PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
gita napisał(a): Alus napisał(a): gita napisał(a): Pomimo spekulacji różnych "życzliwych" PiSowi; premierem nowego rządu będzie proponowana przez Jarosława Kaczyńskiego Beata Szydło. Nowy, dobry dla Polski rząd będziemy wspierać modlitwą. modliliśmy się o dobry wybór do sejmu i senatu; nadal będziemy się modlić, oczywiście ci co dobrze życzą Polsce i Polakom. Po owocach poznamy czy dobry.... Jeżeli będzie wspierany modlitwą milionów Polaków, na pewno będzie dobry. Miliony wspiera modlitwą kapłanów w każdej Mszy św, Różańcem....to skąd księżą pedofile, geje?
|
Śr paź 28, 2015 15:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus, spokojnie. Bedzie dobrze. Jakby co, to najdalej za 4 lata nastepne wybory... Uwaga dla wszystkich: to byla IRONIA (bert04, moze tak byc? Czy na czerwono mam to pisac?)
|
Śr paź 28, 2015 15:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zaprzysiężenie posłów elektów 10 listopada. Zawsze oglądam tę uroczystość zwracając uwagę na to, jak posłowie kończą przysięgę, kto kończy słowami:tak mi dopomóż Bóg. Zawsze jest to zdecydowana większość posłów, a potem podczas głosowania nad ustawami przeciw nauce Kościoła wielu z nich łamie tę przysięgę. Czy tym razem będzie podobnie? Mam nadzieje, że nie.
|
Śr paź 28, 2015 17:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Zaprzysiężenie posłów elektów 10 listopada. Zawsze oglądam tę uroczystość zwracając uwagę na to, jak posłowie kończą przysięgę, kto kończy słowami:tak mi dopomóż Bóg. O-ho-ho! Bo jak się Boga przysięga i Boga ma usta pełne, to wiadomo, że szczery chrześcijanin i moralny człek. Krótką ma pamięć to nasze społeczeństwo, oj krótką Krzyż mieliście na piersi, a brauning w kieszeni. Z Bogiem byli w sojuszu, a z mordercą w pakcie
|
Śr paź 28, 2015 19:22 |
|
 |
mareta
|
akruk napisał(a): O-ho-ho! Bo jak się Boga przysięga i Boga ma usta pełne, to wiadomo, że szczery chrześcijanin i moralny człek. Krótką ma pamięć to nasze społeczeństwo, oj krótką
Krzyż mieliście na piersi, a brauning w kieszeni. Z Bogiem byli w sojuszu, a z mordercą w pakcie
"Nie odwracając oczu! Stać i patrzeć, zbiry! Tak! Za karki was trzeba trzymać przy tym oknie!"
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
Ostatnio edytowano Pt paź 30, 2015 19:06 przez Soul33, łącznie edytowano 2 razy
poprawiony cytat
|
Śr paź 28, 2015 20:06 |
|
|
|
 |
mareta
|
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Śr paź 28, 2015 20:07 |
|
 |
Apad
|
ErgoProxy napisał(a): Mhm. Frustracja, rzeczywiście, przykra sprawa, można pod jej wpływem narobić głupot, że ło. exeter@ateista.pl napisał(a): Gratuluję wszystkim dobrego samopoczucia w ten poniedziałkowy poranek. Mamy wiele powodów do zadowolenia - oddaliśmy właśnie pełnię władzy w ręce PISu i nawet zwolennicy tej partii zastanawiają się, czy w związku z tym faktem, mamy jeszcze demokrację w Polsce i czy będą następne wybory? W Sejmie zasiądzie pan Kukiz i jego kamanda - zbieranina bezideowych politycznych szulerów pod wodzą szefa rockowej kapeli. Takiego kuriozum świat nie widział. U mnie kukizowcy wystawili dwóch byłych burmistrzów, po same uszy unurzanych w aferach i korupcji(oraz współpracą z SB), a także niejakiego Anusza, który wyleciał z AWSu za kupienie magisterki. Nie sądzę, żeby reszta tej hałastry zasadniczo się od nich różniła. Cieszmy się bracia i siostry, oto oddaliśmy władzę w ręce "Towarzysza Szmaciaka". Podkreśllenie soulowego wyimka moje. Nie da się ukryć, że exeter, czarna owca bratniego forum ateista.pl, jest bardzo sfrustrowany. Trafna uwaga ErgoProxy. Pozwalam sobie zwrócić uwagę że również W.Cz. moderator Soul również udziela się na ateista.pl. Teraz po wygranej PiSu powinien podać się tu do dymisji:)
_________________ Ein Reich, ein Volk, ein Ticket
|
Śr paź 28, 2015 21:14 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Niby dlaczego? Bo mam nienajlepszą opinię o Kaczyńskim? No to ma on teraz 4 lata, aby ją zmienić. Wystarczy, że czegoś się nauczył i nie będzie zanadto koncentrować władzy w swoich rękach oraz ewidentnie osłabiać demokracji w Polsce. Dodatkowo uraduje mnie też, jeśli nie będzie zachowywać się jak zawistny gnojek i reagować histerią poprzez np. zagłuszanie telefonów komórkowych protestującym pielęgniarkom.
A co do cytatu exetera, to nie interesują mnie ewentualnie postulowane frustracje, tylko fakty.
