Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 18, 2025 17:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość

Post Re: Uchodzcy a Kosciół
akacja pisze:
Cytuj:
niewielka ilość kobiet i dzieci, jak i chrześcijan którzy dotarli do Europy nie zaznają w ośrodkach dla uchodźców spokoju, ze względu na to, że inni współlokatorzy agresywnie narzucają tam państwo islamskie.

Mam pytanie. Byłaś tam?
Jeśli nie, to proszę abyś powiedziała jakie jest zródło Twoich informacji?
Takie tam fantazje?
Oczekuję na szczegóły.

N paź 18, 2015 18:24
Cytuj:
Na TVN24 zmiana. Właśnie leci reportaż, w którym podają, że większość przybyszów to samotni mężczyźni i pokazują ludzi z iPhone'ami. Mówią o tym, jak niszczą dokumenty, bo nie są z Syrii.

Dzieci, kobiety i biednych ludzi również pokazują ale tym razem poziom obiektywizmu jest zaskakujący.

31% to kobiety i dzieci - tak podano właśnie w w tym reportażu (12%kobiet 19% dzieci).
Gdybyś oglądał reportaże pokazywane po 23,00, późno z racji drastycznych scen, znalazłbyś wiele obiektywizmu.

N paź 18, 2015 18:34
Cytuj:
Mam pytanie. Byłaś tam?
Takie tam fantazje?
Oczekuję na szczegóły.

A może zaczniesz sam wyszukiwać jakieś bardziej obiektywne informacje na ten temat, ponieważ są dostepne w sieci. Owszem kobiety boją się nawet iść do toalety, ponieważ są umieszczone razem z mężczyznami, a to są mężczyzni z innego kręgu kulturowego i nie są zbytnio gentelmenami.

Jak również Medieval man wrzucił link gdzie była mowa o prześladowaniu chrześcijan przez muzułmanów w tych ośrodkach co jest faktem.

N paź 18, 2015 21:30
A tymczasem w Kolonii mamy pierwszego trupa: na pewną panią polityk, na tle toczonego sporu, skutecznie zamachnął się maczetą bynajmniej nie imigrant. W związku z tym oczekuję przekierowania potoku pomyj wylewanego na Polskę i Polaków na zaodrzańską Uebercywilizację... a także wytłumaczenia mi, u kogo właściwie upatrują swojej legitymizacji do rządzenia Bundesrepubliką tamtejsi politycy, bo chyba nie u własnego narodu, który właśnie czynem swojego przedstawiciela legitymizacji tej odmówił tak kategorycznie, że bardziej się nie da.

Pn paź 19, 2015 4:39
Autokorekta: Herr S. jednak okazał się nieskuteczny. Muszę sobie zakarbować, że jeśli słucham lewackiego radia, to winienem dzielić na czworo, bo dzielić przez dwa to za mało.

Pn paź 19, 2015 5:29
equuleuss napisał(a):
Cytuj:
Mam pytanie. Byłaś tam?
Takie tam fantazje?
Oczekuję na szczegóły.

A może zaczniesz sam wyszukiwać jakieś bardziej obiektywne informacje na ten temat, ponieważ są dostepne w sieci. Owszem kobiety boją się nawet iść do toalety, ponieważ są umieszczone razem z mężczyznami, a to są mężczyzni z innego kręgu kulturowego i nie są zbytnio gentelmenami.

Jak również Medieval man wrzucił link gdzie była mowa o prześladowaniu chrześcijan przez muzułmanów w tych ośrodkach co jest faktem.

Ty to już przedstawiasz wybitnie obiektywne informacje :D

Pn paź 19, 2015 8:10
Cytuj:

W USA facet w kościele protestanckim w trakcie nabożeństwa facet rzucił sie na pastora z cegłą, na co reakcją pastora było zastrzelenie w kościele napastnika.....który z nich to muzułmanin?

