Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 4:18

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1944 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 130  Następna strona
 "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu 
Autor Wiadomość

Post Re: "Różane" pogaduszki, czyli rozmowy o życiu
nie popieram życia w grzechu i z tego powodu tak zwany " Cristeros " twierdzi że nie jestem normalny .
Ty , drogi Cristerosie chyba rzeczywiście cierpisz na wszystkie choroby świata .

Pt lip 10, 2015 18:29
Nie wiem Dariusz czy ty potrafisz czytać ze zrozumieniem ale jedno Tobie muszę przyznać każdy twój wpis powoduje u mnie dużą dawkę śmiechu. Przeczytaj to co napisałem. Zastanów się. Poproś Ducha Św. o zrozumienie. I dopiero będziesz wiedział co to jest Boże Miłosierdzie i jak Chrystus mimo naszych grzechów potrafi nam wybaczyć nawet całe życie w brudzie i grzechu. A też mi się wydaje że odmawianie komuś Miłosierdzia Bożego jest grzechem przeciwko Duchowi Św. A ten grzech jest nie do przebaczenia. Więc Dariusz na twoim miejscu już bym się zaczął bać.

Pt lip 10, 2015 18:39

mylisz Miłosierdzie Boże od miłosierdzia < człowiek - człowiekowi > .
no i nadal nie wiesz co to jest grzech przeciwko Duchowi Świętemu .

Pt lip 10, 2015 18:53

Ech Darku, Darku, chciałbym zobaczyć Twoją minę gdy wchodzisz do Nieba i widzisz tam ludzi którzy Twoim zdaniem na zasługiwali na Boże Miłosierdzie...

Pt lip 10, 2015 20:27

pewnie zobaczę tam Hitlera , Stalina , Goebbelsa , Himmlera , Goeringa , Hessa , Bandere , Bieruta , Wolińską , Śmietańskiego , Humera itd. .

nie istnieje coś takiego jak " zasługiwanie na Boże Miłosierdzie " .
a dlaczego ? ano , to w następnym wpisie .

Pt lip 10, 2015 20:56

Co będzie w następnym wpisie tego nie wiem, ale wiem co było w poprzednich. Kto nawraca się w ostatniej chwili ten nie zasługuje na Boże Miłosierdzie. Czy tak?

Pt lip 10, 2015 21:15
Tak, tak, i dlatego, że jest jak Dariusz twierdzi to Jezus zalecał odmawiać przy konających Koronkę do Miłosierdzia Bożego :roll:

Pt lip 10, 2015 22:31
Gdzieś słyszałem te słowa ale nie mogę je znaleźć. Cytat "Wy się zdziwicie ilu ludzi straconych w waszych oczach jest ze mną w raju" Więc Dariusz ja osobiście czuję niesmak jak patrzę na twoją postawę. Postawę człowieka bezdusznego wrzucającego każdego grzesznika kopniakiem do piekła. Ale cóż jaką miarą ty mierzysz innych taką samą Bóg Tobie odpłaci. Widzę Dariusz że nie potrafisz wybaczać ?

Jeden z grzechów przeciw Duchowi Św.
-Bliźniemu Łaski Bożej nie życzyć lub zazdrościć.

A z tego co Dariusz piszesz to wynika że jesteś zazdrosny o to że dany człowiek przez całe życie hulał ale dana mu była jeszcze przed śmiercią łaska nawrócenia i się szczerze nawrócił a Ty jako biedny Dariuszek musisz całe życie pracować na zbawienie. A jeszcze jedno poczytaj sobie w Piśmie Św. przypowieść o robotnikach.

