Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 20:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość
Post Re: Uchodzcy a Kosciół
Cytuj:
Czyli nie doczekamy sie z bertem odpowiedzi na proste pytanie: co zrobic z tymi, ktorzy w Europie juz sa?

Houston, mamy problem. Tak, to jest bardzo poważny problem. Ktoś pozwolił im wejść do Europy i nadal napływają tutaj i będą napływać dalej, to pójdzie w miliony, a dodatkowo oni sprowadzą tutaj swoje rodziny.

I będą żyć obok nas ale nie z nami i starać się wprowadzać tutaj swoje barbarzyńskie prawa ideologiczno - religijne.

Mediewal man podał dobry sposób, ale tutaj jest problem z tymi ludzmi a problem polega na tym że są to ludzie z silną postawą roszczeniową. I rząd a także lokalne władze wiedzą o tym dobrze że jeśli zabrać im socjal i zasiłki to zaczną robić burdy, zamieszki, podpalać, kraść, gwałcić, co zresztą już robią nagminnie.

Niestety ale to inna mentalność i kultura która zazwyczaj nie asymiluje się z zachodnią. Te ich banery - nie chcemy demokracji, chcemy islamu. W takim razie co tutaj robią i czego szukają w demokratycznej Europie? Wśród niewiernych psów?

Ich celem jest także Rzym, co potwierdzają ich słowa a także słowa Adriana Al N, tego Polaka który służy ISIS. Już teraz robią akcję pod Bazyliką w Watykanie - czy kochasz Allaha? Teraz grzecznie pytają a kto wie kiedy zaczną używać maczety? Kiedy będą w wystarczajcej ilości, im jest ich więcej tym bardziej czują się silniejsi. W ich rozumowaniu te ziemie które zajmują i te ziemie gdzie są postawione meczety należą do nich. Dzieci zrodzone ze związku z muzułmaninem są dziećmi muzułmańskimi od urodzenia. Bo to jest to o czym mówiłem iż w ich wierzeniach nasienie męskie jest jakby ''nosicielem'' islamu. Natomiast muzułmanka która poślubi nie-muzułmanina, dla niej jest śmierć za taki czyn.

A co z nimi zrobić? A co zrobić z tą falą która wciąż napływa? Bliski Wschód i Afryka nie może przeprowadzić się do Europy, to będzie kataklizm kulturowo-demograficzno-religijno-i wszelkie możliwe zagrożenia, wraz ze wzrostem przestępczości.

Europa nie jest w stanie przyjąć wszystkich i nie jest w stanie zapewnić im utrzymania i wyżywić te miliony które tutaj napłyną. Ktoś powiedział że na świecie jest około 1 miliard ludzi żyjących w biedzie, czy wszyscy w takim razie przybędą do Europy?

Cytuj:
Bo to z praca od reki dla uchodzcow wojennych, to kpina z waszej strony? (dzis historia tlumacza dla armii USA z Kundus w Iraku, ktoremu obiecano wize do USA i ... nie dano. Talibowie obiecali mu s.mierc, miesiac wedrowal do Europy dotarl do Niemiec i wlasnie sie dowiedzial, ze juz gina jego krewni po wejsciu talibow do Kundus).
Podobnie kpina jest opcja: nie masz pracy - won do Syrii.

Hm, ale oni nie są jakby to powiedzieć na swoim. Jeśli wyjadę do jakiegoś innego kraju i będę mieć pracę to wszystko ok, pracuję i nie żyję na koszt tego państwa, kiedy natomiast pracy nie będzie, wtedy można skorzystać z zasiłku ale tylko w ramach środków na przeżycie w czasie kiedy szukam pracy. A nie jako sposób na życie.

Praca od ręki, a ilu Polaków nie ma pracy i nie może znaleźć? A ilu Polaków pracuje na umowach śmieciowych za rozpaczliwe pieniądze bo głód zagląda w oczy. Niech żyją w tej polskiej rzeczywistości na równi z Polakami, wtedy poczuja te problemy i.... uciekną stąd do Syrii sami.

Cytuj:
A w latach dziewiecdziesiatych bylo tajemnica poliszynela, ze masowe kradzieze samochodow sa dokonywane przez Polakow.

Kael, dlaczego mamy opluwać Polaków w ramach solidarności z muzułmanami którzy w iostocie są naszymi realnymi wrogami?

I teraz ktoś przyjmie taką rodzinę z tym miłym chlopczykiem który tak ładnie pokazywał nam gest podrzynania gardła, czy to nie jest słodkie w swojej istocie?

Więc mamy też mówić że Włosi to wszyscy mafiozo? Dla nich to jest obraźliwe że ktoś kojarzy ich, normalnych obywateli z mafią.

Cytuj:
Dalej idziecie w zaparte klamstwo, ze uchodzcy sa w Europie na zaproszenie z Niemiec, a equuleuss uwaza, ze 20% Syryjczykow, czyli okolo 200 tys, to zaden powod, zeby sie nimi zajac. Niech tam sobie gina.

Kael, tam są bardzo bogate państwa Zatoki Perskiej ktore nie przyjęły żadnego z tych udzodźców ale są gotowe budować meczety w Europie. Czy to nie jest wymowny gest z ich strony? Oni nie chcą tych ludzi u siebie, nawet ktoś powiedział że oni rozbijają państwo od środka co zresztą widać już co robią z sytuacją w Europie.

Przecież to ta sama kultura, te same wierzenia, ten sam język, w takim razie dlaczego pędzą tak do Europy aby żyć pośród wrogiej im demokracji i niewiernych?

Problem jest w tym że te 80% przybywa tutaj w jakim celu...?

Wt wrz 29, 2015 21:05
Cawilian napisał(a):
Integrować na siłę. Postępować wobec ich wiary tak jak Francuzi wobec KRK. Zabronić strojów narodowych. Odbierać dzieci, uznając więcej niż 3 za patologię. Odbierać dzieci "samotnym matkom" (=rodzinom haremowym). Odebrane dzieci wynaradawiać. Wszelkie bunty tłumić siłą.
Obowiązkowe sexparade w dzielnicach muzułmańskich z całkowitym rozbiciem rodzin tych, którzy spróbują tylko zaprotestować.

