Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 18:11

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 180  Następna strona
 Radio Maryja. 
Autor Wiadomość

Odpowiadam szanownemu panowi rzepakowi tutaj:

Po pierwsze tutaj masz wątek zatytułowany "kim jest heretyk" polecam się zapoznać, gdyż ma pan o tym marne pojęcie.

Natomiast jeśli chodzi o pytanie się, to pytałam abp Gocłowskiego i jak wiadomo on nie jest optymistycznie nastawiony do tej stacji, fragmęty wypowiedzi podałam wcześniej. Więc w toku twojego rozumowania jest on heretykie? Czy można być jednocześnie heretykiem i biskupem?

Wt lip 05, 2005 12:09
Zobacz profil WWW

Czy można być jednocześnie heretykiem i biskupem?

Pewnie mozna.
Wielu jest biskupów innych kościołów kiedyś nazywanymi heretykami a w dzisiejszych czasach braćmi odłączonymi

"Bo nadejdzie czas, że zdrowej nauki nie ścierpią, ale według swych pragnień zgromadzą sobie nauczycieli"; (2 Tym 4, 3)

Wt lip 05, 2005 12:43

Tak, ale chodziło mi bezpośrednio o osobę arcebiskupa Gocłowskiego, któy w moim mniemaniu heretykiem nie jest, bo w przeciwnym wypadku nie zaszedłby tak daleko

Wt lip 05, 2005 12:57
Zobacz profil WWW

Poza jedną wypowiedzią abpa Gocłowskiego, którą słyszałem, a z którą nie sposób się mi było zgodzić, wypowiedzi abpa są konstruktywną krytyką.
Meg - ty pisałaś o dojeniu i tym podobnych sprawach, które przypominały różnorakie pomówenia i paszkwile.

Wt lip 05, 2005 15:27

pisałam o dojeniu, bo taka jest prawda Rydzykowi nie wystarczają już datki na riadio i telewizję, teraz doi też na fundacje, buduje uczelnie i cche na to wszystko pieniędzy. Niech sam zarobi!

Wt lip 05, 2005 18:03
Zobacz profil WWW
,,a kto wami gardzi, Mną gardzi" - o duchownych, w tym zakonnikach

Wt lip 05, 2005 19:30

Mi się zdaje, że o wszytskich chrześcijaninach.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Wt lip 05, 2005 20:55

Naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć o co Ci chodzi. Przecież im więcej tym lepiej. Polsce potrzebna jest wyższa szkoła kształcąca katolickich dziennikarzy i polityków. Fundacje utrzymują się same ze sprzedaży książek i filmów. On dla siebie tego nie buduje. To wszystko powstaje za skromne pieniądze. I naprawdę tylko więcej takiego "dojenia" jak Ty to określasz.

Wt lip 05, 2005 21:19

Trochę wstrząsneła mną dzisijesza wypowiedż ojca rydzyka (świadomie piszę z małęj litery), który dzisiaj w Częstochowie (tak oglądałam) stwierdził bez skrępowania Człowieka, to nie należy kopnąć, chyba, że z lewicy!
Czy to jest katolicka postawa? Czy tak powinien zachowywać i odzywać się zakonnik? Czemu rzuca słowa na wiatr mówiąc, że na tej pielgrzymce nie będzie polityki? Gdzie miłość do bliźniego i przebaczenie? Jaki przykład on daje tym tłumom zgromadzonym w Częstochowie? Dlaczego biskupii stojący tam nie zareagowali? Co z wybaczaniem? Czy człowiek z lewicy to nie cżłowiek? Jeśli tak, to tych terrorystó, którzy wymordowal tyle ludzi również nie zasługuje na takie miano, ale ja mimo wszystko nazywam ich ludźmi.
Poza tym Samoobrona którą szanowny rydz popiera też jest lewicowa, więc co to dotyczyło też jej? Ja znam pare osób (niewiele) które są bardzo dobrymi ludźmi i nie należy ich kopać ( politycznie nie popieram lewicy, ale takie traktowanie ich nie przystoi katolikowi, ani tym bardziej zakonnikowi)
Jakie kłóko obrońcó rM znajdzie na to wytłumaczenie, a zwłąszcza Meritus?

N lip 10, 2005 0:11
Zobacz profil WWW

Trochę wstrząsneła mną dzisijesza wypowiedż ojca rydzyka (świadomie piszę z małęj litery), który dzisiaj w Częstochowie (tak oglądałam) stwierdził bez skrępowania Człowieka, to nie należy kopnąć, chyba, że z lewicy!

A w jakiej telewizji to oglądałaś, lub w jakim radio słuchałaś?

Na pewno mówił o upominającym kopniaku, mającym na celu pomoc bliźniemu w opamiętaniu! :D

N lip 10, 2005 10:41

Czy to jest katolicka postawa?

To jest moralność Kalego - jak ktoś kopnie "naszych" to jest źle, ale jak my kopniemy "nienaszych" to jest dobrze.
Meg napisał(a):
Jaki przykład on daje tym tłumom zgromadzonym w Częstochowie? Dlaczego biskupii stojący tam nie zareagowali?

Myślę, że dlatego iż ks. Rydzyk ma takie poparcie motłochu, że się bali.
Meg napisał(a):
Jeśli tak, to tych terrorystó, którzy wymordowal tyle ludzi również nie zasługuje na takie miano, ale ja mimo wszystko nazywam ich ludźmi.

Widzisz Meg, tak to już jest na tym świecie, że niektórzy w piersi mają serce, a inni tylko politykę i portfel.
Meg napisał(a):

Uciekaj, Meg, uciekaj - już pędzą na Ciebie z pochodniami! :wink:

N lip 10, 2005 11:02

Meg napisał(a):

Uciekaj, Meg, uciekaj - już pędzą na Ciebie z pochodniami! :wink:

Buahahaha, do dzieła bracia! Zapodajcie żagiew!

N lip 10, 2005 11:56

O kurcze Meg, masz przerąbane - z tyloma parami nóg gąsienice dogonią Cię bez trudu :wink:

N lip 10, 2005 12:03

Meg - nie lękaj się :) stonóżki biegają szybciej niż Gąsienice więc Ciebie zasłonią :)

N lip 10, 2005 14:06

Ze wsparcie stonóżek damy radę :) :cmok1:
Tylko co się teraz stało, z wyjadaczami i obrońcami tego tematu? :o :)

Panie Gąsienico oglądałam to w telewizji TRWAM i się do tego przyznam, bo szczerze czekałąm aż nasz rydz coś takiech chlapnie ;-)

N lip 10, 2005 15:11
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2687 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 180  Następna strona