PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
| Autor |
Wiadomość |
|
andej
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Johny, oczekiwałeś zrozumienia ze strony betonu (obojętne którego)?
|
| Śr lut 03, 2016 15:30 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
To już od nich zależy, czy zrozumieją. Jednak to, by zrozumieli, jest zbyt ważne, żeby nie próbować im tego uświadamiać, bo od tego zależy wyzwolenie się Polski z obecnego stanu "wojny domowej".
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Śr lut 03, 2016 15:39 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Johny, oczekiwałeś zrozumienia ze strony betonu (obojętne którego)? Powtarzaj takiemu, ze nie życzysz sobie żadnych z nim kontaktów, a zrozumienia nie znajdziesz. Johnny99 napisał(a): To już od nich zależy, czy zrozumieją. Jednak to, by zrozumieli, jest zbyt ważne, żeby nie próbować im tego uświadamiać, bo od tego zależy wyzwolenie się Polski z obecnego stanu "wojny domowej". Obecny stan "wojny domowej" zaistniał po postawieniu opozycji po stronie tam gdzie stało ZOMO, a wygaszanie polega na wyzwiskach komuniści i złodzieje, gorszy sort...etc .
|
| Śr lut 03, 2016 16:12 |
|
|
|
 |
|
Johnny99
|
Alus napisał(a): Obecny stan "wojny domowej" zaistniał po postawieniu opozycji po stronie tam gdzie stało ZOMO, a wygaszanie polega na wyzwiskach komuniści i złodzieje, gorszy sort...etc . Obydwie strony zachowują się tak samo, z tą różnicą, że więcej nienawiści i żądzy krwi jest po stronie antypisowskiej. Ty Alus też nienawidzisz, tylko nie chcesz się do tego przyznać sama przed sobą. A nienawiść jest grzechem, z którego trzeba się spowiadać. Będę ci to powtarzał tak długo, aż to sobie uświadomisz.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
| Śr lut 03, 2016 16:21 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Obecny stan "wojny domowej" zaistniał po postawieniu opozycji po stronie tam gdzie stało ZOMO, a wygaszanie polega na wyzwiskach komuniści i złodzieje, gorszy sort...etc . Obydwie strony zachowują się tak samo, z tą różnicą, że więcej nienawiści i żądzy krwi jest po stronie antypisowskiej. Ty Alus też nienawidzisz, tylko nie chcesz się do tego przyznać sama przed sobą. A nienawiść jest grzechem, z którego trzeba się spowiadać. Będę ci to powtarzał tak długo, aż to sobie uświadomisz. Między nienawiścią a nie lubieniem jest kolosalna różnica.
|
| Śr lut 03, 2016 17:26 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Katoliku - możesz kogoś nie lubić nie łamiąc przykazania miłości!http://www.fronda.pl/blogi/przez-boga-d ... 42929.html
|
| Śr lut 03, 2016 17:50 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): komunizm ma sie w obecnej Polsce tak dobrze jak nigdy dotad . Surowa ocena rządów PiS, ale chyba jednak trochę przesadzona. 
|
| Śr lut 03, 2016 20:34 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Obecny stan "wojny domowej" zaistniał po postawieniu opozycji po stronie tam gdzie stało ZOMO, a wygaszanie polega na wyzwiskach komuniści i złodzieje, gorszy sort...etc . Obydwie strony zachowują się tak samo, z tą różnicą, że więcej nienawiści i żądzy krwi jest po stronie antypisowskiej. Ty Alus też nienawidzisz, tylko nie chcesz się do tego przyznać sama przed sobą. A nienawiść jest grzechem, z którego trzeba się spowiadać. Będę ci to powtarzał tak długo, aż to sobie uświadomisz. Jeszcze w kwestii lubienia.....ks prof Tischer "w grobie się przewraca" - jego uczyń i wieloletni asystent, doktorant, jeszcze 3 lata temu mówiący grzebanie w życiorysach to rzecz moralnie absolutnie niedopuszczalna, po kilku miesiącach w koalicji z PiS, grzebie w życiorysie powielając kłamstwa......ideał sięgnął bruku 
|
| Cz lut 04, 2016 8:43 |
|
 |
|
zepp
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): Obecny stan "wojny domowej" zaistniał po postawieniu opozycji po stronie tam gdzie stało ZOMO, a wygaszanie polega na wyzwiskach komuniści i złodzieje, gorszy sort...etc . Obydwie strony zachowują się tak samo, z tą różnicą, że więcej nienawiści i żądzy krwi jest po stronie antypisowskiej. Albo tak samo, albo jednak nie... Najwyraźniej każdy widzi krew po drugiej stronie. W ostatnim magazynie świątecznym GW była rozmowa z Andrzejem Nowakiem, właśnie na ten temat : panowie przez połowę tekstu przekonywali się kto bardzie zakłamuje i obraża. Cieszy , że po stronie "P"iS pojawiają się osoby które w istnieniu dwóch, nierozmawiających ze sobą narodów widzą problem. Aczkolwiek wizja pojednania przy usypywaniu kolejnego kopca nie przemawia. Kopców ci u nas dostatek...
