Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 21:45

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna strona
 Zamach terorystyczny w Paryżu! 
Autor Wiadomość
Post Re: Zamach terorystyczny w Paryżu!
Cytuj:
Kalasznikowy to jedynie Radziecki wzor-model broni palnej, produkowanej na calym swiecie.

To oryginalne kałasznikowy.

Cytuj:
Nikt nie twierdzi ze ISIS i jego pogrozki nie jest realny, ale nie nalezy oceniac po pozorach, bo ktos jednak spowodowal ta agresje muzulmanow, a teraz chce wywolac agresje Chrzescijan, aby gdzie dwoch sie bije ten wlasnie trzeci (prowodyr) zaczal-mogl korzystac.

To nie są pozory. ISIS mówi na nas - krzyżowcy i niewierni, oni prowadzą swoją świętą wojnę.
Ich agresja jest spowodowana wyznawaną ideologią / religią, czyli islamem. Nie wiem dlaczego próbuje się przypisywać im jakieś inne ukryte powody. Oni mają jasny cel i konkretną postawę. Zabiją bo ktoś nie wyznaje ich Allaha albo obraża Koran lub Proroka, nie potrzeba im nic więcej.

Wt lis 24, 2015 12:18
Jaaqob napisał(a):
Panie i Panowie geopolityka - biznes, biznes, biznes.
USA jako największy producent militarny musi ludziom z ISIS sprzedać osprzęt i sprzęt militarny, żeby na tym zarobić. Koniunktura dla gospodarki USA. Jedynie USA na tym zarabia.

Przemysł zbrojeniowy w USA prawdziwe pieniądze robi na lukratywnych kontraktach rządowych. Zysk z ewentualnego handlu bronią z Państwem Islamskim starczyłby co najwyżej na kieszonkowe dla jednego z prezesów.
Jaaqob napisał(a):
Jakoś cicho o tych terrorystach, nikt nic nie wie, czy zostali złapani, najlepiej powiedzieć że po prostu zginęli w akcji, a gdzie dowody?

Zamiast pogrążać się w fantazjach o wszechświatowych spiskach, wystarczyłoby zainteresować się troszeczkę tematem, wtedy wiedziałbyś czy terroryści zostali złapani.
sapper napisał(a):
Nikt nie twierdzi ze ISIS i jego pogrozki nie jest realny, ale nie nalezy oceniac po pozorach, bo ktos jednak spowodowal ta agresje muzulmanow, a teraz chce wywolac agresje Chrzescijan, aby gdzie dwoch sie bije ten wlasnie trzeci (prowodyr) zaczal-mogl korzystac.

Kto jest tym prowodyrem? Przypominam, że agresja nie jest skierowana jedynie przeciwko chrześcijanom, tylko całym społeczeństwom zachodnim.

Wt lis 24, 2015 13:20
equuleuss napisał(a):
Cytuj:
Kalasznikowy to jedynie Radziecki wzor-model broni palnej, produkowanej na calym swiecie.

To oryginalne kałasznikowy.

Cytuj:

To nie są pozory. ISIS mówi na nas - krzyżowcy i niewierni, oni prowadzą swoją świętą wojnę.
Ich agresja jest spowodowana wyznawaną ideologią / religią, czyli islamem. Nie wiem dlaczego próbuje się przypisywać im jakieś inne ukryte powody. Oni mają jasny cel i konkretną postawę. Zabiją bo ktoś nie wyznaje ich Allaha albo obraża Koran lub Proroka, nie potrzeba im nic więcej.

Jesli nie pchali bysmy sie do ich kraju i nie bombardowali ich domow i meczetow to nawet by nie mysleli ze gdzies tam w europie sa jacys tam niewierni. Nie wspominajac juz o masowych wedrowkach do europy.

Wt lis 24, 2015 20:12
Cytuj:
Jesli nie pchali bysmy sie do ich kraju i nie bombardowali ich domow i meczetow to nawet by nie mysleli ze gdzies tam w europie sa jacys tam niewierni. Nie wspominajac juz o masowych wedrowkach do europy.

