Jaki jest Prezydent Duda?
Autor |
Wiadomość |
niewiarek
|
 Re: Jaki jest Prezydent Duda?
Przeglądam te posty, ostatnie. Wrażenie? - rozgoryczenie. Bóg na ustach, a w środku jad jakiego nie ma żadna żmija. Chrześcijanie????
|
N lis 29, 2015 3:27 |
|
|
|
 |
niewiarek
|
Tak. To właśnie "chrześcijanie". Gdyby policzyć tych faktycznych, to pod topór musiałbym podstawić dłoń. Za dużo palców.
|
N lis 29, 2015 3:31 |
|
 |
andej
|
andej napisał(a): Alus napisał(a): Dziwny katolik, który szuka swojej wersji modlitwy  ....czyżby ta Chrystusowa Ojcze nasz.... bądź wola Twoja jako w niebie tak i na ziemi...zdezaktualizowała sie, za mało godna dla polskiego katolika?  Masz specyficzne poczucie humoru. Co masz na myśli mówiąc: "bądź wola Twoja". To, czego oczekuje od wierzących sam Bóg, czy to, co Ty uważasz za dobre dla siebie i dla tychże? A propos, jest gdzieś wątek poświęcony tej modlitwie. Przeczytaj, zastanów się. Moja droga Interlokutorko, proszę, zauważ, że odnoszę się tylko do poruszonych przez Ciebie tematów. Sam z siebie nie ośmieliłbym się zbaczać z wątku. Ale z szacunku dla Ciebie, reaguję na Twoje posty. I zwykle jestem pełen zachwytu nad meandrami Twojej logiki i poczucia humoru. Jeśli jednak drażni CIę to, że cytuję Twoje zacne spostrzeżenia, komentuję je, to proszę, napisz wyraźnie, że należy mnie objąć cenzurą prewencyjną. I będzie spokój. Jesteś wspaniała. Ale teraz poczułem ból. Wszak nie życzysz sobie, abym zwracał się do Ciebie. Powinienem zmienić formę. Wybacz moje lenistwo. Com napisał, napisałem. Ale uczynię ukłon w Twą stronę zmieniając formę pierwszego zdania. Powiedz ino, czy teraz jest politycznie poprawne. Składając uszanowanie autorce postu, ośmielam się zauważać, że odnoszę jedynie do tematów poruszonych w tychże. Drodzy dyskutanci, jesteście wspaniali. Dziękuję Wam wszystkim za obecność na tym forum. Miłej niedzieli!
|
N lis 29, 2015 9:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): andej napisał(a): Alus napisał(a): Dziwny katolik, który szuka swojej wersji modlitwy  ....czyżby ta Chrystusowa Ojcze nasz.... bądź wola Twoja jako w niebie tak i na ziemi...zdezaktualizowała sie, za mało godna dla polskiego katolika?  Masz specyficzne poczucie humoru. Co masz na myśli mówiąc: "bądź wola Twoja". To, czego oczekuje od wierzących sam Bóg, czy to, co Ty uważasz za dobre dla siebie i dla tychże? A propos, jest gdzieś wątek poświęcony tej modlitwie. Przeczytaj, zastanów się. Moja droga Interlokutorko, proszę, zauważ, że odnoszę się tylko do poruszonych przez Ciebie tematów. Sam z siebie nie ośmieliłbym się zbaczać z wątku. Ale z szacunku dla Ciebie, reaguję na Twoje posty. I zwykle jestem pełen zachwytu nad meandrami Twojej logiki i poczucia humoru. Jeśli jednak drażni CIę to, że cytuję Twoje zacne spostrzeżenia, komentuję je, to proszę, napisz wyraźnie, że należy mnie objąć cenzurą prewencyjną. I będzie spokój. Jesteś wspaniała. Ale teraz poczułem ból. Wszak nie życzysz sobie, abym zwracał się do Ciebie. Powinienem zmienić formę. Wybacz moje lenistwo. Com napisał, napisałem. Ale uczynię ukłon w Twą stronę zmieniając formę pierwszego zdania. Powiedz ino, czy teraz jest politycznie poprawne. Składając uszanowanie autorce postu, ośmielam się zauważać, że odnoszę jedynie do tematów poruszonych w tychże. Drodzy dyskutanci, jesteście wspaniali. Dziękuję Wam wszystkim za obecność na tym forum. Miłej niedzieli! Prosta i klarowna odpowiedź - pełen szacunku, nie odpowiadaj, nie reaguj.
|
N lis 29, 2015 10:14 |
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): Prosta i klarowna odpowiedź - pełen szacunku, nie odpowiadaj, nie reaguj. Ranisz mnie. (Zauważyłem, że zmieniłaś płeć.) To na prawdę zabawne. Zastanawiam się, czy spełniać Twoje życzenie. Chyba jednak będę się nadal zachwycać Twoimi promyczkami. Zwierzę się Państwu, że niezależnie od zabawy, nawet najśmieszniejsze i najgłupsze wypowiedzi skłaniają mnie do zadumy. Spokojnie rozważam zawarte w nich myśli. Zastanawiam się, ważę, weryfikuję. Ale myślę powoli. Dlatego światłe myśli powli docierają do rozumu. Cóż, jestem człowiekiem ułomnym.