Pn paź 19, 2015 8:45

ErgoProxy napisał(a):
A tymczasem w Kolonii mamy pierwszego trupa: na pewną panią polityk, na tle toczonego sporu, skutecznie zamachnął się maczetą bynajmniej nie imigrant. W związku z tym oczekuję przekierowania potoku pomyj wylewanego na Polskę i Polaków na zaodrzańską Uebercywilizację... a także wytłumaczenia mi, u kogo właściwie upatrują swojej legitymizacji do rządzenia Bundesrepubliką tamtejsi politycy, bo chyba nie u własnego narodu, który właśnie czynem swojego przedstawiciela legitymizacji tej odmówił tak kategorycznie, że bardziej się nie da.

Ależ Ergo, sam nie wiesz, jak trafne jest to spostrzeżenie. Wielu userów straszy, że przez napływ imigracji zwiększa się zagrożenie terroryzmem.

I TO JEST RACJA.

ALE...

Zagrożenie TERRORYZMEM "RDZENNYM".

Jak na razie to "prawdziwi Niemcy" rzucają koktajlami mołotowa czy też uskuteczniają zamachy nożowe. I sądząc po wypowiedziach w polskim internecie, to samo grozi też w PL. "Prawdziwi Polacy" pokażą już tym "arabusom", gdzie raki zimują.

Linku do zbioru takich cytatów włączam w osobnym poście, niech moderacja zdecyduje, czy to jest tutaj dopuszczalne w ramach wolności wypowiedzi, czy jednak - nie.

...

(Koh 3:1nn)

Ostatnio edytowano Pn paź 19, 2015 9:24 przez bert04, łącznie edytowano 1 raz

Pn paź 19, 2015 9:22

Długo się zastanawiałem, czy wrzucić tutaj tego linka. I nadal nie jestem pewien. IMHO pokazuje on tenor wypowiedzi internetu, chociaż forma przekazu może oczywiście bulwersować.

IMHO - powinna bulwersować.

Dla pewności, sam zgłosiłem link do moderacji, jak postanowią, tak postanowią.

http://freikorpspolen.tumblr.com/

...

Pn paź 19, 2015 9:23
Panie, na 4chanie nie takie rzeczy latają.

Tylko prośba, nie rozwlekaj nam po kraju niemieckiej kóltóry warunkowej wolności wypowiedzi. Twoje dwa ostatnie posty trącą lękiem z gatunku zabobonnych, czy przypadkiem nie popełniłeś myślozbrodni. Przez to są zabawne, ale tylko dlatego, że póki co w Polszcze cieszymy się odrobinę większą wolnością, niż mieszkańcy Uebercywilizacji.

Pn paź 19, 2015 10:55
Naprawde? To dlaczego, jezeli przypomni (wypomni) sie "slabosci" Polakow z historii (takze najnowszej) jest sie oskarzanym o obrzucanie Polakow blotem?

Pn paź 19, 2015 11:46
Cytuj:
Ty to już przedstawiasz wybitnie obiektywne informacje

Obiektywnie islam jest niebezpieczną ideologią ukrytą pod płaszczykiem religii. I łamie prawa człowieka.

Pn paź 19, 2015 11:58
Bo, Kael, wolność działa w obie strony, a nie tylko na Twoją korzyść; a że dla mnie osobiście Polska to swoista świętość, to i używam wolności, żeby jej bronić – bo przecież nie jestem na tyle szalony, żeby domagać się ustawowego zakazu w tej materii, czy, dajmy na to, ucinania głów znieważającym Polskę, że tak pojadę pewnym memem.

Pn paź 19, 2015 12:11

ErgoProxy napisał(a):
Panie, na 4chanie nie takie rzeczy latają.

Tylko prośba, nie rozwlekaj nam po kraju niemieckiej kóltóry warunkowej wolności wypowiedzi. Twoje dwa ostatnie posty trącą lękiem z gatunku zabobonnych, czy przypadkiem nie popełniłeś myślozbrodni. Przez to są zabawne, ale tylko dlatego, że póki co w Polszcze cieszymy się odrobinę większą wolnością, niż mieszkańcy Uebercywilizacji.