Tak myślisz? Oni dobrze wiedzą gdzie jest Rzym. Ale to oni wywołują te wojenki a potem cała reszta świata jest zamieszana, nie usprawiedliwiajmy Arabów tak latwo bo to są tak konfliktowe miejsca, że już istnieje od dawna napięta sytuacja w tych rejonach.

Oni dobrze wiedzą że poza ich światem istnieje świat niewiernych. Islam w swoim założeniu ma zapanować nad całym światem i oni to chcą wypełnić. Europa jest na tyle atrakcyjna dla nich że pozwala na łatwe życie, gdzie taki muzułmanin żyje na zasiłkach i socjalu mając wiele dziec,i czasem z nielgalnymi żonami. Mają dobre warunki na rozprzestrzenianie siebie i islamu. Jeden z najbardziej niebezpiecznych immamów Anjem Choundary żyje przecież na koszt państwa w UK i nawołuje aby muzułmanie porzucili nawet pracę i zajęli się tylko i wyłącznie jihadem.

Śr lis 25, 2015 0:04
equuleuss napisał(a):
Cytuj:

Tak myślisz? Oni dobrze wiedzą gdzie jest Rzym. Ale to oni wywołują te wojenki a potem cała reszta świata jest zamieszana, nie usprawiedliwiajmy Arabów tak latwo bo to są tak konfliktowe miejsca, że już istnieje od dawna napięta sytuacja w tych rejonach.

Oni dobrze wiedzą że poza ich światem istnieje świat niewiernych. Islam w swoim założeniu ma zapanować nad całym światem i oni to chcą wypełnić. Europa jest na tyle atrakcyjna dla nich że pozwala na łatwe życie, gdzie taki muzułmanin żyje na zasiłkach i socjalu mając wiele dziec,i czasem z nielgalnymi żonami. Mają dobre warunki na rozprzestrzenianie siebie i islamu. Jeden z najbardziej niebezpiecznych immamów Anjem Choundary żyje przecież na koszt państwa w UK i nawołuje aby muzułmanie porzucili nawet pracę i zajęli się tylko i wyłącznie jihadem.

To chyba kompletnie nie znasz historii.
Jesli nie niszczyli bysmy ich kraju, to nawet nie bylo by tego Anjem-a w UK. siedzial by sobie spokojnie w swoim kraju i nauczal koranu, tak jak inni i nie wymyslal by nowych zasad, bo po co.
Ogolnie to ja ich nie usprawiedliwiam tylko wskazuje gdzie trzeba szukac przyczyn, a takze rozwiazania.
Niech Stany zostawia ich zloza ropy w ich rekach, bo poprzez korporacje rzekomo np. Irackie, Amerykanie ciagna nie tylko rope, ale i kase za nia, tak jakby kupowali od siebie samych.
Myslisz ze np. supermarkiety sa takie dobre?
Wysysaja kase z calego spoleczenstwa koncentrujac ja na wlascicielu, a ceny musza byc nizsze, bo innaczej pracownikow supermarkietow nie stac by bylo na zakupy w nich, reszta spoleczenstwa jest doprowadzana do bankructwa, a tym samym zmuszana do zakupow w ich markietach.
Jak poczytasz historie rozwoju przemyslu to znajdziesz czesto ukrywane przyklady, gdzie wlasciciel zakladu bil wlasne monety a pracowniicy mogli je wydac jedynie w jego sklepach i skladach. To nic innego jak niewolnictwo. Banki robia to samo. wez kredyt, czy karte kredytowa i juz cie maja. beda cie skubac, bo zarobki spadaja wszedzie w stosunku do inflacji, a im glebsza taka roznica tym wiecej cie moga skubac.
Czy Ty majac np. salon samochodowy mozesz legalnie sprzedac 10 samochodow, majac tylko jeden? Nie. Ale banki moga takie triki robic, bo nie majac kasy daja pozyczki i na nich zarabiaja, czyli sprzedaja z duzym zyskiem, cos czego nie maja.