Pt lip 10, 2015 22:52
Dla Dariusza

Przypowieść o robotnikach w winnicy (Mt 20,1-16)

„Albowiem królestwo niebieskie podobne jest do gospodarza, który wyszedł wczesnym rankiem, aby nająć robotników do swej winnicy. Umówił się z robotnikami o denara za dzień i posłał ich do winnicy. Gdy wyszedł około godziny trzeciej, zobaczył innych, stojących na rynku bezczynnie, i rzekł do nich: «Idźcie i wy do mojej winnicy, a co będzie słuszne, dam wam». Oni poszli. Wyszedłszy ponownie około godziny szóstej i dziewiątej, tak samo uczynił. Gdy wyszedł około godziny jedenastej, spotkał innych stojących i zapytał ich: «Czemu tu stoicie cały dzień bezczynnie?» Odpowiedzieli mu: «Bo nas nikt nie najął». Rzekł im: «Idźcie i wy do winnicy». A gdy nadszedł wieczór, rzekł właściciel winnicy do swego rządcy: «Zwołaj robotników i wypłać im należność, począwszy od ostatnich aż do pierwszych» Przyszli najęci około jedenastej godziny i otrzymali po denarze. Gdy więc przyszli pierwsi, myśleli, że więcej dostaną; lecz i oni otrzymali po denarze. Wziąwszy go, szemrali przeciw gospodarzowi,mówiąc: «Ci ostatni jedną godzinę pracowali, a zrównałeś ich z nami, którzyśmy znosili ciężar dnia i spiekoty».Na to odrzekł jednemu z nich: «Przyjacielu, nie czynię ci krzywdy; czy nie o denara umówiłeś się ze mną? Weź, co twoje i odejdź! Chcę też i temu ostatniemu dać tak samo jak tobie. Czy mi nie wolno uczynić ze swoim, co chcę? Czy na to złym okiem patrzysz, że ja jestem dobry?»Tak ostatni będą pierwszymi, a pierwsi ostatnimi”.

Pt lip 10, 2015 23:05

ja nie wrzucam grzesznego człowieka do piekła . to grzeszny człowiek sam siebie wrzuca do piekła .
kombinujta dalej . . . .

So lip 11, 2015 7:54
patryk84 napisał(a):
Ech Darku, Darku, chciałbym zobaczyć Twoją minę gdy wchodzisz do Nieba i widzisz tam ludzi którzy Twoim zdaniem na zasługiwali na Boże Miłosierdzie...

Dariusz-555 napisał(a):
To są dwie różne rzeczy: przeświadczenie o tym kto powinien (lub nie) znaleźć się w niebie i rzeczywista darmowość Bożej Łaski.

So lip 11, 2015 9:45
Dariusz-555 napisał(a):
ja nie wrzucam grzesznego człowieka do piekła . to grzeszny człowiek sam siebie wrzuca do piekła .
kombinujta dalej . . . .

W tym zdaniu a w szczególności w słowach kombinujta dalej widać ewidentnie jak stawiasz się ponad innych w swojej pysze i zadufaniu. Zmartwię ciebie Dariusz nie zawsze masz rację. Chyba dostosuję się do rady innych abym dał sobie spokój z rozmową z Tobą. Bo widzę że ty uwielbiasz takie przepychanki słowne. Uwielbiasz nabijać sobie ilość postów :) Zamykam w Sercu Jezusa i Maryi.

So lip 11, 2015 12:48

gdzie tu moja pycha ? kilkakrotnie przyznałem się do błędu ubolewając i prostując pomyłkę . raz nawet , tu na tym forum policzyłem . pamiętasz ?

piękne upalne lato , dwa kółka . . . . . . nasz ulubiony Piotruś wie co dalej .

So lip 11, 2015 13:30
Dariusz-555 napisał(a):
pewnie zobaczę tam Hitlera , Stalina , Goebbelsa , Himmlera , Goeringa , Hessa , Bandere , Bieruta , Wolińską , Śmietańskiego , Humera itd. .

Jakoś się nie doczekałem odpowiedzi. Chyba że nasz Dariuszek ma już niezłą sklerozę.

So lip 11, 2015 18:00

dałbym odpowiedź , gdyby było pytanie . logiczne ?

kapitalne lato na Bawarii , więc spędzam na łonie natury a nie przy klawiaturce internetu . logiczne ?

So lip 11, 2015 18:44
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1944 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 130  Następna strona