Wystarczy?

I nie pozwalać na żywność halal, przymusowa jajecznica z bekonem i wódka. Europa jest za ''miętka'' na coś takiego wobec nich. Być może także boją się że będą mieli zamieszki i powtórkę z Charlie Hebdo.

Co do sexparade, homoseksualizm wśród nich istnieje, chociaż jest karany śmiercią, ten w wydaniu kobiet jest nawet nie bardzo ukrywany, a w przypadku mężczyzn, no coż , pewien immam wydał swoją fatwę że w czwartki można bo w czwartki Allah nie patrzy i nie widzi.

Homoseksualizm jest obecny ponieważ oni mają w sobie tą pogardę dla kobiet i jakby wywyższenie dla mężczyzny. To skutkuje w jakiś sposób, można także zauważyć takie zdjęcie immama który całuje chłopca w usta, co najmniej dwuznaczne.

Wt wrz 29, 2015 21:24

equuleuss napisał(a):

Bert

Cytuj:
W jednym z raportów o prześladowaniach chrześcijan w obozach była mowa o tym, że znaczną (większą?) część z nich ochrzczono już w Niemczech. Konkretnych danych nie mam, ale o przejściach na chrześcijaństwo wśród uchodźców słyszałem częściej i niech to będzie kolejny komentarz do kwestii islamizacji.

Za odejście od islamu grozi śmierć, nie sądzę że tak ochoczo się nawracają.

Cóż, Ty nie sądzisz, a jednak. Ba te prześladowania w obozach, o których wspominał ktoś poprzednio, właśnie głównie w tę grupę są wymierzone.
Cytuj:
Cytuj:
Tyle że co wtedy zrobić? Wyrzucić wszystkich, bo wśród 100 uciekinierów jest jakieś 68 muzułmanów, a z tego, nie wiem, może 2 ekstremistów? Skazując pozostałych na... właśnie, na co?

Myślę że na 100 osób 95-98 to muzułmanie. Każda kobieta ktora tam widzę ma chustę.

Procenty sobie z palca wysysasz? Jeżeli ja podaję jakieś procenty, to zazwyczaj opieram się na jakichś źródłach. W tym wypadku było poniższe

http://www.welt.de/politik/deutschland/ ... eimen.html

(Nie potrafiłem skopiować grafiki, jest dosyć na dole strony)

Jeżeli ktoś przedstawi lepsze dane, to spoko, wezmę poprawkę. Ale czyjeś myślenie...

PS: Widziałeś kobiety bez chust, ale nie uwierzyłeś. Ba, nawet na jednej stronie "demaskatorskiej" o wydarzeniach na granicy węgierskiej były kobiety bez chust. Z drugiej strony jest postęp, widzisz jakieś kobiety.

Cytuj:
Tak, jesli miałby przedostać się chocioaż jeden terroryta to nie wpuszczać nikogo. Sorry, ale w jaki sposób Wy rozumujecie? A życie niewinnych ofiar potencjalnego zamachu jest nic nie warte? Mniej warte niż życie tych uciekinerów? Syryjczycy to tylko około 20% z nich a kim jest te 80%?

Doceniam szczerość, choć nadal się nie zgadzam. ISIS dosłownie pływa w kasie, są pewniejsze i wygodniejsze drogi infiltracji Europy. Myślisz, że zamachowcy 9/11 płynęli pontonami do USA i gnietli się w obozach przjeściowych?
Cytuj:
Cytuj:
Wbrew pozorom przy identyfikacji sprawdzany jest też dialekt czy znajomości geografii. Last but not least, sami uchodźcy są często źródłem informacji o fałszywych imigrantach. W końcu uciekali przed IS i najlepiej wiedzą, jak ich odróżnić.

Nikt tego nie sprawdza. To już jest żywioł i chaos, od samego początku, sytuacja w Europie jest całkiem zdestabilizowana.

Widzisz, w Niemczech już są ludzie władajacy arabskim, potrafiący rozpoznać dialekty. Sprawdza się paszporty, choć to idzie powoli, niemniej jakieś 230 "nieprawidłowych" paszportów wyłapano. Same się nie meldują.
Cytuj:
To może ponownie - Syryjczyków jest tam tylko około 20% a kim jest te pozostałe 80%? Jeszcze trzeba dodać że nie każdy z tych Syryjczyków jest w istocie Syryjczykiem.

[/quote]

Kim jest pozostałe 80% podaje strona, do której linkowalem, choć podaje dane dla Top Ten. Ok. 40% pochodzi z Bałkanów: Kosowo, Serbia, Albania, Macedonia. 12% to inne kraje Bliskiego Wschodu: Afganistan, Irak, Pakistan. Afryka to w tej grupie skromne 4%. Pozostaje jakieś 24% "drobnicy", poza top ten (poniżej Pakistanu z jego 1,7%)

Jeżeli ktoś ma lepsze dane, to chętnie skorzystam. Byle to nie było kolejne "A ja myślę..."

...

(Koh 3:1nn)

Wt wrz 29, 2015 22:25
Cytuj:
Cóż, Ty nie sądzisz, a jednak. Ba te prześladowania w obozach, o których wspominał ktoś poprzednio, właśnie głównie w tę grupę są wymierzone.

Wyraziłem swoją wątpliwość w te liczne nawrócenia muzułmanów bo jednak nie jest to takie łatwe w przypadku ''bogobojnego'' muzułmanina gdzie za odejście od wiary on ma świadomość surowej kary. To musiałoby być coś naprawdę mocnego aby muzułmanin nawrócił się na chrześcijaństwo, bo taki człowiek wzrasta w kulturze i środowisku które jest wręcz wrogo nastawione do chrześcijan i innych religii. I to jest coś co mimo wszystko jest mocno wpojone w mentalność.

