Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Idziemy na wybory
Jak widac tego Dariusz sie boi...
Tak naprawde, to wyborcy PiSu moga przedobrzyc, jesli niewlasciwie zrozumia agitacje gity i postawia drugi krzyzyk przy ZP. Ale to naprawde nie jest wina PKW, ze mamy coraz wiecej analfabetow funkcjonalnych.
|
Cz paź 22, 2015 15:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W ramach parasola na bieżąco są usuwane posty - sprzed 15 minuy. Powtórzę (...) ciach A głupów z Polaków usiłują czyni wszyscy - interia podaje dzisiejszy sondaż TNS: PiS - 32,5%, PO - 26,3% TV Republika też dzisiejszy TNS i podaje: PiS - 37,7%, PO - 24,1%
|
Cz paź 22, 2015 15:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Fajnie... PiS ma kartę numer 1. Większość postawi krzyżyk na tej karcie podobnie jak w samorządowych na PSL. W taki układzie obstawiam ponad 40% głosów na PiS i samodzielną większość. to bardzo prawdopodobne! 
|
Cz paź 22, 2015 15:48 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Alus napisał(a): W ramach parasola na bieżąco są usuwane posty - sprzed 15 minuy. Powtórzę (...) ciach A głupów z Polaków usiłują czyni wszyscy - interia podaje dzisiejszy sondaż TNS: PiS - 32,5%, PO - 26,3% TV Republika też dzisiejszy TNS i podaje: PiS - 37,7%, PO - 24,1% Posty są usuwane w ramach, nie parasola, ale § I pkt4. Zabrania się wypowiedzi o charakterze obraźliwym
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Cz paź 22, 2015 15:52 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Alus napisał(a): interia podaje dzisiejszy sondaż TNS: PiS - 32,5%, PO - 26,3% Pressmix podaje aktualne wyniki sondażu: PiS 44% - PO 19% http://pressmix.eu/2015/10/21/najnowszy-sondaz-wyborczy-pressmix-wiemy-kto-wygra-wybory/
|
Cz paź 22, 2015 15:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Alus napisał(a): W ramach parasola na bieżąco są usuwane posty - sprzed 15 minuy. Powtórzę (...) ciach A głupów z Polaków usiłują czyni wszyscy - interia podaje dzisiejszy sondaż TNS: PiS - 32,5%, PO - 26,3% TV Republika też dzisiejszy TNS i podaje: PiS - 37,7%, PO - 24,1% Posty są usuwane w ramach, nie parasola, ale § I pkt4. Zabrania się wypowiedzi o charakterze obraźliwymZ wyjątkiem - debile, wodmozgownica, glupia.....
|
Cz paź 22, 2015 16:01 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Na razie to czytam, że Ty używasz cały czas takich wyrażeń.
|
Cz paź 22, 2015 16:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bo przed "na razie" problemy z czytaniem.....
|
Cz paź 22, 2015 16:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Medieval, jak sprawdzisz zgloszenia do moderacji (te wykrzyknikiem), to dowiesz sie o co Alus chodzi.
Przepraszam, ze nie zglosilam od razu.
|
Cz paź 22, 2015 16:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Medieval, jak sprawdzisz zgloszenia do moderacji (te wykrzyknikiem), to dowiesz sie o co Alus chodzi.