Śr lis 25, 2015 2:03
Cytuj:
To chyba kompletnie nie znasz historii.

Jeśli wczytasz się w historię tych rejonów to poznasz że te wszystkie konflikty są już tam od wieków, nawet dużo wcześniej niż istniała Ameryka. Chociażby odwieczny konflikt i nienawiść pomiędzy Arabami a Żydami, i wszelkie plemienne zatargi i konflikty. To ludzie odmiennej mentalności którą mają we krwi, nie są tak ''cywlilizowani'' jak świat zachodni a mam na myśli to że chętniej sięgają po rozwiązania siłowe, walkę. Widziałeś ich zachowanie na granicy węgierskiej? Świat zachodni określa ich zachowanie jako ''dzicz'', bo to jest coś obce dla nas. Potem cały świat jest zamieszany w te sprawy bo są to miejsca zapalne na mapie świata.

Te rejony muszą być kontrolowane przez świat zachodni, trudno jest aby w dzisiejszej epoce globalizacji nic nie miało wpływu na nas.

Cytuj:
Jesli nie niszczyli bysmy ich kraju, to nawet nie bylo by tego Anjem-a w UK. siedzial by sobie spokojnie w swoim kraju i nauczal koranu, tak jak inni i nie wymyslal by nowych zasad, bo po co.

To nie jest prawdziwe że my zniszczyliśmy ich kraj a na pewno nie Ty i nie ja. Oni sami niszczą siebie poprzez ich system, poprzez ich ideologię islamu która ma w swojej naturze właśnie walkę i niszczenie a nie budowanie wspólnego dobra.

Gdyby nie świat zachodni ze swoimi potrzebami na ropę, to tak jak napisałem tutaj już wcześniej, mogliby napędzać tą ropą tylko swoje wielbłądy i nie byłoby architektury i bogactwa Dubaju czy innych bogatych krajów arabskich. Są bogaci tylko dzięki zachodniej cywilizacji, gdyby nie my to żyliby sobie nadal na swojej pustyni.

Oni kręcą wielkie interesy z zachodnim światem i jest to im na rękę, dzieki temu mają swoje bogactwo. Ponoć Polska leży na zożach ropy daleko większej niż w całej Zatoce Perskiej, ale są to złoża na 5 i 7 km głębokie a Rosja zabrania robić odwierty głębsze niż 3 km, tak więc Polska byłaby krajem gdzie nawet pisuary są ze złota. Technicznie jest już możliwe aby wydobywać ropę w tak głębokich złożach.

Anjem nie siedziałby spokojnie nawet w swoim własnym kraju, zresztą nikt go nie trzyma w UK, może sobie wrócić, ale nie on chce bo tam mu nie zapewnią tak słodkiego życia jak w Europie. Poza tym, od lat i od wieków immamowie głoszą w meczetach swoje ideologie i hasła nawołujące nawet do nienawiści do chrześcijan i ogólnie wszystkich którzy nie są muzułmanami. Ukryte kamery i podsłuchy w meczetach pokazują to ewidentnie.

Cytuj:
Ogolnie to ja ich nie usprawiedliwiam tylko wskazuje gdzie trzeba szukac przyczyn, a takze rozwiazania.

Przyczyny są niezwykle skomplikowane, to są rzeczy czesto zupełnie niezrozumiałe i obce dla ludzi żyjących w zachodniej cywilizacji.

Cytuj:
Niech Stany zostawia ich zloza ropy w ich rekach, bo poprzez korporacje rzekomo np. Irackie, Amerykanie ciagna nie tylko rope, ale i kase za nia, tak jakby kupowali od siebie samych.

Dzięki Stanom mają to bogactwo, a poza tym, nie wiem dokładnie jak to jest ze sprzedażą ropy i jakie interesy za tym stoją naprawdę, więc nie mogę się wypowiadać autorytatywnie w tym temacie, ale Arabowie też potrafią robić interesy, są znani z tego targowania się na ich bazarach.

