Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr lis 19, 2025 4:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość

Post Re: Uchodzcy a Kosciół
Czytając część z tych wypowiedzi wniosek jest jasny.

Zbudować wokół całej UE wysoki mur, coś na podobieństwo chińskiego, ale duuużo wyższy.
Nie wpuszczać nikogo obcego do tej enklawy.
No może z wyjątkiem Pana Prezydenta USA, i może jeszcze kilku innych.

Ależ dziecinada, bicie piany, marnowanie czasu.

Czy trudno dostrzec, że świat staje się globalną wioską?
I tak dotrą i tak.

Mamy naukę i technikę na wysokim poziomie. Mamy olbrzymią wiedzę, czego inne obszary globu zazdroszczą nam.
Może warto podzielić się z nimi swoją wiedzą, technologiami, pomóc im w rozwoju, w zwalczaniu chorób? I to my bedziemy ponosić za to jakieś koszty ekonomiczne.
Ale tak, wg mnie, byłoby lepiej.

Pluje będą pluć.
Będą zochydzać wizerunek i kultury inne niż swoja, ta "najwspanialsza".

Ale to nie zmieni rzeczywistości.
Co z tego za pożytek?
Ci Inni i tak, i tak będą tutaj, coraz liczniej.
No, może przesunie się ich przybycie o kilka lat.
Ale będą.

Może bardziej warto dyskutować o tym co możemy zrobić, żeby chcieli pozostać u siebie?

Jeżeli będziemy podsycali uczucie nienawiści, to nie uczekujmy przyjaznie wyciągniętej dłoni.

W ten sposób robimy jedynie krzywdę i sobie, i tym Innym.

Cz paź 22, 2015 10:45
@equuleuss, jezeli chodzi ci tylko o wlasne krotkotrwale korzysci, to oczywiscie, nalezy sciagac do siebie wszystkie dobra, a niewolnikow, ktorzy na ciebie pracuja trzymac tam, gdzie jest ich miejsce.
Dobrze, ze jeszcze Igrzysk Smierci dla Kapitolu nie planujesz.

Jezeli chodzi ci o dobro innych, no to trzeba niestety, sie podzielic. Co przynosi w efekcie korzysci takze tobie. Gdzies mi mignal artykul o badaniach, ze dla jednostek jest korzystniej wspolpracowac z innymi, niz walczyc samemu.

Wiesz, ze jezeli w Kambodzy zachoruje jedna osoba na ptasia grype, to zlatuja sie "specjalisci" z calego swiata, zeby znalezc tego ptaka, ktory zarazil?
A jezeli zachoruja dziesiatki dzieci na dengue, to nikt palcem nie ruszy? Rzad Kambodzy tez nie?
A wiesz dlaczego?
Bo ptasia grypa moze do "cywilizowanego" swiata doleciec. a komar lata w promieniu kilkudziesieciu metrow od gniazda. Wiec niech te dzieci sobie umieraja.
A teraz dengue dotarla juz do Europy, bo klimat i podroze cywilizowanych Europejczykow przyciagnely tu komary, ktore dengue przenosza i zaczal to byc problem nasz. Wiec jak bogaci sie przestrasza, to moze skorzystaja na tym biedni, bo wreszcie ktos znajdzie lekarstwa.

Dla podniesienia powszechnego poziomu i jakosci zycia, jest to niestety dla nas, jedyny sposob.
Nie dzielimy sie dobrowolnie, wiec zostalismy do tego zmuszeni.

Cz paź 22, 2015 11:02
Cytuj:
Zbudować wokół całej UE wysoki mur, coś na podobieństwo chińskiego, ale duuużo wyższy.
Nie wpuszczać nikogo obcego do tej enklawy.
No może z wyjątkiem Pana Prezydenta USA, i może jeszcze kilku innych.

Czy do USA możesz sobie wjechać od tak, bez wizy? Tam trzeba przejść niezłą przeprawę na lotnisku zanim postawisz nogę na ich ziemi, bo mogą ci nie pozwolić, a dlaczego? Ot, tak, bo nie, i nic z tym nie zrobisz. Szturmowanie granic siłą jest zachowaniem karygodnym i narusza nawet światowe konwencje, to dobrze że Europa nie wysłała wojska z ostrymi nabojami i kilka jednostek marynarki wojennej do zatopienia ich pontonów.

Ponieważ oni być może tak by uczynili z Europejczykami, na pewno nie wpuściliby nas poza ich granice ot tak sobie, bez wizy i bez żadnych dokumentów, bez ustalonej tożsamości. Oni nawet nie przyjmują swoich.

