Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 4:53

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 166  Następna strona
 Homoseksualizm 

Czy jesteś za legalizacją związków homoseksualnych?
Tak 39%  39%  [ 136 ]
Nie 57%  57%  [ 199 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 17 ]
Liczba głosów : 352

Homoseksualizm 
Autor Wiadomość

Post Homoseksualizm
Na razie moze nie draznia, ale daj im troche luzu to beda robic wyuzdane parady kilka razy w roku, zaczna sie homoseksualne małżeństwa, adopcja dzieci i nauczanie w szkołach że homoseksualizm jest normą. Wzorcowym przykładem upadku morale w tym względzie jest obecnie Szwecja [...]

Dlatego już teraz trzeba się sprzeciwstawić choćby małym przejawom promocji homoseksualizmu w Polsce.

[...] - jo_tka

Pt lip 08, 2005 10:43
Zobacz profil WWW

homoseksulalizm... to skutek zaburzen w okresie dziecinstwa (najczesciej, bo nie odkryto jeszcze genu odpowiedzialnego za orientacje seksualna) ale jako ludzi ich akceptuje, ale ich praktyk seksualnych nie i stanowczo trzymam sie tego... nie zgadzam sie, by zwiazki homoseksualne mogly byc na rowni traktowane z malzenstwami hetero i... mialy prawo adoptowac dzieci. to jest wbrew naturze, zreszta badania psychologiczne potwierdzaja, ze aby dziecko moglo rozwijac sie prawidlowo, powinno byc wychowywane przez mezczyzne i kobiete.

Pt lip 08, 2005 10:59
Mnie parady nie przeszkadzają, ani addpcje to nie moja sprawa. a jak Tobie seb sie nie podobają to możesz nie patrzeć.

Pt lip 08, 2005 11:07

Ja stanowczo się sprzeciwiam, aby homoseksualiści w Polsce mieli prawo zabijać hydraulików. Albo żeby mogli prowadzić auto bez ważnego prawa jazdy. Nigdy się na to nie zgodzę.

Pt lip 08, 2005 11:49

semper... to n ie chodzi o to czy mi sie to podoba czy nie i czy bede na to patrzec, czy nie... chodzi o to, ze dzieci adoptowane przez pare homoseksualna nie maja szansy rozwijaci sie prawidlowo, gdyz do prawidlowego rozwoju dziecka potrzebne sa wzorce obu polkci, a nie tylko jednej... poza tym jak dziecko bedzie sie do mich zwracac? bedzie miec 2 matki, albo 2 ojcow... sory, ale mnie to nie pasi. poza tym niech nikt mi nie wmawia, ze osoby tej samej plci maja prawo prawo zalegalizowac zwiazekk w kosciele i nazywac sie malzenstwem... Biblia wyraznie mowi o malzenstwach hetero... "dlagego opuszcza mezczyzna swoja rodzine i laczy sie z kibieta" :)

Pt lip 08, 2005 12:04

Szkoda, że nie ma odpowiedzi: "NIGDY!!!!!!!" bym ją zzczyła :D

Pt lip 08, 2005 13:02
Zobacz profil WWW

ja nie moge sie na takowa legalizacje zgodzic, gdyz dla mnie zbyt wazne jest dobro dzieci, a niestety wyvchowywane w takich zwiazkach beda krzywdzone, nawet jesli pozornie wydaje sie, ze sie robi wszystko dla ich dobra

Pt lip 08, 2005 13:09
zal mi ich ale ich szanuje
tylko jak juz sa to nieche tego nie okazuje bublcznie

Pt lip 08, 2005 15:31

ja mam kontakty z osobami homo... niektore publicznie to okazuja (jak moj kolega, ktory na impreze sylwestrowa przyszedl ze swoim partnerem :? )

luki, z tym leczeniem to może być problem, bo homoseksualizm nie jest na liscie chorob, wiec nie mozna tego leczyc. natomiast wiem, ze po odpowiednierj terapii osoby takie moga zyc normalnie w zwiazkach hetero, ale nie mozna ich zmusic do terapii, same musza tego chciec i zglosic sie.

Pt lip 08, 2005 18:25

Ja też znałem przynajmniej trzech homo i muszę przyznać , że oceniam ich pozytywnie. Żyli spokojnie nie szkodząc nikomu. Nie mieli rodzin. W książce "Płeć mózgu" Anne Moir i David Jessel. znalazłem taką sugestię, że pewne zaburzenia hormonalne w czasie ciąży mogą wpływać na orientację. Robiono testy na szczurach, którym w różnych fazach ciąży podawano testosteron (chyba). Okazało się, że można w ten sposób wyhodować całe pokolenie szczurów homoseksualnych - zatem, jeśli to prawda, homoseksualiści są Bogu ducha winni - winna jest natura.

Ale, tu zaznaczam wyrażnie, prawa do związków homoseksualnych , a zwłaszcza do adopcji dzieci to już gruba przesada. Stanowczo, jako ojciec trojga dzieci, sprzeciwiam się propagowaniu takiego wzorca rodziny. Sprzeciwiam się też możliwym wpływom wychowawców z tej opcji na strukturę psychiczną moich dzieci.
Jak to rozwiązać "po ludzku" ... nie wiem. Tolerancja jednak poznać powinna swoje granice.

Pt lip 08, 2005 21:11

Co gorsze? Dziecko w domu dziecka czy dziecko wychowywane orzez gejów. Obie sytuacje są złe ale ktora jest mniej zła dla dziecka?

Pt lip 08, 2005 21:43

Tylko zeby to nie była tolerancja tylko dla swoich

Pt lip 08, 2005 21:44
chodzi o to, ze dzieci adoptowane przez pare homoseksualna nie maja szansy rozwijaci sie prawidlowo, gdyz do prawidlowego rozwoju dziecka potrzebne sa wzorce obu polkci, a nie tylko jednej...

wiesz co Julia? To musisz zabrać potomstwo matkom i ojcom samotnie wychowującym dzieci bo one nie moga się prawidłowo rozwijać!!!!!! tam tęz jest jedna płeć, nieprawdaż?

So lip 09, 2005 11:14

So lip 09, 2005 11:28
A choroby są zgodne z naturą?

Absolutnie tak.

So lip 09, 2005 11:32
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2487 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 166  Następna strona