Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 05, 2025 20:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość
Post Re: Uchodzcy a Kosciół
Cytuj:
Azjaci byliby ok? :o Naprawde przyjalbys milion Chinczykow?
A ci ktorzy przyjezdzaja, to sa z Ameryki czy jak?

Azjaci - w ten sposób określam aby nie używać pojęcia - rasa żołta.
Raczej chyba nie słyszano aby buddysta założył na siebie wystrzałowe ciuchy i ruszył w tłum siejąc zniszczenie i śmierć. Oni nie próbują aż tak narzucać swojej filozofii, religii, zwyczajów jak jest to w wydaniu islamistów.

Cytuj:
Polska wtedy, jesli nie pamietasz, nie budowala kosciolow nawet u siebie. A Polacy uciekali do krajow z kosciolami.

Ile jest meczetów w Niemczech? Sporo. A Arabia Saudyjska zaoferowała łaskawie jeszcze więcej bo przecież wysłano więcej wyznawców.

Cytuj:
Poza tym naprawde ciagle nie mam odpowiedzi na pytanie, czy Europa wtedy powinna te dziesiatki Polakow odstawic na granice, czy nie?
A jesli nie, to dlaczego?

Czy naprawdę musimy robić takie porównania do Polaków którzy sa Europejczykami i wywodzą się z najstarszych plemion zamieszkujących Europę, nawet podobno sprzed 10.000 lat. Polaków którzy są kulturowo i religijnie w Europie, i walczyli przelewając krew także za inne europejskie państwa. Polacy są na swoim, można powiedzieć.

Arabowie to ludzie obcy nam pod każdym względem, cywilizacyjnie, kulturowo, zwyczajowo, obyczajowo, religijnie i mentalnie. A w dodatku bywają naprawdę niebezpieczni.

Cytuj:
Naprawde wszyscy tam zabijaja chrzescijan? Moze jeszcze masowo od stuleci?

Prawie wszyscy muzułmanie noszą w sobie uprzedzenie, nietolerancję, a nawet nienawiść do chrześcijan. Nawet niedawno młody chłopak w Arabii Saudyjskiej został skazany na ukrzyżowanie, publiczną egzekucję za bycie chrześcijaninem. Chrześcijanie są najbardziej prześladowani i mordowani w świecie, w obecnych czasach.

Cytuj:
@equuleuss, nie przyznawaj sie moze publicznie do tego, ze sluchasz i ogladasz tylko media, ktore potwierdzaja twoja wizje swiata. Przeciez wlasnie uzgodniono pomoc dla ludzi w obozach na 1.9 miliarda. Ze przedtem te pomoc obcieto, to juz drobiazg. Uchodzcy postanowili pomoc sobie sami. I dopiero to obudzilo przezarta luksusem i wygoda Europe.

Nie mam tv a muzyki słucham na sprzęcie. Radio co najwyzej internetowe. Slucham ludzi ktorzy wiedzą wiele na ten temat. Bo żyją w tym, orientują się w tej kwestii.

Europa raczej staje się przerażona tym co się dzieje, i oby obudziła się zanim będzie zbyt późno. Muzułmanie raczej postanowili podbić Europę a akcja prawdopodobnie jest zaplanowana. Takie zapowiedzi pojawiały się dość często od czasu do czasu z ich strony.

Cz paź 08, 2015 7:56
Uchodzcow powinny przyjmowac te kraje ktore spowodowaly zamieszanie w tych krajach, a przez to cala ta migracje.
Na pierwszym miejscu sa Stany (powinny przyjac co najmniej 90%) i to one wszedzie wkladaja kij w mrowisko zwykle pod pretekstem uwolnienia ludnosci przed tyrania, lub pogon za terrorystami, a za swe uslugi biora rope ile sie da.
Tak jak kamufluja powod ingerencji w innych krajach, tak samo kamufluja zabieranie ropy i innych bogactw naturalnych poprzez korporacje, ktore bedac korporacjami danego kraju, sa wlasnoscia korporacji z USA.

Cz paź 08, 2015 8:11

Kael napisał(a):
@akacja, potwierdzasz moja teze, ze Polacy spali i spia.
Wojna jest od kilku lat, a akacja sie budzi, ze "nagle" uchodzcy Europe szturmuja.
Otoz bogaty swiat obiecywal pieniadze juz wczesniej, ale ... ich nie dawal w takiej ilosci, jak obiecywal. Bo przeciez Syria daleko, Jordania bogata, Turcja, niech sie sama martwi itp itd. Organizacje zajmujace sie pomoca reklamowaly juz dawno, ale media maja inne sprawy na glowie.