Przepraszam, ze nie zglosilam od razu. Powiem słowami gity - nie ucz księdza pacierza.... Dla odmiany - sabotażyści, albo V kolumna PO http://natemat.pl/159215,Kuriozalna-gaz ... westycjachMacierewicz potrzebny od zaraz 
|
Cz paź 22, 2015 17:04 |
|
 |
Johnny99
|
bert04 napisał(a): Teraz kozłem ofiarnym są dziennikarze - no bo niemożliwe jest, że prezez wali jakieś głupoty, to wredne media wszystko przekręcają jak dwa a dwa jest cztery. Prezes czasem wali głupoty, ale żaden inny polityk nie jest do tego stopnia przekłamywany w mediach. Cytuj: Klęskę w 2007 też zwalił na media, nie ma co jak ewaporacja rzeczywistości. Przesadził, aczkolwiek na pewno mu nie pomogły. Cytuj: Hihi, jakie to miłe. Tyle że czy bardziej przeważa to, że jesteście zwykłymi obywatelami, czy to drugie? Nic nie przeważa. Cytuj: Jeżeli polityk straci pracę po wyborach, to jego los. Jeżeli dziennikarz wyleci z państwowej pracy, to taki jego los - choć tutaj już kwestia niezależności mediów się kłania. Media publiczne nie są niezależne i nie widać większych szans na to, że się takie staną. Cytuj: Taa... pewnie media zmanipulowały "Z ziemii Polskiej do Wolski" Nie. Cytuj: ... niestety, media już są takie parszywe, że przekręcają wszystkie wypowiedzi, tak Jarka jak i Bronka, wyłapują potknięcia i błędy. Patrz pkt 1. Cytuj: Obrażanie się polityka na media w demokracji to jakby żeglarz obrażał się na wiatr, że źle wieje. Nie do końca. Do wiatru można porównywać media obiektywne. Media całkowicie jawnie antypisowskie (podobnie zresztą jak równie jawnie pisowskie) trudno porównać do wiatru, są to po prostu propagandyści. Cytuj: Dziwi mnie to z Twoich ust, zwłaszcza po wcześniejszych lamentach nad biednym Jarosławem. Jarosław na razie nie rządzi. Zresztą wcale nad nim nie lamentuję - ostatnio bynajmniej nie wygląda na cierpiącego. Odnosiłem się do twojej deklaracji, że nie śpisz spokojnie, kiedy komuś się dzieje niesprawiedliwość. No więc Kaczyńskiemu się dzieje. I co? Cytuj: A dlaczego tylko w mojej? Nie tylko twojej. Cytuj: Kwalifikacja "karna" wyczynów Dorna i Ziobry jest jednak różna Przecież nie mówię, że nie ma różnicy. Czyli skoro Dorn nie popełnił przestępstwa, to wszystko jest ok? Cytuj: Mniej więcej lata 1989-2006, kiedy nie wypowiadał się za konkretnymi partiami Przecież teraz też się nie wypowiada Cytuj: ale za pewnymi wartościami No i teraz jest tak samo. Cytuj: A teorie spiskowe możesz sobie odrzucać, faktu, że państwo zablokowało wybór biskupa - nie możesz. Mogę, bo nic takiego nie miało miejsca. Cytuj: Dlatego PiS tak tęskni za większością konstytucyjną. Wtedy TK mógłby im "skoczyć". Sądzę, że wszystkie partie za tym tęsknią. Nie spotkałem się w każdym razie ze strony żadnej z głosami w stylu: "głosujcie na nas, ale bez przesady, bo jeszcze zdobędziemy większość konstytucyjną!". Cytuj: Jak na razie tylko idą słuchy o jakichś testach wariografami czy testach moczu - pożiwiom, uwidim. No, gadajo, panie, na mieście, gadajo, a tak w ogóle to jak to możliwe, że Komorowski przewidział katastrofę w Smoleńsku?! Cytuj: Ale od chwili jak zobaczyłem, jak RPO stał się arcy-sędzią, deptającym prawa obywatela RP (a biskupi, wbrew pozorom, nie są "watykańczykami", tylko obywatelami RP), to mi mina zrzedła. Ok, powiedzmy, że ta inicjatywa była dość osobliwa. Ale kto za nią odpowiada? Można łatwo wymienić wszystkie te osoby: Janusz Kochanowski - RPO od 2006 r. aż do śmierci w katastrofie smoleńskiej w 2010 r. - czyli przez zdecydowaną większość czasu za rządów PO. Inicjator. Andrzej Paczkowski - członek Kolegium IPN od 1999 r., rekomendowany wówczas przez Unię Wolności, w 2007 r. wybrany do tego gremium ponownie, tym razem z inicjatywy PO. Zbigniew Nosowski - wieloletni redaktor naczelny "Więzi", związany również z Tygodnikiem Powszechnym, ówczesny konsultor Papieskiej Rady ds. Świeckich ks. Tomasz Węcławski - profesor teologii, były