Kaplica-prośby o modlitwę, ładne modlitwy (w tym własne ;))
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
bobo napisał(a): Panie Jezu, proszę Cie o łaski dla Lukiego, który potrzebuje Twej pomocy, by nauczył się modlić do Ciebie. Spraw kochany Jezu, by Cię uwielbiał. Aby jego słabości stały się siłą jego, jego kompleksy stały się argumentami w jego życiu, w jego dalszej drodze ŻYCIA. Niech nie odczuwa słabości, niech stanie się silny, niech jego wola się spełni. Wiem, Jezu kochany, że to Ty wolą kierujesz, Ty losem ludzkim kierujesz i Ty wiesz w końcu, co robisz. Ratuj tego człowieka, on ma wartości, choć sam w nie powątpiewa. Dzięki , Jezu kochany za to, co dla tego człowieka zrobiłeś, a zrobiłeś dużo.
dzieki bardzo ci za serduszko dobre
|
Śr lip 06, 2005 0:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Moja modlitwa
Moja modlitwa.
Panie Jezu Chryste i Matko Przenajświętrza Dodajcie mi siły, męstwa, mądrości i odwagi Do bycia mądrym, dobrym i odpowiedzialnym człowiekiem.
|
Śr lip 06, 2005 11:06 |
|
 |
bobo
|
Luki, wstępuj do naszej kaplicy częściej, rozmawiaj z Bogiem, nie trzeba się uczyć modlitwy. Mów sam od siebie, proś o to, co chcesz, ON cie wysłucha, ON cię kocha. A...potem podzękuj MU za to.
Arek, ładna, lakoniczna modlitwa. P. Bóg nie wymaga wielu słów, chce byśmy GO tylko słuchali, a i ON nas wysłucha.
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
Śr lip 06, 2005 16:06 |
|
|
|
 |
chmurka_
|
Panie Boże jutro chwila prawdy. Przyziemna sprawa- lista osób, które zostana studentami. Nie liczę na wiele, ale pomórz mi przyjąć godnie porażkę albo zwycięstwo. Strasznie sie boję bo bardzo chciałabym się dostać. Wiem, ze włożyłam za mało pracy i efekty mogą być marne, dlatego proszę- niezależnie od wyniku daj mi siły...
_________________ Wiara jest to pewność bez dowodu.
|
Śr lip 06, 2005 17:43 |
|
 |
Nutka
|
Tak mnie skrusz... tak mnie złam, tak mnie wypal Panie Byś został tylko Ty, Byś zostal tylko Ty na zawsze Ty
Byś Ty był na pierwszym miejscu... Ciągle nie umiem zawierzyć Ciągle się boję...
Pomóż proszę..
Śr lip 06, 2005 17:51 |
|
|
|
 |
bobo
|
Panie Jezu kochany, zbaw moją mamę od cierpień i bólu, którego doświadcza w każdej swojej minucie życia. Proszę, pociesz mnie- słabą istotę, która nie potrafi zrozumieć cierpień swojej matki, istotę, która niczego nie potrafi zrozumieć!
A, że nieszczęścia chodzą parami... dlaczego ja tego doświadczam? Panie Jezu, przepraszam, jestem egoistką, tyle na mnie spada, ja nie wiem, czy to przetrzymam, ale mam w końcu dla kogo żyć!
Proszę daj mi SIŁĘ, dla przetrwania tego wszystkiego!
Dzięki, kochany Jezu.
Dziękuję ci, Jezu, że Luki ...
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
Śr lip 06, 2005 18:51 |
|
 |
Nutka
|
Było w niedzielę o jarzmie. Że Bóg daje takie które jesteśmy w stanie unieść W końcu on nas lepiej zna Jażmo jest dwumiejscowe, jedno miejsce dla nas a drugiie... drugie chce zająć Chrystus i pomóc nam nieść. Tylko musimy Mu pozwolić 
Panie ja CHCĘ iść z Tobą... ale tak się wstydzę swojej słabości.... ciągle Ciebie zawodzę....
Cz lip 07, 2005 6:59 |
|
 |
Nutka
|
Za tych wszystkich, którzy zginęli w Londynie, Za tych , których zabito w zamachach terrorystycznych, [b]Wieczny odpoczynek racz im dać Panie, a światlość wiekuista niechaj im świeci. Niech spoczywają w pokoju wiecznym.
Za ich rodziny Ojcze daj im pogodzić się z odejściem bliskich
Cz lip 07, 2005 16:57 |
|
 |
Julia
|
za tych, którzy zgineli w Londynie, za ich bliskich, znajomych, rannych i tych którzy byli tego świadkami...
_________________ Niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie...
|
Cz lip 07, 2005 17:06 |
|
 |
bobo
|
Panie Boże, daj im rozum, co robią!!!!!!!!!!!!!!!
Tyle rodzin, tylu bliskich doprowadzają do płaczu i obłędu?!
|
Cz lip 07, 2005 17:58 |
|
 |
chmurka_
|
Boże- dziękuję...
_________________ Wiara jest to pewność bez dowodu.
|
Cz lip 07, 2005 21:23 |
|
 |
wiking
|
Panie ulituj sie nade mna! Jestem polakiem, jestem mezczyzna!
Panie Jezu Chryste Ty uczyles milosci do nieprzyjaciol, daj nam pokochac tych terostow dalekich i naszych bliskich nieprzyjaciol.
Wszytkim tym co Cie nie znaja poslij kogos kto by o Tobie swiadczyl.
|
Cz lip 07, 2005 22:57 |
|
 |
Nutka
|
Boże pomóż mi znieść w milczeniu szpile wtykane przez....... pomóż mi być, być dla Ciebie, być dla drugiego człowieka
zwyciężać słabość.... to TY we mniw zwyciężaj Proszę
Pt lip 08, 2005 8:31 |
|
 |
Nutka
|
Pomódlcie się proszę za mojego tatę żeby przestał być taki......egocentryczny: on tak każe i tak ma być bo to jest najlepsze i nikt nie ma nic do gadania  A jak mamę ciąga po załatwianiu wszystkiego do nowego domu to jest ok
Mama ma posprzątać ubrania bo jemu sięnie podoba jak leżą na kanapie, i awantury i na gimnastyke mama nie pójdzie bo nie sprzątniete
a ona się żle czuje bez gimnastyki 
i płacze przez humory taty a ja się go boję. 
Boże pomóż 
So lip 09, 2005 6:50 |
|
 |
bobo
|
Spraw, Boże kochany,
aby jeden człowiek zrozumiał drugiego
w jego myślach
w jego poczynaniach
w odpoczynku po ciężkim dniu
i wreszcie, by stał się tolerancyjny,
jak nas Ty uczyłeś.
Jeden jest silny,
drugi słaby fizycznie,
jedeb mocny duchowo,
drugi absolutnie.
Lecz każdy człowiek jest bratem drugiemu
i rozsądek niech weźmie tu górę
nad wszystkimi naszymi
słabościami.
Spraw, żebyśmy się wzajemnie
miłowali,
szanowali
i dbali o siebie nawzajem.
Dziękuję Ci Boże Wszechmocny za wysłuchanie
............
|
So lip 09, 2005 8:00 |
|
|
|