Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 21:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość

Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Alus napisał(a):
Najlepsze - Będziemy zewsząd atakowani, w Ewangelii tez było zapisane, że będę atakowani.....przez 8 lat atakowali poprzedni rząd w zgodzie z zapisem Ewangelii. :diabel:

Zastanawiam się ile złe woli i nienawiści trzeba, aby tak wywracać kota ogonem. Niby, jaki jest koń, każdy widzi, a jednak nasz kochany autorytet z dziedziny etyki, moralności i religii widzi na odwrót. Permanentną kampanię nienawiści kreowana przez PO za pośrednictwem dotowanych (reklamami spółek skarbu) mediów opanowanych przez komunistów (chyba, że A nie uważa Michnika za komunistę) z magdalenkowego rozdania. 10 letnia propaganda zrobiła wodę w mózgu.

Johnny99 napisał(a):
Bo też i żadna z ekip nie próbowała od razu po przejęciu władzy zaorać dokumentnie poprzedni system

Patrząc na histerię umiejętnie wywoływaną i rozdmuchiwaną przez GW i TVN przy współudziale opanowanych przez rozdawnictwo magdalenkowe mediów, to zaczynam uważać, że PiS działą zbyt wolno. Być może, szybciej się nie da.
Nie wiem, czy nie lepiej byłoby spełnić marzenia AiK i wysłać ekipy o 6 rano. Tak jak generał 13. To bardzo źle by się kojarzyło i miałoby wiele negatywnych skutków. Ale wrzód trzeba przeciąć szybko i nawet boleśnie, aby potem skutecznie leczyć.
Obecna wściekła nagonka, straszenie BRATNIĄ POMOCĄ UE, bezmyślne krytykowanie wszystkiego pod przewodnictwem Michnika przynosi efekty. Jak na przykład oskarżanie PiSu i wszystkich popierających działania PiS o NAZIZM, jak to uczyniła jedna z dyskutantek. Takie oskarżenia świadczą o skrajnej lewicowości, czyli o lewactwie.

Śr gru 16, 2015 9:31

andej napisał(a):
Patrząc na histerię umiejętnie wywoływaną i rozdmuchiwaną przez GW i TVN przy współudziale opanowanych przez rozdawnictwo magdalenkowe mediów, to zaczynam uważać, że PiS działą zbyt wolno. Być może, szybciej się nie da.

Przy zachowaniu przynajmniej pozorów praworządności, raczej się nie da. A pojawiają się już doniesienia o oporze w samym aparacie PiS, zaniepokojonym spadającymi sondażami. Podobno wątpliwości nie ma już tylko "zakon" zgromadzony przy prezesie, wyrażają je już także szeregowi posłowie PiS. Nie ulega wątpliwości, że Kaczyńskiemu kończy się czas.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr gru 16, 2015 9:49
Cytuj:
Przy zachowaniu przynajmniej pozorów praworządności, raczej się nie da. A pojawiają się już doniesienia o oporze w samym aparacie PiS, zaniepokojonym spadającymi sondażami. Podobno wątpliwości nie ma już tylko "zakon" zgromadzony przy prezesie, wyrażają je już także szeregowi posłowie PiS. Nie ulega wątpliwości, że Kaczyńskiemu kończy się czas.

Suwerenem jest naród i nie może on być ograniczony w swoich uprawnieniach przez elementy Konstytucji czy jakichś innych aktów normatywnych, Kaczyński......Suwerenem jest naród i nie może być on ograniczony przez elementy Biblii czy jakichś innych Katechizmów, osoby odrzucające Kościół.
Każdy kij ma dwa końce....a słowa Kaczyńskiego to dowód głupiej ideologii, nie służącej nikomu.
Wszyscy przestępcy też mogą bezczelnie powołać sie na słowa prezesa - jakieś akty normatywne ograniczają ich wolność - członków narodu.

Śr gru 16, 2015 9:56

andej napisał(a):
Nie wiem, czy nie lepiej byłoby spełnić marzenia AiK i wysłać ekipy o 6 rano. Tak jak generał 13. To bardzo źle by się kojarzyło i miałoby wiele negatywnych skutków. Ale wrzód trzeba przeciąć szybko i nawet boleśnie, aby potem skutecznie leczyć.

I wyszło szydło z worka :evil: Nie czyń sobie nadziei, generałowi się nie udało i PiSISowi też się nie uda. Orła żadna wrona nie pokona :bije:

Śr gru 16, 2015 10:36
andej napisał(a):
chyba, że A nie uważa Michnika za komunistę

Komunistą był ojciec Michnika, Ozjasz Szechter.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ozjasz_Szechter
Adam Michnik to kapitalista. Współwłaściciel GW i Agory.

Nawiasem pisząc, to nasuwa mi się taka refleksja, że nadal używamy języka marksistowskiego.
Kapitaliści, robotnicy, socjalizm, komunizm. Pora by było zastąpić ten język innym.

Śr gru 16, 2015 10:42

spin napisał(a):
Adam Michnik to kapitalista. Współwłaściciel GW i Agory.

Były współwłaściciel GW i Agory:
Cytuj:
W kolejnych wyborach parlamentarnych w 1991 nie ubiegał się o reelekcję, poświęcając się działalności redaktorskiej i publicystycznej. Pod jego kierownictwem „Gazeta Wyborcza” weszła w grono najbardziej poczytnych gazet codziennych w Polsce. Na bazie majątku tej gazety powstała spółka akcyjna Agora, która stała się jednym z największych koncernów medialnych w Polsce, dysponując m.in. kilkunastoma tytułami miesięczników, portalem internetowym gazeta.pl, agencją reklamy zewnętrznej AMS oraz udziałami w kilkunastu stacjach radiowych. Sam Adam Michnik nie objął – oprócz stanowiska redaktora naczelnego – żadnej funkcji zarządczej w tej spółce. W styczniu 1998 wystąpił ze spółki, a jego akcje w Agorze S.A. umorzono.