Ach to bardzo ciekawa sprawa, Ergo, że nie tylko uchodźców oceniasz sobie według kryteriów rasowy, ale też Europejczyków rozdzielasz. Jak takie coś nazwać?

A jeszcze niedawno w tym wątku jakieś teksty islamistów na temat domniemanych zamiarów wobec "białej Europy" były podawane - nie, nie jako wolność słowa - jako dowód na zamiary terrorystyczne uchodźców. Dlaczego więc rasistowskie teksty "białych Europejczyków", i to jeszcze z kraju wolności słowa i czynu, nie mają świadczych o potencjalnym zagrożeniu "białym terroryzmem"?

Ja zdaję sobie sprawę, że w Niemczech już to zjawisko realnie zaistniało. I tylko czekam, jakie będą reakcje w PL. Już demonstracje z hajlującą młodzieżą na tle znaku Polski Walczącej były. Jak widać, i w PL jest wystarczająco dużo "Uebermenschów", którzy by chcieli zepchnąć uchodźców do morza. Na ile chęci przerodzą się w czyny - przyszłość pokaże.

...

Pn paź 19, 2015 12:15
bert04 napisał(a):
Ach to bardzo ciekawa sprawa, Ergo, że nie tylko uchodźców oceniasz sobie według kryteriów rasowych, ale też Europejczyków rozdzielasz. Jak takie coś nazwać?

Nie wiem, bo sam dopiero drążę temat. W każdym razie nie ja nazwałem siebie, z niejaką dumą, człowiekiem zawieszonym między dwoma kulturami, rozciągając tym samym przez środek Europy żółtą firankę. Zrobił to bert04; a czy bert04 wyraża mniemanie, że odmienne kultury są sobie równe, co gwarantuje automagicznie pokój i spokój na granicach, obchodzi mnie marginalnie. Bert04 może wyznawać dowolne bajędy popularne w Uebercywilizacji pod sankcją śmierci cywilnej; ja sobie zdaję sprawę i przyjmuję do wiadomości nieuchronność pewnych tarć, jeśli nie konfliktów, i padać plackiem przed zaodrzańskim zabobonem nie zamierzam.

bert04 napisał(a):
A jeszcze niedawno w tym wątku jakieś teksty islamistów na temat domniemanych zamiarów wobec "białej Europy" były podawane - nie, nie jako wolność słowa - jako dowód na zamiary terrorystyczne uchodźców. Dlaczego więc rasistowskie teksty "białych Europejczyków", i to jeszcze z kraju wolności słowa i czynu, nie mają świadczych o potencjalnym zagrożeniu "białym terroryzmem"?

Tya. Okazuje się, że moralność Kalego można, a wręcz wypada praktykować, kiedy się rzeczoną krowę samemu (jeszcze) posiada. Takie rzeczy, proszę państwa, to tylko w Uebercywilizacji.

bert04 napisał(a):
Ja zdaję sobie sprawę, że w Niemczech już to zjawisko realnie zaistniało. I tylko czekam, jakie będą reakcje w PL. Już demonstracje z hajlującą młodzieżą na tle znaku Polski Walczącej były. Jak widać, i w PL jest wystarczająco dużo "Uebermenschów", którzy by chcieli zepchnąć uchodźców do morza. Na ile chęci przerodzą się w czyny - przyszłość pokaże.

Owszem. Pytanie zatem, czyja kultura jest wyższa w tym względzie, tzn. lepiej sobie poradzi z ekstremą. Czy jest to Uebercywilizacja, która czynniki takie tłamsi i dławi bezwzględnie, czy też jest to kultura wesołej Polski, w której, jak widać, wciąż funkcjonuje pojęcie wentylu bezpieczeństwa i w imię istnienia tego wentylu na pewne sprawy patrzy się przez palce.

Pn paź 19, 2015 12:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 182  Następna strona