Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 19:25

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1837 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 123  Następna strona
 Czy Bóg istnieje? 
Autor Wiadomość
Post Re: Czy Bóg istnieje?
Maria-Magdalena napisał(a):
Alus napisał(a):
Najgorsze bluźnierstwo to możliwość wykrycia, że Ojcem Chrystusa jest murzyn......nie możebne, uwłaczające Bogu.

Nie wiem jakie jest najgorsze bluźnierstwo.
Ale wiem, że obłuda jest wstrętna.

Gdybyś miała choć odrobinę rozsądku, a nie jedynie złośliwość, która Cię zżera od środka to nie pisałabyś takich bzdur.

Przypomnę Ci, że Jezus był Żydem, człowiekiem pustyni...więc siłą rzeczy kolor Jego skóry nie był śnieżnobiały.

Gdybyś wierzyła w moc Boga, w Jego słowa, że wszyscy ochrzczeni są Jego dziećmi nie maiłabyś takich wątpliwości...a świat byłby dla Ciebie bardziej zrozumiały.

A co do pychy droga Aluś - Ciebie i mnie oddala od Boga. Ale każdą z nas na swój sposób.

Źle zrozumiałaś mój wpis.
Jakie znaczenie dla chrześcijanina może mieć wykrycie DNA Jezusa wykazujące pochodzenie od aborygena, murzyna, azjaty?......Bóg jest wszystkim we wszystkich (1 Kor 15,28), zatem każda rasa ma w Nim umocowanie.

So lis 07, 2015 11:38
Alus napisał(a):
Robek napisał(a):
Nie zrobią badań DNA, bo jak by wyszło że ojcem jest jakiś murzyn, to wtedy wielu ludzi pomyślało by sobie, że to całe chrześcijaństwo to jakaś głupota.

equuleuss napisał(a):
Istniała lub istnieje jakaś sekta która mówiła pewne rzeczy o klonowaniu Jezusa, natknąłem się kiedyś na taki temat.

Askadtowiesz napisał(a):
Gdyby się okazało, ze Jezus był zupełnie zwykłym człowiekiem, chęć klonowanie byłaby niewielka.
Ciekawiej byłoby gdyby miał boskie DNA, tyle ze ja w taki wariant nie wierzę.

Nie wiem czy Wasze wypowiedzi wypływają z pychy, bałwochwalstwa czy zwyczajnej głupoty człowieka zapatrzonego w siebie, swoje "nieograniczone" możliwości!

A może to jedynie "zwykłe teorie" człowieka wykształconego?

Uwłaczają sacrum, które jest tajemnicą.
To gwałt zadawany Bogu.

Najgorsze bluźnierstwo to możliwość wykrycia, że Ojcem Chrystusa jest murzyn......nie możebne, uwłaczające Bogu.

Alus napisał(a):
Źle zrozumiałaś mój wpis.

Naprawdę?
Tak uważasz?

Mam inne zdanie.

So lis 07, 2015 12:31
Czyli do jakiej konkretnej nacji ograniczyłabyś DNA Jezusa.

So lis 07, 2015 12:52
Aluś, odpowiedź jest szalenie prosta.
Tylko pomyśl.

So lis 07, 2015 15:25

Wiara i genetyka. Zostawiam genetykę genetykom, a wiarę wierzącym.

A Boga spotykam codziennie.

A Jezus należy do Narodu Wybranego w najszerszym tego określenia pojęciu.

So lis 07, 2015 15:40
Aluś, odpowiedź jest szalenie prosta.
Tylko pomyśl.

Najwidoczniej mamy myślenie nierównoległe.
Podpowiedz zatem....

So lis 07, 2015 15:59
Alus napisał(a):
Podpowiedz zatem....

Zatem, przeczytaj uważnie moje dzisiejsze posty w tym temacie.

So lis 07, 2015 19:46

Uwłaczają sacrum, które jest tajemnicą.
To gwałt zadawany Bogu.
Najprostsze wyjscie to omijać dział, w którym takie zberezeństwa są dyskutowane. Masz rózne inne tematy, w których mozesz się spełnic.

Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze.
G.C. Lichtenberg

So lis 07, 2015 20:39
Askadtowiesz napisał(a):
Najprostsze wyjscie to omijać dział, w którym takie zberezeństwa są dyskutowane. Masz rózne inne tematy, w których mozesz się spełnic.

Hohoho. A juści. :badgrin:

Podpowiem Ci inne najprostsze wyjście - nie przejmuj się tak bardzo tym co ja piszę...albo najzwyczajniej nie czytaj.
Jeszcze jedna opcja - rozważ to co piszę, zanim pochopnie ocenisz.

