Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 11:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 622  Następna strona
 PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015 
Autor Wiadomość

Post Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Kael napisał(a):
Nazizm wymysliels sobie ty, bo nie chcialo ci sie poszerzy wiedzy poza schematy myslenia. I taki jest mechanizm dzialanie PiSu, co zalinkowal akruk. Trzeba bylo przeczytac.

K Ł A M S T W O !

Cz gru 17, 2015 13:05
Krzycz dalej.
Zglos moderacji i zalacz odpowiednie wpisy.

Cz gru 17, 2015 13:12

Johnny99 napisał(a):
zepp napisał(a):
Mało tego, kategorycznie odmawiam komukolwiek jakiejkolwiek próby oceniania mnie z tego punktu widzenia

Jak to ktoś napisał parę dni temu: to prawda, że Kaczyński dzieli społeczeństwo - na tych, którzy są w stanie zrozumieć, co mówi, i na tych, którzy nie są do tego zdolni :-D

Genialnie proste, albo raczej, prostackie :sam sobie jest winien, kto myśli prezia nie rozumie...
Kto chce, niech to kupuje, ja nie kupuję.
A co do reszty wywodu, jak to PO poddzieliła naród, widzę trzeba zaczynać od początku.
Z pewnością to nie PO zaczęła dzielić naród, tylko "P"iS, po przegranych wyborach, gdy nie mógł wybaczyć ze ktoś zabrał mu zabawki. Wtedy zaczęła się narracja o przypadkowym społeczeństwie, które nie wie co jest dla niego dobre.
Potem co wybory to mowa o fałszerstwach, oszustwach. Potem była katastrofa smoleńska, przez długi czas wszyscy, łącznie z PO obchodzili się z "P"iS-em jak z jajkiem , by nie urazić ( jakby tylko oni kogoś stracili...). Ze strony przeciwnej zahamowań nie było : sypały się niezawoalowane oskarżenia o zdradę, o wręcz współudział w zbrodni, regularne szczucie . Gdy PO zaczęła w końcu odpowiadać , zaczęto odwracać kota ogonem : zarzucano arogancję, i przemysł pogardy, i dalej inwektywy typu kondominium, elementy polskojęzyczne.
Pewnie każdy ma swoją pamięć, nie liczę że kogoś przekonam, ale jawne przekłamania prostować trzeba.

Cz gru 17, 2015 13:16

medieval_man napisał(a):
OT
@zepp
Z czystej ciekawości: co znaczy używany przez Ciebie skrót "P"iS?

"Prawo"i Sprawiedliwość : cudzysłów, bo użycie prawa w nazwie tej partii, w kontekście ostatnich wydarzeń, zaprzecza jego znaczeniu , stając się szyderstwem.
Pilnujmy by nie zakłamywano nam języka...

Cz gru 17, 2015 13:22

zepp napisał(a):
Z pewnością to nie PO zaczęła dzielić naród, tylko "P"iS, po przegranych wyborach, gdy nie mógł wybaczyć ze ktoś zabrał mu zabawki. Wtedy zaczęła się narracja o przypadkowym społeczeństwie, które nie wie co jest dla niego dobre.

Wszystko racja, jeżeli zamienimy miejscami PO z PiS :roll: Ponownie odsyłam do tekstu Rokity pt. "Rząd, czyli wróg" (http://wyborcza.pl/magazyn/1,149283,191 ... -wrog.html).

Cytuj:
Potem była katastrofa smoleńska, przez długi czas wszyscy, łącznie z PO obchodzili się z "P"iS-em jak z jajkiem , by nie urazić

Hahaha :D Trudno o zgodę, jeżeli nie ma zgody co do elementarnych faktów ;-)

Cytuj:
Pewnie każdy ma swoją pamięć, nie liczę że kogoś przekonam, ale jawne przekłamania prostować trzeba.

Dokładnie ;-) Tylko że ty, zamiast przekłamań, prostujesz jawne fakty :roll:

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz gru 17, 2015 13:25

Kael napisał(a):
Krzycz dalej.
Zglos moderacji i zalacz odpowiednie wpisy.

Nie szkaluj więcej. To wystarczy.

