Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 11:59

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 127  Następna strona
 Idziemy na wybory 
Autor Wiadomość
Post Re: Idziemy na wybory
Tau napisał(a):
andej napisał(a):
A jeśli lewica pod przewodnictwem PO stworzy koalicję antypisowska, to dopiero zaczną się przewały. Jeden będzie prześcigać drugiego. A brak poprawności politycznej zapewne zacznie być karany.

I właśnie dlatego mam nadzieję, że oni jednak nie przekroczą tych 8%. Aczkolwiek mam wrażenie, że mainstream coraz bardziej ich promuje i pewnie się doczłapią do progu wyborczego...

Niestety doczłapią i groźba anty-pisowskiej koalicji forsowanej przez Palikota jest bardzo realna.
Jeśli Polacy 25 października w zdecydowanej większości nie poprą kandydatów PiS-ZP, to po wyborach czekać nas może jeszcze większa demoralizacja niż obecnie.

Wt paź 06, 2015 16:44

w mediach Ojca Dyrektora bylo ostatnio o sztuczkach jakie planuje PO by wygrac wybory .

kogokolwiek bym nie znal , znajomi , rodzina , nie moga sie doczekac chwili , konca rzadow . . . .

wczoja gornicy odpowiednio nazwali Kopacz i jej kolesi z rzadu . nie powtorze bo skasuja posta .

Wt paź 06, 2015 19:18
Dariusz-555 napisał(a):
w mediach Ojca Dyrektora bylo ostatnio o sztuczkach jakie planuje PO by wygrac wybory .

kogokolwiek bym nie znal , znajomi , rodzina , nie moga sie doczekac chwili , konca rzadow . . . .

wczoja gornicy odpowiednio nazwali Kopacz i jej kolesi z rzadu . nie powtorze bo skasuja posta .

Jeśli tak jest, to na pewno nie mieszkasz w woj.pomorskim, niestety wstydzę się tego, że tu nadal duże poparcie ma Platforma i być może nadal w moim województwie zwycięży, obym się myliła.

Wt paź 06, 2015 21:04

nie wygraja , nie maja prawa nawet 5 minut funkcjonowac po 25.10.15 . rozmontowali nasza Ojczyzne od gor do morza . zostawiaja rumowisko . od urodzenia Torun . od czerwca 2012 Bawaria . zdecydowalem wyjechac bo nie da sie zyc w kraju " irlandzkich cudow gospodarczych " .

Wt paź 06, 2015 21:32

gita napisał(a):
Niestety doczłapią i groźba anty-pisowskiej koalicji forsowanej przez Palikota jest bardzo realna.
Jeśli Polacy 25 października w zdecydowanej większości nie poprą kandydatów PiS-ZP, to po wyborach czekać nas może jeszcze większa demoralizacja niż obecnie.

Jest to zupełnie realne, że PIS nie będzie w stanie sam stworzyć rządu.
I niestety, choć miałam nadzieję, że z powodu zdrady narodu rządu Kopacz (poparcia przez Polskę kwot uchodźców) to spadnie poparcie dla PO ale tak się nie stało (przynajmniej wg sondaży).
Dariusz-555 napisał(a):
Bawaria . zdecydowalem wyjechac bo nie da sie zyc w kraju " irlandzkich cudow gospodarczych " .

Ojoj, Bawaria to teraz skupisko migrantów, trzeba z tamtąd też jak najszybciej uciekać.

Śr paź 07, 2015 4:21

nie widzialem ani jednego wiec po co uciekac ?
podobaja mi sie anty-kopaczkowe clipy w TV TRWAM . Viva Ojciec Dyrektor !

Śr paź 07, 2015 14:13
W Bawarii nie widziales uchodzcow?!
No to niedlugo ich zobaczysz.

A akacja i tak ci nie uwierzy. Jest przekonana, ze co drugi czlowiek na ulicy to tegoroczny imigrant. A ktory? Ten z nozem, oczywiscie.

Śr paź 07, 2015 14:26

Polecam obejrzeć i oglądać regularnie Salonik Polityczny Rafała Ziemkiewicza, gdzie z poczuciem humoru demaskują patologię rządzenia POpaprańców https://www.youtube.com/watch?v=sVgg-wtaxhM
Dlatego nie mam zamiaru glosować na PO, bo to żenada tacy politycy.

Śr paź 07, 2015 15:04
Moderator

pilaster napisał(a):
Bez przesady. Prezes po prostu odpowiada na zapotrzebowania swojego elektoratu. Elektoratu, który odrzuca wszystkie zmiany jakie zaszły w Polsce po 1989 roku i życzy sobie powrotu do czasów Gomułki i Gierka. Jakby nie było Kaczyńskiego, to byłby jakiś inny Kaczyński, który zachowywałby się mniej więcej tak samo i robił mniej więcej to samo, co Kaczyński rzeczywisty.

Wiem, że uważasz elektorat PiS za "roszczeniowców" ale ja się z tym nie zgadzam, ponieważ myślę, że jest to elektorat bardziej zróżnicowany. Znam ludzi, którzy dobrze zarabiają, nie pracują nawet w budżetówce i popierają PiS (niewielu ale jednak). Znam też ludzi, którzy mówią, że chcieliby zagłosować na PiS ale przeszkadza im Kaczyński.

Jego negatywny elektorat jest znacznie większy niż wynikałoby z konieczności zapotrzebowania wyborców, o którym wspominasz.