Niech tutaj wjeżdza sobie i przyjeżdza kto tylko chce ale z dobrymi zamiarami, i legalnie. A jeśli chce pozostać to niech stosuje się do zwyczajów i praw panujących w domu gospodarza, takie są zasady dobrego wychowania.

Czy jak wpuścisz kogoś do domu to chcesz aby przestawiał ci wszystko w/g jego uznania? Czy zgodzisz się na gościa w swoim domu który może okazać się niebezpieczny dla Ciebie i Twoich bliskich lub może zarazić Cię śmiertelną chorobą? Ja już widzę niewiarku jak chcesz przebywać w bliskim otoczeniu osoby chorej na gruźlicę lub na cholerę, na pewno byś sobie na to nie pozwolił, bo jednak obawa przed groźną chorobą, cierpieniem i wizją utraty życia byłaby mocniejsza niż Twoja tolerancja na inność.

Dobrze się mówi jak takie rzeczy są daleko i na razie nie dotykają Cię osobiście, wtedy mówi się o tolerancji, to tak jak podobnie z gejami, jakiś facet może mówić że ich toleruje i mu to nie przeszkadza, ale w przypadku bycia podrywanym przez geja jego tolerancja stawia jasne granice.

Cytuj:
Ależ dziecinada, bicie piany, marnowanie czasu.

Czy trudno dostrzec, że świat staje się globalną wioską?
I tak dotrą i tak.

Nie, nie mogliby wejść tutaj tak łatwo ale pozwala im się na to, i wykorzystują taką okazję, a to co oni robią to jest wdzieranie się na inny kontynent, nielegalne zresztą. I nikt tutaj nie bije piany i nikt tutaj nie uprawia dziecinady, sprawa jest poważna.

Cytuj:
Pluje będą pluć.

Nie można popierać i tolerować kultury która łamie prawa człowieka i w której dochodzi do poważnych nadużyć, a także kultury która jest wrogo nastawiona do reszty świata i innych religii. To muzułmanie nawołują do nienawiści i sieją ferment.

Chrześcijanie są tak prześladowani ponieważ nie bronią się zazwyczaj, stosując się do zasady swojej religii nadstawiania drugiego policzka i nie szukania odwetu, ale to nie oznacza jednak żebyśmy pozostawali całkowicie bezbronni wobec zła i przemocy.

Jezus uderzony w twarz przez oprawców zapytał - dlaczego mnie bijesz?

Cytuj:
Mamy naukę i technikę na wysokim poziomie. Mamy olbrzymią wiedzę, czego inne obszary globu zazdroszczą nam.
Może warto podzielić się z nimi swoją wiedzą, technologiami, pomóc im w rozwoju, w zwalczaniu chorób? I to my bedziemy ponosić za to jakieś koszty ekonomiczne.
Ale tak, wg mnie, byłoby lepiej.

To nie jest jednak sprawiedliwe że to my mamy ponosić koszty za to wszystko. Poza tym, Europa zwalczyła te choroby u siebie, jednak przywleczenie takich chorób na grunt europejski spowodować może różne ogniska epidemii a to nie jest tak że mamy magiczne lekarstwa bo wobec takich chorób i groźnych pasożytów medycyna może być czymś mało skutecznym. Zawsze mogą być jakieś ofiary, cholera i gruźlica nadal zbiera śmiertelne żniwo, i to nie z powodu braku lekarstw, ale z powodu tego że lekarstwa nie zawsze są w stanie pomóc skutecznie w przypadku tak groźnych chorób.

W taki razie niech pomagają im w rozwoju na miejscu, w ich krajach, problemem jest to że islam poprzez swoją ideologię która opiera się na stosowaniu i życiu w/g jihad, szariatu i koranu, niczego nie rozwija i niczego nie tworzy, poza bajecznymi kwotami wydawanymi na zachodzie i na architekturę Dubaju, hotele. Też mogliby to przeznaczyć na technologie i pomóc w rozwoju krajów biedniejszych pobratymców, którzy są bliscy im kulturowo i religijnie, ale tam jest inny świat i inne zasady. A bogate kraje Zatoki Perskiej jakoś nie chcą się dzielić swoimi dobrami z Europą ani nawet z ich braćmi muzułmanami. Tam jest zasada że muzułmanin nie może żyć na koszt innego muzułmanina, ale niewierni, czyli chrześcijanie, ateiści i wyznawcy innych religi poza islamem mają obowązek płacić rodzaj podatku dla muzułmanina.

