Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 17:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 245  Następna strona
 Jaki jest Prezydent Duda? 
Autor Wiadomość

Post Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Acro napisał(a):
Podobnie jak w święto 3 Króli, zanim nie zostało świętem państwowym, nie było masowego brania wolnego w naszym rzekomo tak katolickim kraju. W zasadzie, w ogóle nie było zauważalnego piku urlopowego.

Nie brali urlopów. Po prostu szli na wieczorne Msze św. Po pracy.
A najgorsze jest to, że postępowali w ten sposób zgodnie z zaleceniami episkopatu.

Kochani, kim jesteście, skoro dla was patriota, to chuligan z kamieniem, zadymiarz lub człowiek biorący urlop na jakąś rocznicę? Czy na prawdę uważacie, że każdy może świętować po swojemu?

Napiszcie nie jeszcze, czy w dniu 11.11 można wywiesić flagę na balkonie czy domu? Czy jest dopuszczalne?

Proszę, podajcie jak musi świętować Dzień Niepodległości Polak, abyście nie zarzucali mu niczego złego.

Śr lis 11, 2015 11:27

andej:
Cytuj:
Proszę, podajcie jak musi świętować Dzień Niepodległości Polak, abyście nie zarzucali mu niczego złego.

Niech nie rzuca kamieniami.

Śr lis 11, 2015 12:01
andej napisał(a):
Acro napisał(a):
Podobnie jak w święto 3 Króli, zanim nie zostało świętem państwowym, nie było masowego brania wolnego w naszym rzekomo tak katolickim kraju. W zasadzie, w ogóle nie było zauważalnego piku urlopowego.

Nie brali urlopów. Po prostu szli na wieczorne Msze św. Po pracy.
A najgorsze jest to, że postępowali w ten sposób zgodnie z zaleceniami episkopatu.

Kochani, kim jesteście, skoro dla was patriota, to chuligan z kamieniem, zadymiarz lub człowiek biorący urlop na jakąś rocznicę? Czy na prawdę uważacie, że każdy może świętować po swojemu?

Napiszcie nie jeszcze, czy w dniu 11.11 można wywiesić flagę na balkonie czy domu? Czy jest dopuszczalne?

Patriotyzm oznacza umiłowanie tego, co ojczyste: umiłowanie historii, tradycji, języka czy samego krajobrazu ojczystego.
Jest to miłość, która obejmuje również dzieła rodaków i owoce ich geniuszu.

Dzieła WSZYSTKICH POLAKÓW bez podziału na jedynie "słusznych patriotów katolików" i pozostały "element polskojęzyczny", nazywany często "debilami, wieprzami".
Tylko wspólne działania mogą przynieść wspaniałe owoce. Tak bardzo potrzeba nam narodowej zgody abyśmy razem udźwignęli brzemię i odpowiedzialność za przyszłość naszego narodu i państwa , bp Guzdek, dziś.
Jak ma świętować Polak?....szanować zarówno tych, którzy wywiesili flagę i tych którzy jej nie wywiesili.
Polskość zasadza się w sercu nie we fladze. - przez setki lat nie wolno było wywieszać flag, a polskość trwała niezmiennie.

Śr lis 11, 2015 12:06

Nie rzucam kamieniami. Czy jestem patriotą? Czy może jestem "słusznym patriotą katolikiem", a może "elementem polskojęzycznym", nazywanym często "debilem, wieprzem"?

Na czym polega "umiłowanie historii, tradycji, języka czy samego krajobrazu ojczystego"?

Na obśmiewaniu i krytykowaniu Polaków, czy na bronieniu tego co polskie? Na wyciąganie incydentalnych brudów, czy chwaleniu i wspieraniu tego co dobre?

Na szanowaniu tradycyjnych wartości, czy na dążeniu do powielania lewicowych idei Zachodu?

Na dbaniu o czystość języka i poprawną pisownię, czy używaniu nowomowy?