A teraz uchodzcy postanowili pomoc sobie sami, zamiast glodowac i dopiero to otworzylo oczy politykow, ze jednak taniej bylo ich finasowac w obozach. Dopiero teraz dogaduja sie z Turcja, ktora przyjela miliony uchodzcow. Nie tylko z Syrii.

Bo do wielkiej polityki się nie mieszałam.
Europa też budzi się za późno.
Wiadomo jednak ze w tych rejonach działała tam "Pomoc Kościołowi w Potrzebie"która m.in. pomagała Syryjczykom.

Kael napisał(a):
Ty tez bys nie siedziala z dziecmi bez szansy na szkole, lekarza i nawet na zywnosc i powrot do ojczyzny, gdybys miala szanse na lepsze zycie i przyszlosc dla dzieci. Tak zrobily - powtarzam - dziesiatki tysiecy Polakow w najnowszej historii. Polakow, ktorych nie chcecie ocenic, ani nawet ocenic postawy Europy, ktora ich litosciwie przygarnela. Bo musielibyscie ocenic samych siebie. Jako postawe przeciwna do europejskiej.

Wypowiadasz się w imieniu Polonii na Emigracji? Większość Polaków jednak została w kraju. Pomimo że rok szukałam pracy nigdy mi nie przyszlo na myśl by wyjechać za granicę.
Ja z Polski nigdy nie wyjadę z miłości do ziemi ojczystej.

Cytuj:
I nikt wojny nie chce. No, moze poza Putinem, Amerykanami i Polakami, ktorzy wspieraja sojusznikow...

A czym jest"wspieranie sojuszników" jak nie zdradą narodu polskiego? Dlatego czekam na wybory by rozliczyć tych co sprzedają Polskę w Brukseli.
Cytuj:
Ale wojny sa i zamykanie oczu na czyjes nieszczescie, nas przed wojna nie uchroni. Europa tez nie chciala umierac za Polakow....

Tu chodzi że kryzys migracyjny sprzyja ofensywie Państwa Islamskiego na Europę.
Teraz już nawet podobno znaleziono dla "uchodźców" nowy szlak biegnący przez Rosję. To ma być zemsta za 3 dni nalotów Rosjan na ISIS? Przemycanie bojowników ISIS do Europy to też jest zemsta za bombarodowania.
http://niezalezna.pl/71667-uchodzcy-maj ... rzez-rosje]
http://www.thegatewaypundit.com/2015/09 ... ed-europe/

Cz paź 08, 2015 8:13
@equuleuss: buddysta morduje i bez ciuchow. Takie czasy nastaly.
Nie bede szukac glebiej, pierwsze co znalazlam i co pokrywa sie z tym, co pamietam
http://atrapa.net/chains/skrajni-buddysci.htm
http://www.wykop.pl/link/1627876/birma- ... uzulmanow/

No, ale jak podpalali domy muzulmanow, to pewnie ok?

I owszem, musimy robic porownanie Polakow, bo to co ty teraz prezentujesz, to jest rasizm i szowinizm: "My, przedstawiciele najlepszej z kultur nie podlegami niczyim ocenom. Nawet wlasnym."

Poza tym ja oczekuje na wasza ocene postawy Europy, ktora Polakow nie wystawila za drzwi. a przyjechali tam tylko po kase.

@akacja, ze ty nie wyjedziesz, to jedna sprawa. Ale uwazasz, ze Europa zrobila dobrze, czy zle, nie odsylajac tysiecypolskich imigrantow zarobkowych? Tak, czy nie?

Nie chcesz wybierac tych, ktorzy zdradzili Polske wchodzac w sojusz z USA? To chyba takiej partii w Polsce nie ma. My wspieramy jawnie wojny USA na Bliskim Wschodzie od 2001 roku.

Cz paź 08, 2015 8:18
Ciekawe ilu z obecnych uchodzcow przyjely Stany. Przeciez rzekomo sa najwiekszym obroncom ucisnionych i demokracji.
Ma ktos jakies dane?

Cz paź 08, 2015 8:47
Polscy patrioci zapewne zażyczą sobie od Boga raju osobnego, tylko dla katolików. :lol:

Cz paź 08, 2015 10:33

Uważam, że trzeba powiedzieć wprost: jedną z głównych przyczyn tego stanu rzeczy było zaproszenie wystosowane przez P. Angelę Merkel.

Tak otwarcie chciała wszystkich przyjmować.
I ma (a raczej mamy) teraz pędzącą z góry coraz większą kulę śniegową.

