Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 19:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość
Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Kael napisał(a):
Wiesz, “normalnych“ chyba nie ma wcale. Problem w tym, jaki stopien zaburzen wplywa do tego stopnia na relacje z otoczeniem, ze w miare normalne funkcjonowanie jednostki i otoczenia wokol niej nie jest mozliwe.

Z mojego doswiadczenia powiem, ze np osoba niezdolna do samokrytycyzmu i przyznawania racji innym, jest zaburzona na tyle, ze mozna jej tylko unikac. Ci, ktorzy z nia przebywaja, albo potrafia zyc w jej chorym swiecie, albo sa z nia w stanie trwalego konfliktu.

Po korekcji.Jesli dalej niezrozumiale, to proponuje wiecej czytac. Nie tylko NDz

Cz gru 17, 2015 7:30

spin napisał(a):
SweetChild napisał(a):
spin napisał(a):
Odczepcie się od pana Jarosława Kaczyńskiego.
To mądry, skromny, uczciwy człowiek, niepazerny na kasę, patriota, dobry polityk.

Krótko: człowiek lepszego sortu. Wobec którego ludzie gorszego sortu powinni ... nie wiem, może pobożnie paść na kolana :x

Lepszego sortu niż POlitycy PO, niż Tuski, Kopaczki, Nowaki i Sikorskie.

quote]
Absolutnie nie czuję się obywatelem gorszego sortu.
Mało tego, kategorycznie odmawiam komukolwiek jakiejkolwiek próby oceniania mnie z tego punktu widzenia : zwłaszcza zaś jakiemuś preziowi partii, snującemu chore fantazje. To nie jest zadanie dla polityków.
W kontekście powyższego, niech ktoś jeszcze spróbuje dowodzić, że "P"iS nie dzieli z premedytacją narodu .

Cz gru 17, 2015 8:13

zepp napisał(a):
Absolutnie nie czuję się obywatelem gorszego sortu.

I bardzo dobrze. Ale zastanów się, gdzie sam się ustawiasz?
Na jakiej podstawie oskarżasz Kaczyńskiego? Czy wysłuchałeś, przeczytałeś całe przemówienie "prezia"? Czy wystarczyło wyrwane z kontekstu zdanie i opinia GW i TVN?

Aby mieć zdanie na jakiś temat, trzeba poznać opinię obu stron. A sens wypowiedzi oceniać w kontekście całości.

Opierając się jedynie na komentarzach do komentarzy dajesz świadectwo o sobie.

Cz gru 17, 2015 8:25

zepp napisał(a):
Mało tego, kategorycznie odmawiam komukolwiek jakiejkolwiek próby oceniania mnie z tego punktu widzenia

Jak to ktoś napisał parę dni temu: to prawda, że Kaczyński dzieli społeczeństwo - na tych, którzy są w stanie zrozumieć, co mówi, i na tych, którzy nie są do tego zdolni :-D

Cytuj:
W kontekście powyższego, niech ktoś jeszcze spróbuje dowodzić, że "P"iS nie dzieli z premedytacją narodu .

"Podziału narodu" dokonała PO i m.in. przez to, że nie była w stanie wyjść poza tego rodzaju plemienne kategorie, przegrała wybory. To samo tyczy się Komorowskiego, który przez całą kampanię prezydencką dzielił Polaków na dobrych - tzn. tych, którzy go popierają - i na pozostałą hołotę, którą "należy wyeliminować z życia publicznego". Zaraz potem Adam Michnik, któremu sekundował w tym Tomasz Lis, wściekle nawoływał, by nie oddawać Polski "gówniarzom". Czyli: jest dobra część społeczeństwa, która popiera PO, oraz "gówniarze", "bydło", "wataha", "moherowe berety", których jedynym zadaniem jest "wymrzeć jak dinozaury" i którzy do Polski nie mają żadnego prawa (albo w ogóle nie są "prawdziwymi Polakami", jak to wielokrotnie dowodził pilaster). Była to świadoma taktyka przyjęta przez Tuska, o czym wspominał niedawno w Wyborczej Jan Rokita - Tusk był tym, który wprowadził do polskiej polityki koncept "opozycji totalnej", najpierw odnoszący się do rządu PiS, a potem rozlewający się na całą "lepszą" część społeczeństwa.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz gru 17, 2015 8:35
Mozna powiedziec, ze ci ktorzy stoja z prezesem mimo tego, co mowi, mysla jak on.
I to nie jest komplement.
Kaczynski NIE jest idiota, ktory nie wie co mowii, ktory "chcial dobrze a wyszlo jak zawsze". On doskonale wie co i dlaczego mowi. Jezeli by mu sie tylko chlapnelo, to by sie zapetlil probujac dokonac korekcji, jak przy slynnym sejmowym "nikt nas nie przekona, ze biale jest biale a czarne jest biale".