Cytuj:
Pluje będą pluć.

Barzdzo proszę aby nie nazywać mnie - ''plujem'', bo ja tutaj na nikogo nie pluję a staram się przedstawić prawdę o islamie.

Cytuj:
Ale to nie zmieni rzeczywistości.
Co z tego za pożytek?
Ci Inni i tak, i tak będą tutaj, coraz liczniej.
No, może przesunie się ich przybycie o kilka lat.
Ale będą.

Ponieważ im sie na to pozwala i kto może wiedzieć kto i co za tym wszystkim stoi tak naprawdę.

Cytuj:
Może bardziej warto dyskutować o tym co możemy zrobić, żeby chcieli pozostać u siebie?

Może powinni zmienić swoją religię i ideologię a także spojrzenie na siebie i na resztę świata? Nikt tego za nich nie zrobi, muszą sami chcieć dobra, przemiany, dobra wola musi być z ich strony przede wszystkim.

Cytuj:
Jeżeli będziemy podsycali uczucie nienawiści, to nie uczekujmy przyjaznie wyciągniętej dłoni.

Mówienie prawdy o islamie nie jest podsycaniem nienawiści ale jest probą uświadomienia czym to jest. Tymczasem muzułmanie podsycają się wzajemnie nienawiścią i uprzedzeniami wobec reszty świata. To najbardziej nietolerancyjni ludzie, odrzucają nawet uniwersalne wartości.

Cytuj:
W ten sposób robimy jedynie krzywdę i sobie, i tym Innym.

Mówienie prawdy nie jest krzywdzące a czasem konieczne i potrzebne aby wiedzieć jak naprawdę wygląda ta sprawa. Można zdawać sobie z tego wszystkiego sprawę bez uczucia nienawiści dla tych ludzi.

Cz paź 22, 2015 11:26
Jak widać na załączonym obrazku, niewiarek, jako świecki humanista, koniecznie chce udowodnić sobie i światu, że jest bardziej miłosierny od tych, tam... chrześcijan, czy jak ich zwą, a nawet samego Pana Boga, bo potrafi urządzić świat lepiej niż On – bez wojen i bez krzywd.

Niewiarek może próbować. Tylko prośba, nie moim kosztem. Niechże sobie niewiarek wyemigruje do raju multi-kulti i tam zaraża ludzi swoją utopią. A od Polski wara. Dlaczego?

Dllatego, że jestem Europejczykiem, a niewiarek nie. Europa, prosze niewiarka, to jest takie coś: były, w pewnej epoce, potrzebne kościoły. Bardzo dużo kościołów i bardzo pięknych, dających wrażenie przedsionka Nieba. Do zbudowania tych kościołów zatrudniono więc majstrów i artystów i oni te kościoły wznieśli i udekorowali. Po czym zachodzili sobie do nich, od czasu, do czasu, podziwiać dzieła rąk swoich, delektować się swoim mistrzostwem w rzemiośle. Otóż Europa, proszę niewiarka, polega na tym, że to rzemiosło jest ważniejsze od idei czystej. Czyli że nie chrześcijanie, a wolnomularze.

A niewiarek jest islamistą, aczkolwiek przybliża się do Allaha z innych niż muzułmanie pozycji. Bo co to znaczy: być islamistą? To znaczy: cenić ideę ponad wszystko. Jeśli idea zawiera w sobie zakaz sporządzania wizerunków, to rzemieślnik ma się dostosować i robić arabeski, albo będzie mu kęsim. Jeśli jednak wizerunek sporządził, choćby i bardzo piekny, to my, idealiści, nie uszanujemy pracy jego rąk i ją zdewastujemy, zniszczymy ją, bo to zbożny czyn, odebrać człowiekowi sens jego życia w imię Allaha.

Niech więc niewiarek pisze mniej, a więcej myśli. Bo jeśli Europa jest dziś bogata wiedzą, to właśnie dzięki temu, że dorobek rzemieślników osadzał się w niej pokolenie za pokoleniem i kolejni ludzie wspinali się na ramiona olbrzymów, aby sięgnąć swojej gwiazdy. Tymczasem islamiści i niewiarkowie stali w miejscu, pielęgnując miraże o doskonałości swojej religii czy najlepsiejszego ustroju, owego szczytowego punktu rozwoju, z którego każda droga wiedzie tylko w dół.