Urzędnicy UE to też zbieranina cwaniaczków, karierowiczów, którzy potrafią jedynie przewidywać co może wydarzyć się jutro. Łatwiej debatować miesiącami nad wyprostowaniem tego przysłowiowego banana niż zająć się realnym przewidywaniem wydarzeń za pół roku, rok, czy dwa. Kasiora kapie sama, a odpowiedzialność za banany? Praktycznie żadna.
Po co ryzykować i pchać się w trudne problemy z zalewem uchodzców, czy emigrantów.

Gdy chciałbym pojechać do Rosji, czy do Wuja Sama muszę mieć wizę. Inaczej nie mam szansy na wjazd. A do krajów unijnych?
No przecież mamy Schengen;) Ale dostać się do wnętrza? Co za problem? Setki tysięcy "turystów" udowadniają, że nie ma z tym żadnego problemu i żadnej reakcji ze strony władz unijnych.
Politycy UE budzą się oczywiście z ręką w nocniku. Przerwano im wieczorne siorbanie koniaczku i dyskusje, o tym gdzie lepiej spędzić mile wakacje.
Obudziły się z letargu słodziutkie leniuszki i teraz krzyczą: co zrobić? Co zrobić? Mamy bardzo poważny problem.
Ale rok temu było ważniejsze gdzie najlepiej równo opalić swój brzuszek.

Ale tutaj, na Forum, jest wielu "prawdziwych" patriotów, chrześcijan, chlubiących się swoją religią. Znają rozwiązanie.

@akacja
Co to za określenie "prawdziwy patriota"?
To już słowo "patriota" zdewaluowało się? Wytłumacz mi czym różni się określenie "prawdziwy patriota" od określenia "patriota". Jakaś nowomowa rodem z książki "Rok 1984" Orwella. Nie "Polak", a "prawdziwy Polak".
Co to jest!? Skąd te wzorce?!

Tak, uważam siebie za Polaka i patriotę.
Nie chcę aby mój Prezydent chlipał w rękaw niemieckiemu Prezydentowi jak to w Polsce jest zle.
To jest patriotyzm? Może to Jego ten "prawdziwy patriotyzm". Nie mój.
Jestem od tego jak najdalej.

akacja pisze:
Cytuj:
A czym jest"wspieranie sojuszników" jak nie zdradą narodu polskiego? Dlatego czekam na wybory by rozliczyć tych co sprzedają Polskę w Brukseli.

Ciekawe gdzie Ty masz sojuszników. W kółku różańcowym?
Gdyby nie nasi sojusznicy, to bardzo możliwe, że rosyjskie samoloty naruszałyby naszą przestrzeń powietrzną nie przy granicy, a były w okolicach Warszawy, albo miejscowości gdzie mieszkasz.
Kto nafaszerował Cię takim określeniem jak "zdrada"?
Powiedz gdzie widzisz naszych sojuszników.

Dalej akacja:
Cytuj:
Większość Polaków jednak została w kraju. Pomimo że rok szukałam pracy nigdy mi nie przyszlo na myśl by wyjechać za granicę.
Ja z Polski nigdy nie wyjadę z miłości do ziemi ojczystej.

Większość Polaków to ponad 14 milionów ludzi, nie wiadomo o czym myślisz.
Z ostatnich danych statystycznych wynika, że w Polsce jest już tylko 36,5 mln ludzi, nie 38 mln.
2,3 mln emigrantów jest za granicą co najmniej 10 lat i nie mają zamiaru wracać.
1,8 mln jest na emigracji ponad rok. Większość deklaruje, że nie mają zamiaru wracać.
Statystyka jest nieubłagana.

Wiesz kto wyjechał?
Młodzi, ci chłopcy określani jako osiłki. Potem dołączyła reszta rodziny.
Zaznaczę, że to żadni uchodzcy, uciekający przed wojną, prześladoewaniami. Wszyscy to emigranci ekonomiczni!
Tam rodzą dzieci, tam płacą podatki.
A tutaj brakuje pielęgniarek, do lekarza specjalisty czeka się latami.
Może choć wierzącym zmniejszysz czas oczekiwania dedykowanymi różańcami.
Pomódl się też o emerytury, bo szacowania są tragiczne.

Akacja, mówisz, że nie wyjechałaś za granicę, bo miłujesz ojczystą ziemię.
Wydaje mi się, że obawiasz się tego, że tam nie ma podatnego, jak w Polsce, gruntu na kółka różańcowe i krucjaty. Pewnie spojrzeliby na taką osobę ze zdziwieniem i kiwnęli ramionami. No cóż. Bywają i tacy dziwacy. Ulitujmy się, postarajmy sie zrozumieć ich fantazje.

