Autor |
Wiadomość |
Robek
|
 Re: Co wiemy o czyśćcu.
andej napisał(a): "Jeśli tak kobieta w homoseksualizmie widzi szatana," a homoseksualiście człowieka, któremu można pomóc, podać rękę, zaprzyjaźnić się, zrozumieć TO WSZYSTKO JEST W NAJLEPSZYM PORZĄDKU. Akurat w tej kwestii to tak, ale ta pani Simma mówiła coś takiego. Maria Simma przestrzega przed zboczeniami seksualnymi, a szczególnie przed praktykami homoseksualnymi, gdyż pochodzą one z inspiracji szatana. Wielką wine ponoszą ci którzy im ulegają, twierdząc, że takimi się urodzili i mają do nich pełne prawo. Medycyna twierdzi że homoseksualizm to choroba z którą człowiek sie rodzi, pani Simma twierdzi co innego, komu tu wierzyć? ------------------ Jeszcze takie coś na tym filmiku znalazłem. najskuteczniejszym sposobem pomocy duszom czyśćcowym w zmniejszeniu ich cierpień, a w końcu w wyzwoleniu ich z czyśćca jest Msza św. odprawiana w ich intencji jest to dla nich najwspanialszy dar.Czy to troche nie dziwne że najlepszym pomysłem jest dać księdzu pieniądze a on odprawi msze i wszystko będzie super? Księża promują panią Simma, Simma promuje msze święte, i biznes sie kręci.
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Pn cze 01, 2015 22:36 |
|
|
|
 |
andej
|
Robek napisał(a): ... Akurat w tej kwestii to tak, ale ta pani Simma mówiła coś takiego. Maria Simma przestrzega przed zboczeniami seksualnymi, a szczególnie przed praktykami homoseksualnymi, gdyż pochodzą one z inspiracji szatana. Wielką wine ponoszą ci którzy im ulegają, twierdząc, że takimi się urodzili i mają do nich pełne prawo. Medycyna twierdzi że homoseksualizm to choroba z którą człowiek sie rodzi, pani Simma twierdzi co innego, komu tu wierzyć? ... Aj, to bardzo niepoprawne politycznie. LGBT by Cię zgnoili za nazwanie hamoseksualizmu chorobą. Jeśli "Medycyna twierdzi że homoseksualizm to choroba", to należy ją leczyć. Nie należy jej promować, propagować i dawać szczególne przywileje. Epidemie są groźne, a poprawnie polityczne działania prowadzą właśnie do wybuchu epidemii homoseksualizmu. Na czym sprzeczność polega? Czy to, że rozwiązłość seksualna, także w wydaniu homoseksualnym jest dziełem Szatana, jest sprzeczna z tym, że jest to choroba? Czy WSZELAKIE zboczenia seksualne są zawsze chorobami? I skłonność do nich nie może być dziełem Szatana? Czy ten, kto ulega swoim słabościom jest zwolniony z ponoszenia konsekwencji swoich czynów? Robek napisał(a): ... Czy to troche nie dziwne że najlepszym pomysłem jest dać księdzu pieniądze a on odprawi msze i wszystko będzie super? Księża promują panią Simma, Simma promuje msze święte, i biznes sie kręci. Nie czytałe Simmy. W każym razie w cytowanych wypowiedziach brak jakichkolwiek sugestii, że należy płacić księżom. Nie wiem też skąd sugestia, że "kupiona" msza, jest bardziej wartościowa od mszy świętej odprawianej za darmo. To tak, jaby warunkiem sine qua non ważności mszy świetej była zapłata za nią. [Nigdy nie płaciłem za mszę świętą. Jak do tej pory jedynie składałem dobrowolne ofiary. I jeszcze nikt nie sugerował mi, jakiej wysokości powinny one być.]
|
Wt cze 02, 2015 10:20 |
|
 |
Robek
|
andej napisał(a): Aj, to bardzo niepoprawne politycznie. LGBT by Cię zgnoili za nazwanie hamoseksualizmu chorobą.
Jeśli "Medycyna twierdzi że homoseksualizm to choroba", to należy ją leczyć. Nie należy jej promować, propagować i dawać szczególne przywileje. Epidemie są groźne, a poprawnie polityczne działania prowadzą właśnie do wybuchu epidemii homoseksualizmu. Czyżbym trafił na zwolennika poglądów Tomasza Adamka? zaburzenia hormonalne w trakcie ciąży powodują nieprawidłowy rozwój mózgu, z tego powod chłopak rodzi sie z mózgiem dziewczyny i na odwrót, z tego sie nie da wyleczyć, nie ma możliwości żeby z faceta zrobić kobiete która później będzie mogła rodzić dzieci.