Na szacunku do innego człowieka wyrażanym m.in. przez pisanie słów Tobie, Ciebie, Ty itd. z dużej litery, czy z małej? A może na obrażaniu innych, w ocenie ich samych, zamiast wyrażania opinii o nich?

A szanowanie krajobrazu, to kontemplacja, czy szanowanie środowiska?

Śr lis 11, 2015 12:20
andej napisał(a):
Nie rzucam kamieniami. Czy jestem patriotą? Czy może jestem "słusznym patriotą katolikiem", a może "elementem polskojęzycznym", nazywanym często "debilem, wieprzem"?

Na czym polega "umiłowanie historii, tradycji, języka czy samego krajobrazu ojczystego"?

Na obśmiewaniu i krytykowaniu Polaków, czy na bronieniu tego co polskie? Na wyciąganie incydentalnych brudów, czy chwaleniu i wspieraniu tego co dobre?

Na szanowaniu tradycyjnych wartości, czy na dążeniu do powielania lewicowych idei Zachodu?

Na dbaniu o czystość języka i poprawną pisownię, czy używaniu nowomowy?

Na szacunku do innego człowieka wyrażanym m.in. przez pisanie słów Tobie, Ciebie, Ty itd. z dużej litery, czy z małej? A może na obrażaniu innych, w ocenie ich samych, zamiast wyrażania opinii o nich?

A szanowanie krajobrazu, to kontemplacja, czy szanowanie środowiska?

Klasyka..... najwłaściwszym wyrazem patriotyzmu jest atak...

Incydentalne zło....należałoby zmienić NT mówiący o potrzebie napominania braterskiego.

Śr lis 11, 2015 12:29

Jeśli nie dręczy mnie sumienie, nie mam sobie nic do zarzucenia, bo komuś nabluzgałem, wiem co znaczy Ojczyzna to uważam, że jestem patriotą.
Nie muszę epatować się wywieszoną za oknem flagą.

Śr lis 11, 2015 12:45

Ja tam wróce do tytułowego pytania.
Czy kto widział aby w cywlizowanym kraju prezydent nagradzał biskupa za zasługi dla Koscioła?
Co sądzić o takm prezydencie?

Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze.
G.C. Lichtenberg

Śr lis 11, 2015 17:52
Askadtowiesz napisał(a):
Czy kto widział aby w cywlizowanym kraju prezydent nagradzał biskupa za zasługi dla Koscioła?

Poprzedni prezydenci - śp L. Kaczyński, B. Komorowski - też dekorowali biskupów KK, i nie tylko polski, BK udekorował Krzyżem Kawalerskim bp Brooklynu.

Śr lis 11, 2015 18:12

Alus napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Owszem Duda mógł osobiście nie wiedzieć, ale jak dotąd nikt nie wskazał gdzie się podziało oficjalne zaproszenie z dnia 15 lipca 2015r wysłane do kancelarii prezydenta.

Czy ty rozumiesz, że "nieformalny szczyt" 12 listopada został ogłoszony dopiero 3 listopada? Sprawdź sobie na oficjalnych stronach Prezydenta Europy.

Bo przedstawiany dokument na stronie serwis 21 z dn 15 lipca 2015r, to samodzielnie sporządził "ktoś" i sam spreparował podpisy Tuska , Juckersa i prezydenta Malty.
Miast wysyłać na stronę RE zaprezentuj to ogłoszenie z dn. 3 listopada 2015r.....i przyznam rację Dudzie.

Dokument o którym mowa, Serwis21 otrzymał bezpośrednio z Kancelarii Premiera, dotyczy szczytu z 11-12 listopada, czyli szczytu formalnego z udziałem państw afrykańskich (nieformalny zwołano później). Zatem jeżeli byłby dokument spreparowany, to nastąpiłoby to w kancelarii Prezesa Rady Ministrów. Zanim oskarży się kogoś o fałszerstwo, warto samemu sprawdzić informację.

