.
Owszem. Ale może go zniszczyć politycznie i wizerunkowo. Zresztą wystarczy wycofać mu poparcie, aby stracił lwią część swoich głosów. Na Dudę nadal głosują przede wszystkim genpaci. Jego wielki sukces to te kilkanaście punktów procentowych spoza tego środowiska.

Pn maja 18, 2015 13:31

Jestem dzis po 2nieprzespanych nockach. Pytanie do sztabu PBK co wziąc aby mieć taki haj jak on w niedziele?
Tak serio to debata powinna otworzyc oczy starszym paniom , które chcą glosować na Bronka,, bo on taki miły człowiek".

Pn maja 18, 2015 14:29

Zwolennicy Komorowskiego, młodzi ludzie zgromadzeni wczoraj w siedzibie TVP krzyczeli po debacie: Bronek Komorowski. To pytam, jak ja- osoba nie związana politycznie, emocjonalnie ani żadnym interesem z prezydentem mam go szanować? Ja myślałem, że taki prezydent to uosabia majestat Rzeczypospolitej, a on jest Bronek po prostu. Szkoda tylko, że nie ma na imię Czesław, albo Jacek. Byłoby jeszcze zabawniej i bardziej obciachowo usłyszeć: Czesio albo Jacuś Komorowski.
Tak naprawdę to nie ma się czemu dziwić. Guru Tusk wmówił im, że prezydent to taki starszy pan od pilnowania żyrandola, no to tak go traktują. Tym bardziej, że sam tę rolę przyjął. Nie jest więc źle. mogliby przecież wołać "cieciu Bronku'. Tak czy siak, nie chcę takiego prezydenta. "Państwo tylko w teorii", "prezydent od żyrandola'- do czego oni tę Polskę sprowadzają.

Pn maja 18, 2015 14:39
brunero napisał(a):
Zwolennicy Komorowskiego, młodzi ludzie zgromadzeni wczoraj w siedzibie TVP krzyczeli po debacie: Bronek Komorowski.
Rozumiem, że według Ciebie Bronisław Komorowski jest kandydatem idealnym, skoro zmuszony jesteś używać takich argumentów, że ktoś coś tam krzyczał.

Pn maja 18, 2015 14:48

zefciu napisał(a):
A kto tam kocha Giertycha? Giertych w ogóle już porzucił karierę polityczną i wrócił do działalności prawnika. Swój epizod polityczny wykorzystuje w charakterze reklamy "zobaczcie jaki ze mnie zdolny kombinator - wydymałem Rydzyka", ale gdzie Ty widzisz, żeby kochały go jakieś rzesze wyborców?

Giertych na razie nie startuje, ale w tej chwili jest kimś w rodzaju dyżurnego adwokata polityków PO (i nie tylko - o ile pamiętam, korzystała z jego usług również np. Kasia Tusk) - którzy najwyraźniej nie uważają, by im to w jakiś sposób szkodziło. A przecież w czasach, gdy był ministrem w rządzie PiS, uchodził wręcz za wroga publicznego nr 1.

Cytuj:
Bo nigdy dotychczas nie było widziane, aby była na to jakakolwiek szansa.

Cóż, nigdy dotychczas PiS nie wygrał swojego prezydenta po 8 latach porażek.

Cytuj:
A cóż rolnik zawdzięcza pługowi?

Jakbyś nie uciął zdania, to byś wiedział.

Cytuj:
Przecież jeśli zacznie się "korzyć", to właśnie wpływy musiał będzie oddać.

Bynajmniej. Ktoś musi przecież partią zarządzać. Może to nadal robić Kaczyński, ale pod warunkiem, że nie będzie walił w Nowego Zbawcę PiS, Prezydenta Dudę.

Cytuj:
Ale może go zniszczyć politycznie i wizerunkowo.

Nie da rady. Po pierwsze - kogo atakuje PiS, ten natychmiast zyskuje.. no dobrze, miłość może nie zawsze, ale szacunek i zrozumienie po drugiej stronie. Po drugie - nie sądzę, by aparat partyjny tak łatwo zgodził się odciąć od swojego Nowego Zbawcy. Podobnie wyborcy.

Cytuj:
Zresztą wystarczy wycofać mu poparcie, aby stracił lwią część swoich głosów.

Prezydent nie potrzebuje poparcia ani głosów, no chyba, że przed końcem kadencji - ale to będzie dopiero za 5 lat, w tym czasie wiele się może zdarzyć. Zwłaszcza, że, jak pokazuje przykład Komorowskiego, właściwie nie musi robić nic, żeby nastukać te 70% "zaufania" (no chyba, że jest z PiS - ale przecież zakładamy, że PiS się a) nie zmienia, b) wycofuje mu poparcie i zaczyna go atakować). Kaczyński młodzieniaszkiem nie jest.

Cytuj:
Na Dudę nadal głosują przede wszystkim genpaci.