członek Międzynarodowej Komisji Teologicznej w Rzymie, w 2007 r. odszedł z kapłaństwa, a następnie z Kościoła, ożenił się z Beatą Polak, lewicową działaczką powiązaną z Partią Zielonych, by potem m.in. pokazywać się na paradach równości. Szczerze mówiąc, jakoś mało "pisowsko" mi to towarzystwo wygląda. Być może dlatego, że w tamtych czasach obydwie strony były za lustracją, spierając się co najwyżej co do jej zakresu. Cytuj: Ze co, że precedens i sytuacja wyjątkowa? Będą inne precedensy, będą inne sytuacje wyjątkowe, będą inni RPO, posłuszni w roli inkwizytora. W roli kogo? Naprawdę nie potrafisz ważyć słów? Cytuj: Tu nie chodziło nawet o Kościół ale o sposób, w jaki organa państwowe ustanawiają jakieś poza-konstytucyjne instytucje nadzwyczaje, lustrują instytucję, która według żadnego prawa lustracji nie podlegała i według kostytucji miała zagwarantowaną autonomię. Niezależenie od sympatii i antypatii do rzeczonego biskupa - to łamanie Konstytucji śmieszne nie było. Ale na czym polegało to łamanie Konstytucji? Badanie dokumentów wytworzonych przez państwo, a dotyczących duchownych, nie jest przecież ingerowaniem w autonomię Kościoła. Już pomijam to, że Wielgus jest biskupem od 1999 r. - ale pewnie znowu się po prostu w emocjach zapędziłeś. Wypij szklankę wody. Cytuj: Pisałeś i o negatywnym elektoracie PiS, a raczej o jego braku (osoby, którym PiS przynajmniej nie przeszkadza). Miałem tu na myśli niegłosujących. Cytuj: Trochę tak a trochę nie. Faktem jest, że każda partia rządząca musi podejmować pewne niepopularne decyzje. To może był problem Tuska, ale raczej nie Kopacz.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz paź 22, 2015 17:59 |
|
 |
Johnny99
|
zepp napisał(a): to się może zakończyć koleiną krucjatą pod hasłem szukamy układu ( za IV RP też szukali i co znaleźli ? Układ u siebie : Leppera ). Może się skończyć, aczkolwiek za zamordowanie z zimną krwią Samoobrony (przypominam: ówczesnej trzeciej siły politycznej w kraju) Polacy do dzisiaj powinni być Kaczyńskiemu wdzięczni. Miejmy nadzieję, że tym razem zamiast "krucjaty" nastąpi nieco bardziej rzetelne rozliczenie 8 lat rządów PO. Cytuj: A skutki uboczne będą ponosili ci maluczcy, jak przedtem, gdy krucjata chłoptasia Ziobry przeciw lekarzom rozłożyła program przeszczepów na lata. Ilu ludzi zapłaciło życiem za te zabawy państwem ? O tym, jakie mam zdanie na temat Ziobry, już pisałem, nie pierwszy zresztą raz. Pozwolicie, że nie będę się powtarzał.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz paź 22, 2015 18:07 |
|
 |
Dariusz-555
|
od poltorej godziny na TRWAM rozmowa na zywo z Beata Szydlo , dokonczenie w RM od 21.30 do polnocy . mam nadzieje ze Kael sledzi na biezaco program by nie zadawac pytan na poziomia drugiej klasy szkoly podstawowej .
|
Cz paź 22, 2015 18:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: ]Medieval, jak sprawdzisz zgloszenia do moderacji (te wykrzyknikiem), to dowiesz sie o co Alus chodzi.
Przepraszam, ze nie zglosilam od razu. Cytuj: Powiem słowami gity - nie ucz księdza pacierza.... Szkoda Twojego czas. Dodam jedynie - ani niski poziom ilorazu inteligencji (post z taką diagnozą został usunięty po 1-2 godzinach) ani wypisywanie sloganów, nie weszło jeszcze do kanonu 7 grzechów głównych, gdzie poczesne 1 miejsce od wieków zajmuje PYCHA. W katechezie o pysze ksiądz wymienił 3 skutki pychy: - od-pycha, m.in. "mniej inteligentnych", - roz-pycha, nie daje miejsca innym na prawo do prawdy, - na-pycha, przekonaniem o swoim szczególnym poziomie i randze.
Ostatnio edytowano Cz paź 22, 2015 19:11 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 2 razy
|
Cz paź 22, 2015 19:04 |
|
 |
Dariusz-555
|
no i mamy kolejne nagrania z podsluchow . przyznaje , bardzo ciekawe . oby patologia panstwa polskiego skonczyla sie w niedziele . dosc teoretycznego Panstwa !
|
Cz paź 22, 2015 19:11 |
|
|
|