Tam nie istnieje taka tolerancja jak w zachodniej społeczności gdzie religię możesz sobie wybrać dowolnie. To musi być istotna i mocna przemiana w takim człowieku że decyduje się porzucić islam mając świadomość że jego współziomkowie mogą się rozprawić z nim za ten czyn. W takim razie to nie może być coś takiego na tej zasadzie - przybyłem, zobaczyłem i uwierzyłem. Nie tak od razu.

Tak, ale czy ta grupa chrześcijan jest tak liczna w istocie? Teraz, wśród nich? Chrześcijanie stanowią bardzo mały procent w krajach Bliskiego Wschodu, są obecni ale tylko w niewielkiej ilości. W Syrii to jest około 10%. Chyba że wielu jest w ukryciu, być może. W Arabii Saudyjskiej posiadanie Bibli jest karalne. Ale trzeba wziąć pod uwagę to że Syryjczycy stanowią zdecydowaną mniejszość tego napływu ludzi.

Ale jeśli naprawdę uciekają tutaj także chrześcijanie to są to ludzie najbardziej zbliżeni do nas kulturowo, mentalnie i etycznie, i dobrze jest zapewnić im bardziej spokojne życie z dala od wrogów chrześcijaństwa.

Cytuj:
Procenty sobie z palca wysysasz? Jeżeli ja podaję jakieś procenty, to zazwyczaj opieram się na jakichś źródłach. W tym wypadku było poniższe

A teraz mi powiedz - w jaki sposób sprawdzono tych ludzi pod wzgędem ich wyznania? Mam na myśli tych którzy przybyli, i nadal przybywają. Przecież nawet wyrzucają swoje dokumenty, czy ktoś stoi na granicy lub zaczepia ich i pyta każdego o wyznanie?

Ale wiesz, każdy z nich może powiedzieć - tak, jestem chrześcijaninem! Aby uzyskać lepszą tolerancję tutaj. Jak tak dalej pojdzie to niedługo dowiemy sie że Bliski Wschód jest enklawą chrześcijaństwa a islam jest w mniejszości. Media robią niezłą gimnastykę podniebną.

Cytuj:
PS: Widziałeś kobiety bez chust, ale nie uwierzyłeś. Ba, nawet na jednej stronie "demaskatorskiej" o wydarzeniach na granicy węgierskiej były kobiety bez chust. Z drugiej strony jest postęp, widzisz jakieś kobiety.

Wiesz, ja po prostu wyławiam z tego męskiego tłumu jakieś kilka kobiet, czasem są to dwie, jedna, trzy a czasem nie widać żadnej. Ale zazwyczaj każda z nich ma chustę, widziałem chyba jedną czy dwie bez chusty ale nie wiem czy to ktoś z nich czy może jakaś wolontariuszka w obozie, pewna dziewczyna mówiła że przychodziła do nich z ciastkami i jedzeniem a oni pewnego dnia w czterech próbowali ją zgwałcić w podzięce za jej dobre serce.

Cytuj:
Doceniam szczerość, choć nadal się nie zgadzam. ISIS dosłownie pływa w kasie, są pewniejsze i wygodniejsze drogi infiltracji Europy. Myślisz, że zamachowcy 9/11 płynęli pontonami do USA i gnietli się w obozach przjeściowych?

Dobrze, ale czy naprawdę sądzisz że ISIS będzie ich wszystkich wysyłać prywatnymi jetami w luxury/business class?

Tak jest łatwiej, i w taki sposób mogą ukryć się, to znaczy wejść do Europy w łatwy sposób i nawet bez żadnej tożsamości, bez dokumentów, czy to nie jest wspaniała okazja dla terrorysty? Na pewno korzystałeś z jakichś linii lotniczych to wiesz jak to jest, tam jest ścisła kontrola.

Nawet jak masz jakieś jedzenie w sloiczku to każdą ci to próbować przy nich.

A zamachowcy 9/11 to nie było zapowiedziane 500.000. I to nawet już nie tylko jako zamachowcy ale bojownicy.

Przy takiej ilości osób, w dodatku ciągle napływających, jest to sprawa ktra wymknęla się całkowiecie spod kontroli, nie można tych ludzi zweryfikować w rzetelny sposób

Cytuj:
Kim jest pozostałe 80% podaje strona, do której linkowalem, choć podaje dane dla Top Ten. Ok. 40% pochodzi z Bałkanów: Kosowo, Serbia, Albania, Macedonia. 12% to inne kraje Bliskiego Wschodu: Afganistan, Irak, Pakistan. Afryka to w tej grupie skromne 4%. Pozostaje jakieś 24% "drobnicy", poza top ten (poniżej Pakistanu z jego 1,7%)

Jeżeli ktoś ma lepsze dane, to chętnie skorzystam. Byle to nie było kolejne [i]"A ja myślę..."

Tak, wiem o tym że przybywają także z tych miejsc. Problem w tym że nie są to uchodźcy ze strefy syryjskiego konfliktu.

Wt wrz 29, 2015 23:11
A w ogóle, nikt nie gwarantuje prawa do bezpiecznego życia w doczesności, a już najmniej Pan Bóg, który posłał Izraelitów do Ziemi Obiecanej, żeby wyrżnęli mieszkańców Aj, Jerycha i tak dalej. Jakoś nie widzę, żeby Kael wspominała te niewinne kanaanejskie ofiary swoich starszych braci w wierze w Pana.

A ja im świeczkę postawię, a co...
[']

Wt wrz 29, 2015 23:38
A oto pewna informacja dobrze obrazująca że nie wiemy z kim mamy do czynienia. I także ostatnie zdanie obrazuje że oni nie znają pojęcia - wybaczyć.

Cytuj:
Osama Abdul Mohsen, któremu dwa tygodnie temu na Węgrzech jedna z dziennikarek podstawiła nogę, gdy uciekał z obozu z dzieckiem na rękach, znalazł schronienie w Hiszpanii. Słynny Syryjczyk spotkał się z piłkarzami Realu Madryt, w tym z gwiazdorem Cristiano Ronaldo. Jak informuje "Duhok Post", powołując się na źródła kurdyjskie - ‏Mohsen jest członkiem islamskiej organizacji Dżabhat an-Nusra, uznawanej za odłam Al-Kaidy w Syrii. Zarówno on, jak i jego syn Mohmmad Al Ghadabe na swoich profilach w mediach społecznościowych nie kryją sympatii do tej bojówki.