Cały czas zakładamy sytuację, w której wygrywa wybory. Samymi głosami genpatów ich nie wygra, zatem jeśli wygra, będzie to oznaczało, że zdobył kogoś jeszcze.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt maja 19, 2015 6:50
Johnny99 napisał(a):
Giertych na razie nie startuje, ale w tej chwili jest kimś w rodzaju dyżurnego adwokata polityków PO
No właśnie. I tylko nim. A od adwokata oczekuje się innych cech, niż od publicznie działającego, obieralnego polityka. Adwokat ma być przebiegłym (censored), a nie być kochanym przez rzesze. I na takiego właśnie przebiegłego (censored) się obecnie Giertych kreuje. Ergo - epizod parlamentarny zakończył.
Cytuj:
Cóż, nigdy dotychczas PiS nie wygrał swojego prezydenta po 8 latach porażek.
Nigdy Cię nie zapomnę przez miesiąc.
Cytuj:
Bynajmniej. Ktoś musi przecież partią zarządzać. Może to nadal robić Kaczyński, ale pod warunkiem, że nie będzie walił w Nowego Zbawcę PiS, Prezydenta Dudę.
No a kto mówi, że ma w niego walić? Jeśli Duda będzie posłuszny, to walić nie będzie.
Cytuj:
Nie da rady.
Oj coś masz kiepską opinię o PiSie.
Cytuj:
Cały czas zakładamy sytuację, w której wygrywa wybory. Samymi głosami genpatów ich nie wygra, zatem jeśli wygra, będzie to oznaczało, że zdobył kogoś jeszcze.
No przecież o tym piszę jasno. Tym niemniej nadal olbrzymia większość jego głosów to głosy genpatów.

Wt maja 19, 2015 7:18

zefciu napisał(a):
No właśnie. I tylko nim. A od adwokata oczekuje się innych cech, niż od publicznie działającego, obieralnego polityka. Adwokat ma być przebiegłym (censored), a nie być kochanym przez rzesze. I na takiego właśnie przebiegłego (censored) się obecnie Giertych kreuje. Ergo - epizod parlamentarny zakończył.

Ale jednocześnie bynajmniej nie unika wystąpień publicznych. Co znaczy, że nikt mu nie polecił ich unikać. Co znaczy, że jego klienci nie uważają, by im one szkodziły.

Cytuj:
No a kto mówi, że ma w niego walić? Jeśli Duda będzie posłuszny, to walić nie będzie.

Ale jak nie będzie, to też nie może.

Cytuj:
Oj coś masz kiepską opinię o PiSie.

Mam, ale nie wiem, co to ma do rzeczy.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt maja 19, 2015 7:33
Johnny99 napisał(a):
Ale jednocześnie bynajmniej nie unika wystąpień publicznych. Co znaczy, że nikt mu nie polecił ich unikać. Co znaczy, że jego klienci nie uważają, by im one szkodziły.
Jakoś tak strasznie go nie widać. A jak widać, to przecież nie jako przedstawiciela PO, tylko niezależnego adwokata-samochwała.

Cytuj:
Ale jak nie będzie, to też nie może.
Pożyjemy...

Cytuj:
Mam, ale nie wiem, co to ma do rzeczy.
To że PiS ma władzę likwidować i biskupów. A ci nie są obieralni z poparciem PiSu.

Wt maja 19, 2015 7:41

zefciu napisał(a):
[Jakoś tak strasznie go nie widać. A jak widać, to przecież nie jako przedstawiciela PO, tylko niezależnego adwokata-samochwała.

Trudno wskazać innego czynnego adwokata, którego byłoby widać częściej, a o sympatiach politycznych mówi często i chętnie.

Cytuj:
To że PiS ma władzę likwidować i biskupów. A ci nie są obieralni z poparciem PiSu.

W swoich ocenach staram się opierać o racjonalnych przesłankach, a nie na antypisowskich bredniach.

Wt maja 19, 2015 8:10
Johnny99 napisał(a):
W swoich ocenach staram się opierać o racjonalnych przesłankach, a nie na antypisowskich bredniach.
Do tego opierania się na racjonalnych przesłankach dodajemy jeszcze amnezję wybiórczą, która każe zapomnieć np o sprawie abpa Wielgusa i już mamy właściwą postawę.

Wt maja 19, 2015 8:48

Ależ wcale o niej nie zapomniałem, tylko co ona ma do rzeczy?

Wt maja 19, 2015 8:54
Johnny99 napisał(a):
Ależ wcale o niej nie zapomniałem, tylko co ona ma do rzeczy?
Ależ nic nie ma. Przecież na własną prośbę odszedł.

Wt maja 19, 2015 8:57

A został "zlikwidowany"? Bo może coś przeoczyłem?

BTW od lat otwarcie wspierająca PiS "Niedziela" wypowiada się o nim w samych superlatywach: http://www.niedziela.pl/artykul/98076/n ... -i-milosci

Wt maja 19, 2015 9:01
Johnny99 napisał(a):
A został "zlikwidowany"?
Przypomina się kawał o filmie "Dobroć Stalina"...

Wt maja 19, 2015 9:34

No przecież to ty pisałeś o "likwidowaniu". Wycofujesz się z tego?

Wt maja 19, 2015 10:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1911 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 128  Następna strona