Tutaj po 25 pazdziernika pewnie będziesz miała glebę obficie nawiezioną i ogromne szanse ziścić swoje marzenia.
Nie w Niemczech, Anglii, Francji, czy innych krajach.

Alus:
Cytuj:
Polscy patrioci zapewne zażyczą sobie od Boga raju osobnego, tylko dla katolików.

I niech już tam tym szczęściem się rozkoszują. Panie Boże daj im jeszcze pralkę, najlepszą jaka jest. Niech wypierze wszystko co im nie pasuje.

Cz paź 08, 2015 10:54
Moderator

akacja napisał(a):
Statystyki podają, że wśród "uchodźców" to 72 % stanowią mężczyźni

To wiem.

akacja napisał(a):
przyjechali sami bez rodzin

A tego już nie wiem. Pamiętasz, skąd te dane?

akacja napisał(a):
podobno mamy tylko przyjąć dzieci, kobiety i rodziny

Bardzo dobrze. Ale w takim razie, przy zaledwie kilku tysiącach, to już naprawdę nie ma powodu do zmartwień.

akacja napisał(a):
Groźba islamistów...

...dowodzi, że nic nie mają zamiaru zrobić, bo terroryści nie ogłaszają zamachów w mediach.

Takie ogłoszenie to świetna wiadomość dla nas. Znacząco zmniejsza moje obawy o zamach. Piszę całkiem poważnie.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz paź 08, 2015 11:37
Moderator

Tam podają, że wiadomość jest fałszywa. :)

Buddyści atakowali i podpalali domy muzułmanów (...) po pogłoskach, że muzułmanin próbował molestować seksualnie młodą buddyjską dziewczynę.

Czyżby im się "ulało"? Takie rzeczy nie dzieją się po jakimś pojedynczym wydarzeniu. Zapewne był to zatem efekt długotrwałego nakręcania się spirali wzajemnej wrogości.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz paź 08, 2015 11:50
Soul33 napisał(a):
..dowodzi, że nic nie mają zamiaru zrobić, bo terroryści nie ogłaszają zamachów w mediach.

Takie ogłoszenie to świetna wiadomość dla nas. Znacząco zmniejsza moje obawy o zamach. Piszę całkiem poważnie.

Świetna wiadomość jedynie dla ludzi, którzy nie bardzo orientują się jak działa Państwo Islamskie. Zapowiedzi zamachów w Tunezji pojawiły się na kilka tygodni, a nawet na kilka godzin przed atakiem na muzeum Bardo w Tunisie. ISIS może sobie pozwolić na taką nonszalancję, ponieważ ich taktyka nie polega na organizowaniu skomplikowanych logistycznie zamachów jak ataki na WTC, tylko na nakłanianiu poprzez media i internet swoich zwolenników do zabijania niewiernych za pomocą bardzo prostych środków – broni palnej, maczety itp. Takie działania nie muszą być wcale organizowane i koordynowane z zewnątrz. W takiej sytuacji im więcej zapowiedzi i wezwań tym większa szansa na zamach.

Cz paź 08, 2015 12:25
Z tym ze podobne ataki jednostek sa tez bez powiazan z ISIS: Winnenden w Niemczech, Breivik w Norwegii.
Zagrozenie jest zawsze.

Cz paź 08, 2015 12:39
Moderator

mauger, OK ale to jednak nie w Polsce. Niewielu tu muzułmanów, a broń palna, czy nawet maczeta, są nielegalne. W efekcie bardzo ciężko o jakikolwiek większy zamach. Najwyżej atak przygłupa nożownika, który nagłośniony medianie może doprowadzić do odwetu ze strony Polaków i żaden rząd nikogo więcej nie będzie chciał przyjąć.

Mnie przede wszystkim chodzi o atak typu bomby podłożonej w metrze lub większej strzelaniny.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz paź 08, 2015 12:49
Oczywiście nie w Polsce. W Europie ryzyko zamachu wzrasta wraz z liczbą zwolenników radykalnego islamu w danym kraju, którzy z kolei wydają się stanowić pewien stały odsetek ogólnej liczby ludności muzułmańskiej, pochodzącej głównie z Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej. Im więcej takiej ludności tym większa szansa na zamach. Co obrazuje mapka brytyjskiego MSZ.

http://turystyka.wp.pl/kat,1036543,title,Brytyjskie-MSZ-Hiszpania-Francja-Wielka-Brytania-zagrozone-terroryzmem,wid,17690358,wiadomosc.html?ticaid=115b96&_ticrsn=5

Stąd m.in niebezpodstawne obawy krajów Europy Środkowo-Wschodniej przed niekontrolowanym napływem muzułmańskich imigrantów.

