Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz wrz 25, 2025 20:50

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535 ... 588  Następna strona
 Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy 
Autor Wiadomość

Post Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Maurizio

Hai ritrovato la seconda parte della Novenna alla Madonna di Pompei? senno ti rifaccio la traduzione domani, non sono riuscita a ritrovarla nello storico post.

Ti presento un filmato http://gloria.tv/media/qH8h8bsa1oF

E' molto forte perche' parla della verita in modo molto diretto, parla contro massoneria e mafia, contro le sette sataniche, contro quelli che per il denaro hanno distrutto dignita umana votando per i "matrimoni" gay. Pure il padre che sta parlando e' stato minacciato perche' a Prato c'e la loggia massonica. E' cmg molto molto corraggioso.

ce anche il portale http://www.annunciazione.tv/

La comunita' nata a Prato, sai che Prato conosco molto bene.

W linkach które podałam przykład człowieka, o. Giglio Maria Gilioli który bez owijania w bawełnę bez "tolerancyjnego" klimatu, wali prawdę w oczy - przeciw masonom, mafiozom, satanistom, i tym którzy dla kasy głosują i popierają "homo małżeństwa", zaprzeczając godności człowieka. Oczywiście mówi, że mu grożono "zamknięciem ust".
Mocne!!!

Poza tym książka "psychologia i Kościół". O tzw "psychologii chrześcijańskiej".
http://gloria.tv/media/Zkuyf4sPsUL

Piotrek będę pamiętać o Tobie w modlitwach.
Trzymaj się, oczywiście z Jezusem i Maryją.

N sie 02, 2015 8:24

jest czas na modlitwę , jest i czas na rozrywke . wczoraj zapodałem sobie dawke muzy rockowej z górnych półek . festiwal " rock of ages " w Seebronn koło Stuttgartu .

http://de.swoopshare.com/file/5da2318bd ... 1.jpg.html
Fish oczywiście wykonał swój hit " do you remember "

http://de.swoopshare.com/file/225eaa16c ... 1.jpg.html
Suzi Quatro od 50 lat nadal aktywna

http://de.swoopshare.com/file/776586280 ... 7.jpg.html
Michael Schenker i jego zespół wykonał sporo moich ulubionych kawałków .

smacznego niedzielnego obiadku wszystkim i pamiętajmy o modlitwach w najbliższy czwartek w święto Przemienienia Pańskiego .

N sie 02, 2015 13:56
św. Franciszek Salezy (†1622)
"Zniechęcenie to pierwsza przegrana bitwa na drodze do świętości”
"Pokusa nigdy nie ma takiej siły, jak wtedy, gdy pozostajemy w bezczynności."

św. Jan Maria Vianney (†1859)
"Gdy nas pokusy przytłoczą, nie wolno nam poddać się zniechęceniu."

św. Józef Marello (†1895)
Choćbyśmy nawet w walce [duchowej] znaleźli się pozbawieni należytej dyspozycji, a nawet czuli wielki wstręt do walki, nie powinniśmy się tym zniechęcać: i to są właśnie te momenty, w których Pan nas poddaje próbie, uzdalniając nas do działania tylko i wyłącznie w oparciu o wiarę ….

Co ja robię nie tak ? Byłem dzisiaj u spowiedzi. Szczerze się wyspowiadałem. Przyjąłem Komunię Św. A dalej czuję się jak zbity pies. Lęk i strach ogarnął mnie całkowicie. Proszę napiszcie coś co ja w tej przeżywam ? Dlaczego tak się dzieje ? Ja tej wiary nie czuję. Czuję się przytłoczony do ziemi całkowicie.

N sie 02, 2015 19:12

potrzebujesz wyluzowania i odpoczynku od klawiaturki komputera . ja , gdy trzeba spędzam czas na modlitwie , jednak znajduje czas jak wczoraj , by szaleć na festiwalu rockowym .
do opętania diabelskiego baaaardzo Ci daleko . jeśli chcesz to obejrz jutro na TRWAM ok 13.20 program dokumentalny pt . " egzorcysta " , dla ciekawości .
i jak zawsze zalecam dobry mecz , dobry koncert , wycieczke , do muzeum itd. .

N sie 02, 2015 19:41

Cytuj:
Oznajmił mi że nie wyjdę z żadnego nałogu. A jeszcze oznajmił mi że jak będę się stawiał to dołoży mi potworną depresję.

Skoro tak cie straszy to znaczy, że mu się wywijasz z łap. Gdybyś był w jego władzy to by cie nie straszył i nie obiecywał. On doskonale wie, ze obok Ciebie jest Ktoś, kogo on przeraźliwie się leka i doskonale wie, ze dopóki ONA będzie przy Tobie, nic ci uczynić nie może...co najwyżej wyć po nocach.

Nie poddawaj się....walcząc z Maryją przy boku, już jesteś wygrany.

Co do "ciemnych dni"....takowe nawet świętym się zdarzały (co ci już napisał patryk).

N sie 02, 2015 19:49

Cytuj:
21 lat , niezły wynik. Mi dokładnie dziś mija dopiero 6 lat :)

Spóźnione,ale szczere.....WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :)
Niech Pan błogosławi, a Maryja z Józefem czuwają nad Wami :)

N sie 02, 2015 19:52

Piotrek.
W wierze trzeba trwać swoją decyzją, stałością. Jest wielką duchową pociechą jeśli się odczuwa jak serce pała do Jezusa - takich słów użyli uczniowie w Emaus - ale jeśli nie odczuwa tego, to nie znaczy, że ma to mniejszą wartość. Ma taką samą czy się odczuwa, czy nie. Wyspowiadałeś się, przyjąłeś Pana Jezusa, i z Nim pewnie cały orszak anielski Ci towarzyszy :), bo przecież aniołowie adorują Pana Jezusa, który jest w Twoim sercu.
A jeśli chodzi o dręczenia. Może post piątkowy o chlebie i wodzie? Jezus mówił, że niektóre demony można przepędzić tylko postem.