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Wt cze 02, 2015 11:22 |
|
|
|
 |
andej
|
Robek napisał(a): ... Czyżbym trafił na zwolennika poglądów Tomasza Adamka? zaburzenia hormonalne w trakcie ciąży powodują nieprawidłowy rozwój mózgu, z tego powod chłopak rodzi sie z mózgiem dziewczyny i na odwrót, z tego sie nie da wyleczyć, nie ma możliwości żeby z faceta zrobić kobiete która później będzie mogła rodzić dzieci. Poglądów Adamka na temat wstrząśnień mózgu? Czy o to chodzi? Nie trenowałem zawodowego poddawanie mózgu systematycznym wstrząsom. Czy homoseksualizm ma coś współnego z urodzeniem się z "niewłaściwym" mózgiem? NIC. Niestety, jestem elektrykiem, a nie lekarzem. Nie wiem czy się nie da wyleczyć? Nie wiem, czy nie da się teraz, a jutro nie będzie z tym problemu. Jeśli chodzi o casus Ani Transwestytki to zupełnie inne zagadnienie, niewiele mającego z powyższymi. Taka operacja nie jest leczeniem. Jest to jedynie nadaniem zewnętrznych cech płciowych plus kuracja hormonalna (a po co kuracja hormonalna, skoro człowiek ma inną płeć? może lepiej mózg zmienić?).
|
Wt cze 02, 2015 14:46 |
|
 |
Robek
|
andej napisał(a): Poglądów Adamka na temat wstrząśnień mózgu? Czy o to chodzi? Nie trenowałem zawodowego poddawanie mózgu systematycznym wstrząsom. Adamek twierdzi że z homoseksualizmu można sie wyleczyć, wystarczy psychiatra i tyle, to są średniowieczne poglądy nie mające zbyt wiele wspólnego z rzeczywistością. andej napisał(a): Czy homoseksualizm ma coś współnego z urodzeniem się z "niewłaściwym" mózgiem? NIC. Niestety, jestem elektrykiem, a nie lekarzem. Nie wiem czy się nie da wyleczyć? Nie wiem, czy nie da się teraz, a jutro nie będzie z tym problemu. Widze u ciebie klasyczne katolickie podejście, nie rozumiem skąd sie bierze homoseksualizm, wiec to pewnie robota szatana!
|
Wt cze 02, 2015 21:15 |
|
|
|
 |
andej
|
Robek napisał(a): Adamek twierdzi że z homoseksualizmu można sie wyleczyć, wystarczy psychiatra i tyle, to są średniowieczne poglądy nie mające zbyt wiele wspólnego z rzeczywistością. ... Tu Adamek ma rację. Zaburzenia psychiczne można leczyć. Przypominam, że homoseksualizm ma niewiele wspólnego z niespójnością uwarunkowań fizycznych z psychicznymi. Wolałbym jednak, aby kwestią tą zajmowali się fachowcy. Jeśli masz dużą wiedzę z zakresu psychiatrii i neurologii, z chęcią poczytam Twoje publikacje (jeśli zrozumieć je będę w stanie). Podaj linki. Robek napisał(a): andej napisał(a): Czy homoseksualizm ma coś współnego z urodzeniem się z "niewłaściwym" mózgiem? NIC. Niestety, jestem elektrykiem, a nie lekarzem. Nie wiem czy się nie da wyleczyć? Nie wiem, czy nie da się teraz, a jutro nie będzie z tym problemu. Widze u ciebie klasyczne katolickie podejście, nie rozumiem skąd sie bierze homoseksualizm, wiec to pewnie robota szatana! Nadinterpretacja. Niczego takiego nie napisałem. Proszę, przeczytaj jeszcze raz i odpowiedz merytorycznie. Zerknij na zdanie zakończone zdaniem zapytania. To dłuższe. I odpowiedz. Wyjaśnij ignorantowi na czym polega jego błąd. Wyjaśnij mi też doktrynę "klasycznego katolickiego podejścia". W świetle tego co piszesz, wynika że nie jestem katolikiem. Tylko ignorantem nie mającym pojęcia o tym, co jest moją podstawową cechą. Jako do Autorytetu zwracam się z pytaniemi: 1. Jaki związek z CZYŚĆCEM ma homoseksualizm? 2. Jaki związek z czyśćcem na niezgodność tożsamości płciowej z fizycznymi cechami płciowymi? 3. Czy homoseksualizm ma coś wspólnego z niezgodnością tożsamości płciowej z fizycznymi cechami płciowymi? A jeśli tak, to co? 4. Na czym polega klasyczne katolickie podejście?
