Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 11:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2658 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 178  Następna strona
 Czy płód to też człowiek? 
Autor Wiadomość
Post Re: Czy płód to też człowiek?
Inny_punkt_widzenia napisał(a):
Daj spokój z tymi wywodami pseudofilozoficznymi , bo to tylko strata czasu , jak ktoś chce poczytać sobie troszkę filozofii to wystarczy jakiś link albo adres strony internetowej i niech sobie czyta
Dzieci Neostrady, nie potrafiące opanować banalnych podstaw interpunkcji, dla których synonim nabycia mundrości to użycie "linku" do poczytania. Bo wiedzę to się "znajduje w internecie" (jak się chce, ale im i tak się nie chce). I które nie wiedzą, że internetowy "link" (odsyłacz hipertekstowy) to wskazanie... adresu internetowego.

wy bez przerwy tylko zarzucacie się jeden drugiego jakimiś starymi wywodami , już dawno nieaktualnymi
Tak też sądziłem: myślenie i wnioskowanie to dla Dzieci Sieci rzeczy stare i dawno nieaktualne.

Akruk przez nieuwagę zaczynasz wciskać mi swój kit , jak widzisz to ty powiedziałeś , że płody nie uczestniczyły w umowie , ale zostawmy już tą twoja wpadkę
Oczywiście, że tak ostatnio powiedziałem w odpowiedzi na twoją pisaninę, ani przez moment nie twierdziłem czegoś przeciwnego (że uczestniczyły). O jakim więc wciskaniu kitu piszesz i o jakiej wpadce [...]? Polecam gimnazjalny kurs czytania ze zrozumieniem.

[...]

Ostatnio edytowano Wt wrz 15, 2015 11:01 przez Soul33, łącznie edytowano 2 razy

ad personam

Wt wrz 15, 2015 10:47
IPW, a powiedz mi, jak bardzo jestem zdemoralizowany. Lubię mianowicie bardzo zjadać kury w bardzo wczesnej fazie rozwoju. Przyrządzenie takiej kury wymaga wrzucenia jej na patelnię i smażenia tam żywcem, na masełku. Woń kury smażonej żywcem jest mi miła i lubię bardzo, jak ona sobie skwierczy.

Wt wrz 15, 2015 10:52

IPW
Cytuj:
Skoro już wiemy , że płody , embriony i zygoty to faza rozwoju organizmu to powiedz mi , czym ta faza rozwoju różni się od naszej fazy rozwoju ?
akruk Za wyczerpujący komentarz dziękuję , ale trzeba jeszcze koniecznie odpowiedzieć na pytanie .

Wt wrz 15, 2015 11:34
IPW
Cytuj:
Skoro już wiemy , że płody , embriony i zygoty to faza rozwoju organizmu to powiedz mi , czym ta faza rozwoju różni się od naszej fazy rozwoju ?
akruk Za wyczerpujący komentarz dziękuję , ale trzeba jeszcze koniecznie odpowiedzieć na pytanie .
Odpowiedziałem, ale moderator usunął z mojego wpisu ten fragment. No to spróbuję jeszcze raz to samo, z pominięciem paru wyrazów (cenzuralnej, ogólnej oceny części młodzieży):

akruk napisał(a):
Twoim nauczycielom szkolnym płacą za oświecanie uczniów, takich jak ty. Ja płacę, z podatków. Nie widzę powodu, żebym miał ich za darmo wyręczać w ciężkiej pracy (...).

Wt wrz 15, 2015 11:40
Moderator

ErgoProxy napisał(a):
IPW, a powiedz mi, jak bardzo jestem zdemoralizowany. Lubię mianowicie bardzo zjadać kury w bardzo wczesnej fazie rozwoju. Przyrządzenie takiej kury wymaga wrzucenia jej na patelnię i smażenia tam żywcem, na masełku. Woń kury smażonej żywcem jest mi miła i lubię bardzo, jak ona sobie skwierczy.

A czy z równym apetytem zjadałbyś ludzi w bardzo wczesnej fazie rozwoju? Jeśli nie, to dlaczego?

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt wrz 15, 2015 11:57
Powiem więcej, zjadałbym również ludzi dorosłych, i to na surowo.

W tonie co nieco poważniejszym: nie da się zjeść człowieka, bo człowiek to duch błąkający się w odpowiednio złożonej strukturze, którą akt konsumpcji niszczy, ducha zabijając. Da się zjeść ciało, biologiczną materię. *) Nie ma więc tu żadnego metafizycznego horroru w rodzaju Eucharystii. Rozumiem jednak, że ludzie z zasady nie czynią takiego rozróżnienia i respektuję ich obyczaje, bo mi to mile ego łechce, że potrafię dostrzegać rzeczy nieoczywiste. Nie zmienia to faktu, że w sytuacji granicznej jadłbym ze smakiem, żeby przeżyć - i wara innym od negatywnego wartościowania takiego podejścia.