Cz lis 12, 2015 7:46

Pytanie: jaki jest prezydent Duda, jak w życiu, niektóre sprawy należy ocenić pozytywnie (zawetowanie ustawy o uzgodnieniu płci, czyli zmiana prawna bez zmian anatomicznych) a inne już nie. Serwis21 np. negatywnie ocenił podpisanie ustawy o zmianie ustawy o stowarzyszeniach, zwane przez niektóre środowiska ustawę antystowarzyszeniową czytaj: http://serwis21.blogspot.com/2015/10/w- ... -duda.html

Cz lis 12, 2015 8:23

Askadtowiesz napisał(a):

Kontrowersyjna sprawa, ale żaden precedens - np. bp Albin Małysiak został odznaczony przez p.o. prezydenta Komorowskiego również m.in. za "zasługi na rzecz polskiego Kościoła". Za "zasługi w pracy duszpasterskiej" (kryterium chyba jeszcze bardziej kontrowersyjne) Komorowski odznaczył kilku innych duchownych.

Niestety, nie znam polityki innych "krajów cywilizowanych" w tym względzie (wiem, że np. Joseph Ratzinger ma na koncie odznaczenie państwowe niemieckie, ale nie wiem za co).

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz lis 12, 2015 11:05
Zawirowanie z zaproszeniem na szczyt, mogło mic kropka w kropkę taki przebieg, jak wczoraj
http://natemat.pl/161531,ale-zamieszani ... nna-wersje

Cz lis 12, 2015 11:15

1. – Muszę formalnie przyjąć dymisję od pani premier i umawialiśmy się, gdzie to nastąpi – powiedział zaraz po ich zakończeniu Andrzej Duda

2. Kancelaria Prezydenta RP informuje, iż prezydent Andrzej Duda rozmawiał z premier Ewą Kopacz o miejscu złożenia dymisji. Prezydent RP nie zaprosił pani premier na jutro do Pałacu Prezydenckiego

Portal NaTemat.pl twierdzi, że powyższe wypowiedzi, cytuję: mówią coś zupełnie przeciwnego, pozostają ze sobą w rozdźwięku, a ponadto że ta druga zakwestionowała tę pierwszą. Przyznam, że tok rozumowania pana Kamila Sikory, który doprowadził go do takiego wniosku, jest dla mnie całkowicie nieogarnialny. Może forumowicze pomogą?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz lis 12, 2015 11:28
Johnny99 napisał(a):
1. – Muszę formalnie przyjąć dymisję od pani premier i umawialiśmy się, gdzie to nastąpi – powiedział zaraz po ich zakończeniu Andrzej Duda

2. Kancelaria Prezydenta RP informuje, iż prezydent Andrzej Duda rozmawiał z premier Ewą Kopacz o miejscu złożenia dymisji. Prezydent RP nie zaprosił pani premier na jutro do Pałacu Prezydenckiego

Portal NaTemat.pl twierdzi, że powyższe wypowiedzi, cytuję: mówią coś zupełnie przeciwnego, pozostają ze sobą w rozdźwięku, a ponadto że ta druga zakwestionowała tę pierwszą. Przyznam, że tok rozumowania pana Kamila Sikory, który doprowadził go do takiego wniosku, jest dla mnie całkowicie nieogarnialny. Może forumowicze pomogą?

Co jak co, ale nie odważyłabym się zarzucać PAD oficjalnego kłamstwa w świetle kamer przed milionami widzów :o
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 93763.html
(1,5 minuta nagrania)

Cz lis 12, 2015 13:07

Nie wiem o co ci chodzi, ale na pytanie oczywiście nie odpowiedziałaś.

I już wiadomo, dlaczego Kopacz nie mogła dzisiaj jechać na "szczyt" - po pierwsze, musiała pomanipulować porządkiem posiedzenia klubu PO i wygłosić "expose" przed wyborem, a potem musiała wystąpić przed Sejmem z okazji dymisji, żeby jeszcze na pożegnanie dowalić PiS.

Cz lis 12, 2015 14:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 3668 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 245  Następna strona