Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 15:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Jak tak czlowiek po necie szuka, zeby co niektorym przypomniec, co starannie zapomnieli, to znajduje (jeszcze) rozne ciekawostki

https://www.premier.gov.pl/files/odpowi ... arzuty.pdf

No ale to na pewno wszystko nieprawda..... (TO IRONIA, zeby nie bylo, ze ja tak twierdze)

Śr gru 09, 2015 14:25

Kael napisał(a):
Jak tak czlowiek po necie szuka, zeby co niektorym przypomniec, co starannie zapomnieli, to znajduje (jeszcze) rozne ciekawostki

https://www.premier.gov.pl/files/odpowi ... arzuty.pdf

No ale to na pewno wszystko nieprawda..... (TO IRONIA, zeby nie bylo, ze ja tak twierdze)

To zapewne dyskwalifikuje go jako człowieka i obywatela. Sądzę, że gdyby chciał się przekomarzać jak K, to spokojnie zbiłby argumenty.
A swoją drogą, ten straszny człowiek, to mając lat 13 nabił guza Piotrkowi, choć to kolega z podwórka. Po prostu kryminał.

A swoją drogą podziwiam K za pracowitość i wysiłek. Ileż to trzeba się naszukać, aby wrzucić kamyczek. Brak poważnych argumentów i imperatyw szkodzenia muszą zabierać wiele czas.

Śr gru 09, 2015 15:04
Z kims kto nie rozumie jasnego tekstu naprawde nie ma o czym rozmawiac.

Śr gru 09, 2015 15:10

Kael napisał(a):
Z kims kto nie rozumie jasnego tekstu naprawde nie ma o czym rozmawiac.

Właśnie o to chodzi. Kompletny brak argumentów. I jest wesoło.

Śr gru 09, 2015 15:16
medieval_man napisał(a):
Zrozumiałem: należy przede wszystkim ostrzegać, że PiS zrobi zaraz, jutro, pojutrze, coś niedobrego.

A tyle się pisze, że nie wolno stosować cenzury prewencyjnej. Czy t, o czym piszesz nie jest czymś na kształt cenzury prewencyjnej?

Stara zasada jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie....jeszcze nie był uformowany rząd Po i PSL, ajuż PiS pospołu z RM głosiło grabież Polski i wyprzedaż Niemcom.....co wedle "pragnących zmian" nie stanowiło cenzury prewencyjnej, a było jedynie wyrazem chrześcijańskiej troski.....

Śr gru 09, 2015 15:20

Alus napisał(a):
medieval_man napisał(a):
Zrozumiałem: należy przede wszystkim ostrzegać, że PiS zrobi zaraz, jutro, pojutrze, coś niedobrego.

A tyle się pisze, że nie wolno stosować cenzury prewencyjnej. Czy t, o czym piszesz nie jest czymś na kształt cenzury prewencyjnej?

Stara zasada jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie....jeszcze nie był uformowany rząd Po i PSL, ajuż PiS pospołu z RM głosiło grabież Polski i wyprzedaż Niemcom.....co wedle "pragnących zmian" nie stanowiło cenzury prewencyjnej, a było jedynie wyrazem chrześcijańskiej troski.....

Co z resztą udało się im zrealizować. A w nagrodę mamy króla Europy. Hurra, jakże się cieszę.

Śr gru 09, 2015 15:23
Alus, przeciez jak zaczniesz szukac dowodow w necie, to medieval i Johnny nie uwierza, a andej ci dokopie, ze "tak ci sie chce, i taka pamietliwa jestes".

Śr gru 09, 2015 15:24

Kael napisał(a):
a andej ci dokopie,

Na pewno nie. Nie śmiałbym. I to nie tylko dlatego, że to kobieta. Także dlatego, że ma wspaniałe poczucie humoru. Bardzo ją lubię, choć nie ukrywam, że w mojej opinii jej poglądy nie bardzo trzymają się kupy.

Kael napisał(a):
, ze "tak ci sie chce, i taka pamietliwa jestes".

Co prawda, to prawda.

Śr gru 09, 2015 15:31

Johnny99 napisał(a):
PiS nie rządzi jeszcze nawet miesiąc.

A już tyle złego zdążył zapowiedzieć.

Johnny99 napisał(a):
Za to, że PO wprowadziło podatek, odpowiada PiS?