Wt wrz 15, 2015 12:38

Pierwszy post IPW w tym temacie
Cytuj:
Płód sam w przyrodzie nigdzie nie występuje , zawsze jest to płód jakiegoś organizmu ,a płód to nic innego jak początkowa faza rozwoju danego organizmu . Mając na myśli człowieka to oprócz płodu wymienię jeszcze inne fazy rozwoju , może zacznę od początku : Zygota , embrion , płód , noworodek , dziecko , młodzieniec ,osoba dorosła i starzec . To są wszystko fazy rozwoju człowieka i różni ich tylko wiek . Tak więc od płodu różnimy się tylko wiekiem , a jeżeli komuś przeszkadza wygląd , no i że zygota nie wygląda jak człowiek to niech poczeka chwilę , da jej szansę , a ona urośnie i udowodni że jednak jest człowiekiem . Przecież nie będziemy zabijać zygoty ze względu na jej wygląd , prawda ?
IPW
Cytuj:

I to ma być odpowiedź akruk
Cytuj:
Twoim nauczycielom szkolnym płacą za oświecanie uczniów, takich jak ty. Ja płacę, z podatków. Nie widzę powodu, żebym miał ich za darmo wyręczać w ciężkiej pracy (...).
Skoro akruk nie chcesz odpowiedzieć na proste szkolne pytanie , to może skomentuj błyskotliwie mój pierwszy post w tym temacie .

Wt wrz 15, 2015 14:55
Skoro akruk nie chcesz odpowiedzieć na proste szkolne pytanie , to może skomentuj błyskotliwie mój pierwszy post w tym temacie .
Jużgokomentowałem.Wypalaoczyswojąrażącobłędnąpisownią,podobniejakwszystkiepozostałe.
Jakcisięwreszcieudaopanowaćprostąregułęużywaniaspacjizpodstawowymiznakamiprzestankowymi,tonapiszgotak,żebydałosięczytać.
Iowszem,wtejmojejodpowiedzibrakujespacji.Uzupełnijsobiespacjamizdotychczasowychwłasnychkomentarzy,napewnoniezabraknie.

Ostatnio edytowano Wt wrz 15, 2015 16:54 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz

poprawione formatowanie

Wt wrz 15, 2015 16:09
Moderator

Inny_punkt_widzenia, znaki interpunkcyjne poprawnie stosuje się tak, że spację stawia się wyłącznie po znaku. Nigdy przed.

Można uznać to za czepienie się drobiazgów ale to jednak zależy, z kim rozmawiasz. Generalnie, im ktoś więcej czyta, tym bardziej - z powodu przyzwyczajenia mózgu - przeszkadza mu niestandardowa pisownia. Błędy zwracają uwagę i spowalniają czytanie.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt wrz 15, 2015 17:15

ErgoProxy
Cytuj:
Spróbuję z tobą pogadać , bo akruk się zawiesił do tego stopnia , że jest już nieczytelny , a za nim się zresetuje to trochę potrwa . Domyślam się , że chodzi ci o jajecznicę . Cóż kury możesz zjadać w każdej fazie rozwoju i nie jest to niczym dziwnym . Ludzie też są jadalni w każdej fazie rozwoju i w śród tygrysów nie jest to niczym dziwnym . Dziwnym to będzie wśród ludzi , ale i tu zdarzają się wyjątki , wydaje mi się że wszystko zależy od głodu , menu i apetytu . Ale to przecież nie na temat ErgoProxy .

Wt wrz 15, 2015 17:25

Nie rozumiem o co chodzi z tymi spacjami , przecież widzę swoje teksty i są zupełnie czytelne ?

Wt wrz 15, 2015 17:28
Moderator

Wyjaśniłem w poprzednim poście. Stawiasz spację przed znakami interpunkcyjnymi. To jest błąd.

Dla Ciebie może być to czytelne ale wielu osobom przeszkadza w czytaniu.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt wrz 15, 2015 17:33

czy to chodzi o to , że koło przecinka , albo kropki jest za duża przerwa ?

Wt wrz 15, 2015 17:42
Prostejaksikanienakrzaki:
  • podstawowa interpunkcja, tj. przecinek, średnik, kropka, pytajnik, wykrzyknik:
    zawsze spacja po, nigdy przed
  • znaki występujące jako pary, tj. cudzysłowy i nawiasy:
    spacja przed otwierającym i po zamykającym, żadnych spacji "od wewnątrz" pary
  • myślnik:
    spacja po obu stronach
  • wielokropek:
    bez spacji od strony wyrazu, z którym się wiąże jako znak kontynuacji lub urwania wypowiedzi

Cytuj:
czy to chodzi o to , że koło przecinka , albo kropki jest za duża przerwa ?
WogólemaniebyćPRZEDnimiprzerwy,żadnej.Wszkołachnieuczyli?
Weź sobie jakąś książkę (prostokątny przedmiot z papieru, zadrukowany literami w środku) i zobacz.

[dodane niektóre przerwy - s33]

Wt wrz 15, 2015 17:44

No wiesz co akruk przeszkadzają ci takie drobnostki a jak ktoś pisze ciurkiem a później stawia znaki interpunkcyjne to gdzie ma je stawiać jak wyczuć tą odległość przecież między wyrazami jest zawsze jedna spacja Wiesz co akruk kiepskiej baletnicy to przeszkadza i rąbek od spódnicy!

Wt wrz 15, 2015 17:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2658 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 178  Następna strona