|
Śr cze 03, 2015 12:08 |
|
 |
Robek
|
andej napisał(a): Wolałbym jednak, aby kwestią tą zajmowali się fachowcy. Jeśli masz dużą wiedzę z zakresu psychiatrii i neurologii, z chęcią poczytam Twoje publikacje (jeśli zrozumieć je będę w stanie). Podaj linki. Może to coś rozjaśni. http://supernowosci24.pl/skad-biora-sie ... h-przyczynandej napisał(a): 1. Jaki związek z CZYŚĆCEM ma homoseksualizm? Część z nich może sie tam znaleźć. andej napisał(a): 2. Jaki związek z czyśćcem na niezgodność tożsamości płciowej z fizycznymi cechami płciowymi? Właśnie tam będzie sie trzeba oczyścić, zresztą i tak każdemu sie usunie jego własną płeć. andej napisał(a): 3. Czy homoseksualizm ma coś wspólnego z niezgodnością tożsamości płciowej z fizycznymi cechami płciowymi? A jeśli tak, to co?
To że facet ma mózg kobiety a nie faceta. andej napisał(a): 4. Na czym polega klasyczne katolickie podejście? Wszystko co dobre to dzieło Boga, wszystko co złe szatana, dziecko sie urodziło, dobra robota Boga, zachorowało i zmarło, robota szatana.
|
So cze 06, 2015 22:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Robek napisał(a): Wszystko co dobre to dzieło Boga, wszystko co złe szatana, dziecko się urodziło, dobra robota Boga, zachorowało i zmarło, robota szatana. Ha ha ha ha! Dobre, spodobało mi się. Lecz to jest wersja podstawowa, ale istnieje również wersja ekstremalna (hardcore): Prorok Mahomet morduje i nakazuje gwałcić kobiety - dzieło Szatana Mojżesz morduje i nakazuje gwałcić kobiety - dzieło Boga Konia z rzędem temu, kto to "rozkmini" 
|
So cze 06, 2015 23:11 |
|
 |
tanie_wino
|
Bóg i szatan to jeden czort. Tego konia to dostanę?
_________________ pajacyk.pl
|
So cze 06, 2015 23:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tanie_wino napisał(a): Bóg i szatan to jeden czort. Tego konia to dostanę? Aaaaa, to się nie liczy! Nie jesteś teistą, więc jesteś "nieobiektywny"*  *taki żarcik.
|
N cze 07, 2015 0:40 |
|
 |
Robek
|
Whispernight napisał(a): Mojżesz morduje i nakazuje gwałcić kobiety - dzieło Boga W Biblii tak pisze?
|
N cze 07, 2015 12:03 |
|
 |
glejt
|
Whispernight napisał(a): Robek napisał(a): Wszystko co dobre to dzieło Boga, wszystko co złe szatana, dziecko się urodziło, dobra robota Boga, zachorowało i zmarło, robota szatana. Ha ha ha ha! Dobre, spodobało mi się. Lecz to jest wersja podstawowa, ale istnieje również wersja ekstremalna (hardcore): Prorok Mahomet morduje i nakazuje gwałcić kobiety - dzieło Szatana Mojżesz morduje i nakazuje gwałcić kobiety - dzieło Boga Konia z rzędem temu, kto to "rozkmini"  Whispernight napisał : Cytuj: tanie_wino napisał(a): Cytuj: Bóg i szatan to jeden czort. Tego konia to dostanę? Aaaaa, to się nie liczy! Nie jesteś teistą, więc jesteś "nieobiektywny"*  Można powiedzieć , że wszystko już było Np Jezus powiedział żydom : " (41) Wy pełnicie czyny ojca waszego. Rzekli do Niego: Myśmy się nie urodzili z nierządu, jednego mamy Ojca - Boga. (42) Rzekł do nich Jezus: Gdyby Bóg był waszym ojcem, to i Mnie byście miłowali. Ja bowiem od Boga wyszedłem i przychodzę. Nie wyszedłem od siebie, lecz On Mnie posłał. (43) Dlaczego nie rozumiecie mowy mojej? Bo nie możecie słuchać mojej nauki. (44) Wy macie diabła za ojca i chcecie spełniać pożądania waszego ojca. Od początku był on zabójcą i w prawdzie