"Syryjski imigrant, który został podcięty przez węgierską operatorkę kamery, zaangażowany w wymordowanie Kurdów w powstaniu w Qamishlo" - poinformował na Twitterze "Duhokpost" z Kurdystanu. - Kurdyjskie źródła mówią, że był on również członkiem Frontu Al Nusra (syryjski odłam Al-Kaidy) przed opuszczeniem Syrii - dodaje.

"Gwałtowne walki wybuchły 16 lipca w guberni Hassaka. Kurdów zaatakowały powiązane z Al-Kaidą ugrupowania Front al-Nusra oraz Islamskie Państwo Iraku i Lewantu (ISIS). W antykurdyjskie działania zaangażowana miała być nawet Wolna Armia Syryjska, najsilniejsze zbrojne ugrupowanie rebeliantów. Po dwóch dniach regularnych bojów Kurdowie odparli agresora i zajęli miasto Ras al-Ain na granicy z Turcją w ub. miesiącu, co było poważną porażką dżihadystów. Islamiści odpowiedzieli serią mordów w Qamishli, mieście zamieszkałym przez Kurdów, Arabów chrześcijan. Wielu uchodźców twierdzi, że ekstremiści z Frontu al-Nusra porywają i ścinają głowy kurdyjskim cywilom" - pisał w sierpniu 2013 r. portal tvn24.pl

O sprawie syryjskiego trenera pisze też Zaid Benjamin z Radio Sawa w Waszyngtonie, powołując się na oficjalną stronę kurdyjskiej Partii Demokratycznej Jedności, która również twierdzi, że walczył on z Kurdami. Nie udało nam się na razie zweryfikować informacji o samej przynależności do syryjskiej bojówki, faktem jest, że Osama Abdul Mohsena i jego syn - Mohmmad Al Ghadabe nie kryją sympatii z Frontem Al Nusra. Przeglądając profile facebookowe Osamy Abdul Mohsena i jego syna - Mohmmada Al Ghadabe'a można bez problemu znaleźć zdjęcia z flagą tej organizacji, które obaj wstawili jako zdjęcia w tle profilowego.

Zdjęcie na profilu ojca, po tym jak informacja o tym pojawiła się w internecie - zostało skasowane.

Jak twierdzą osoby znające sytuację w Syrii w rozmowie z portalem niezalezna.pl, Front Al Nusra mimo swojej terrorystycznej działalności cieszy się sympatią zwykłych obywateli. - Al Nusra stała się synonimiem tzw. Dobrych albo lepszych dżihadystów - mówi jeden z naszych rozmówców. - Mają do wyboru albo Państwo Islamskie, albo Nusrę - dodaje.

Uchodźca kopnięty przez operatorkę kamery jednej z węgierskich telewizji podczas ucieczki z obozu Roszke na Węgrzech znalazł pracę w Hiszpanii. Będzie trenerem piłkarskim - został właśnie członkiem sztabu szkoleniowego Getafe. W piątek razem z dwójką swoich synów spotkał się z gwiazdami Realu Madryt, w tym z portugalskim piłkarzem Cristiano Ronaldo

Syryjski trener stał się znany z powodu nagrania, które obiegło świat, na którym widać jak węgierska dziennikarka podcina mu nogę, gdy trzymał syna na rękach, uciekając z obozu dla uchodźców. Po tym wydarzeniu została zwolniona.

„Bardzo żałuje tego co zrobiłam, nie jestem rasistką, jest mi na prawdę przykro” - pisała na łamach jednej z węgierskich gazet Petra Laszlo, była już dziennikarka i operatorka kamery telewizji N1TV. „Jestem bezrobotną matką małych dzieci, która dokonała złej decyzji. Jest mi naprawdę przykro” – dodała.

Osama Abdul Mohsen nie chce jednak pojednania. - Jak mam jej wybaczyć? - pyta w rozmowie z brytyjskim "Daily Mail".

Śr wrz 30, 2015 0:20

Kael napisał(a):
Baaardzo wygodne uciekanie od realiow. Pewnie, latwiej jest snuc mrzonki jakby to KTOS powinien, niz komukolwiek, kto jest tu i teraz w potrzebie, konkretnie pomoc.

Ja niczego wiecej od was juz nie oczekuje.
Ale Pan Jezus oczekuje. Pewnie was tez to nie interesuje.

Pomoc powinna być mądra i roztropna oraz skierowana do tych którzy rzeczywiście jej potrzebują. Powtarzane jest to przy okazji dawania pieniędzy żebrakom, lepiej wesprzeć organizacje je wspierające bo żebrający często przeznaczają kasę na alkohol i narkotyki. Poza tym nie jesteśmy w stanie dawać każdemu kto żebrze na ulicy.
Natomiast w kwestii owych "uchodźców": prawda jest taka że gardzą otrzymaną pomocą, tylko dlatego że na pudełku namalowany jest czerwony krzyż. Islamscy migranci wyrzucają wodę i żywność na tory, potem dzieci węgierskie chodzą i to zbierają.
Naszym obowiązkiem przede wszystkim jest nakarmić polskie głodne dzieci, i nie mówcie że problemu nie ma. Brałam udział w organizacji Szlachetnej Paczki, w okresie okołoświątecznym zobaczcie listę polskich rodzin które żyją poniżej minimum egzystencjalnego i potrzebują pomocy.

A odnośnie owych "uchodźców zobaczcie filmiki, jak gardzą otrzymaną pomocą. Czy to ich mamy przyjąć?
https://www.youtube.com/watch?v=lFFxq2izkMU
https://www.youtube.com/watch?v=Q89MigbjJ-I

Śr wrz 30, 2015 6:47

equuleuss napisał(a):
Cytuj:

Wyraziłem swoją wątpliwość w te liczne nawrócenia muzułmanów bo jednak nie jest to takie łatwe w przypadku ''bogobojnego'' muzułmanina gdzie za odejście od wiary on ma świadomość surowej kary. To musiałoby być coś naprawdę mocnego aby muzułmanin nawrócił się na chrześcijaństwo, bo taki człowiek wzrasta w kulturze i środowisku które jest wręcz wrogo nastawione do chrześcijan i innych religii. I to jest coś co mimo wszystko jest mocno wpojone w mentalność.