Mnie Kaczyński również działa na nerwy gorzej niż prawie wszyscy pozostali na scenie politycznej. Do tego wieli widzi w nim paranoika, a ja osobiście obawiam się, że od śmierci brata mógł znacznie bardziej osunąć się w odmęty szaleństwa i obsesję niszczenia wrogów.
Niestety wszystko wskazuje na to, że będziemy mieli okazję przekonać się o tym w praktyce. Pierwszym testem będzie czas, jaki wytrzyma nie będąc premierem. Czas krótki byłby bardzo złym znakiem. Niepokojące jest, że już obiecał rozdać 200 mld. W moim mniemaniu to nie może być normalne, gdy jest się doświadczonym politykiem (chyba, że ktoś sabotuje własną karierę).

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr paź 07, 2015 18:48
Moderator

pilaster napisał(a):

Bez przesady. Prezes po prostu odpowiada na zapotrzebowania swojego elektoratu. Elektoratu, który odrzuca wszystkie zmiany jakie zaszły w Polsce po 1989 roku i życzy sobie powrotu do czasów Gomułki i Gierka. Jakby nie było Kaczyńskiego, to byłby jakiś inny Kaczyński, który zachowywałby się mniej więcej tak samo i robił mniej więcej to samo, co Kaczyński rzeczywisty.

Bzdura.
Analiza społeczna czysto życzeniowa i pozostająca w oderwaniu od faktów.
Elektorat Kaczyńskiego jest jaki jest, ale na pewno nie odrzuca zmian, jakie zaszły w Polsce po 1989 roku.
Odrzuca jedynie zapominanie przez prominentnych polityków o wartościach chrześcijańskich i o patriotyzmie polegającym nie tylko na wrzucaniu śmieci do koszy, ale i o pielęgnowaniu pamięci narodowej. Odrzuca też źle przeprowadzaną politykę gospodarczą zapominającą o tym, że nawet państwo prowadzące liberalną gospodarkę musi pamiętać o potrzebach ludzi najuboższych, najmniej zaradnych, najbardziej pokrzywdzonych.

Sam jestem zwolennikiem gospodarki liberalnej, ale w przeciwieństwie do jej fanatyków uważam, że można ją prowadzić tylko w dobrze już zorganizowanym gospodarczo społeczeństwie świadomym swoich obowiązków wobec tych słabszych, którzy nie załapali się na intratne posadki i intratne własności po transformacji kosztem większości społeczeństwa i często z naruszeniem podstawowych zasad etycznych i moralnych.
A liberalizm nie ma polegać na naruszaniu zasad etycznych, z czym chyba się zgadzasz?

Śr paź 07, 2015 19:22
Zobacz profil WWW

ci co uczynili z polskiej gospodarki " kamieni kupe " za 2 i pol tygodnia beda rozliczeni przez wyborcow .

Śr paź 07, 2015 19:23

Dariusz-555 napisał(a):
ci co uczynili z polskiej gospodarki " kamieni kupe " za 2 i pol tygodnia beda rozliczeni przez wyborcow .

A ja jestem pełen obaw. Zobacz jak wiele osób poddało się nagonce na PiS i ślepo nienawidzi wszystkiego, co nie jest wystarczająco lewicowe. To nie są wyłącznie ludzie, którzy dorwali się do żłobu i mogą bezkarnie oszukiwać i kraść. To często ludzie uczciwi, ale ogłupiali od wieloletniej propagandy mediów. Jak myślisz, dlaczego Putin ma tak wysokie poparcie w Rosji? Propaganda. Tusk zanim doszedł do władzy, najpierw zainteresował się mediami. A później cały czas je finansował, m.in. ogłoszeniami spółek skarbu państwa. Ci ludzie do końca, i to z dobrej i nieprzymuszonej woli, będą głosować na tych, którzy ich olewają, okradają i uchwalają ustawy niezgodne z ich światopoglądem. Zauważ, że od kiedy spadają notowania PO media coraz bardziej promują pozostałe partie lewicowe.
To, że PO straci, to nie znaczy, że Polacy odzyskają Polskę. Kosmopolici zwania popranie politycznie internacjonalistami mogą stworzyć koalicję, która do końca pogrzebie interes państwowy.

Cz paź 08, 2015 14:11

w takim razie kto bedzie glosowal na PO ? pielegniarki ? gornicy ? stoczniowcy ? rolnicy ? rybacy ? hutnicy ? emeryci ? bezrobotni ? rencisci ? mlodziez ?
dla mnie wazny jest konkret , nie znam nikogo kto bedzie na PO glosowal . nikt juz sie nie da nabrac na opowiesci o irlandzkich cudach gospodarczych . dlug Polski juz nie liczy sie w miliardach a w bilionach . 8 lat teoretycznego Panstwa wystarczy .

Cz paź 08, 2015 14:34
Na portalu salon24, napisałam notkę:"WSTYD MI! W moim mieście prawdopodobnie wygra Platforma".
Na prawdę jestem zażenowana i wstyd mi z tego powodu.

Cz paź 08, 2015 14:35

w Twoim miescie droga Gita mieszkancom marzy sie kontynuacja zielonej wyspy , irlandzkich cudow gospodarczych , kamieni kupa , teoretyczne Panstwo , niekonczonce sie afery , Polska w budowie , nowe gospodarcze otwarcie , " blizej ludzi " , wysmiewanie niskich zarobkow , sluzba zdrowia - horror , sorry taki klimat - czyli na wypadek awarii pociagow , itd .

Cz paź 08, 2015 18:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1895 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 127  Następna strona