N sie 02, 2015 21:44

Kochani, jutro rocznica wypadku Andrzeja, pozwoliłem sobie zacytować Jego ostatnie słowa do nas równo z przed roku.

puszeczka napisał(a):
Jezus mówi dzisiaj""Czemu wydajecie na to co nie jest chlebem?A Waszą pracę co Was nie nasyci?
Przyjdźcie Wszyscy do mnie którzy jesteście spragnieni wody żywej.Nie musicie mieć pieniędzy,a Ja Wam to dam.
Posłuchajcie mnie,słuchajcie Mojego głosu,co mam Wam do powiedzenia.Słuchajcie Mnie,a dusza Wasza żyć będzie.!!!..
""Któż z nas może odłączyć się od miłości Chrystusowej?""Nagość,utrapienie,lęk,niebezpieczeństwo,smutek,prześladowanie.Ale nie możemy się martwić tym wszystkim jeżeli idziemy z Jezusem.On nas umacnia,i daje nam tyle siły ile nam potrzeba.I nikt nie może nam zabrać Boga jeśli oczywiście na to sami nie pozwolimy,jeśli się Jego oczywiście nie zaprzemy.
Po ziemsku wszystko czasami może być do bani,ale nie jeśli idziemy z Jezusem.Czasami sobie mówię,Jezu gdzie jesteś?przecież jakbyś Tu był on by żył,był by uzdrowiony,może jakbyś tu był moja sytuacja domowa była by inna???
Gdzie jesteś Jezu?Uzdrów moją duszę,moją relację z drugim człowiekiem.Ale ja Jestem mówi Pan.!!!
Dźwigam razem z Tobą Twój krzyż.!!!Ocieram Twoją łzę z policzka,nie smuć się.!!! Zaufaj mi.!!!Biorę Cię za rękę,i idę z Tobą na Twoją golgotę.!!!Może teraz się smucisz,może teraz jest Ci bardzo ciężko.Ale pamiętaj że finał tej drogi prowadzi do Zwycięstwa.!!!Do samego Boga,by być w Jego obecności w pełni...!!!
Piękne słowa beti2503.!!!Pozwoliłem sobie dodać jeszcze dwa zdania do tego co napisałaś.!!!
Wszystkim tym którzy przeżywają trudności życzę dużo siły,i wiary.Mocy z samego żywego Jezusa.!!!
Może jest Wam teraz bardzo ciężko,ale Bóg Was nie zostawia samych.!!!On nam towarzyszy od początku,do samego końca.!!!.!!!.!!!Ogarniam Was Wszystkich modlitwą i pamięcią.!!!.!!!.!!!

Pn sie 03, 2015 21:48
Terezjuszu dzięki za przypomnienie tych słów Andrzeja. Te słowa spadły mi prosto z nieba. Ja jestem w podobnej sytuacji jak tam jest napisane.

Pn sie 03, 2015 22:20

a teraz Andrzej oręduje za nami u Najwyższego .

dziś na TRWAM egzorcysta diecezji toruńskiej ksiądz Józef , w krótkim , 20 minutowym programie starał się streścić jak wygląda jego praca . nadmiar branych tabletek może spowodować złudzenie otaczających diabełków . jutro rano powtórka . wspominam osobistą wizyte u niego w lutym 2012 roku , by mi to czy tamto wyjaśnił. uskuteczniliśmy również wspólną modlitwę .

Pn sie 03, 2015 22:25

Dziękuję Terezjuszu ...

...Puszeczko...

Wt sie 04, 2015 19:02

ciao,Magda,no,nn ho trovato la seconda parte..ma vorrei anche la preghiera finale di tutte le 2 parti..grazir

Śr sie 05, 2015 13:14

Hej kochani, tak sobie pomyślałem że chętne osoby z naszej Grupy Różańcowej mogłyby zaangażować się wspólnie w szerszą ewangelizację. Zrobiłem przy pomocy Lilki fanpage na Fb naszej Róży, przy okazji może dojdą nam jakieś nowe płatki. Jeśli ktoś z Was, oprócz tych których już mam na Fb, tez tam jest i chciałby się zaangażować to dajcie znać. :)

Ponieważ jest nas sporo z Grupy na Fb to myślę, że aby zachować przejrzystość i jakiś ład na stronce każdy mógłby wrzucić maksymalnie jeden post dziennie. Tematycznie nie musi być to tylko o różańcu, ale o wszystkim tym co nas odnośnie wiary porusza i dotyka. Czasami na forum jak toczy się dyskusja zdarzają się piękne refleksje które też ewentualnie można by zacytować.

https://www.facebook.com/wiara.pl.grupa.rozancowa

Cz sie 06, 2015 10:25
Świetny pomysł z tą stroną na FB. Bo najwięcej ludzi gdzie przesiaduje ? Mianowicie na FB. I dlatego jest tam duże pole do ewangelizacji w sieci. :)

Cz sie 06, 2015 20:13

Rok temu, krótko po śmierci Andrzeja, znalazłem w Sieci artykuł z GN, w którym wypowiada się On na krótko przed swoimi ślubami wieczystymi, mówiąc o swoim powołaniu. Dziś rocznica Jego śmierci, warto przeczytać sobie o tym, co było Jego życiem (str. 4-5).
Jest też zdjęcie naszego Puszeczki...

http://gosc.pl/files/old/gosc.pl/zalacz ... 053631.pdf

So sie 08, 2015 10:30
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535 ... 588  Następna strona