No to wyobraź sobie, że oprócz "bogobojnych" muzułmanów jest cała paleta nastawień, aż do skrajnego laicyzmu włącznie. Ten ostatni był szczególnie mocny w krajach, gdzie dotarły bojówki "bogobojnych": Irak, Syria, Tunezja. Jest jeszcze parę regionów Maghrebu i Lewantu, gdzie laicyzm wcale nie jest rzadki, choć wojna tam (jeszcze?) nie dotarła, przykładowo w Maroku. (w porównaniu: w krajach "wahabickich" jest spokojnie, tylko ropa i kasa płynie)

Wyobraź sobie, że wyczyny ISIS mogą odrzucać nie tylko nie-muzułmanów; wysadzanie meczetów przez "braci w wierze" może skłonić do zastanowienia się, co jest z tą religią Proroka nie tak. Nie tylko katolicy odchodzą z Kościoła przez skandale.

Wyobraź też sobie, że chrześcijaństwo nadal, mimo tylu tysiącleci, ma siłę przyciągającą. W okowach szariatu rzecz nie do pomyślenia nawet w teorii, w Europie okazuje się w zasięgu ręki.

Cytuj:
Tam nie istnieje taka tolerancja jak w zachodniej społeczności gdzie religię możesz sobie wybrać dowolnie. To musi być istotna i mocna przemiana w takim człowieku że decyduje się porzucić islam mając świadomość że jego współziomkowie mogą się rozprawić z nim za ten czyn. W takim razie to nie może być coś takiego na tej zasadzie - przybyłem, zobaczyłem i uwierzyłem. Nie tak od razu.

No właśnie, tam nie istnieje tolerancja, u nas istnieje. Ludzie mogą różnie na to reagować. Porównam to z trochę... banalnym przykładem. Jeżeli dziewczyna z tradycyjnej wsi kiedyś wyjeżdżała do miasta, to wyrwana z "okowów tradycji" niejednokrotnie odbijała sobie z nawiązką poprzednią wstrzemięźliwość. Podobny mechanizm psychologiczny może działać i w tym przypadku; człowiek, który nagle ma możliwość wyboru, może chcieć po prostu odciąć się od starej religii, którą być może zdążył znienawidzić przez ostatnie parę lat. Na ile więc tu jest impuls chwili, a na ile poważne przemyślenia, trudno ocenić z zewnątrz. Pewnie czas pokaże, ilu katechumenów zostanie w chrześcijaństwie na stałe.

Ale faktem jest, że konwertyci istnieją; prawie wszystkie raporty o chrześcijanach w obozach wymieniały tę grupę jako szczególnie znaczącą. Być może nawet niedługo konwertyci przeważą "oryginalnych chrześcijan" z Bliskiego Wschodu?

Cytuj:
Tak, ale czy ta grupa chrześcijan jest tak liczna w istocie? Teraz, wśród nich? Chrześcijanie stanowią bardzo mały procent w krajach Bliskiego Wschodu, są obecni ale tylko w niewielkiej ilości. W Syrii to jest około 10%. Chyba że wielu jest w ukryciu, być może. W Arabii Saudyjskiej posiadanie Bibli jest karalne. Ale trzeba wziąć pod uwagę to że Syryjczycy stanowią zdecydowaną mniejszość tego napływu ludzi.

Nie mam danych statystycznych, opieram się na wspomnianych raportach. Jest tam mowa o koptach, którzy byli jawnymi chrześcijanami już "u siebie"; jest mowa o Afgańczyku, który "u siebie" był krypto-chrześcijaninem, tylko najbliższa rodzina wiedziała. Ale jest też mowa o jednym pastorze, który w swoim ośrodku ochrzcił jakieś pareset Afgańczyków. Zjawisko istnieje więc, skalę określić jest trudno.

Cytuj:
Ale jeśli naprawdę uciekają tutaj także chrześcijanie to są to ludzie najbardziej zbliżeni do nas kulturowo, mentalnie i etycznie, i dobrze jest zapewnić im bardziej spokojne życie z dala od wrogów chrześcijaństwa.

Podawałem już informacje o chrześcijanach, którzy założyli w Szwecji swoje lokalne gminy Kościołów Syryjskich (katolickiego i prawosławnego). Logika podpowiada też, że - jako najbardziej narażeni - wraz z Jezydami będą "nadreprezentowani" w porównaniu do krajów rodzimych.

Cytuj:
A teraz mi powiedz - w jaki sposób sprawdzono tych ludzi pod wzgędem ich wyznania? Mam na myśli tych którzy przybyli, i nadal przybywają. Przecież nawet wyrzucają swoje dokumenty, czy ktoś stoi na granicy lub zaczepia ich i pyta każdego o wyznanie?

Ale wiesz, każdy z nich może powiedzieć - tak, jestem chrześcijaninem! Aby uzyskać lepszą tolerancję tutaj. Jak tak dalej pojdzie to niedługo dowiemy sie że Bliski Wschód jest enklawą chrześcijaństwa a islam jest w mniejszości. Media robią niezłą gimnastykę podniebną.

Wiem wiem, Ty nie wierzysz, że każdy chrześcijanin jest "prawdziwym chrześcijaninem". Podejrzewadz pewnie, że jakaś część to krypto-muzułmanie czy coś w tym stylu. Obawa niby słuszna, jednak z dwoma "ale"

Po pierwsze: "Ale" podawanie się za chrześcijanina daje jakieś profity tylko wtedy, jeżeli dany uchodźca chce się dostać do Polski, albo Słowacji. W Niemczech czy Szwecji to nie robi różnicy. A bądźmy szczerzy, Polska (lub Słowacja) aż tak atrakcyjne nie są, żeby się narażać.