Nie. A jeśli się pogubiłeś, to przeczytaj poprzednie posty ;-)

Johnny99 napisał(a):
O ile wiem, PiS nie przedstawił jeszcze konkretnego pomysłu.

Ale PAD przedstawił.

Johnny99 napisał(a):
Jasne się stało, że wygra PiS, dopiero 25 października, a już tym bardziej, że zdobędzie bezwzględną większość, co właściwie nie było jasne nawet jeszcze wtedy.

Zgoda, jasne to za źle powiedziane. Spadki nasilały się wraz ze wzrostem prawdopodobieństwa wygranej PiS.

Johnny99 napisał(a):
Ale odnotowałem, że z retoryki "przez PiS kapitał uciekł z Polski" przeszedłeś na retorykę "przez PiS nasilił się zły trend" :roll:

Zły trend w postaci relatywnej słabości naszego rynku. Może polegać na wolniejszym napływie kapitału czy też szybszym jego odpływie.

Śr gru 09, 2015 15:33
Kael napisał(a):
Alus, przeciez jak zaczniesz szukac dowodow w necie, to medieval i Johnny nie uwierza, a andej ci dokopie, ze "tak ci sie chce, i taka pamietliwa jestes".

To dokopywanie mi pospolicie wisi.....nie reaguję, nie odpowiadam....

Śr gru 09, 2015 15:35
Eureka!!!.....PiS zaczyna mówić mówić prawdę
http://www.tvp.info/23019933/rzad-przyz ... -o-30-proc

Śr gru 09, 2015 15:48
No ale PiS bedzie syty i gita cala.
Przeciez nieludzkie bylo wymaganie od kobiet pracy do 67 roku zycia, ale ludzkie bedzie zycie za pisowskie (oczywiscie tylko dobrowolne) emerytury pod 60 roku zycia w wysokosci 2/3 tego, co moznaa by miec.
Czekam na oklaski od gity dla najwiekszego z najwiekszych pana prezydenta za zrealizowanie obietnic wyborczych.

Śr gru 09, 2015 15:51
Kael napisał(a):
No ale PiS bedzie syty i gita cala.
Przeciez nieludzkie bylo wymaganie od kobiet pracy do 67 roku zycia, ale ludzkie bedzie zycie za pisowskie (oczywiscie tylko dobrowolne) emerytury pod 60 roku zycia w wysokosci 2/3 tego, co moznaa by miec.
Czekam na oklaski od gity dla najwiekszego z najwiekszych pana prezydenta za zrealizowanie obietnic wyborczych.

Dokładnie podobne założenia były w projekcie B. Komorowskiego, które były prezydent wycofał po przegranych wyborach.
Jedyna różnica, to ta, że PO non stop wskazywało na zmniejszenie kwoty emerytury po wcześniejszym przejściu na emeryturę, a PiS milczał.
Dlatego wielu zwolenników PiS sądziło, że przejdą wcześniej bez uszczerbku kwoty emerytury.

Śr gru 09, 2015 15:59

SweetChild napisał(a):

Partia Samo Zło.

Cytuj:
Nie. A jeśli się pogubiłeś, to przeczytaj poprzednie posty ;-)

Już mnie naprostowałeś, dziękuję.

Cytuj:
Ale PAD przedstawił.

O ile wiem, przedstawił już bodaj trzy i chyba żaden wciąż nie jest ostateczny.

Cytuj:
Zgoda, jasne to za źle powiedziane. Spadki nasilały się wraz ze wzrostem prawdopodobieństwa wygranej PiS.

Czyli np. wzrosty na początku września i października były spowodowany spadkami w tym czasie prawdopodobieństwa wygranej PiS? To ciekawe, chętnie bym przeczytał jakieś szczegółowe wyliczenia w tym zakresie.

Cytuj:
Zły trend w postaci relatywnej słabości naszego rynku. Może polegać na wolniejszym napływie kapitału czy też szybszym jego odpływie.

Nie jestem ekonomistą, ale mam wątpliwości co do oceniania siły czy słabości rynku na podstawie prostej oceny, czy obcy kapitał napływa czy odpływa.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr gru 09, 2015 16:46
Johnny99 napisał(a):
SweetChild napisał(a):

Partia Samo Zło.

Ale na pewno załganie ....Antyrządowe demonstracje to łamanie zasad demokracji
http://natemat.pl/164689,wyszlismy0z-ko ... ratycznego

A jaki Duda zachwycony łamaniem demokracji :D

Śr gru 09, 2015 17:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 622  Następna strona