Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 18:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość

Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Alus napisał(a):
Przepędzenie przekupniów stanowiło formę manifestacji wrogości wobec kogokolwiek, czy fundamentem było Gorliwość o dom Twój pożera mnie.....odpowiedz sobie sam.

Oczywiście że to drugie. A skąd Alus zna motywacje gwiżdżących? Kolejny raz Alus przypisuje sobie moc wglądu w ludzkie sumienia?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn wrz 28, 2015 12:39
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Przepędzenie przekupniów stanowiło formę manifestacji wrogości wobec kogokolwiek, czy fundamentem było Gorliwość o dom Twój pożera mnie.....odpowiedz sobie sam.

Oczywiście że to drugie. A skąd Alus zna motywacje gwiżdżących? Kolejny raz Alus przypisuje sobie moc wglądu w ludzkie sumienia?

Nie istotne są motywacje, katechizm już dzieci uczy jak należy zachowywać się w kościele zachowanie ciszy, powagi, szacunku, skupienia, modlitwy....o ile wiem nic nie zmieniono w tej kwestii.

Pn wrz 28, 2015 13:11
Kosciol to Dom Bozy (przynajmniej dopoki jest tam Najswietszy Sakrament).
W Swiatyni jerozolimskiej bylo Swiete Swietych. Pan Jezus wyrzucal kupcow ze swojego domu. Wierni wygwizduja kogos jako goscie.

Pn wrz 28, 2015 13:21

Alus napisał(a):
Nie istotne są motywacje, katechizm już dzieci uczy jak należy zachowywać się w kościele zachowanie ciszy, powagi, szacunku, skupienia, modlitwy....o ile wiem nic nie zmieniono w tej kwestii.

No dobrze, ale co jeżeli gorliwość o dom Jego kogoś pożera, bo widzi profanację?

Kael napisał(a):
W Swiatyni jerozolimskiej bylo Swiete Swietych. Pan Jezus wyrzucal kupcow ze swojego domu. Wierni wygwizduja kogos jako goscie.

Czyż nie mamy naśladować Pana Jezusa?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn wrz 28, 2015 13:23
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

No dobrze, ale co jeżeli gorliwość o dom Jego kogoś pożera, bo widzi profanację?

Kościół od wieków wypracował zachowania - modlitwa, suplikacje. Jak na razie nie zaleca gwizdów i buczenia w kościołach.

Cytuj:
Czyż nie mamy naśladować Pana Jezusa?

jesli chcesz Mnie naśladować to weź swój krzyż na każdy dzień..........a nie rób z domu Bożego Hyde Parku.

Ostatnio edytowano Pn wrz 28, 2015 13:35 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Pn wrz 28, 2015 13:33
Mozesz nasladowac Pana Jezusa wyrzucajac niesfornych gosci z twojego domu, szczegolnie jesli obraza ciebie, badz twoja zone.

Od wyrzucania tych, ktorzy im nie pasuja, z Domu Bozego, nie sa ci, ktorzy tam zostali zaproszeni z laski. Do nich stosuja sie liczne inne przypowiesci: o robotnikach ostatniej godziny, o wyrywaniu kakolu, o niewdziecznym dluzniku itp.
Pan Jezus wyraznie mowil, kto jest naszym wspolnym sedzia.

Z tym nasladowaniem Pana Jezusa jest jak z “idz i czyn podobnie“, w kontekscie Judasza. Wszystko jest w Biblii, ale nie do prywatnego wyjasniania i to takiego, zeby swoje wiarolistwo zaslonic i znalezc kozla ofiarnego.

Pn wrz 28, 2015 13:35
A co ta dyskusja ma wspólnego z tematem wątku:"Jaki jest Prezydent Duda?"

Pn wrz 28, 2015 14:37
Na miarę Męża Stanu było wystąpienie Prezydenta Andrzeja Dudy podczas Zgromadzenia Ogólnego ONZ:
https://www.youtube.com/watch?v=VtLqfmgyLmc

Pn wrz 28, 2015 17:31

gita napisał(a):
Na miarę Męża Stanu było wystąpienie Prezydenta Andrzeja Dudy podczas Zgromadzenia Ogólnego ONZ:

Wystarczy że tym razem jednak nie opluł i nie oczernił własnego kraju i już awansował na Męża Stanu. :(

Niewielkie ma gita wymagania. :roll:

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt wrz 29, 2015 8:59
gita napisał(a):
https://www.youtube.com/watch?v=VtLqfmgyLmc

A dyplomaci gbury nie docenili męża stanu
http://natemat.pl/156215,dyplomaci-w-on ... a-milczeli

Wt wrz 29, 2015 10:09
Moderator

pilaster napisał(a):
gita napisał(a):

Wystarczy że tym razem jednak nie opluł i nie oczernił własnego kraju i już awansował na Męża Stanu. :(

Przede wszystkim PAD nigdy do tej pory, anie nie opluł, ani nie oczernił własnego kraju, jak to zdaje się sugerować pilaster.
Za to zawsze wskazywał w swoich przemówieniach na miłość do Ojczyzny, jako jedną z najwyższych wartości.
Jeśli krytykował czy dezawuował to najwyżej "osiągnięcia" ekipy obecnie administrującej nieudolnie i złodziejsko naszym krajem.

