Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 20:19

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1944 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 130  Następna strona
 "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu 
Autor Wiadomość
Post Re: "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
beti2503 napisał(a):
Na temat RM i TV TRWAM mam tylko jedno do powiedzenie - nie jestem gorącą zwolenniczką o. Rydzyka ale nie mnie osądzać tego człowieka. A media katolickie, które dzięki jego działaniom wciąż istnieją, są balsamem dla duszy człowieka, który w dzisiejszych mediach niczego wartościowego (pomimo ich popularności) znaleźć nie może.
W Polsce jest kilkadziesiąt katolickich rozgłośni radiowych, a większość dostępna on-line. Nikt im żadnych kłód pod nogi nie rzuca, działają prężnie. Zasługą o. Rydzyka jest nie popularyzacja, czy utrzymanie katolickich stacji, nie ma w tym udziału. Prowadzi własną firmę wmawiając słuchaczom, ze to jedyne polskie katolickie radio.

Radio Emaus obchodziło własnie 20-lecie istnienia. Zaczęło nadawać 23 marca 1995 roku o godz. 20.00 .

Pt maja 29, 2015 10:54

Kael napisał(a):
Beti, dziekuje za szczerosc. Biedna magda68 zgorszyla sie moja jedna opinia na tyle, zeby mi zarzucic prowokacje, sprzedajnosc itp. Ja usprawiedliwiasz, mnie pouczasz. Coz, "swoich" bronimy wbrew faktom i prawdzie i zawsze mozna ich usprawiedliwic. Reszta? Ma sie nawrocic i pokutowac.

Myślę Kael, że jednak nie jedną opinią Magda się zgorszyła. Nikogo nie usprawiedliwiam - chciałam Ci tylko zwrócić uwagę na to, żebyś szanowała poglądy innych. Nie słuchasz RM to nie słuchaj ale nie musisz od razu wszystkich na siłę przeciągać na swoją stronę narzucając poglądy, które wyznajesz. Uszanuj to, że niektórzy tego radia słuchają i odnajdują tam wiele wartościowych nauk dla własnego ducha. Nie traktuj tych, którzy słuchają RM jak bandę ograniczonych bezmózgowców lub rzesze fanatycznych nacjonalistów. Bierz odpowiedzialność za swoje słowa. I poczuwaj się do odpowiedzialności, kiedy ktoś grzeszy z Twojego powodu. Na tym forum już dawno większość osób tej odpowiedzialności się wyzbyła..

Kael napisał(a):
Nie bede sie moja dzialalnoscia"chwalic", bo i ty swoja sie nie chwalisz. Chyba sama wiesz, ze nie o to chodzi.
Nie chodzi mi o to, że masz się chwalić - raczej podzielić osiągnięciami/doświadczeniami w tym zakresie. Tak po prostu. A jeśli nie działasz w żaden aktywny sposób na polu ewangelizacji to zamilcz zanim jakąkolwiek inną działalność skrytykujesz - nie może być specjalistą człowiek, który nie podjął jakiegokolwiek trudu w danej dziedzinie.

Kael napisał(a):
Ale Koziol ma racje. To co Boze przetrwa. To co ludzkie - zginie.

W zasadzie po części sama sobie odpowiedziałaś na pytanie, co do RM i TV trwam - jakoś na razie te media "przetrwały", a więc czy to nie znak, że Boża Opatrzność czuwa?

Pt maja 29, 2015 11:06

" szwajcarska misjonarka " zarzuca Ojcu Rydzykowi że poucza Ojców Paulinów . może pouczać , w końcu jeśli ma się tytuł doktora to czemu nie .
ktoś inny pisze że rydzykowe media są dla staruchów . są programy o młodych , dla młodych i z młodymi np. " Westerplatte młodych " , zgadza się ?

Pt maja 29, 2015 17:51

jeszcze coś dla " Kozioła " . właśnie trwa pielgrzymka młodych Rodziny Radia Maryja na Jasną Góre . sporo ich przybywa do naszej Pani Jasnogórskiej . czy to też " starzejąca się grupa słuchaczy " ?

miłego weekendu wszystkim .

So maja 30, 2015 8:52
Dariusz-555 napisał(a):
ktoś inny pisze że rydzykowe media są dla staruchów
Chyba tylko ty własnie użyłes tego pogardliwego okreslenia.

Badania CBOS na 20-lecie RM.

RM słucha (choćby sporadycznie):
2% w wieku 18-34 lat
7-8% w wieku 35-54
11% w wieku 55-64
29% w wieku 65+

RM słucha
29% owdowiałych
22% emerytów
5% kawalerów
3% uczni i studentów

RM słucha
29% ludzi z wykształceniem podstawowym
9% z zasadniczym zawodowym
7% ze srednim
6% z wyzszym

Wśród słuchaczy RM jest
61% kobiet
69% >55 roku życia
29% owdowiałych
45% z wykształceniem podstawowym
48% emerytów
11% rencistów
(razem rencistów i emerytów: 59%)
9% rolników

Czyli 59% słuchaczy RM to emeryci i renciści, blisko co trzeci słuchacz jest owdowiały, a blisko połowa z wykształceniem podstawowym.
Tylko 1% słuchaczy RM pracuje na własny rachunek i tylko 2% to uczniowie lub studenci.

Liczby nie kłamią.