Fakty natomiast są takie, że sam Kukiz, ani żadne jego bliskie otoczenie, realnie rzecz biorąc, nie może ręczyć za ludzi, o których nie jest w stanie niemal nic wiedzieć. Jest to fizycznie niemożliwe.
Jednak życzę mu powodzenia. Wierzę, że chce dobrze ale wiem też, że towarzystwo nie ułatwi mu osiągania sukcesów.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Śr paź 28, 2015 22:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
O matulu moja. : ))) Fakty są takie, że exeter przeskrobał sobie coś hejtersko pod pseudonimem, ani nie przedstawiając się z nazwiska sam, ani nie przedstawiając tych mitycznych "dwóch burmistrzów", co to mieli być aferzystami i agentami SB, Natomiast o Anuszu bardzo łatwo wygóglać tyle, że wprawdzie splagiatował magisterkę, ale potem obronił dwie prace własne i obecnie cieszy się tytułem doktora. Tego już exeter do wiadomości nie podał, ale Soul ufa w ciemno, że został nakarmiony faktami i może je rozpowszechniać jako takie.
Można narobić głupot, że ło.
A dlaczego Kukiz "nie jest w stanie niemal nic wiedzieć" o ludziach, których zrekrutował? Jak dowolna korporacja rekrutuje sobie pracowników przepuszczając ich przez podobny magiel (CV, HR), to też nie może za nich potem ręczyć?
|
Śr paź 28, 2015 22:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): ErgoProxy napisał(a): Ale wiecie co, panowie – jaj se nie róbcie, ducha nie gaście: możecie mi wytłumaczyć, jak i po co idealista szczery, dla Polski idący do polityki – najgorszej kuchni, jaką zna człowiek – miałby się otoczyć ludźmi gotowymi pożreć się ze sobą i zdradzić go przy pierwszej okazji? Przecież nikt nie twierdzi, że zrobił to świadomie, w sensie: chciał się takimi ludźmi otoczyć. Chciał zrobić dobry wynik i w tym celu wziął na listy ludzi znanych, czy mających już doświadczenie polityczno-partyjne itp. Nie wiadomo jednak, na ile może liczyć na ich lojalność. Ale wiesz przecież, do czego prowadzi przedkładanie lojalności ponad wszystko. Czy nie dlatego Platforma wygląda teraz, jak wygląda, bo "Tusku musiał" wyciąć każdego, kto potencjalnie zagrażał jego pozycji? Kukiz poszedł na pewne ryzyko. Czy je trafnie skalkulował, nikt z nas powiedzieć jeszcze nie może.
|
Cz paź 29, 2015 1:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gratuluję mieszkańcom Rzeszowa okręg nr 23. Z tego okręgu z listy Prawa i Sprawiedliwości mandaty poselskie zdobyło 12 posłów, z PO-2 Kukiz 1. Nie piszę "skompromitowanej Platformy", gdyż nie wypada kopać leżącego.
|
Cz paź 29, 2015 10:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
PiS na starcie zarobil u mnie kolejny minus (po ujawnieniu zlamania umowy z M. Jurkiem): zostawia KRUS, czyli uwaza, ze sa rowni i rowniejsi.
Dla PiSowcow: Kazdy rzad, ktory zostawia KRUS ma u mnie minus. PO "usprawiedliwiala" koalicja z PSL. PiSu ... nic nie usprawiedliwia. Zadnych koalicjantow nie potrzebuje. Chodzi im tylko o przejecie elektoratu PSL. Finanse panstwa sa im obojetne. Ciekawe skad wezma pieniadze na realizacje obietnic dla gornictwa?
|
Cz paź 29, 2015 10:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): PiS na starcie zarobil u mnie kolejny minus (po ujawnieniu zlamania umowy z M. Jurkiem): zostawia KRUS, czyli uwaza, ze sa rowni i rowniejsi.
Dla PiSowcow: Kazdy rzad, ktory zostawia KRUS ma u mnie minus. PO "usprawiedliwiala" koalicja z PSL. PiSu ... nic nie usprawiedliwia. Zadnych koalicjantow nie potrzebuje. Chodzi im tylko o przejecie elektoratu PSL. Finanse panstwa sa im obojetne. Ciekawe skad wezma pieniadze na realizacje obietnic dla gornictwa? Jak to skąd - znikąd .....przecież wiadomo: PO zostawiła ruinę.....
|
Cz paź 29, 2015 11:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Myslisz, ze ten Most Lazienkowski tez jest z dykty? Cos w tym moze byc...
|
Cz paź 29, 2015 11:36 |
|
 |
akacja
|
gita napisał(a): Gratuluję mieszkańcom Rzeszowa okręg nr 23. Z tego okręgu z listy Prawa i Sprawiedliwości mandaty poselskie zdobyło 12 posłów, z PO-2 Kukiz 1. Nie piszę "skompromitowanej Platformy", gdyż nie wypada kopać leżącego. Także gratulacje dla okręgu sosnowieckiego nr 32. Było to zawsze czerwone Zagłębie, uchodziło za bastion lewicy, a teraz wygrał w nim PIS. Takie przemiany, bo przychodzi młode pokolenie 
|
Cz paź 29, 2015 13:28 |
|
|
|