Cz paź 22, 2015 11:33
Ergo, pięknie to wyraziłeś, i owszem, wolnomularze budowali kiedyś kościoły bo taki był ich fach, i dlatego dzisiaj możemy podziwiać także pentagramy, sowy i inne ichnie znaki pozostawione w tych kościołach, chociażby w Anglii, dla przykładu.

Cytuj:
@equuleuss, jezeli chodzi ci tylko o wlasne krotkotrwale korzysci, to oczywiscie, nalezy sciagac do siebie wszystkie dobra, a niewolnikow, ktorzy na ciebie pracuja trzymac tam, gdzie jest ich miejsce.

Chciałbym być dobrze zrozumiany w tym temacie, otóż nie zależy mi na korzyściach bo ja dbam o pieniądze na tyle że dla mnie mogłyby nie istnieć i to byłoby najlepsze rozwiązanie dla świata. Żyję dla idei (oczywiście nie takiej w sensie przedstawionym przez Ergo, ;))a nie dla pieniędzy, ale tak się składa że w myśl całkiem innych idei ucina się głowy innym ludziom i nie chciałbym przeniesienia takich zwyczajów na grunt własnego domu. Przykład z ucinaniem głów jest skrajny, wiem o tym, ale mam na myśli opresyjną ideologię islamu która chce narzucać swoje prawa i religię dla reszty świata.

Arabowie nie są naszymi niewolnikami, ani Murzyni, mogą pracować na siebie i na rozwój swoich własnych krajów, bo ciężka praca i wysiłek może przynieść takie efekty, ale jak wspomniałem to inna kultura i inna mentalność. Tymczasem to właśnie Polacy są niewolnikami w swoim własnym kraju dość często wykorzystywanymi do ostateczności.

Cytuj:
Dobrze, ze jeszcze Igrzysk Smierci dla Kapitolu nie planujesz.

Za to ISIS planuje egzekucje przed Bazyliką w Watykanie.

Cytuj:
Dla podniesienia powszechnego poziomu i jakosci zycia, jest to niestety dla nas, jedyny sposob.
Nie dzielimy sie dobrowolnie, wiec zostalismy do tego zmuszeni.

Najpierw trzeba by zmienić mentalność i zwyczaje innej kultury, a to jest mało możliwe, kiedyś tutaj na Forum była rozmowa na pewien temat gdzie wtrąciłem kilka zdań na temat problemu głodu na świecie i pomocy dla tych głodujących ludzi. I ktoś uświadomił mi jak wygląda ta sprawa, że nawet w przypadku kiedy ta pomoc dociera na miejsce, to jednak nie dociera do tych potrzebujących bo tam panują takie zasady, że na przykład jeśli jakiś kacyk weźmie te dary i obdzieli innych z wioski, to potem zjawią się u niego bojowkarze i spalą całą tą wioskę. Trzeba by zmienić tych ludzi ale to wydaje się czymś niemożliwym, oni czasem sami blokują pomoc dla siebie, poprzez ich obyczaje i ciągłe plemienne niesnaski i wojny.

Cz paź 22, 2015 12:06

equuleuss:
Cytuj:
to dobrze że Europa nie wysłała wojska z ostrymi nabojami i kilka jednostek marynarki wojennej do zatopienia ich pontonów.

A miała zamiar? Skoro tak mówisz, to pewnie masz informacje ze swoich wiarygodnych zródel.

Już zatracasz się w swoim zacietrzewieniu.

Co robią Moderatorzy?
Kasują posty z moimi, może ostrymi wypowiedziami.
Pewnie. Ostro traktuję niektóre wypowiedzi.
Ale moja wypowiedz dotyczy konkretnej osoby. To jest moje zdanie. Do niczego nie namawiam.
Piszę o swoim spojrzeniu na rzeczywistość.

A śpią nad wypowiedziami gościa który sugeruje, że Europa chciała wysyłać jakieś wojska mające zatapiać pontony, i w pewnym momencie zrezygnowała.
To nie jest wypowiedz mająca w sobie coś z przyjazni.
To jest wypowiedz namawiająca do nienawiści.
Dociera?

equuleuss:
Cytuj:
Nie można popierać i tolerować kultury która łamie prawa człowieka i w której dochodzi do poważnych nadużyć, a także kultury która jest wrogo nastawiona do reszty świata i innych religii. To muzułmanie nawołują do nienawiści i sieją ferment.

Jeszcze raz powtórzę, mierzi mnie plucie na inne kultury.

Cz paź 22, 2015 13:02

ErgoProxy napisał:
Cytuj:
Niechże sobie niewiarek wyemigruje do raju multi-kulti i tam zaraża ludzi swoją utopią. A od Polski wara. Dlaczego?

