Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 19, 2025 20:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość

Post Re: Uchodzcy a Kosciół
equuleuss napisał(a):
Tylko jak Europa ma to przykrócić jak duńskie władze zezwoliły nawet na prowokacyjną demonstrację popierającą ISIS, podczas kiedy propagowanie terroryzmu w dodatku publicznie jest zakazane.

Przynajmniej teoretycznie znalazłby się przepis zakazujący działalności przestępczych organizacji terrorystycznych a więc ich zwalczania.
W rzeczywistości jest inaczej ze względu na zaślepienie i hołdowanie wmawianej poprawności politycznej.

Alus napisał(a):
andej napisał(a):
Alus napisał(a):
traktowanie wszystkich uchodźców - kobiety i dzieci - jako bojowników IS zdecydowanie nie prowadzi do niczego.
Ukazuje jedynie obojętność na cierpienie ofiar, które dla własnej osobistej wygody moralnej, traktowane są w kategoriach oprawców.

Wydaje mi się imputujesz komuś coś, co nie zostało napisane.

Od 46 stron non stop jest argumentowane - to nie żadne ofiary, ale terroryści - czego nie zauważyłeś :(

Rzeczywiście przypisujesz co nie zostało napisane, na dodatek przekręcając wypowiedzi.
Chodziło mi o to, co niedawno pisałam, że niewielka ilość kobiet i dzieci, jak i chrześcijan którzy dotarli do Europy nie zaznają w ośrodkach dla uchodźców spokoju, ze względu na to, że inni współlokatorzy agresywnie narzucają tam państwo islamskie.

N paź 18, 2015 11:07
Bo akacja byla w kazdym osrodku i widziala.Tak to jest, jak ktos "wie lepiej" i plotki rozsiewa No ale tak to ma sie przynajmniej wytlumaczenie, ze tez sie cos w temacie uchodzcow "robi".
A ze tam ktos marznie i gloduje? A co tam! To terrorysta.

N paź 18, 2015 11:15

Bo mnóstwo na ten temat reportaży. Przecież podawałam do nich linki.

Gdy Czeczeni byli przyjmowani w Polsce to również było w tych ośrodkach dla uchodźców tworzone przez nich państwo islamskie.
http://www.pch24.pl/panstwo-islamskie-w ... 407,i.html

Ale przecież wiadomo, że w imię poprawności politycznej takie wiadomości będą ukrywane i tuszowane.

Miejcie sobie w Niemczech burdy i zamieszki, doprowadźcie do rozkładu państwo i naród.
Ale my tego w Polsce nie chcemy. Jedyne co smutne że Polska graniczy w Niemcami.
"Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz, ani dzieci nam ... islamizował"

N paź 18, 2015 11:43
Masz racje. Tylko jakos Polakom niemieckie pieniadze nie smierdza. Tyle polski honor jest warty.

A na powaznie: dopoki nie sprobujesz spotkac czlowieka, ktory uciekl az do Europy i poznac jego historii, bedziesz bezlitosnym sedzia. A to nie jest zadanie chrzescijan. Pan Jezus mowi dzis w Ewangelii o tym, co bylo Jego zadaniem na Ziemi.
Moze sprobujesz zrozumiec cytat, ktory masz w podpisie?

N paź 18, 2015 11:51
akacja napisał(a):
Bo mnóstwo na ten temat reportaży. Przecież podawałam do nich linki.
Podałaś linki tych, które są zgodne z twoją optyką....na dodatek anonimowe, jak w ostatnim linku.
Anonim tym w pewnych środowiskach może mieć rangę wiarygodności, ogół społeczności traktuje jako paszkwile, pomówienia.

Cytuj:
Ale my tego w Polsce nie chcemy. Jedyne co smutne że Polska graniczy w Niemcami.

Będzie jak Bóg da, w 1939r Polacy też nie chcieli......nawet guzika mieliśmy nie oddać....

N paź 18, 2015 11:53

Kael napisał(a):
A to nie jest zadanie chrzescijan. Pan Jezus mowi dzis w Ewangelii o tym, co bylo Jego zadaniem na Ziemi.

Mamy prześladowanych chrześcijan na Bliskim Wschodzie, którzy trzymają się zasad swej wiary "miłowania nieprzyjaciół i nadstawiania drugiego policzka" i bezradni jesteśmy wobec exodusu chrześcijan.
Bo gdyby było stanowcze działanie odsieczy i krucjaty jak pod Wiedniem i Lepanto, to z pewnością bardziej powstrzymałoby oprawców

Cytuj:
Moze sprobujesz zrozumiec cytat, ktory masz w podpisie?