źródło

Ostatnio edytowano So maja 30, 2015 10:40 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So maja 30, 2015 10:35

na TRWAM przed chwilą zapodali o czerwcowej pielgrzymce dzieci Rodziny Radia Maryja . zatem średnia wieku obniża się . odłóż Koziołku te badania , sondaże i wracaj z kosmosu na ziemie . życze Ci powrotu do zdrowia .

a na 20 - leciu RM to akurat miałem przyjemność być osobiście i nie potwierdzam tak zwanych badań jakiegoś tam CBOS . wspominam kapitalny bigos , który Ojciec Dyrektor serwował obok kościoła św Józefa .

So maja 30, 2015 10:56
To nie było na 20-lecie ale z okazji 20-lecia. Nie sugeruj, ze to dane wzięte z kapelusza.

Uprawiasz czarną propagandę. A nie lepiej spojrzec prawdzie w oczy i wyciagnac wnioski?

Słuchaczy ubywa, ogromna większość to emeryci i renciści, a młodzieży tylko 2%. Bigosem młodzieży nie przyciągniesz.

So maja 30, 2015 11:03

Kozioł
nie 59% wszystkich słuchaczy,ale 59% z grupy na której zostało przeprowadzone to badanie,a to mogła być grupa np 1000 osób lub tylko 100.

So maja 30, 2015 12:22
Ola82 napisał(a):
Kozioł
nie 59% wszystkich słuchaczy,ale 59% z grupy na której zostało przeprowadzone to badanie,a to mogła być grupa np 1000 osób lub tylko 100.

Badanie przeprowadzono od września do listopada 2011 roku i zebrano grupę 3145 ankiet. To wyjątkowo duzo jak na takie badabia (przeważnie około 1000) własnie po to aby przeprowadzic analizę.

"Dlatego pytaliśmy o słuchanie tej rozgłośni w trzech kolejnych miesiącach
(od września do listopada 2011 roku) i utworzyliśmy większy zbiór (N=3145), który
umożliwił przeprowadzenie analiz (w takim zakresie, w jakim we wszystkich trzech
badaniach uwzględnione zostały te same zmienne) i uzyskanie rezultatów statystycznie
istotnych. "

"Badania CBOS „Aktualne problemy i wydarzenia” przeprowadzono na reprezentatywnych próbach losowych dorosłej ludności Polski: 8–14 września 2011 roku (N=1077), 29 września – 5 października 2011 roku (N=1099), 4–13 listopada 2011 roku (N=969). "

Wszystko to (i więcej) masz w dokumencie źródłowym.

Po prostu taka jest prawda Olu. Jeżeli RM propaguje inną, to jest to myslenie życzeniowe lub nie rozeznanie w sytuacji.

So maja 30, 2015 12:31

drogi Koziołku , zatem opraw sobie w ramke te twoje badania CBOS , zrób sobie z tego ołtarz , i módl się codziennie do tego . dobra propozycja ?

ja nadal pozostaje odbiorcą rydzykowych mediów .

So maja 30, 2015 12:55

Żeby było jasne...nie jestem słuchaczką RM,ale wiem doskonale na jakich zasadach są przeprowadzane ankiety,bo sama nie raz musiałam je przeprowadzać.
3145 to wcale nie jest dużo,na moim osiedlu mieszka więcej osób.

So maja 30, 2015 16:37

Moje intencje na czerwiec
-o pomyślne zdanie wszystkich egzaminów i zaliczenie sesji
-w intencji Bogu wiadomej
-w intencji Jacka,w sprawie Bogu znanej i rozwiązanie tej sytuacji.

So maja 30, 2015 16:42
@Dariusz-555
Twoja pogardliwa wypowiedź jest ... symptomatyczna.

Nikt ci nie zabrania słuchania RM. Te 85%, które w ogóle nie słucha RM i te 5 % słuchające jest sporadycznie (rzadziej niz kilka razy w miesiącu) jest pluralistyczna (z wyjątkami).
Bardzo żałuję, że wśród słuchaczy RM proporcje sa odwrotne, ze to właśnie pluralizm jest wyjątkiem.

So maja 30, 2015 18:37
Ola82 napisał(a):
3145 to wcale nie jest dużo,na moim osiedlu mieszka więcej osób.
Wszystkie ankiety, badania sa prowadzone na grupie około 1000 osób. Specjalnie rozszerzono grupę do ponad 3 tys aby wnioski były "statystycznie istotne". Np. nie analizowano widzów TvTrwam z powodu zbyt małej grupy widzów.
"Trwam ogląda przynajmniej kilka razy w tygodniu zaledwie 4% badanych, kilka razy w miesiącu – 2%, jeszcze rzadziej – 2%, a 92% w ogóle jej nie ogląda. "
W CBOS nie pracują partacze, to jedna z najbardziej wiarygodnych agencji badania opinii publicznej certyfikowana przez PKJPA.
Nawet jeżeli przyjmiesz błąd 10%, to nadal większość słuchaczy RM to emeryci i renciści (59-5,9=54,1)

So maja 30, 2015 18:47

włącz sobie teraz TRWAM Koziołku i zobacz tłumy młodych słuchaczy Radia Maryja na Jasnej Górze . co na to tak zwany CBOS ? wiadomo , zapoda swoje ulubione 2 % , a Koziołek w to uwierzy .
właśnie ziomal Tadziu Rydzyk mówi teraz " Ona ( Maryja ) jest tutaj . . . " . co ponadto ? ano , trza włączyć TRWAM a nie zajmować się statystykami CBOS .

So maja 30, 2015 19:59
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1944 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 130  Następna strona