Cytuj:
Myslisz ze np. supermarkiety sa takie dobre?
Wysysaja kase z calego spoleczenstwa koncentrujac ja na wlascicielu, a ceny musza byc nizsze, bo innaczej pracownikow supermarkietow nie stac by bylo na zakupy w nich, reszta spoleczenstwa jest doprowadzana do bankructwa, a tym samym zmuszana do zakupow w ich markietach.

Tak, ale wiesz że rządzi taka prosta zasada - ludzie zawsze pójdą tam gdzie mogą kupić coś taniej. Ci bogatsi także. I sprawa się nakręca.

Cytuj:
Jak poczytasz historie rozwoju przemyslu to znajdziesz czesto ukrywane przyklady, gdzie wlasciciel zakladu bil wlasne monety a pracowniicy mogli je wydac jedynie w jego sklepach i skladach. To nic innego jak niewolnictwo. Banki robia to samo. wez kredyt, czy karte kredytowa i juz cie maja. beda cie skubac, bo zarobki spadaja wszedzie w stosunku do inflacji, a im glebsza taka roznica tym wiecej cie moga skubac.
Czy Ty majac np. salon samochodowy mozesz legalnie sprzedac 10 samochodow, majac tylko jeden? Nie. Ale banki moga takie triki robic, bo nie majac kasy daja pozyczki i na nich zarabiaja, czyli sprzedaja z duzym zyskiem, cos czego nie maja.

Bankierzy rządzą tym światem, pieniądz rządzi tym światem, pracownik to pieniądz, człowiek to pieniądz, to zaszło wszystko za daleko. Owszem, można uciec na Alaskę i łowić łososie. Bo innego wyjścia nie ma z tego społeczeństwa które traktuje nas jak trybiki w wielkiej machinie. Teraz przypomina mi się film Metropolis i pewne sceny.

Śr lis 25, 2015 12:43

http://de.swoopshare.com/file/96acced39 ... 7.jpg.html
" Bild am Sonntag " o przywodcach panstwa islamskiego , ktorzy twierza ze zaatakowali Paryz , rozpustne miasto niewiernych .

N lis 29, 2015 22:19

Czyżby nowy Erich von Däniken w nowym stuleciu?
equuleuss pisze:
Cytuj:
Oni kręcą wielkie interesy z zachodnim światem i jest to im na rękę, dzieki temu mają swoje bogactwo. Ponoć Polska leży na zożach ropy daleko większej niż w całej Zatoce Perskiej, ale są to złoża na 5 i 7 km głębokie a Rosja zabrania robić odwierty głębsze niż 3 km, tak więc Polska byłaby krajem gdzie nawet pisuary są ze złota. Technicznie jest już możliwe aby wydobywać ropę w tak głębokich złożach.

@ equuleuss:
Masz takie sensacje i trzymasz je w tajemnicy?
Może zechciałbyś podzielić się tymi rewelacjami. Jakieś zródełka, dokumenty?
Ufam, że to nie jest jakaś aberracja w kierunku Pana Andersena od bajek, rodzaj poezji.

Już swędzi mnie tyłek na samą myśl o tych złotych pisuarach :razz:

Śr gru 02, 2015 14:31

Jeszcze jedn
Cytuj:
o:
equuleuss pisze:
To ludzie odmiennej mentalności którą mają we krwi, nie są tak ''cywlilizowani'' jak świat zachodni a mam na myśli to że chętniej sięgają po rozwiązania siłowe, walkę. Widziałeś ich zachowanie na granicy węgierskiej? Świat zachodni określa ich zachowanie jako ''dzicz'', bo to jest coś obce dla nas. Potem cały świat jest zamieszany w te sprawy bo są to miejsca zapalne na mapie świata.

