Wyjazd nad morze (wypożyczenie samochodu)
Witam i pozdrawiam.
Zaglądam tutaj od pewnego czasu, widzę że sporo ludzi się tutaj udziela, mam więc nadzieję, że ktoś mi doradzi.
Sprawa trywialna, bo chodzi o wyjazd wakacyjny, więc temat mam nadzieję jest na czasie

Jeśli to zły dział do tego typu kwestii, to bardzo przepraszam, ten wydał mi się odpowiedni.
Planujemy z rodziną wybrać się na wakacje nad morzem, mamy tam rodzinę, więc nocleg jest zapewniony, mamy za to problem z transportem.
Pociąg odpada, bo załadowanie wszystkich betów zapełniłoby przedział. Wyjazd własnym samochodem jest kuszący, ale nasz jest dość wiekowy i obawiam się, że mogłaby to być jego ostatnia podróż, zwłaszcza że jest mały i dla czwórki osób na dłuższą metę niewygodny. Kusi mnie więc wynajęcie samochodu, zwłaszcza że wypożyczalni jest w miarę sporo, czyli ten interes musi się opłacać, skoro wciąż mają klientów. Problem w tym, że nie znam się na tym i wyrażenia typu "brak limitu kilometrów" są dla mnie czarną magią. Próby doedukowania na stronach typu
(ciach - medieval_man) (to jedna z wypożyczalni, którą biorę pod uwagę) dają niewiele, w internecie na zmianę czytam pochwały i nagany dużych serwisów więc mam już mętlik w głowie, czy lepiej poszukać czegoś regionalnie, czy jednak zaryzykować w jakiejś dużej sieci wypożyczalniowej.
Możecie poradzić, jak to jest? Z jednej strony odstraszają mnie rzeczy typu straszenie dużymi kosztami za najmniejszą ryskę na wypożyczonym pojeździe, ale pociąg czy autobus naprawdę nie wchodzą w grę, jeśli urlop ma być udany. Ktoś mógłby mi doradzić?