@ ErgoProxy.
Nie używaj określenia, że
Cytuj:
od Polski wara

Twoje poglądy mogą być takie, siakie.
To, że ja neguję Twoje wypowiedzi nie jest świadectwem, że nie jestem Polakiem
Jestem Polakiem z krwi i kości.

Mam inne swoje spojrzenie na Polskę.
Wypraszam sobie tego typu wypowiedzi.

Oczekuję, że w w mojej Polsce każdy będzie szanowal poglądy innego.
A jak trafi się ktoś, kto uważa, że ma być inaczej, i będzie rzucał kalumniami, to ja dziękuję za taką Polskę i takich Polaków.

Cz paź 22, 2015 16:10
No coz niewiarek, nie jestes Prawdziwym Polakiem.
Ci Prawdziwi wygraja byc moze w niedziele, polacza sie z Mlodzieza Wszechpolska i kibolami i wtedy zrobia porzadek.
Potem sie troche zdziwia, ze nie ma normalnych ludzi: inzynierow, lekarzy, pielegniarek i innych, ale najwazniejsze, ze bedzie Polska tylko dla tych Polakow, ktorzy zdadza egzamin z zyciorysu prezesa i beda nienawidzic obcych.
Mozliwe, ze wystarczy tylko to drugie.

Cz paź 22, 2015 16:46
Cytuj:
A miała zamiar? Skoro tak mówisz, to pewnie masz informacje ze swoich wiarygodnych zródel.

Niewiarek, czy rozumiesz co czytasz i jaki sens słów nadaje ten kto je pisze? Ponieważ napisałem takie oto zdanie - Szturmowanie granic siłą jest zachowaniem karygodnym i narusza nawet światowe konwencje, to dobrze że Europa nie wysłała wojska z ostrymi nabojami i kilka jednostek marynarki wojennej do zatopienia ich pontonów.

Natomiast Ty wyrwałeś słowa z kontekstu i sugerujesz jakoby mam jakieś tajne informacje na temat zamiaru zatopienia pontonów z imigrantami.

Cytuj:
Już zatracasz się w swoim zacietrzewieniu.

W czym? :)

Cytuj:
Piszę o swoim spojrzeniu na rzeczywistość.

I ja także, i nie tylko ja mam takie zdanie na ten temat, ale wiele innych osób także. Wejdź sobie na Youtube i pod dowolnym video dotyczącym imigrantów, muzułmanów, islamu, tam zobaczysz komenatrze, najlepiej czytaj w języku angielskim, gdzie wypowiadają się ludzie z różnych stron świata, z różnych krajów i gdzie zdecydowana większość podziela negatywne zdanie na temat islamu, nie raz wyrażone w dużo mocniejszy sposób.

Cytuj:
A śpią nad wypowiedziami gościa który sugeruje, że Europa chciała wysyłać jakieś wojska mające zatapiać pontony, i w pewnym momencie zrezygnowała.

To w takim razie trzeba powiedzieć Moderatorom w którym miejscu to sugerowałem, bo nic takiego nie wynika z mojej wypowiedzi że Europa chciała, napisałem że szturmowanie granic oraz wdzieranie się na inny kontynent i przekraczanie tam granic bez wizy, dokumentów jest naruszeniem prawa, i dobrze że Europa nie wysłała wojska aby to zatrzymać, lub dla ostrzeżenia, bo takie sposoby są dozwolone w takiej sytuacji. Węgrzy uruchomili służby wojskowe.

Cytuj:
To nie jest wypowiedz mająca w sobie coś z przyjazni.
To jest wypowiedz namawiająca do nienawiści.

Jesteś pacyfistą, anarchistą? Unia ma prawo bronić swoich granic zewnętrznych. Strefa Schengen jest tylko dla krajów należących do Unii, reszta świata potrzebuje wizy na wjazd do Europy. Takie jest prawo. Jesteś ponad prawem?

Cytuj:
Jeszcze raz powtórzę, mierzi mnie plucie na inne kultury.

Mówienie prawdy nie jest opluwaniem nikogo i niczego.

Cytuj:
Oczekuję, że w w mojej Polsce każdy będzie szanowal poglądy innego.

Czyli będziesz popierał i szanował także wypowiedz muzułmańskiego imama, czyli pana Anjem Choudary, który w taki sposób wypowiedział się o Polsce? Podoba Ci się takie stawianie sprawy i chciałbyś czegoś takiego dla siebie?

