Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 16:54

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 [...] sciaganie 
Autor Wiadomość
Tchórzostwo wobec trudne zycia - uciekam w łatwiejsze wersje zycia, a nie piję bo tak chcę -dla siebie i dla przykładu. A co do mojego stylu, to jest wyborny.

So lip 09, 2005 17:50

Moje pytanie o ściąganie wynika z tego powodu, że w 95% przypadków idę drogą skrajnego radykalizmu moralnego i nie wiem jak skończę....

Pewnie jak radykałowie islamscy.
Rzepak napisał(a):
Moja postawa radykalizuje się coraz bardziej i za chwilę będę moralną przeciwnością przeciętnego człowieka.

Mondieu, cóż za równia pochyła - chyba zemdleję z wrażenia :kreci:
Rzepak napisał(a):
Może powiniem zostać urzędnikiem - tam mało kiedy trzeba kłamać a i postawienie się nie powoduje odrazu ,,wylotu".

Możesz też zostać zamiataczem ulic - tam w ogóle nic mówić nie trzeba, stawiać się tym bardziej nie ma potrzeby.
Rzepak napisał(a):
Ja się stawiam, ale nie wiem, jak długo będę.

Och, walczeny Rzepaku! Roland, Winkelried i Konrad Wallenrod spoglądają na Ciebie z niebios z nadzieją!
Rzepak napisał(a):
Z drugiej strony lepiej wg mnie choćby umrzeć z głodu niż sprzedać (dosłownie) zasady.

Życzę Ci żebyś stanął przed takim wyborem ;)
Rzepak napisał(a):
Niedoszły, św. Rzepak

Raczej niedoszły ś.p. Rzepak :D
Rzepak napisał(a):
Tchórzostwo wobec trudne zycia - uciekam w łatwiejsze wersje zycia

Masochizujesz, Rzepaku. Wybieranie łatwiejszej opcji jest normalne i wynika z rosądku: im mniej sił poświęcisz na jedno, tym więcej możesz poświęcić innym sprawom, a tym samym zrobić więcej. Jeśli ktoś sam sobie rzuca kłody pod nogi, to jest po prostu nierozsądny, a nie odważny.
Rzepak napisał(a):
A co do mojego stylu, to jest wyborny.

Ach, co za skromność! Musisz być bardzo znany i lubiany w kręgu Rzepaków.

So lip 09, 2005 20:03

ściąganie zdarzało się :lol: , co do radykalizacji postawy to jak to ze wszystkim "złoty środek", całkowite iście na łatwiznę to droga wprost do stania się Ślimakiem ( bardzo lubię ślimaki :D ) ale trzeba mieć umiar w radykaliźmie , bo rzeczywiście można skończyć w autobusie lub samolocie :x

So lip 09, 2005 21:20

Ja ściągałam, bo nie chciałam dostać złej oceny, ot co!
Ale przygotowana byłam.

So lip 09, 2005 21:38
Masochizujesz, Rzepaku. Wybieranie łatwiejszej opcji jest normalne i wynika z rosądku: im mniej sił poświęcisz na jedno, tym więcej możesz poświęcić innym sprawom, a tym samym zrobić więcej. Jeśli ktoś sam sobie rzuca kłody pod nogi, to jest po prostu nierozsądny, a nie odważny.

Pan Jezus wg mnie, gdyby zasiadł w szkolnej ławie - w żadnym razie nie ściągałby. Bo to by było przeciwne Jego słowu, by być prostym jak dziecko. Ja nikogo nie namawiam do nieściągania - można wylecieć ze studiów, zawalić rok itp. Ja podjąłem to ryzyko, ale ja mam i miałen całkowite (prawie- niestety) zafanie do Pana Boga i układ wyglądał następująco: Panie Boże, jest już 4-a rano, za kilka godzin egzamin, nic mi już do głowki nie wchodzi, ja się będę teraz modlił, a Tobie oddaję ten egzamin - kilka rzeczy umiem i gdybym je dostał, to napiszę wystarczająco dużo. I tak to szło. On i Ja...

Ale teraz jest życie dorosłe i znacznie większy nacisk, by sprzedać uczciwość za wypłatę / pensję, bo pieniądze sa potrzebne do utrzymania, do kupienia sobie kilku ważnych rzeczy. Czy więc się sprzedać ? Tak robią ateiści i większość (ogomna pewnie) katolików. Ja zawsze myślałem samodzielnie. Jeśli i ja się sprzedam, to zrobię to po głebokim namyśle i świadomie, a nie będę pozwalał żeby to tzw. ,,życie" zdecydowało za mnie !!! Póki co jestem na zakręcie i trwam przy Panu Bogu. Skoro On dał mi zasady do przestrzegania, to oczekuję, że da możliwość ich wypełnienia, inaczej byłby kłamcą, a Nim nie jest - to wiem.

Wszystko jest na sprzedaż
Choć nie chcemy to świat nas zmusza
Jak wysoka cena
W nas coś zmieni i poruszy
Nawet wtedy gdy chcesz inaczej
Bo zawsze jest ktoś, kto chce zapłacić

Sprzedajemy też naszą wiarę
Choć życie jak rzeka
Porywa i winnych każe
Jeśli tylko coś jest warte
Świat przechodzi wciąż z rąk do rąk

Cholera jasna, to nie o mnie !

Wt lip 12, 2005 10:30

Ostatni wers jest najbardziej liryczny ;-)

Rzepak napisał(a):
Pan Jezus wg mnie, gdyby zasiadł w szkolnej ławie - w żadnym razie nie ściągałby. Bo to by było przeciwne Jego słowu, by być prostym jak dziecko. Ja nikogo nie namawiam do nieściągania - można wylecieć ze studiów, zawalić rok itp.

Nie można za każdym razem spodziewać się, że Pan Jezus pomoże Ci w jakiś niezwykł sposób. Byłą kiedyś taka opowieść o człowieku, któy (chyba) utknął na dachu i prosił Boga o ratunek. Przypływały łodzie, a on nie chciał zejść, gdyż twierdził, że Bóg go ocali. Po śmierci tego człowieka zapytał Boga czemu go nie uratował, a On mu odpowiedział: Przecież wysyłałem Ci ratunkowe łodzie, aż trzy razy.
Są jeszcze inne wersje tej historii, ale wniosek jeden: Czasami Boża pomoc objawia się z normalny sposób.

Wt lip 12, 2005 10:51
Zobacz profil WWW
viewtopic.php?t=2513&highlight=%B6ci%B1ganie+grzechem
I bardzo proszę o skorzystanie z wyszukiwarki przed założeniem nowego tematu.

Wt lip 12, 2005 10:53
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2