Niestety, pełno jest takich jak pilaster, którzy nie dopuszczają najmniejszej, uzasadnionej krytyki, a tych, którzy to czynią, tacy jak pilaster potrafią tylko zmieszać z botem zapominając, że prawdziwa cnota krytyk się nie boi.

Co do pobytu PAD w ONZ ważny jest też obrazek:
Obrazek
Kogóż to moje śliczne oczęta widzą obok po prawej stronie najważniejszej osoby na świecie w trakcie rautu z udziałem najważniejszych uczestników sesji? Prezydenta Francji? Kanclerz Niemiec, Premiera Wielkiej Brytanii czy Włoch?

Pilaster i Alus znają go może i potrafią wyjaśnić jego wysokie miejsce?

Wt wrz 29, 2015 10:49
Zobacz profil WWW

Medieval_man toż to nietakt publikować takie zdjęcie. Trzeba było wziąć przykład z GW i obciąć AD. Byłoby poprawnie politycznie. A tak, wiocha.
Trzeba było zignorować wystąpienie, jak zrobiła to TVN (symboliczna migawka). A fe.

Nie wolno iść pod prąd. Nie wolno chwalić tego, kto działa na rzecz Polski i jej znaczenia na świecie.

A swoją drogą, przemówienia na forum ONZ nie mają wielkiego znaczenia. Dużo większe znaczenie ma to, że przemawiał po Obamie. I to, że usadzono go w pobliżu tegoż. To świadczy o tym, że nie został olany.

Wiem, że jestem dziwakiem. Ale zawsze, gdy ktoś czyni coś dobrego dla mojej ojczyzny, to go chwalę. Uważam, że polscy politycy nie muszą czytać przemówień pisanych przez Merkel. Mogą mieć własne zdanie.
Jeszcze przyznam się do czegoś wstydliwego dzisiaj: Uważam się za patriotę. Ważna jest dla mnie historia Polski, tradycje i sukcesja dziejowa.

Wt wrz 29, 2015 11:26
medieval_man napisał(a):
pilaster napisał(a):
gita napisał(a):

Przede wszystkim PAD nigdy do tej pory, anie nie opluł, ani nie oczernił własnego kraju, jak to zdaje się sugerować pilaster.
Za to zawsze wskazywał w swoich przemówieniach na miłość do Ojczyzny, jako jedną z najwyższych wartości.
Jeśli krytykował czy dezawuował to najwyżej "osiągnięcia" ekipy obecnie administrującej nieudolnie i złodziejsko naszym krajem.

Niestety, pełno jest takich jak pilaster, którzy nie dopuszczają najmniejszej, uzasadnionej krytyki, a tych, którzy to czynią, tacy jak pilaster potrafią tylko zmieszać z botem zapominając, że prawdziwa cnota krytyk się nie boi.

Co do pobytu PAD w ONZ ważny jest też obrazek:
Obrazek
Kogóż to moje śliczne oczęta widzą obok po prawej stronie najważniejszej osoby na świecie w trakcie rautu z udziałem najważniejszych uczestników sesji? Prezydenta Francji? Kanclerz Niemiec, Premiera Wielkiej Brytanii czy Włoch?

Owszem.....słoniu ale tupiemy......

Wt wrz 29, 2015 12:29
Moderator

Alus napisał(a):
medieval_man napisał(a):

Owszem.....słoniu ale tupiemy......

Owszem, pewnie Duda w stosunku do Obamy to jak mrówka w stosunku do słonia.

Jednak nadal, Alus, nie odpowiedziałaś na proste pytanie:

- jak wyjaśnić, że ten słoń postanowił potupać z tą akurat mrówką, a nie na przykład z trochę większymi zwierzątkami?

Chyba, że brak odpowiedzi wynika z całkowitego dysonansu poznawczego.

Wt wrz 29, 2015 12:35
Zobacz profil WWW

Gdyby Obama chciał podkreślić wagę Wielkiej Brytanii, to by się fotografował z angielską królową, gdyby miał okazję. Ot szacunek dla kraju, niezależnie od roli znaczenia osoby realnego, czy, ten, galionowego.

W sumie należy się cieszyć, zamiast rozgrywać nasze wewnętrzne animozje na arenie międzynarodowej.

...

(Koh 3:1nn)

Wt wrz 29, 2015 12:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 245  Następna strona