Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 6:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Alus napisał(a):
A już wyraźnym wyrazem miłości było na zdanie o plastikowych politykach, insynuacja
To Komorowski był plastikiem?

Ależ ja wcale nie insynuuję, że Komorowski jest plastikiem.
Jednak przyzwyczaiłem się już, że zdarza Ci się czytanie bez zrozumienia.

Śr wrz 09, 2015 12:02
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):
A już wyraźnym wyrazem miłości było na zdanie o plastikowych politykach, insynuacja
To Komorowski był plastikiem?

Ależ ja wcale nie insynuuję, że Komorowski jest plastikiem.
Jednak przyzwyczaiłem się już, że zdarza Ci się czytanie bez zrozumienia.

Tak sobie tłumacz.....tylko czemu oczywiście nie insynuując, pełen miłości, nie spytałeś np. - czy J. Kaczyński jest plastikiem?.....

Śr wrz 09, 2015 12:17
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):

Nienawiść prowadzi do niezdolności przeczytania tekstu w podanym przeze mnie linku, gdzie dokładnie sprecyzowane jest, że chodzi o nominacje wysyłane pocztą dla innych profesorów (niż prof. Wielomski).
Ambasadorów też będzie nominował pocztą? - prof. Król......jakbyś nie wiedział to cytat z tekstu z linku.

Niezdolność do czytania tekstów w wydaniu @Alus.
Pod linkiem, jaki podała @Alus:
Cytuj:
Co na to Kancelaria Prezydenta? Według pracowników Kancelarii, taka formuła jest wyjściem naprzeciw oczekiwaniom naukowców i uelastycznieniem procedury. "Wobec tych, którzy z przyczyn nie leżących (pisownia oryginalna) po stronie Kancelarii Prezydenta RP nie mogli lub nie chcieli uczestniczyć w uroczystościach, stosowana była i nadal jest praktyka wysyłania oryginałów aktów nadania tytułu profesora drogą pocztową - na wyraźną prośbę pisemną profesorów, którzy o to wystąpią" - napisała dziennikarzom "Dziennika" Kancelaria.

No tak wyjściem na przeciw - najwidoczniej profesorowie nie rozumieją czytanego tekstu i nie przyjmują listem dostarczanych nominacji jako uprzejmego wypełnieni ich oczekiwań.....bo dotychczas pokrzywdzeni biedacy musieli z trudem stawić się osobiście w kancelarii kolejnych prezydentów....prof Król zapewne nienawidzi, skoro krytykuje ten proceder...

Śr wrz 09, 2015 12:25
Moderator

Alus napisał(a):

No tak wyjściem na przeciw - najwidoczniej profesorowie nie rozumieją czytanego tekstu i nie przyjmują listem dostarczanych nominacji jako uprzejmego wypełnieni ich oczekiwań.....bo dotychczas pokrzywdzeni biedacy musieli z trudem stawić się osobiście w kancelarii kolejnych prezydentów....prof Król zapewne nienawidzi, skoro krytykuje ten proceder...

Najwidoczniej @Alus nie rozumie czytanego tekstu.
Napisano tam:

Cytuj:
Wobec tych, którzy z przyczyn nie leżących po stronie Kancelarii Prezydenta RP nie mogli lub nie chcieli uczestniczyć w uroczystościach, stosowana była i nadal jest praktyka wysyłania oryginałów aktów nadania tytułu profesora drogą pocztową - na wyraźną prośbę pisemną profesorów, którzy o to wystąpią

Brakuje mi jeszcze w zasadzie opublikowania tej pisemnej prośby profesorów, chyba, żeby kłamano w żywe oczy, że ci profesorowie nie mogli lub nie chcieli uczestniczyć w uroczystościach

Śr wrz 09, 2015 12:30
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):

Najwidoczniej @Alus nie rozumie czytanego tekstu.
Napisano tam:

Cytuj:
Wobec tych, którzy z przyczyn nie leżących po stronie Kancelarii Prezydenta RP nie mogli lub nie chcieli uczestniczyć w uroczystościach, stosowana była i nadal jest praktyka wysyłania oryginałów aktów nadania tytułu profesora drogą pocztową - na wyraźną prośbę pisemną profesorów, którzy o to wystąpią

Brakuje mi jeszcze w zasadzie opublikowania tej pisemnej prośby profesorów, chyba, żeby kłamano w żywe oczy, że ci profesorowie nie mogli lub nie chcieli uczestniczyć w uroczystościach

Wszyscy 80-ciu naukowców nagle odrzuciło uroczyste, z udziałem mediów, wręczanie nominacji i zażyczyło sobie przesłanie incognito listem
A prof. Król konfabuluje....