nie wytrwał, bo prawdy w nim nie ma. Kiedy mówi kłamstwo, od siebie mówi, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa. (45) A ponieważ Ja mówię prawdę, dlatego Mi nie wierzycie. (46) Kto z was udowodni Mi grzech? Jeżeli prawdę mówię, dlaczego Mi nie wierzycie? (47) Kto jest z Boga, słów Bożych słucha. Wy dlatego nie słuchacie, że z Boga nie jesteście. (Ew. Jana 8:41-47, Biblia Tysiąclecia) Bóg i szatan to nie jeden czort. Bo jeden jest miłością a drugi nienawiścią. Sęk w tym, że trzeba rozumieć co jest miłością a co ukrytą nienawiścią. Szatan, sam w sobie, nie ma żadnej mocy i niczego nie może zdziałać póki nie zwiedzie i nie oszuka człowieka, umysłu człowieka. Jego działania i wszelkie namowy do poszczególnych czynów zawsze są podszyte lękiem i odwrotne do działań Boga. Zatem gdy będzie nakłaniał do tego abyśmy coś mieli czego pożądamy to zwykle podpowie jak sprytnie to innym zabrać tak aby nie było to dobrze widoczne ani dla tych , którym to zabieramy ani nawet dla zainteresowanych. A Bóg wskazuje w nauczaniach Jezusa ,że to czego potrzebujemy musimy najpierw drugiemu dać. Dlaczego jednak chcemy odkładać to co mamy szansę uzyskać już teraz na jakiś bliżej nie określony czas i miejsce? Skoro mamy przyrzeczenie Jezusa, że On sam nas oczyści jeżeli tylko będziemy w Nim żyć. Zatem tym czyśćcem bardziej będzie czas tu i teraz, niż gdzieś indziej. Może to co najwyżej sprawiać złudzenie czegoś innego. A jaką możemy mieć gwarancję, że ten "przyszły" czyściec nie ma miejsca już tu i teraz? Gdzieś na jakimś forum przeczytałam, że traktuje się słowa w różnych wypowiedziach Jezusa, jako : sic!!! sprzeczne... Dlatego zrozumieć trzeba, że Jezus , który nazywał siebie prawdą nie może wypowiadać słów, które są sprzeczne! Co najwyżej my je rozumiemy jako sprzeczne. A wtedy jedynym wyjściem jest modlitwa do Ducha św o nauki po to aby to co jest prawdą nie wydawało nam się, przez nasze opaczne rozumienie, jako sprzeczne. Dodam tylko, że jeżeli wydaje nam się coś jako złe to wcale takim nie musi być, ponieważ nic nie dzieje się wbrew woli Boga. Co najwyżej jest to klucz do zrozumienia dla nas, tego co opacznie rozumiemy lub tylko uznajemy, że coś jest niemożliwe z jakiegoś powodu.
_________________ [color=#BF00FF]Szukaj Prawdy a Prawda cię wyzwoli.[/color]
|
N cze 07, 2015 16:27 |
|
 |
Robek
|
glejt napisał(a): Bóg i szatan to nie jeden czort. Bo jeden jest miłością a drugi nienawiścią. Sęk w tym, że trzeba rozumieć co jest miłością a co ukrytą nienawiścią. Szatan, sam w sobie, nie ma żadnej mocy i niczego nie może zdziałać póki nie zwiedzie i nie oszuka człowieka, umysłu człowieka. Jego działania i wszelkie namowy do poszczególnych czynów zawsze są podszyte lękiem i odwrotne do działań Boga. Zatem gdy będzie nakłaniał do tego abyśmy coś mieli czego pożądamy to zwykle podpowie jak sprytnie to innym zabrać tak aby nie było to dobrze widoczne ani dla tych , którym to zabieramy ani nawet dla zainteresowanych. Jakiś przykład?
|
Pn cze 08, 2015 22:18 |
|
 |
andej
|
Robek napisał(a): ... Jakiś przykład? Włącz TVN, zasypią przykładami.
|
Cz cze 11, 2015 9:14 |
|
 |
Robek
|
andej napisał(a): Robek napisał(a): ... Jakiś przykład? Włącz TVN, zasypią przykładami. Przemień sie w TVN i podaj kilka przykładów.
|
Cz cze 11, 2015 17:05 |
|
|
|