Nie jestem adwokatem Islamu, ale wkurza mnie jak taki mocno "ucywilizowany" equuleuss pisze z pogardą o tamtej kulturze.
Jeszcze nikt z cywilizowanych Europejczyków nie wiedział o istnieniu Ameryki, jeszcze po lasach na terytorium obecnej Polski biegali półdzicy ludzie, a tam, w Syrii i w okolicach kwitła cywilizacja.
To tam zauważono, że w matematyce przydałoby się pojęcie "zera".

Nie jestem żadnym znawcą kultury Islamu, ale jak czytam wypowiedzi equuleussa, to czuję z góry wypełniającą Go nienawiść do tych "niecywilizowanych".

Przywoływanie jako argument wydarzeń na Węgrzech jest co najmniej żałosne. Z braku argumentów, każdy, najgłupszy argument można wykorzystać.
Equuleuss, przejdz się na mecz piłkarski w polskiej lidze (zabezpiecz się w kask na głowę). Będziesz miał wiele okazji do przemyśleń o "cywilizowanej" publice.

Może ktoś z dyskutantów zna lepiej kulturę Islamu i zechce się wypowiedzieć.
Plucia equuleussa wg mnie niczemu nie służą. No, może Jemu sprawia to jakiś rodzaj przyjemnych doznań.

Cz gru 03, 2015 13:49
Zdziwniej i zdziwniej na tej naszej lewicy. Czy niewiarek słyszał o takim pojęciu jak "regres"? A czy niewiarek zdaje sobie sprawę, że czuje nienawiść własną, którą jest przepełniony po brzegi i którą wylewa na myślących, w jego pojęciu, nieprawidłowo? Bo equuleussowi przecież w głowie nie siedzi.

Cz gru 03, 2015 22:28

ErgoProxy pisze:
Cytuj:
Zdziwniej i zdziwniej na tej naszej lewicy. Czy niewiarek słyszał o takim pojęciu jak "regres"? A czy niewiarek zdaje sobie sprawę, że czuje nienawiść własną, którą jest przepełniony po brzegi i którą wylewa na myślących, w jego pojęciu, nieprawidłowo? Bo equuleussowi przecież w głowie nie siedzi.

Myślałem, że odpowie mi equuleuss.
Ale widocznie musi zrobić to adwokat, ErgoProxy.

No skoro już tak ma być, to chciałbym abyś pokazał mi moją nienawiść, którą ponoć wg Ciebie wylewam.
Nie ja używam określeń "dzicz", "ucywilizowani".
Z tymi oskarżeniami o nienawiść trafiasz w próżnię.

Regres?
Przykłady można zaobserwować w co niektórych wypowiedziach na tym forum.

Pt gru 04, 2015 1:02
Na dodatek adwokat z urzędu. Przykładem twojej nienawiści jest cały powyższy post, tylko w sensie treści, a nie doboru słów. W pierwszym akapicie usiłujesz rozmówcę poniżyć, w drugim okazujesz pogardę względem głupca, a w trzecim wprost lżysz, tylko nie wiadomo kogo. Skoro powiedziałeś A, stać cię na powiedzenie B?

Pt gru 04, 2015 1:07

Jeśli uważasz, że chcę kogoś poniżyć to jesteś w błędzie.

Jeśli ktoś wypowiada się, to chyba normalnym jest pytanie o uzasadnienie jego wypowiedzi w przypadku wątpliwości.
Albo odpowiesz na moje pytanie, albo, chyba z braku argumentów, będziesz usiłował wciskać mi że jestem poniżającym, pogardliwym i łżącym facetem.

Nie takich argumentów oczekuję

Pt gru 04, 2015 1:52
Pewnie, że nie takich argumentów, bo kłamstwo łatwo zbić, a prawda w oczy kole.

Pt gru 04, 2015 1:56

ErgoProxy pisze:
Cytuj:
...bo kłamstwo łatwo zbić, a prawda w oczy kole.

Ergo, pokaż gdzie kłamię, bo moje zakiprawione oczy nie dostrzegają kłamstwa w tym co wcześniej napisałem.

Przestań pisać slogany, bić pianę i, proszę,

pokaż gdzie kłamię?

Pt gru 04, 2015 6:55
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna strona