A co z tym plastikowym Komorowski wskazany miłością

Śr wrz 09, 2015 12:43
Moderator

Alus napisał(a):

Już dostałaś odpowiedź. Po co drążysz?
Przypominam, że @zepp napisał:
Cytuj:
Mazowiecki to był mąż stanu, jeden z ostatnich , nie polityk : a i tak nie został wybrany na prezydenta
Nasz elektorat lubi plastiki.

co skomentowałaś:
Cytuj:
:brawo: :brawo:

A ja zadałem pytanie o to, czy wynika z tego, że Komorowski był plastikiem skoro nasz elektorat go niegdyś wybrał, i to w rywalizacji z Kaczyńskim.
Bo z postu @zeppa wynikałoby, że to niegdyś Komorowski był plastikiem w rywalizacji z Kaczyńskim, a teraz Duda okazał się plastikiem w rywalizacji z Komorowskim.

Zgadzasz się?

Śr wrz 09, 2015 12:52
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Alus napisał(a):

Już dostałaś odpowiedź. Po co drążysz?
Przypominam, że @zepp napisał:
Cytuj:
Mazowiecki to był mąż stanu, jeden z ostatnich , nie polityk : a i tak nie został wybrany na prezydenta
Nasz elektorat lubi plastiki.

co skomentowałaś:
Cytuj:
:brawo: :brawo:

A ja zadałem pytanie o to, czy wynika z tego, że Komorowski był plastikiem skoro nasz elektorat go niegdyś wybrał, i to w rywalizacji z Kaczyńskim.
Bo z postu @zeppa wynikałoby, że to niegdyś Komorowski był plastikiem w rywalizacji z Kaczyńskim, a teraz Duda okazał się plastikiem w rywalizacji z Komorowskim.

Zgadzasz się?

Prezydentów wybranych z woli narodu mieliśmy/mamy 4.....dziwnym trafem nie skojarzył ci się plastik z A. Kwaśniewskim, ze śp. L. Kaczyńskim.......
Zgadza się?

Śr wrz 09, 2015 13:07
Moderator

Chyba nie ma sensu po raz kolejny powtarzać, że zadałem pytanie?
I że już raz odpowiedziałem Ci, że Komorowski nie kojarzy mi się z plastikiem?

A Tobie, @Alus z kim się plastik skojarzył?

Śr wrz 09, 2015 14:22
Zobacz profil WWW

ja tez nie rozumiem tekstow pisanych przez Alus ale sie juz tym nie przejmuje . prezydent ma wszelkie mozliwosci i wszelka wladze odnosnie remontowania zrujnowanej Polski , ta mozliwosc to DEKRETY .
wystarczy chciec .
a jego poprzednik ( pan Bronislaw ) wcale sie nie nazywa jak tu sie podaje . nie chce mi sie jednak tego drazyc .
jedno jest pewne - dosc teoretycznego panstwa .

ktos tu pisze ze Mazowiecki to maz stanu , dowiedzcie sie zatem czym zajmowal sie w latach 50 - tych .

Śr wrz 09, 2015 14:32

Plastikowy jest przeciwieństwem charyzmatycznego.
Myślę, że tym plastikiem jest teflon. Nic do niego nie przywiera. Wszędzie pasuje. Dostosuje się. Nie ma żadnych poglądów poza tymi, które są takiemu narzucone przez kogoś silniejszego.
Eufemistycznie można BK nazwać ugodowcem. Myślę jednak, że był lojalnym funkcjonariuszem partyjnym. Został postawiony na stanowisku i odwdzięczał się chlebodawcy.
Jego ofiarna lojalność przeczy plastikowości. Jednak brak własnego zdania jest typowy dla plastikowości.

Czy Komorowski brał udział w referendum? Czy ktoś to wie?

Śr wrz 09, 2015 15:07
medieval_man napisał(a):
Chyba nie ma sensu po raz kolejny powtarzać, że zadałem pytanie?
I że już raz odpowiedziałem Ci, że Komorowski nie kojarzy mi się z plastikiem?

A Tobie, @Alus z kim się plastik skojarzył?

Niemal ze wszystkimi naszymi prezydentami, żaden z nich nie dokonał doniosłych zmian.
Przeważał i przeważa PR.

Śr wrz 09, 2015 15:14
Zapomniałam - patrząc z perspektywy lokalnej, to Kwaśniewski uratował województwo świętokrzyskie.

Śr wrz 09, 2015 15:31
Prezydent Komorowski bral udzial w referendum.
A Dariuszowi555 chyba sie cos pomylilo z tymi DEKRETAMI. Proponuje doczytac Konstytucje RP.

Śr wrz 09, 2015 17:41

nie , z dekretami nie pomylilo mi sie . profesor Zbigniew Religa gdy kiedys kandydowal na prezydenta wyraznie powiedzial ze gdy wygra , bedzie korzystal z prawa korzystania z dekretow . tylko on jeden o tym konkretnie wspominal posrod wszystkich kandydatow z ostatnich 26 lat . zgadza sie ?

Śr wrz 09, 2015 18:18
Jedna pani, drugiej pani a naiwni wierza w bajki

https://pl.wikipedia.org/wiki/Prezydent ... j_Polskiej
https://pl.wikipedia.org/wiki/Rozporz%C ... %85_ustawy
https://pl.wikipedia.org/wiki/Rozporz%C ... pospolitej

Chcesz, zeby prezydent Duda oglosil stan wojny, zeby mogl sobie szalec z dekretami?

Śr wrz 09, 2015 19:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 245  Następna strona