Pewnego dnia prawo szariatu zostanie wprowadzone także w Polsce, bo wierzymy, że należy usunąć wszystkie opresyjne reżimy. Jeśli rządzi wami ktoś inny niż Allah, to jest to forma ucisku. Dzięki naszej polityce i ten wasz reżim zostanie usunięty, a ludzie będą szczęśliwsi. W Polsce macie rządy liberalnej demokracji, a w tym nie ma żadnych mocnych, trwałych wzorców. Wszystko wynika u Was z rozdziału państwa od Allaha

Cz paź 22, 2015 17:38
Hehehe, nie ma to jak pojechać stereotypami, opuszczając zupełnie meritum, bo można; a zresztą kogo obchodzi merytoryka? Najważniejsze żeby przywalić i żeby moje było na wierzchu. Kael wybaczy, że tak rozumianej polskości, akceptującej jeden tylko odłam sceny politycznej, a resztę wyborców spychającej w kloakę, również nie chcę w Polsce oglądać.

W ogóle, szkoda że mam tylko jeden głos do dyspozycji, bo marzy mi się upadek PO-PiSu hurtem i w całości. Ponieważ nowoczesną scenę polityczną powinni budować Kukiz na prawicy, Petru w centrum i Zandberg na lewicy. Ot, myśli prawdziwego Polaka.

Wracając zaś do obrażonego niewiarka, księżniczki na ziarnku grochu, wara od Polski nie dlatego, że Polska, tylko dlatego, że Europa. Niech się niewiarek broni dowodząc swojej europejskości, bo według mnie należy niewiarkowi w ogóle sprzedać bilet na Bliski Wschód, w jedną stronę. I jeśli niewiarek chciałby do Europy wrócić, mógłby to zrobić jako łżeuchodźca. Tylko po co miałby to robić, skoro Bliski Wschód kocha bardziej niż własną Ojczyznę, którą chciałby zubożyć i wprost rozdać za bezdurno, bo bogata? Niechże niewiarek idzie za głosem serca i nie fanzoli, że jest Europejczykiem, bo Europejczyk troszczy się i dba o Europę, a z Bliskim Wschodem robi interesy.

Cz paź 22, 2015 19:02
No prosze: wolnosc i ojczyzna dla naszych, a reszta won!
ErgoProxy, ze tobie Prawdziwy Polak tylko z PiSem sie kojarzy to znaczy, ze klapki ci szersze spojrzenie zaslaniaja.
Nikt, kto urodzil sie Polakiem, nie ma prawa byc przez zadnego innego Polaka wyrzucany z wlasnej ojczyzny. Obojetnie, czy jest katolikiem, muzulmaninem, n czy niewierzacym. Czy jest lysy, czy zarosniety, czy jest homo czy hetero, czy jest czarny, zolty czy bialy. Ten bialy ma tyle domieszek innych nacji z tatarska wlacznie, ze i tak jest “kolorowy“.
Wyjechac dobrowolnie moze kto chce, ale i wrocic dobrowolnie ma prawo kto chce. Bo to wyroznia ojczyzne z urodzenia od innych krajow.

Mam rade dla Ergo: nie podobaja ci sie Polacy wokol ciebie? To TY poszukaj sobie lepszego otoczenia. Swiat stoi przed toba otworem. Zobaczysz jak przyjma ciebie jak imigranta (politycznego zapewne?) Podroze ksztalca. Moze ci sie horyzonty poszerza?

Cz paź 22, 2015 19:12
Tak się zastanawiam, czy wkręcać ją dalej...

Cz paź 22, 2015 19:15
Nie musisz. Ujawniles sie i juz przepadlo.

Cz paź 22, 2015 19:19
ErgoProxy napisał(a):
W ogóle, szkoda że mam tylko jeden głos do dyspozycji, bo marzy mi się upadek PO-PiSu hurtem i w całości. Ponieważ nowoczesną scenę polityczną powinni budować Kukiz na prawicy, Petru w centrum i Zandberg na lewicy.
Jak się już liderzy partii podczas wyborów chowają za żywymi tarczami (Kaczyński za Szydło, Miller za Nowacką), to do czego doszliśmy?

Cz paź 22, 2015 19:26
Cytuj:
Jak się już liderzy partii podczas wyborów chowają za żywymi tarczami (Kaczyński za Szydło, Miller za Nowacką), to do czego doszliśmy?

Modne ostatnio - gender - panowie chowają sie za spódnicami kobiet :D

Cz paź 22, 2015 19:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 182  Następna strona