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
| Cz lut 04, 2016 9:34 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Prawo i Sprawiedliwość nadal prowadzi w sondażach, z 20% przewagą nad Platformą: http://wpolityce.pl/polityka/280362-nag ... nowoczesna
|
| Cz lut 04, 2016 9:47 |
|
 |
|
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): można popierać PiS, ale "nie do końca", "z zastrzeżeniami", "częściowo" etc. bądź też nie "popierać" w ścisłym tego słowa znaczeniu, a jedynie, powiedzmy, być mu "bardziej przychylnym" niż PO itp. Eksperyment dokonany przez pilastra na tym forum, wykazał, że takich osób nie ma (przynajmniej na tym forum) i na pewno nie należy do nich Johnny99. Cytuj: coś takiego, jak "zwykły" zwolennik PiS, bądź osoba wobec PiS jedynie "przychylna" czy obojętna, w ogóle nie może istnieć. PiS ma jedynie fanatycznych wyznawców, którzy jak Kaczyński powie, że białe jest czarne, od razu sami będą z pełnym przekonaniem głosić to samo i jeszcze dyskredytować każdego, kto spróbuje temu zaprzeczyć. Bo takie są fakty. Nie tylko na tym forum, ale w ogóle nigdzie nie spotyka się zwolenników PIS, którzy gotowi by byli zadeklarować, że przestaną popierać PIS jeżeli PIS konkretnie zrobi coś dla nich nieakceptowalnego (choćby nawet mało prawdopodobnego - jak np wprowadzenie aborcji na życzenie) Cytuj: Jest to zwykła projekcja - kto sam jest fanatykiem, ten wkoło też widzi samych fanatyków. Gdyby PO miała swoich fanatyków na porównywalnym poziomie i w porównywalnej liczbie jak PIS, to nie musiałaby walczyć o elektorat z Petru. 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
| Cz lut 04, 2016 10:00 |
|
 |
|
Dariusz-555
|
jedyny eksperyment obywatela pilastra polega na nieustannym klikaniu paluszkami po klawiaturce interneru .
|
| Cz lut 04, 2016 10:46 |
|
 |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
pilaster napisał(a): Eksperyment dokonany przez pilastra na tym forum, wykazał, że takich osób nie ma (przynajmniej na tym forum) i na pewno nie należy do nich Johnny99.