Co do tego kto zaczal podzialy: moja pamiec mowi mi, ze byl to prezes. PO po prostu w koncu przejelo jego metody. Przy czym do "mistrza" jeszcze im duuuuzo brakuje. Ile mozna pozwalac sie opluwac i zachowywac kulturalnie? Na tym forum tez do tego dojdzie i wtedy bedzie krzyk o chamstwie antyfanow prezesa.

Cz gru 17, 2015 8:51

Kael napisał(a):
Na tym forum tez do tego dojdzie i wtedy bedzie krzyk o chamstwie antyfanow prezesa.

Oj Kael, dopiero dojdzie? Wy z Alus przecież opluwacie na tym forum inaczej myślących (tzn. pisowców albo tych, których za nich uważacie) od wieeelu lat ;-) Nikt was w tym dotąd nie przebił ;-)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz gru 17, 2015 8:56
Cytaty poprosze.

Cz gru 17, 2015 9:00

Nie rozśmieszaj mnie :-D Przez dość długi czas bawiłem się w wytykanie ci każdego splunięcia, póki mi się nie znudziło :roll: Z pewnością doskonale o tym pamiętasz, choć rozumiem, że publicznie tego nie przyznasz :roll:

Cz gru 17, 2015 9:02
Niestety nie pamietam. Ale co tam. Latwo rzucic oskarzenia, trudniej udowodnic. Ale dzis nic nie trzeba udowadniac.
Jezeli tak strasznie obrazalam, to chyba musisz zapytac moderacje, czemu nie ingerowala....

Cz gru 17, 2015 9:35

Johnny99 napisał(a):
"Podziału narodu" dokonała PO i m.in. przez to, że nie była w stanie wyjść poza tego rodzaju plemienne kategorie, przegrała wybory. To samo tyczy się Komorowskiego, który przez całą kampanię prezydencką dzielił Polaków na dobrych - tzn. tych, którzy go popierają - i na pozostałą hołotę, którą "należy wyeliminować z życia publicznego". Zaraz potem Adam Michnik, któremu sekundował w tym Tomasz Lis, wściekle nawoływał, by nie oddawać Polski "gówniarzom". Czyli: jest dobra część społeczeństwa, która popiera PO, oraz "gówniarze", "bydło", "wataha", "moherowe berety", których jedynym zadaniem jest "wymrzeć jak dinozaury" i którzy do Polski nie mają żadnego prawa (albo w ogóle nie są "prawdziwymi Polakami", jak to wielokrotnie dowodził pilaster). Była to świadoma taktyka przyjęta przez Tuska, o czym wspominał niedawno w Wyborczej Jan Rokita - Tusk był tym, który wprowadził do polskiej polityki koncept "opozycji totalnej", najpierw odnoszący się do rządu PiS, a potem rozlewający się na całą "lepszą" część społeczeństwa.

:shock: Ty jesteś w stanie wykazać, że Imperator i Darth Vader to Czyste Dobro, a Luke Skywaker i Księżniczka Leia to Samo Zło :twisted:

Cz gru 17, 2015 10:23
Moderator

OT
@zepp
Z czystej ciekawości: co znaczy używany przez Ciebie skrót "P"iS?

Cz gru 17, 2015 10:43
Zobacz profil WWW
Moderator

Kael napisał(a):
Niestety nie pamietam. Ale co tam. Latwo rzucic oskarzenia, trudniej udowodnic. Ale dzis nic nie trzeba udowadniac.
Jezeli tak strasznie obrazalam, to chyba musisz zapytac moderacje, czemu nie ingerowala....

Może dlatego, że mało kto zgłaszał wasze wpisy?

Cz gru 17, 2015 10:45
Zobacz profil WWW
A moderacja reaguje tylko na wpisy zgloszone.... Pech dla "obrazonych"

Cz gru 17, 2015 11:10

Kael napisał(a):

Usłużnie przypomnę: POMAWIANIE O NAZIZM.

A o tym, że najłatwiej jest rzucić oskarżenia, najlepszym przykładem są wpisy autorki cytowanego postu.

Cz gru 17, 2015 11:29
Nazizm wymysliels sobie ty, bo nie chcialo ci sie poszerzy wiedzy poza schematy myslenia. I taki jest mechanizm dzialanie PiSu, co zalinkowal akruk. Trzeba bylo przeczytac.

Cz gru 17, 2015 12:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 622  Następna strona