Po drugie: "Ale" te prześladowania w ośrodkach uchodźców świadczą o tym, że taka decyzja się nie opłaca, przynajmniej nie dla celów koniunkturalnych.

Więc korzyści IMHO znikome lub zerowe. Ryzyko spore. Więc po co?

Cytuj:
Wiesz, ja po prostu wyławiam z tego męskiego tłumu jakieś kilka kobiet, czasem są to dwie, jedna, trzy a czasem nie widać żadnej. Ale zazwyczaj każda z nich ma chustę, widziałem chyba jedną czy dwie bez chusty ale nie wiem czy to ktoś z nich czy może jakaś wolontariuszka w obozie, pewna dziewczyna mówiła że przychodziła do nich z ciastkami i jedzeniem a oni pewnego dnia w czterech próbowali ją zgwałcić w podzięce za jej dobre serce.

Parę tygodni temu był reportaż w TVP, gdzie reporter towarzyszył kobiecie z dziećmi w czasie wędrówki. Od razu zastrzegę - była to jedna z nielicznych kobiet. Dlatego zwróciła uwagę reportera. Była też samotna, bez męża. I była bez chusty.

Gdybym miał jakiś link lub fotos, to bym załączył.

Cytuj:
Dobrze, ale czy naprawdę sądzisz że ISIS będzie ich wszystkich wysyłać prywatnymi jetami w luxury/business class?

Nie, ja sądzę, że oni są tacy głupi, że ogłaszają wszem i wobec "Wysyłamy do was terrorystów", zanim to zrobią.

Cytuj:
Tak jest łatwiej, i w taki sposób mogą ukryć się, to znaczy wejść do Europy w łatwy sposób i nawet bez żadnej tożsamości, bez dokumentów, czy to nie jest wspaniała okazja dla terrorysty? Na pewno korzystałeś z jakichś linii lotniczych to wiesz jak to jest, tam jest ścisła kontrola.

Hmm... odpowiem na to tak.

Z jednej strony masz rację: obecna sytuacja na granicach ułatwia przekraczanie nielegalne też elementom, nazwijmy to, kryminalnym. Czy terrorystom, czy innym przestępcom.

Z drugiej strony: Nie widzę sensu, żeby dany terrorysta, przemytnik czy inny kaliber poddawał się procedurze rejestracji, weryfikacji, żeby siedział w obozach.

Jedyne logiczne postępowanie jest więc, najpierw nielegalnie przekraczać granicę, a potem ulatniać się w chaosie. To niebezpieczeństwo jest IMHO realne. Niebezpieczeństwo, że dany terrorysta lub kryminalista będzie czekał w obozach, dawał się rejestrować, zbierać odciski palców czekając, aż jakaś służba wykryje jego fotos jest po prostu nielogiczne.

No chyba, że przy ISIS logika nie działa.

Cytuj:
Nawet jak masz jakieś jedzenie w sloiczku to każdą ci to próbować przy nich.

A zamachowcy 9/11 to nie było zapowiedziane 500.000. I to nawet już nie tylko jako zamachowcy ale bojownicy.

Przy takiej ilości osób, w dodatku ciągle napływających, jest to sprawa ktra wymknęla się całkowiecie spod kontroli, nie można tych ludzi zweryfikować w rzetelny sposób

Częściowo racja, przy chaosie nie da się ich weryfikować w normalnym trybie. Dlatego obecne działania zmierzają m.in. do przywrócenia jakiegoś uporządkowanego trybu, rejestracji, weryfikacji i tak dalej. Zwłaszcza kraje posiadające już doświadczenia z imigrantami z tego rejonu mają już odpowiednie procedury jak i "fachowców". Tylko masy są zbyt wielkie do przerobu.

Cytuj:
Tak, wiem o tym że przybywają także z tych miejsc. Problem w tym że nie są to uchodźcy ze strefy syryjskiego konfliktu.

Irak i częściowo Afganistan wliczam w strefę działania ISIS. Syria ma dodatkowo problem wojny domowej.

...

(Koh 3:1nn)

Śr wrz 30, 2015 10:35

Maria-Magdalena napisał(a):
Czy jest prawdą że III wojna światowa będzie wojną religijną?

Wg przepowiedni Nostradamusa tak właśnie ma być, III wojna światowa będzie świętą wojną religijną, zacznie się od najazdu islamu na Europę. Można być sceptycznym co do autentyczności tych przepowiedni (artykuł ukazał się w 2014 r), ale obecne wydarzenia z tym się zgadzają:
http://amerbroker.pl/?go=content&action=show&id=439

Natomiast Miriam Shaded twierdzi że III wojna światowa, już się rozpoczęła, z tym że w kawałkach i w każdym kraju w innym czasie.
http://www.fronda.pl/a/miriam-shaded-ii ... 57762.html

Te wydarzenia na to wskazują: migranci islamscy rozwalą Europę od wewnątrz, a USA i Rosja ma inną wizje rozwiązania kryzysu syryjskiego.

Śr wrz 30, 2015 12:18
akacja napisał(a):
Natomiast Miriam Shaded twierdzi że III wojna światowa, już się rozpoczęła, z tym że w kawałkach i w każdym kraju w innym czasie.
Całkiem jak i II W.Św. Dla Czechów rozpoczęła się 2 X 1938, najazdem Polski na Zaolzie, dla Polaków 1 IX 1939, dla Francuzów (przynajmniej teoretycznie) 3 IX 1939, a dla Rosjan dopiero 22 VI 1941.

Śr wrz 30, 2015 13:45
Cytuj:
Wyobraź sobie, że wyczyny ISIS mogą odrzucać nie tylko nie-muzułmanów; wysadzanie meczetów przez "braci w wierze" może skłonić do zastanowienia się, co jest z tą religią Proroka nie tak. Nie tylko katolicy odchodzą z Kościoła przez skandale.