Cz paź 08, 2015 13:25

Kael napisał(a):

I owszem, musimy robic porownanie Polakow, bo to co ty teraz prezentujesz, to jest rasizm i szowinizm: "My, przedstawiciele najlepszej z kultur nie podlegami niczyim ocenom. Nawet wlasnym."

Myślisz, że w katolicyzmie wszystko się każdemu podoba? Może np. nie podobać się straszenie posłów przez Kościół jak mają głosować. Ale mimo wszystko staję teraz w obronie chrześcijaństwa.

Cytuj:
Poza tym ja oczekuje na wasza ocene postawy Europy, ktora Polakow nie wystawila za drzwi. a przyjechali tam tylko po kase.

@akacja, ze ty nie wyjedziesz, to jedna sprawa. Ale uwazasz, ze Europa zrobila dobrze, czy zle, nie odsylajac tysiecypolskich imigrantow zarobkowych? Tak, czy nie?

Wtedy chodziło o integrację europejską. Zachód to zrobił, bo chciał integracji Europy zachodniej z Europą wschodnią. Dlatego uważamy że zrobił dobrze.
Ale jesteśmy w Unii Europejskiej, więc Europa jest dla Europejczyków, to nie jest Unia... Afrykańska czy Islamska tylko Europejska.

Cytuj:
Nie chcesz wybierac tych, ktorzy zdradzili Polske wchodzac w sojusz z USA? To chyba takiej partii w Polsce nie ma. My wspieramy jawnie wojny USA na Bliskim Wschodzie od 2001 roku.

Mamy teraz mądrego prezydenta, więc liczę że jeśli scena polityczna ukształtuje się tak że możliwa będzie współpraca tego prezydenta z rządem i parlamentem to wiele zmieni się w Polsce na pozytywne.

A tak poza tym, to wciskana jest propaganda odnośnie wojen na Bliskim Wschodzie, że "USA ma tam misje do spełnienia w obronie demokracji i praw człowieka". Można w to uwierzyć nie śledząc wydarzeń? Podobnie może być z propagandą "humanitarnej pomocy, tym którzy uciekają przed wojną"
Dlaczego ludziom chcą robić wodę z mózgu, dlatego potrafiąc myśleć powstaje przypuszczenie że chodzi o NWO (nowy porządek świata).
A tej propagandy co jest w oficjalnych mediach to nie chcę słuchać, dlatego gdy widzę wiadomości z TVN oraz Wyborczej to je omijam, przestałam też brać Metro, wiadomości najlepiej czerpać ze źródeł wolnych i niezależnych.

Cz paź 08, 2015 13:28
Soul33 napisał(a):

Tam podają, że wiadomość jest fałszywa. :)
Ta tez?
Pisalam, ze nie mialam czasu na sprawdzanie.
http://kosciol.wiara.pl/doc/1995169.Bud ... hrzescijan
Soul33 napisał(a):
http://www.wykop.pl/link/1627876/birma-buddysci-atakowali-i-podpalali-domy-muzulmanow/
Buddyści atakowali i podpalali domy muzułmanów (...) po pogłoskach, że muzułmanin próbował molestować seksualnie młodą buddyjską dziewczynę.

Czyżby im się "ulało"? Takie rzeczy nie dzieją się po jakimś pojedynczym wydarzeniu. Zapewne był to zatem efekt długotrwałego nakręcania się spirali wzajemnej wrogości.

No pewnie: jak porachunki Polakow z Cyganami na bazie plotek. Tez sa ok

http://blog.centruminicjatyw.org/2013/0 ... m-rakhine/

@akacja, jak zachod chcial integracji z Europa Wschodnia we wczesnych latach osiemdziesiatych, to ty chyba na historii nie uwazalas!
Zachod nas przyjmowal z litosci, jak teraz Syryjczykow. To bylo dokladnie samo.

Czyli pomoc Kalemu jest ok ale poza Kalim nikomu nie dawac!
Dziekuje. Wiem przynajmniej z kim rozmawiam.

Tak naprawde, to my wszyscy siedzimy na malym okruchu materii w pustce Wszechswiata i albo nauczymy sie ze soba wspolzyc, albo sami sie zniszczymy. Nie ma trzeciej opcji.

Cz paź 08, 2015 13:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 182  Następna strona