So lis 07, 2015 20:54

Askadtowiesz napisał(a):

Hohoho. A juści. :badgrin:

Podpowiem Ci inne najprostsze wyjście - nie przejmuj się tak bardzo tym co ja piszę...albo najzwyczajniej nie czytaj.
I tak właśnie robię, ale skoro odniosłaś się do mojej wypowiedzi, to podtrzymałem dyskusję.
Cytuj:
Jeszcze jedna opcja - rozważ to co piszę, zanim pochopnie ocenisz.

Bynajmniej nie pochopnie. Uważasz, ze są tematy tabu, a ja uważam, ze wszystko mozna dyskutować, oczywiscie w charakterze naukowym a nie w formach emocjonalnych.

Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze.
G.C. Lichtenberg

So lis 07, 2015 21:21
Nauka to poznawanie prawdy o świecie i ton dyskusji nie przesądza o jej naukowości, tak samo zresztą jak zadęcie frazy. Nadto istotę pracy naukowej stanowi przyswajanie sobie wiedzy, tj. uczenie się, a swobodna dyskusja problemu jest przywilejem odkrywców.

So lis 07, 2015 22:31

equuleuss napisał(a):
akruk napisał(a):
Testosteron jest produkowany w jądrach. Żeby je mieć, trzeba odziedziczyć chromosom Y, jak mi się zdaje? Kobiety go nie mają, więc jak mógł go mieć po matce?

Odniosłem te słowa do mojego postu powyżej w którym piszę - A co do DNA, to nie pamietam teraz nazwiska pisząc ten post, ale istniał pewien człowiek który zresztą został uznany przez świat za szarlatana, ale on twierdził że brał udział w badaniach krwi Jezusa, gdzie poprzez pewne metody zostały nawet wyodrębnione chromosomy i było ich bodajże tylko 24 wedlug jego słów, czyli że w DNA Jezus miałby mieć wszystkie cechy fizyczne dziedziczone po matce a tylko jeden Y jako określający płeć męską.

To ciekawe co mówisz, bo w tym artykule
http://pej.cz/Czy-dziewicze-narodziny-s ... liwe-a7800
mówią że takie coś, jest nie możliwe.
Nie wiem czy Wasze wypowiedzi wypływają z pychy, bałwochwalstwa czy zwyczajnej głupoty człowieka zapatrzonego w siebie, swoje "nieograniczone" możliwości!

Zbadanie grupy krwi - dobrze
Zbadanie DNA - źle
Masz troche dziwne podejście, do tego wszystkiego.

So lis 07, 2015 22:56
Robek napisał(a):

Wiara zakłada że dla Boga wszystko jest możliwe. Ponadto, pisałem w jednym z postów że jest możliwe aby dwie kobiety miały wspólne dziecko, poprzez połączenie ich gamet, ale to będzie dziecko płci żeńskiej. To w kontekście linku który podałeś gdzie jest przykład filmu Seksmisja. W takim razie taki świat kobiet byłby możliwy z technicznego punktu widzienia.

So lis 07, 2015 23:07

equuleuss napisał(a):
Robek napisał(a):

Wiara zakłada że dla Boga wszystko jest możliwe. Ponadto, pisałem w jednym z postów że jest możliwe aby dwie kobiety miały wspólne dziecko, poprzez połączenie ich gamet, ale to będzie dziecko płci żeńskiej. To w kontekście linku który podałeś gdzie jest przykład filmu Seksmisja. W takim razie taki świat kobiet byłby możliwy z technicznego punktu widzienia.

To te problemy z tego artykułu
Cytuj:
Przede wszystkim system podziału komórki jajowej, który rozpoczyna się dopiero po otrzymaniu sygnału od plemnika. Druga sprawa to obecność w komórce jajowej jedynie połowy liczby chromosomów, które są niezbędne do rozwoju zarodka. Te dwie bariery mogą bez trudu zostać złamane w wyniku przypadkowej mutacji lub w warunkach laboratoryjnych, ale nie da się jednak przeskoczyć tego, że zarówno w komórce jajowej, jak i w plemniku są geny bardziej aktywne lub tłumione. Dopiero ich właściwy balans zapewnia prawidłowe tworzenie białek i w ogóle rozwój nowego organizmu. Dotyczy to około 200 różnych genów.

Pomimo tego, takie dzieworództwo, jest możliwe?

So lis 07, 2015 23:23
Robek napisał(a):
Masz troche dziwne podejście, do tego wszystkiego.

Mam dość proste podejście do tego wszystkiego.

Askadtowiesz napisał(a):
Bynajmniej nie pochopnie. Uważasz, ze są tematy tabu, a ja uważam, ze wszystko mozna dyskutować, oczywiście w charakterze naukowym a nie w formach emocjonalnych.

Dobrze wiesz że nie jest to prawdą. To nie są tematy tabu, lecz tematy, na które nie znajdziesz odpowiedzi, bo są otoczone boską tajemnica.
Jedni przyjmują taką teorię za fakty inni nie.

Oczywiście masz prawo do teorii spiskowych...zatem miłej zabawy :)

N lis 08, 2015 9:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1837 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 123  Następna strona