Rozumiem co chcesz powiedzieć. Ale problem w przypadku muzułmanów jest w pewnej sferze ich mentalności związanej z tą religią, a raczej powiedzmy że islam to jest bardziej ideologia, pewien rodzaj systemu polityczno-religijnego. Jak również ich kultura, rodzaj życia, gdzie oni jakby sami z siebie nie mają perspetywy ani zbytniej odwagi wyłamania się z tego wszystkiego, a czasem nie mają nawet takiej potrzeby.

Islam to piekło dla kobiet, tak, to prawda. Ale spójrz, w tej całej przemocy i poniżeniu a nawet więcej - upodleniu kobiety i jej kobiecości, nawet same kobiety są w takich rodzajach ''bojówek''/milicji z karabinami, które strzegą ''bogobojności'' wśród ich sióstr w wierze, i ogólnie każdej kobiety która pojawia się na ulicy, może to być kobieta nawet spoza ich kręgu kulturowego.

Rozmawiałem kiedyś z pewnym muzułamaninem, chłopak żyjący w państwie islamskim, bez żadnych perspektyw na zmianę jego losu i życia, w zaaranżowanym małżeństwie, raczej bez miłości a nawet być może bez żadnego uczucia. Chciał poznać jakieś dziewczyny/kobiety spoza jego kręgu, Europejki, Amerykanki, i wciąż próbując nawracać mnie na islam.

Oni biją się między sobą ale nie wydają się zniesmaczeni tym faktem, czasem ich postawa jest fanatyczna w stylu, moje prawa są lepsze niż twoje, więc musisz zginąć jesli nie podporządkujesz się pod moje warunki.

Cytuj:
Wyobraź też sobie, że chrześcijaństwo nadal, mimo tylu tysiącleci, ma siłę przyciągającą. W okowach szariatu rzecz nie do pomyślenia nawet w teorii, w Europie okazuje się w zasięgu ręki.

To wymaga także pewnego rodzaju odwagi z ich strony, ponieważ muzułmanie mogą ich zaatakować za to że przeszli na chrześcijaństwo, w ich oczach to jeszcze większa hańba bo to jest jak zdrada islamu. W ich oczach każdy z nich jest muzułmaninem dożywotnio, nie ma czegoś takiego że porzucasz to i odchodzisz.

Jest taka historia teraz, muzułmanie zaatakowali azylanta, Erytrejczyka który szedł wraz z jego żoną gdzieś ulicą, to stało sę w Niemczech, został brutalnie pobity za to że miał na szyi drewniany krzyżyk, nie oszczędzili także jego żony, kobieta w zaawansowanej ciąży, bodajże ósmy miesiąc. To pokazuje że jeśli będą tutaj, to także mogą prześsladować chrześcijan, tych nawrocónych z islamu tym bardziej.

Podałem kiedyś tutaj albo w tym sąsiednim wątku na ten sam temat o uchodźcach, tak więc podałem wypowiedź kobiety która przybyła tutaj jako uchodźca, kiedyś, lata temu, i z jej słów wynika że prawdopodobnie jest muzułmanką, a także można wyczuć że za tą niechęcią do imigrantów być może stoi także jej obawa, czyli obawa o jej własne życie i jej dzieci, bowiem jako muzułmanka ktora poślubiła nie-muzułmanina jest skazana na śmierć w islamie.

Cytuj:
Zjawisko istnieje więc, skalę określić jest trudno.

Trudno jest określić ponieważ żyjąc na Bliskim Wschodzie muszą się ukrywać z wiarą, w trosce także o swoje bezpieczeństwo a także swoich bliskich.

Cytuj:
Parę tygodni temu był reportaż w TVP, gdzie reporter towarzyszył kobiecie z dziećmi w czasie wędrówki. Od razu zastrzegę - była to jedna z nielicznych kobiet. Dlatego zwróciła uwagę reportera. Była też samotna, bez męża. I była bez chusty.

Gdybym miał jakiś link lub fotos, to bym załączył.

Ok, dlaczego miałbym nie wierzyć, skoro tak mówisz. Zapewne są także i takie kobiety wśród nich.

Cytuj:
Nie, ja sądzę, że oni są tacy głupi, że ogłaszają wszem i wobec "Wysyłamy do was terrorystów", zanim to zrobią.

ISIS lubi siać terror i postrach, lubią pogrożki, jak również wrzucili video gdzie grożą samej Angeli Merkel, oficjalnie i wzywając wszystkich muzułmanów w Niemczech i nie tylko, do zjednoczenia się w dżihad. Jednak, dziwnym trafem ten zalew zbiega się w czasie. A czy są glupi... wiesz, koń trojański, Ty myślisz - przecież oni nie są takimi debilami... a okazuje się że w tym może być ich idea sprytu.

Cytuj:
Z drugiej strony: Nie widzę sensu, żeby dany terrorysta, przemytnik czy inny kaliber poddawał się procedurze rejestracji, weryfikacji, żeby siedział w obozach.

Ale moment, jesli masz jakąś misję to także jest jakieś poświęcenie dla tej misji. Zarejestrowanie się pozwoli im na pozostanie w jakimś wybranym miejscu w Europie i uzyskanie zasiłków czy innych rzeczy które są potrzebne do życia.

Przy rejestracji może podać fałszywą tożsamość, a zresztą im nie bardzo zależy, dla nich jest cel i dążenie do realizacji w danej chwili.

Ale już wchodząc poza problem terroryzmu czy tez ukrytych przestępcow, jest problem z tymi ldźmi. Nie wygląda na to że są między nimi tłumy fachowców z branży IT, czy innej. I co z nimi zrobić? Nie znają nawet języka, być może niektórzy z nich nawet nie potrafią pisać lub czytać.

Będą żyć na koszt państwa, niestety, przynajmniej te kilka lat a może już na stałe, i to wraz z całymi rodzinami. Takie coś rozwali system państwa po pewnym czasie, nawet najbogatszego.

Śr wrz 30, 2015 22:57
akacja napisał(a):
Czy jest prawdą że III wojna światowa będzie wojną religijną?