|
N lis 29, 2015 13:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Alus napisał(a): Prosta i klarowna odpowiedź - pełen szacunku, nie odpowiadaj, nie reaguj. Ranisz mnie. (Zauważyłem, że zmieniłaś płeć.) To na prawdę zabawne. Zastanawiam się, czy spełniać Twoje życzenie. Chyba jednak będę się nadal zachwycać Twoimi promyczkami. Zwierzę się Państwu, że niezależnie od zabawy, nawet najśmieszniejsze i najgłupsze wypowiedzi skłaniają mnie do zadumy. Spokojnie rozważam zawarte w nich myśli. Zastanawiam się, ważę, weryfikuję. Ale myślę powoli. Dlatego światłe myśli powli docierają do rozumu. Cóż, jestem człowiekiem ułomnym. Odpowiem co raz ostatni.... Zaduma sprawia, ze piszesz - kto Alus płaci. Kolejne "niewinne" będzie.... kto Alus płaci za kradzież...kto Alus płaci puszczanie sie.....Nie mam zamiaru polemizować Z "niewinnymi insynuacjami" poniżającymi i godzącymi w godność.
|
N lis 29, 2015 13:50 |
|
 |
andej
|
Alus napisał(a): Odpowiem co raz ostatni.... Zaduma sprawia, ze piszesz - kto Alus płaci. Kolejne "niewinne" będzie....kto Alus płaci za kradzież...kto Alus płaci puszczanie sie..... Nie mam zamiaru polemizować Z "niewinnymi insynuacjami" poniżającymi i godzącymi w godność. Kochanie, dzięki Ci za wyjaśnienie. Twoja deklaracja jest, jak zrozumiałem, jednostronna. Domyślam się, że możesz przebaczyć tego, że mam inne spojrzenie na świat. Cieszę się, że zostawiasz mi wolną rękę. Smacznego obiadu i miłego popołudnia życzęć. (to taka zapomniana forma)
|
N lis 29, 2015 14:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alez andej, nie pochylaj sie tak, bo ci cos jeszcze w kregoslupie przeskoczy i nie dasz sie podniesc na swoj normalny poziom.
Dobre wychowanie to nie slodkie slowka.
|
N lis 29, 2015 17:00 |
|
 |
andej
|
Kael napisał(a): Alez andej, nie pochylaj sie tak, bo ci cos jeszcze w kregoslupie przeskoczy i nie dasz sie podniesc na swoj normalny poziom.
Dobre wychowanie to nie slodkie slowka. Dzięki za troskę i dobre słowa. To miłe. Staram się schylać bez wykrzywiania kręgosłupa. Ale i tak nie wolno mi niczego dźwigać. I nie chcę robić dodatkowych kłopotów służbie zdrowia. Nie mówiąc już o żonie. Zapewne wiesz, co to znaczy chory chłop w domu. Ale miłe słówka nie oznaczają podzielania poglądów. Ani tolerowania insynuacji pod adresem Kościoła, Polaków czy wierzących. Po prostu jestem sobą. I tak już zostanie. Od nagonki na Episkopat z powodu listu, kiery ukształtowałem swój stosunek do świata, nie zmieniłem poglądów. Więc, chyba, już tak zostanie. Pozdrawiam Miłego wieczoru
|
N lis 29, 2015 20:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie ustają przejawy sympatii do Prezydenta Andrzeja Dudy. Wczoraj z okazji imienin przed Pałacem Prezydenckim zaśpiewano mu STO LAT! oraz piękną piosenkę "Życzymy....', specjalnie na tę okazję przygotowaną. Nie przypominam sobie, aby jakiemukolwiek politykowi, na ulicy śpiewano życzenia. http://vod.gazetapolska.pl/11837-zaspie ... -andrzejek
|
Pn lis 30, 2015 13:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Och, takich bylo wielu wszyscy “wielcy przywodcy“. W Korei Pln i dzis spiewaja.
|
Pn lis 30, 2015 14:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Och, takich bylo wielu wszyscy “wielcy przywodcy“. W Korei Pln i dzis spiewaja. I śpiewa cały naród koreański.... Coś gita przejawia awersję do śp. L. Kaczyńskiego, podkreślając, że jemu nie śpiewali.....
|
Pn lis 30, 2015 14:35 |
|
 |
andej
|
Kael napisał(a): Och, takich bylo wielu wszyscy “wielcy przywodcy“. W Korei Pln i dzis spiewaja. I tak samo jak u nas policja i wojsko zwożą spontanicznych demonstrantów. Pod groźba kary łagru lub śmierci. Miało być śmiesznie i inteligentnie, a wyszło jak zwykle. A tak w ogóle solenizant zapewne wybiegł przed pałac z poczęstunkiem. I zaprosił wszystkie telewizje i radia aby relacjonowały to radosne i jakże ważne wydarzenie. I teraz przez tydzień wszystkie stację będą z zachwytem, w kółko powtarzać transmisję z tej podniosłej uroczystości. Rangi co najmniej państwowej. Choć może nawet europejskiej. Z pewnością jest się czym podniecać.
|
Pn lis 30, 2015 15:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No widzisz gita? andej uwaza, ze nie masz co sie podniecac piesniani dla prezydenta.
|
Pn lis 30, 2015 16:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
IRBiS podaje liczby zaufania do Dudy http://wpolityce.pl/polityka/273444-pre ... dza-szydloMarniutko.....poprzednicy po 100 dniach mieli większe notowania...
|
Pn lis 30, 2015 17:30 |
|
|
|