Cz gru 17, 2015 13:33
No prosze: jak klamce poprosic o dowody to ucieka i udaje ze nic sie nie stalo. I wlasnie tak dziala dzis lepszy sort...

Cz gru 17, 2015 13:49

Jeśli mogę się wcisnąć między młot a kowadło, to proponowałbym Wam ustalić, czy narodowy socjalizm to nazizm :roll:

Cz gru 17, 2015 14:00
A to nie ty zalinkowales rozne znaczenia (formy) narodowego socjalizmu?

W kazdym razie ktos juz to zrobil. andej zna tylko jedna i upiera sie, ze ja ja TEZ mialam na mysli.

Cz gru 17, 2015 14:04
Mam nadzieję, że wkrótce Prawo i Sprawiedliwość zrobi porządek z hamulcowym-TK i przystąpi z aprobatą zdecydowanej większości społeczeństwa do realizacji wyborczych zobowiązań.

Cz gru 17, 2015 18:00

przepraszam , czy jest na sali tlumacz ? do wpisu Kael dwa pietra wyzej , no , z polskiego na nasze .

Cz gru 17, 2015 18:01

Kael napisał(a):
No prosze: jak klamce poprosic o dowody to ucieka i udaje ze nic sie nie stalo. I wlasnie tak dziala dzis lepszy sort...

Nie prosiłem kłamcy o nic. Przypominam fakt. Nie stawiam przed sądem. Stwierdzam fakt.

Stało się to, że pomawiałaś o nazizm.

Partia, którą kochasz, też nic sobie nie robi z faktów. Widzi jedno, a pisze coś przeciwnego. Totalne zakłamanie.

Cz gru 17, 2015 18:59
PO i inni lewacy zrobili z problemu TK temat zastępczy i wałkują go tygodniami i jeszcze będą o nim ględzić nadal. A gawiedź to łyka jak gęś kluski.
Rozdmuchali sprawę TK, żeby ludziska się nie interesowały szczytem klimatycznym, raportem NIK o prywatyzacji, o kopalniach, sukcesem w nawiązaniu przez Prezydenta stosunków gospodarczych z Chinami, o tym, że Niemcy zarabiają na nas jak na niewolnikach i o innych ważniejszych problemach.
W sprawie TK chodzi naprawdę o podatek bankowy i od sklepów wielkopowierzchniowych, czyli o grube pieniądze.
POlitycy PO dość się nakradli, pora zrobić przerwę.

Cz gru 17, 2015 19:09
Moderator

andej napisał(a):
Kael napisał(a):

Nie prosiłem kłamcy o nic. Przypominam fakt. Nie stawiam przed sądem. Stwierdzam fakt.

Partia, którą kochasz, też nic sobie nie robi z faktów. Widzi jedno, a pisze coś przeciwnego. Totalne zakłamanie.

Jestem zmuszony prosić @andeja:
- o udowodnienie swoich oskarżeń
- albo wycofanie ich i przeproszenie kael

Dla dobra dyskusji... inaczej każdy będzie mógł o innym użytkowniku napisać cokolwiek. Oskarżenia wymagają dowodów, inaczej są oszczerstwami.

Cz gru 17, 2015 20:51
Zobacz profil WWW

medieval_man napisał(a):
andej napisał(a):
Kael napisał(a):

Jestem zmuszony prosić @andeja:
- o udowodnienie swoich oskarżeń
- albo wycofanie ich i przeproszenie kael

Dla dobra dyskusji... inaczej każdy będzie mógł o innym użytkowniku napisać cokolwiek. Oskarżenia wymagają dowodów, inaczej są oszczerstwami.

Cieszę się, że zainteresowałeś się tą sprawą. Ale teraz stajesz się sędzią. Zerknij na prywatną pocztę. Jeśli zechcesz, to upublicznisz.
Za własne błędy potrafię przepraszać. A tu, to ja czuję się pomówiony. Jednak przeprosin nie oczekuję. Wybaczyłem. Co nie znaczy, że zapomniałem. Ani, że uważam za dopuszczalne pomawianie o nazizm.

Cz gru 17, 2015 22:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9325 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 622  Następna strona