Wg przepowiedni Nostradamusa tak właśnie ma być, III wojna światowa będzie świętą wojną religijną, zacznie się od najazdu islamu na Europę. Można być sceptycznym co do autentyczności tych przepowiedni (artykuł ukazał się w 2014 r), ale obecne wydarzenia z tym się zgadzają:
http://amerbroker.pl/?go=content&action=show&id=439

http://www.fronda.pl/a/miriam-shaded-ii ... 57762.html

Te wydarzenia na to wskazują: migranci islamscy rozwalą Europę od wewnątrz, a USA i Rosja ma inną wizje rozwiązania kryzysu syryjskiego.

Witaj Akacjo :).
Serdeczne dzięki, własnie o to mi chodziło...o dane.
I cieszę się, że podobnie myślimy, bądź wspólny punkt widzenia. Jak kto woli. ;)
Pozdrawiam.

Cz paź 01, 2015 19:26
Moderator

Selim Chazbijewicz, współzałożyciel Związku Tatarów Rzeczypospolitej Polskiej i były imam gminy muzułmańskiej w Gdańsku, przyznaje, że w muzułmańskiej literaturze antyeuropejskiej czy antychrześcijańskiej powtarza się „bzdury”, przez które imigranci mogą obawiać się Europejczyków. Jako przykład przytacza sytuację z Węgier, gdzie uchodźcy odmówili przyjmowania jedzenia.

„To dlatego, że istnieje takie przekonanie, że Europejczycy do wszystkiego dodają wieprzowinę, nawet do wody. A islam zakazuje jedzenia świń. Więc uchodźcy boją się, że popełnią grzech i odmawiają przyjmowania posiłków. (…) Wielu z nich wierzy w głupoty, które słyszeli od niepiśmiennych nauczycieli nienawidzących Europy i widzących w niej wyłącznie siedlisko zła. Mają prawo się bać. Dlatego uważam, że polityka przyjęta przez UE, która zakłada przyjmowanie uchodźców do krajów Europejskich, jest błędna i w dłuższej perspektywie nikomu nie pomoże".

Cały wywiad: http://fakty.interia.pl/tylko-u-nas/new ... Id,1885505

Warto przeczytać.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz paź 01, 2015 22:46
Eh, to nieco naiwne próby wytłumaczenia ich zachowania, bo jak oni mogą być tak niemądrzy aby uwierzyć w płynną wieprzowinę? A jeśli naprawdę w to wierzą to tym bardziej Europa nie będzie mieć żadnego pożytku z takich ludzi. Potrafią obsługiwać smartfona ale wierzą w obecność wieprzowiny w wodzie? To jakieś nonsensy.

Są także głosy tu i ówdzie mówiące że na widok czerwonego krzyża na paczkach z żywnością i wodą nie chieli tego przyjmować. A Eropejczycy też nie są tacy głupi aby podawać im kanapki z szynką, ale dla nich nic nie będzie wystraczająco halal.

A propos, ten sam pan, a ogólnie Tatarzy wypowiadają się z niechęcią do tych muzułmanskich imigrantów, oni też ich tutaj nie chcą.

I w takim razie po co tak przybywają tlumnie do tej ''strasznej'' Europy gdzie nawet wieprzowina płynie w kranie?

Cz paź 01, 2015 23:53

Serdeczne dzięki, własnie o to mi chodziło...o dane.

Jeszcze znalazłam to, w wielu wierszach przepowiedni Nostradamusa pisze że Europa zostanie opanowana przez Mahometan. np. w wierszu pisze:
"Persage II 12, 34
Unia przez opory nie będzie działać,
Wszyscy zobaczą jaka jest słaba.
Taliban będzie się cieszył i zbroił swoich,
Aż wyda rozkaz do wybuchu rebelii.
Europo bez JEZUSA już nie jesteś sobą.
I ci bez wiary i ci od Mahometa,
Przez długie lata będą cię opluwać,
I od wewnątrz niszczyć aż do samych kości."
http://iluminaci.com/ads/przepowiednie- ... asnowidza/
equuleuss napisał(a):
Eh, to nieco naiwne próby wytłumaczenia ich zachowania, bo jak oni mogą być tak niemądrzy aby uwierzyć w płynną wieprzowinę? A jeśli naprawdę w to wierzą to tym bardziej Europa nie będzie mieć żadnego pożytku z takich ludzi. Potrafią obsługiwać smartfona ale wierzą w obecność wieprzowiny w wodzie? To jakieś nonsensy.

Są także głosy tu i ówdzie mówiące że na widok czerwonego krzyża na paczkach z żywnością i wodą nie chieli tego przyjmować. A Eropejczycy też nie są tacy głupi aby podawać im kanapki z szynką, ale dla nich nic nie będzie wystraczająco halal.

Dziś nie przyjmują wody ze względów religijnych, słychać też głosy że protestują przeciw Oktoberfest. Z biegiem czasu czepiać się będą naszych zachowań, zwyczajów, tradycji, nie podobać się będzie np. sposób ubierania, które dni są wolne od pracy i są świętami itp.
Cawilian napisał(a):
Teraz wyciskają z nas socjal, gdy przejmą władzę i wprowadzą szariat, obłożą chrześcijan podatkiem i będą wyciskać jeszcze więcej. Tak?

Tak, dokładnie o to chodzi. Imigranci będą za darmo żyć na zasiłkach, nie będą się asymilować tylko tworzyć swoje prawa, a w konsekwencji chodzi o opanowanie całej Europy islamem i prawem szariatu.
equuleuss napisał(a):
I w takim razie po co tak przybywają tlumnie do tej ''strasznej'' Europy gdzie nawet wieprzowina płynie w kranie?

Wiem, pojawiają się głosy, dlaczego przybywają do Europa a nie przyjmie ich bliższa im kultorowo Arabia Saudyjska.
Tu chodzi o podbicie bezkrwawe Europy, to tzw hidżra, dżihad przed imigrację, zasiedlenie terenu niewiernych by szerzyć tam islam, czynią więc szlachetny uczynek z punktu widzenia ich wiary i jest to dobrze zaplanowane.
http://www.kresy.pl/wydarzenia,spolecze ... siedlenie#
http://ndie.pl/hidzra-wglab-europy/

Pt paź 02, 2015 4:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 182  Następna strona