Historia podpisu sięga czasu gdy następcą Jana Pawła II został Benedykt XVI który powiedział znamienne słowa
"Możemy być pewni, że nasz ukochany papież stoi teraz w oknie domu Ojca, patrzy na nas i nam błogosławi"
Należałam do pokolenia Jana Pawła II.
Ale w tym roku nie będę chciała oglądać transmisji na żywo z Watykanu Pasterki - a to dlatego że nie chcę być świadkiem możliwego ataku islamistów na Papieża Franciszka.
Alus napisał(a):
Cytuj:

Będzie jak Bóg da, w 1939r Polacy też nie chcieli......nawet guzika mieliśmy nie oddać....

Wiem o tym, że należy liczyć się z tym, że obecna sytuacja może doprowadzić do wybuchu III wojny światowej.

N paź 18, 2015 12:19

akacja napisał(a):
...
Alus napisał(a):
...

Wiem o tym, że należy liczyć się z tym, że obecna sytuacja może doprowadzić do wybuchu III wojny światowej.

III wojna już trwa. W jak wielu miejscach.

Czy, gdyby Polacy byli spolegliwi, jak chciałaby Kael, i dobrowolnie oddali wszystko Hitlerowi, to lepiej byłoby dla świata? Czy wtedy wojna pochłonęła by mniej ofiar? Czy trwałaby krócej? Śmiem wątpić. Raczej byłaby znacznie dłuższa. I nie wiadomo, czy Rosja Radziecka zdołała się obronić. A wtedy ...

N paź 18, 2015 12:26
Zapomniałeś, że Rosja Radziecka była agresorem i mordercą milionów Polaków.
A wojna już trwa, jak pisał Nostradamus - bez wyznaczonego frontu, bez okopów.
I jak mówi papież Franciszek - mamy do czynienia z III wojną światową w kawałkach.

N paź 18, 2015 12:33

Alus napisał(a):
Zapomniałeś, że Rosja Radziecka była agresorem i mordercą milionów Polaków.
...

A skąd wniosek, że zapomniałem? Zdanie o guziku, odnosiło się do Niemców. Myślałem, że wspominając to zerknęłaś do tego sławnego przemówienia.

Alus napisał(a):
...
A wojna już trwa, jak pisał Nostradamus - bez wyznaczonego frontu, bez okopów.
I jak mówi papież Franciszek - mamy do czynienia z III wojną światową w kawałkach.

Tak też napisałem.

Czy możesz wyjaśnić, dlaczego Merkel traci poparcie, skoro tylko Polacy są homonacjonalistami? A Niemcy są otwarci i chętnie przyjmują przychodźców? I z radością godzą się na wywłaszczanie domów i mieszkań dla tychże?

N paź 18, 2015 12:42
@andej, co Kael by chciala?
Widze, ze rozumiesz wiecej niz ja pisze...

N paź 18, 2015 12:55

Kael napisał(a):
@andej, co Kael by chciala?
Widze, ze rozumiesz wiecej niz ja pisze...

Sorry, za szybko. Przepraszam, ale zawsze stanowicie jeden front. Poplątało mi się. Być może w tej kwestii macie różne zdania.

N paź 18, 2015 13:08
To Alus by chciala oddac wszystko Hitlerowi?
Moze za szybko czytasz?

N paź 18, 2015 13:13

Kael napisał(a):
To Alus by chciala oddac wszystko Hitlerowi?
Moze za szybko czytasz?

Przeczytaj raz jeszcze i przeanalizuj.

N paź 18, 2015 13:17
Cytuj:
Czy możesz wyjaśnić, dlaczego Merkel traci poparcie, skoro tylko Polacy są homonacjonalistami? A Niemcy są otwarci i chętnie przyjmują przychodźców? I z radością godzą się na wywłaszczanie domów i mieszkań dla tychże?

Po pierwsze nikt Niemców nie wywłaszcza, ewentualnie jedynie podnajmuje pustostany od właścicieli.
Nie pisałam, że tylko Polacy nie chcą uchodźców, niemniej dziwnie wygląda ta ogromna niechęć wobec lansowanej tezy o mesjaniźmie Polski.

N paź 18, 2015 13:58
Moderator

Na TVN24 zmiana. Właśnie leci reportaż, w którym podają, że większość przybyszów to samotni mężczyźni i pokazują ludzi z iPhone'ami. Mówią o tym, jak niszczą dokumenty, bo nie są z Syrii.

Dzieci, kobiety i biednych ludzi również pokazują ale tym razem poziom obiektywizmu jest zaskakujący.

~ Pink Floyd, "Hey you"

N paź 18, 2015 14:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 182  Następna strona