Więcej tutaj.

Śr gru 16, 2015 10:59
Taka sytuacja :?:
Przyznam, że nie pasjonowałem się Michnikiem i jego udziałami.
To chyba jest minimalista. Stary sweter i sprane dżinsy mu starczą.
Woli rząd dusz niż pieniądze.

Michnik jest manipulatorem, to jest człowiek złej woli, kłamca. Oszust intelektualny.
- Zbigniew Herbert.

Ja mu w ub. roku nawet przez chwilę uwierzyłem po znanym wywiadzie.
http://wyborcza.pl/politykaekstra/1,136 ... obraz.html

Śr gru 16, 2015 11:13

spin napisał(a):

Michnik jest manipulatorem, to jest człowiek złej woli, kłamca. Oszust intelektualny.
- Zbigniew Herbert.

Ze swej strony polecam zasadę słuchaj każdego, nie wierz nikomu. Ani Michnikowi, ani Herbertowi ;)

Śr gru 16, 2015 11:45
Cytuj:
Suwerenem jest naród i nie może on być ograniczony w swoich uprawnieniach... czy jakichś innych aktów normatywnych,

I dosłowne odczytywanie :D
http://www.auto.dziennik.pl/aktualnosci ... andat.html
Strażnik pożegna się z pracą.....

Śr gru 16, 2015 11:52
SweetChild napisał(a):
spin napisał(a):

- Zbigniew Herbert.

Ze swej strony polecam zasadę słuchaj każdego, nie wierz nikomu. Ani Michnikowi, ani Herbertowi ;)

Na tej zasadzie, to nawet sobie nie należy wierzyć. Ani bliskim osobom.
Politykom w obecnej demokracji trudno uwierzyć, bo oni kłamią zawodowo, chcą się podobać, obiecuję, kręcą...

Śr gru 16, 2015 12:03
Alus napisał(a):
Cytuj:
Suwerenem jest naród i nie może on być ograniczony w swoich uprawnieniach... czy jakichś innych aktów normatywnych,

Ciekawe, czy SM zmierzyła calówką o ile cm ktoś złamał przepisy?
Gdyby zaparkował na jezdni, to byłoby OK.
Gdzieś zaparkować trzeba. Też mi nius. :?

Śr gru 16, 2015 12:10
spin napisał(a):
Alus napisał(a):
Cytuj:

Ciekawe, czy SM zmierzyła calówką o ile cm ktoś złamał przepisy?
Gdyby zaparkował na jezdni, to byłoby OK.
Gdzieś zaparkować trzeba. Też mi nius. :?

To już PiS zlikwidował parkingi???

Śr gru 16, 2015 12:13

spin napisał(a):
Taka sytuacja :?:
Przyznam, że nie pasjonowałem się Michnikiem i jego udziałami.
To chyba jest minimalista. Stary sweter i sprane dżinsy mu starczą.
Woli rząd dusz niż pieniądze.

- Zbigniew Herbert.

Michnik w swoim bogatym w wydarzenia i przełomy życiu robił i rzeczy mądre, i czasami głupie. Zanim potępisz go w czambuł za całokształt, odpowiedz sobie w swoim sumieniu, czy nie masz na koncie zachowań , za które się wstydzisz, no i czy też poświeciłbyś tyle dla obrony przekonań, co on . I wcale nie mówię o pieniądzach za udziały , których nie wziął . W mojej ocenie to jeden z tych naprawdę nielicznych , którym zawdzięczamy wolność.

Śr gru 16, 2015 12:18
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Spadek 10% poparcia to jednak nie sukces.
Każde inne ekipy w pierwszych miesiącach władzy zwiększały słupki poparcia.

Bo też i żadna z ekip nie próbowała od razu po przejęciu władzy zaorać dokumentnie poprzedni system :roll: To musiało wywołać awanturę, a Polacy nie lubią awantur. Kluczowe jest teraz, na kiedy PiS wyznaczył moment rozpoczęcia wygaszania obecnego "stanu wyjątkowego" i czy uda się mu ten plan zrealizować. Jeżeli, jak mówił Newsweekowi anonimowy poseł PiS, tym momentem miał być początek nowego roku, to może być z tym problem. A cierpliwość społeczeństwa ma swoje granice..

"gorszy sort" zbiera żniwo....
http://polska.newsweek.pl/sondaz-irbis- ... 882,1.html

Śr gru 16, 2015 12:24

Alus napisał(a):

Suwerenem jest naród i nie może on być ograniczony w swoich uprawnieniach przez elementy Konstytucji czy jakichś innych aktów normatywnych,
...
Suwerenem jest naród i nie może być on ograniczony przez elementy Biblii czy jakichś innych Katechizmów,

[...]Asienkka

zepp napisał(a):
W mojej ocenie to jeden z tych naprawdę nielicznych , którym zawdzięczamy wolność.

Dał, więc ma prawo zabrać?
Że przyczynił się, to prawda. Że był, z racji koneksji rodzinnych, inaczej traktowany przez władze - też prawda. Wyżej cenią postawę Morawieckiego i Moczulskiego z tamtego okresu.

Ale ocena postępowania nie dotyczy przeszłości, najbardziej liczy się obecne działanie. To, że kiedyś go bardzo poważałem, nie znaczy, że mam nie dostrzegać jego szczucia i podburzania. Teraz uważam go za szkodnika.

Śr gru 16, 2015 12:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 622  Następna strona