Oczywiście, nie było żadnego eksperymentu tylko pilaster postanowił po jakimś czasie uznać toczącą się rozmowę za "eksperyment". pilaster napisał(a): Bo takie są fakty. Nie tylko na tym forum, ale w ogóle nigdzie nie spotyka się zwolenników PIS, którzy gotowi by byli zadeklarować, że przestaną popierać PIS jeżeli PIS konkretnie zrobi coś dla nich nieakceptowalnego (choćby nawet mało prawdopodobnego - jak np wprowadzenie aborcji na życzenie)
Oczywiście, tacy ludzie istnieją. No chyba, że pilaster definiuje "zwolennika PiS" jako osobę niezdolną do samodzielnego myślenia. Otóż, ja głosowałem w tych wyborach za PiS (z braku lepszej opcji) i doskonale wyobrażam sobie możliwość głosowania w przyszłości na jakąś inną partię, której program będzie bardziej mi odpowiadał. Podejrzewam, że ma tak większość wyborców, których pilaster uważa za niemyślących, samego siebie stawiając jako jedynego intelektualistę. pilaster napisał(a): Gdyby PO miała swoich fanatyków na porównywalnym poziomie i w porównywalnej liczbie jak PIS, to nie musiałaby walczyć o elektorat z Petru.  No więc, zarówno PO jak i PiS mają pewnie zbliżoną liczbę fanatyków. Problemem dla PO jest natomiast fakt, że przez 8 lat utraciło ono nie tyle swoich fanatyków, co osoby, którzy PO zaufali i srodze się zawiedli. Do Petru przeszło wiele osób wcześniej popierających PO dlatego, że znalazła się partia, która lepiej niż PO wyraża ich dążenia a jeszcze nie popisała się żadnymi błędnymi decyzjami gospodarczymi (bo jeszcze nie rządziła). Tak samo jak ja kiedyś pewnie poprę inną partię niż PiS jeśli ta inna partia lepiej będzie wyrażała moje dążenia, a PiS zawiedzie moje oczekiwanie. Na razie nie zawodzi, więc jest jak jest.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| Cz lut 04, 2016 11:22 |
|
 |
|
Johnny99
|
pilaster napisał(a): Eksperyment dokonany przez pilastra na tym forum, wykazał, że takich osób nie ma (przynajmniej na tym forum) i na pewno nie należy do nich Johnny99. Jaki eksperyment coś takiego wykazał i w jaki niby sposób? Cytuj: Bo takie są fakty. Nie tylko na tym forum, ale w ogóle nigdzie nie spotyka się zwolenników PIS, którzy gotowi by byli zadeklarować, że przestaną popierać PIS jeżeli PIS konkretnie zrobi coś dla nich nieakceptowalnego (choćby nawet mało prawdopodobnego - jak np wprowadzenie aborcji na życzenie) Podstawowy problem jest taki, że o tym, czy ktoś popiera PiS czy nie popiera decyduje najwyraźniej.. pilaster. J99 już chyba z milion razy deklarował publicznie na tym forum, że nie popiera PiS, nigdy nie popierał PiS, nie głosuje na PiS i nigdy nie głosował na PiS - a mimo to dla pilastra nadal jest fanatycznym pisowcem i nic, co J99 pisze czy nie pisze, robi czy nie robi, a już w szczególności żadne jego "deklaracje" nie wpłynęły na opinię pilastra w najmniejszym nawet stopniu. Więc pilaster po prostu się ośmiesza, oczekując teraz od kogoś "gotowości" na jakieś "deklaracje". Pilaster jest najfanatyczniejszym fanatykiem na tym forum i absolutnie niczego, co byłoby sprzeczne z wymyślonym przez niego obrazem świata (np. mnóstwa postów J99 czy wypowiedzi w nich zawartych), po prostu nie widzi (nie tyle nawet "nie zauważa", co właśnie "nie widzi" - fanatyzm pilastra posunął się już tak daleko, że J99 jest skłonny uznać, że pilaster nie musi się już starać czegoś nie dostrzec, bo autentycznie już, nieomal fizycznie, nie widzi).
|
| Cz lut 04, 2016 12:33 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: J99 już chyba z milion razy deklarował publicznie na tym forum, że nie popiera PiS, nigdy nie popierał PiS, nie głosuje na PiS i nigdy nie głosował na PiS - a mimo to dla pilastra nadal jest fanatycznym pisowcem i nic, co J99 pisze czy nie pisze, robi czy nie robi, a już w szczególności żadne jego "deklaracje" nie wpłynęły na opinię pilastra w najmniejszym nawet stopniu. Owszem deklarował, ale stale w konfrontacji: PiS kontra inne ugrupowania partyjne, zawsze J99 staje po stronie PiS i nie przeciwstawi ugrupowań narodowców PiS-owi.
|
| Cz lut 04, 2016 12:43 |
|
|
|